Eşim,ailem ve dengeleri saglayamayan ben!Arada

Gercekten objektif yazmaya calisiyorum iki tarafta benim degerlim.esim paraya deger veren birisi degildir.Ailenin icine girdiginden beri elinden geldigince adil bir sekilde bir seyler yapmaya calisir.biraz kulturden biraz yetisme tarzindan sanirim benim ailelemle taban tabana zitlar..her zaman onlarin iyi yonlerinide soyler,hakli olduklarinda hakli der .sanirim beklentiler uyusmuyor o kendince yaptiklarina bir karsilik bekliyor bu bazen bir tsk bazen icten bir kucaklama bazen bir oglum lafi bazen kicuk bir jest..bende aileden oldugu deger verdiklerini hissetmek istiyorum diyor..ama hep beraber oturdugumuz bir ortamda bile kimse ona direk bisey sormuyor.mesela bana x yemek yiecrk mi fiye soruyorlar.ama bunun yanindan iyi kotu sohbet edebiliyorlar bunu kasitli yapmiyorlar tabiki uyariyorum ama etkisi uzun surmuyor.veya x bunlardan hoslanmax yada hoslanir ona gore davranib diyorum hep onumu pohpohluycax diyorlar.ben demiyorum ki esim mukemmel yada krndisi bunu idda etmiyor varsa benim hatalarimida soylesinler duzeltmeye calisayim diyor soruyorum kimse onunda su hatasi var demiyor ama onlarinda alindiklarinin farkindayim.

Hepsini okuyamadım fakat anladım sanırım sorunun kaynağı kocan ...madem konuşmuyor kırgın vs nedemeye bedavadan babanın evınde oturuyor? yok garajdı yok şuydu buydu..hakki varmis gibi! sizde çorap vs lerle kafa yoracağınıza babanıza faydalandıgınız nimetlerinden dolayı minnet duyun sevgi saygı duyun..kocayada duydurun.

Esiniz bence biraz beklenti içinde bence kirada surunmeyip babanizin evinde oturması zaten babanizin size en büyük yardımı bence böyle babamdada var iki ev kirada ben kırada otursaydim gel burda otur kira vermë deseydi ne biliyim bence en büyük yardımı yapmış olurdu

Ay evet çook uzun olmuş normalde direk atlıyorum da okudum seninkini.. ya iyi de sen napabilirsin ki zorla çocuğuma takı takın dicek halin yok niye büyük evi bana vermiyosun diye yakasına da yapışamazsın belki baban da eşinin ailesi yapsın biraz da diyordur ya da karakteri budur ben de olsam bi kere derim bidaa da lafını etmem.. eşinin bu kadar erkeğe yakışmayan bi şekilde dedikodu yapması yanlış bence bu kadar konuşup düşman olcana en başında başka bi yere taşınabilirdi.. çocukların yine gider gelir dedelerine başka bi eve geçin eşin de artık çenesini tutsun mutlu huzurlu yaşayın bence geç bile kalmışsınız

Eşiniz Kadir kıymet bilmeyen biri.
Hem ailenizin evinde kira vermeden oturuyor, hemde daha fazla beklentiye giriyor.
Araba garaj kapısı eziyetliyse ve değiştirilmesi gerekiyorsa insan kendi değiştirir, bir kibarlık yapar. Bundan bahsederken hiç utanmadınız mı babanızdan?
Bence siz babanızın size yapmadıklarını değil, sizin onlara yapmadıklarınızı dert edin.

eşiniz babanızın bu tavırlarından rahatsız olmuş olabilir ama içinde yaşasaymış.size anlatıp ailenizden soğumanıza neden oluyor bence çok çirkin.burada kayınpeder ve kayınvalideden bejklenti içinde olan ve kocasını dolduran gelinler oluyor onları eleştiriyoruz aynısını eşiniz yapıyor size.adam evinde kira almadan oturmanıza musade ediyor.düşünemiyor demek ki daha fazlasını.

Her zaman derim yaşlıyım ben zamanım kıymetli okuyamam bu kadar uzun yazıları kusura helede dümdüz paragrafsızları cıkss

bence ailenize fazla kabahat bulmussunuz.. kız babası ev saglamak zorunda degıl kaldıkı gunumuzde erkek evlada bıle yapılmıyor bu tarz jestler.. herkes evını barkını kendı kursuna dogru gıdıyor aıleler. 8 yıldır adam sıze evını acmıs hala nasıl bı beklentıde damat ? hedıye jest bır kültürdür aılenız bundan yoksun olabılır ama cocukları ne kadar sevdıgını esınıze deger verdıklerını bılıyorsunuz (kı deger vermese konusmamasına uzulmezler )

oturdugunuz evı kıracıya verse her ay yuzlerce tl para gelecek zaten adama paragoz olsa bunun hesabını yapar damada erkek olda evını gecındır derdı.. bence adamın yaptıgı jestı esınız onun gorevı bellemıs..

esınızde hedıye jest kulturu olması onun dusuncelı ve paragoz olmadıgını mı gostrıyor? bence paragoz olan esınız. cocuga 20 lıra verırken bedava oturdugu evın bedava garajına otomatık kapı takılmasını da bedavadan beklemıs.. luks yanı bu ıhtıyac da degıl ya elını cebıne atıp bı JEST yapıp motor taktırsaydı yada ızahmet olur ama asagı ınıp surguyu hergun kendı acsaydı 20 dk mesafedekı yere aylık kıra odeyecegıne.. bence sızı doldurmus aılenıze karsı.. kıymetını bılın aılenızın hasta babacıgınızı da uzmeyın ..

ha bu kadar laf eden adamada kıra odemenın nasıl bır kulfet oldugunu babanızın nasıl bulunmaz bır fırsat sagladıgını aılenızın nımet oldugunu gostermek ıcın soyleyın bır ev tutsunda tasının. babanızda ordan gelen kırayla ıhtıyacınız oldukca destek olur bence ...

bu aradaaaa
esınızın aılenıze takındıgı tavır cok cırkın. sen yılllarca adamın evınde otur bıde 20 lırayı aldının hesabını yap motor takmadı dıye tavır takın sonrada onlar gelınce surat as baska odaya gec fln cok cırkın.. sıze hıcbır destegı olmayan anne babaya bıle yapılmaz o.. saygısızlık düpedüz.. ve NANKÖRlük..

Babanız hediye almayı bılmıyorsa bıle cok ıyı nıyetlı bence..

Bu yazdiarinizin hepsini esime defalarca soylefim belki taraf oldugumu dusunerek hep tek hissetti kendini..ben burda illa esim hakli yada ailem haksiz gibi bir dusunceye sokmak istemem kimseyi..biz 4kiziz ben ilk evlennm.babam hicbirini uzak oturtmuycam yanimda oturcklar dedi.o zaman en uygun bu daireydi buna oturdum.Allah razi olsun kira vermiyorum ama hep bunun ezikligini duydum.kapida cizik olsa,duvarda boya kalksa vs hic kiymet bilmiyorsunuz diye ilk yillarda cok soylediler ben esime hic bisey demedim.ondan once zaten bazi seyler benim zoruma gidiyor ama esim daha cok tavir almadin diye soylemiyorum bosver diyorum falan.tabiki ev vermek zorunda degiller ama diger kardesimde burda oturuyor..sonucta benim onlara onlarin bana faydamiz oluyor en cokta onlarin bana cocuk konusunda cok buyuk destekleri var.ben kirilsam bile bir cok seyi tolere edebiliyorum ama esim de bu olmuyor daha dogrusu bu ara tavan yapti.

Eşiniz taşınalım demiş,babanızın rahatsızlığını anlıyorum çok üzücü ; ( babanıza bi diyi verin baba biz eve sığmıyoruz x taşınalım diyor Ev arıyoruz haberiniz olsun diye,bu çok zor olmasa gerek.

yakın bır yerde baska bır daıreye gecınde kıranın tadına bakın bence.. ev sahıbı kırılanı cızılenı soylemez mı sanıyorsunuz..
bazı ınsanlar duzen hastası benım dedemde oyle kendı evımızde sandalye tasırken kapıya surtsek gıder ınceler cızdıysek cık cık ceker dıkkat etseydınız bak boyası gıttı dıye soylenır.. ev bızım o mısafır ama o cızılene dokulene uzulur yapısı oyle.. belkı oyledır kotu nıyetten degıldır..

Bence eşin haksiz. Bi kere ailen ev vermiş 8yıldır oturuyosun zaten cimri bi aile olaydi seni.kiraya gönderip o evinde kirasını alabilirdi. Esin bahşiş vermis ya da çocuk sevindirmiş babandan borc almış eger baban vermek istese zaten kendi verirdi yegenlerini sevindirmek icin.
Otopark konusuna gelince de esin rahatsizsa bu konuda o degistirseymis kapıyı 8yıldır kira vermeden oturuyosunuz madem.
Torunlarina bise yapmıyor diyosunuz da bazı insanlar dusunemez bunu cok beklenti icine girmeyin derim.
Bide merak ettim esiniz sizin ailenizi elestirirken onun annesi babası ne yapiyo size ?

Ailen gerekli destegi size fazlasıyla yapmis

Eşiniz madem bi iyilik yapıyor sussun ,susmayacaksa yapmasın.
İstenilen para geri verilmek üzere isteniyorsa verilmeli. Bazılarının huyu budur ; hibeyse hibe ,borcsa borç.
Doğum için ellerinden geleni yapmislarsa taktiklarinin ne önemi var.
Burada maddiyat değil ,maneviyat kıymetli.
üstelik calismiyormus.

Babanız hastaymis. Kanser çok zor bir hastalık. Eşiniz anlayışlı olmak zorunda.
8 yıldır içlerinde. Madem iyiler ,olumsuzlukları görmeyecek. Evin oğlu gibi derdini anlatacak.

Arada kalmayın. Eşinize musaaade etmeyin size böyle yapmasına.
Bir sıkıntısı varsa kendilerine söylesin.

Kîra konusunda da diğer evlatlarinida düşünmesi lazım.

Bem sunu merak ettim, esiniz kendi kullanacagi kapi tamir olsun diye ciddi ciddi babaniza mi soyledi yani. Kendinin yaptirmama sebebi neydi? Millete otopark parasi kazandiracagina kendine ev veren kayinpederin binasina bir faydasi olmus olmaz miydi? Esiniz cok sinsi geldi bana.

bizde babamların evinde oturuyoruz Allah razı olsun kira derdinlen kurtulduk onların sayesinde. annemler üst katta biz bodrum kattayız balkonumuz yok her taraftan güneş almasına rağmen balkonsuz olduğu için daralıyoruz biraz. ben ev alıp taşınmak istiyorum fakat eşim burası iyi işte evimiz var dediğinde burası bizim değil babamın sende çalış sende al diyorum evin bir yeri için kötü dediğinde iyisini sen yap diyorum. kesinlikle ailemin bize para vermemesi çocuğa birşey takmaması yok 20tlyi geri alması vs eşim bu konularda söz söyleyemez çünkü zaten bizi her ay en az 500 tlden kurtarıyorlar onuda hesaplasın bi zahmet. kesinlikle paragöz olan aileniz değil eşiniz. eğer aileniz olsaydı o eve sizi değil kiracıyı getirir daha fazla para kazanırdı. taşınma konusuna gelince bizde de olmuştu bir sorun o vakit eşim taşınalım demişti bende ev almadan hayatta taşınmam o kadar iyiliklerine karşı ayıp olur dedim ve kaldık.

sevgili mlkhkn

oncelikle sunu soylemek isterim ki arada kalmak olarak hissettiginiz seyi ellerinizle kendiniz var etmissiniz, nasil mi?

sunu kabul etmek gerekir ki evet bizim toplumumuzda her iki aileden de hep evlilik asamasi ve sonrasinda bir seyler beklenir, ancak boyle bir beklentinin karsilanmasi elzem degildir. boyle bir kaide yok. dolayisiyla aslinda ailenizin eksik - hatali yaptigi bir sey de yok. bu vesile esinizin bu duruma yorum yapma hakki da yok. ( ters bir durum olsa sizin de bu kosullarda onun ailesine bir yorum yapma hakkiniz olmazdi ) eskilerin ayak - yorgan uyumu uzerine soyledikleri iste burada gecerli.

lutfen kirilmayin bu girisime. konunun detayina gelirsek...

biz kendimizin ne yapip ne yapamadigimizdan sorumluyuz. esiniz bir baba olarak cocuklarina, bir koca olarak size sorumlu; ailenize degil. dolayisiyla butun bu sorumluluklarin farkinda oldugunu var sayarak diyebilirim ki ailenize soz hakki vermeyin. kapinizdan iceri yorumlari giremesin.

diger taraftan esiniz de ailenizin jestsizligine tepki de bulunmasin; sizi de ailenizden taraf boynu bukuk birakmaya meyletmesin.

bu denge saglanirsa kimsenin basi agrimaz. evet ben o 20 tl'leri geri almazdim ama muhakkak babaniz ile kosullarim yahut kosulsuzluklarim bambaskadir. babanizin hayatinin yerine gecmeden onu kinamak infaz olacaktir. bosverin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…