• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aile olduğumuzun farkında değil...

Evleneli 1.5 yıl oldu.benım memlektimde ( ankara )yaşıyorduk.ama eşim ve ailesi ısrarla tayinimi kendi memleketlerine (kayseri )almam için baskı yaptı.şans o ya bu zamana kadar da çıkmadı tayinim.ailesi her aramalarında yada bir araya gelmemizde tayin işini gündeme getiriyorlardı.kayseriden eşime zırt pırt iş buluyorlardı kayseriden.sanki onlara iş bul dıyen oldu.eşim zaten ankarada iyi bir firmada çalışıyordu....devamlı ne zaman gelıyonuz,ne zaman geliyorsunuz....
güzel bir yuva kurdunuz düzeniniz neden bozulsun diyen yok
eşimde süreklı memurluk sınavlarına giriyordu.tercıhlerınde kayserıye öncelık veriyordu.tabi bende kayserı olmaz inş diye dualar edıyordum.ama olmadı malesef.en son sınavda o kadar tercıhte kayserıyı tutturdu.mevzu memurluk olunca benım işimi kımsenın gözü görmez oldu.şimdi tayın için araya birilerini sokma çabalarında.o kadar basit bişey değil bu ama zaten gitmek isteyende yok.eşim bu fırsatı kaçırmak istemıyor memurluk için kayserıye dönüş yapacak.tayınım hala çıkmadı.benı düşünen yok.gerekırse istifa et demeye başladılar. ne yapacağım bılemez oldu
inşallah sen benım durumuma düşmezsin

Allah Allah ya bende yalnız olduğumu düşünüyordum meğer benim durumumda olan ne kadar çok kişi varmış :s cnm ne desem bilemedim kelin ilacı olsa başına sürer...

Ama ben eşimi bu birkaç yıl içinde kendime düşürebilirsem huzurumuzun bozulmasını istemez diye düşünüyorum. Gelemez çünkü huzursuzluğa o.

Ama ben sakin davranıpta geçmişte olanları unutup eşimin saçma sapan davranışlarını görmezden gelebilirmiyim bilmiyorum inan.

Senin eşin ne diyor sana? Çocuğunuz var mı? Belki çocuk eşin üzerindeki otoriteni arttırabilir diyeceğim ama anlamayan anlamaz isterse sürüyle çocuk olsun.

Hayırlısı cnm dua edelim...

Allah Allah ya bende yalnız olduğumu düşünüyordum meğer benim durumumda olan ne kadar çok kişi varmış :s cnm ne desem bilemedim kelin ilacı olsa başına sürer...

Ama ben eşimi bu birkaç yıl içinde kendime düşürebilirsem huzurumuzun bozulmasını istemez diye düşünüyorum. Gelemez çünkü huzursuzluğa o.

Ama ben sakin davranıpta geçmişte olanları unutup eşimin saçma sapan davranışlarını görmezden gelebilirmiyim bilmiyorum inan.

Senin eşin ne diyor sana? Çocuğunuz var mı? Belki çocuk eşin üzerindeki otoriteni arttırabilir diyeceğim ama anlamayan anlamaz isterse sürüyle çocuk olsun.

şuanda 6 aylık hamileyim.oda iyimi oldu kötümü bilemiyorum.işimi bahane edemiyorum artık.tayinin çıkarsa orda çalışmaya devam edersin ,çıkmazsada istifa edersin.benim maaşım yeter evde oturup çocuğuna bakarsın diyor.
benım eşim baştan beri kayseriye dönerım lafını edıyordu.en kötü emeklı olunca dönerım dıyordu ama bu kadar çabuk olacağını düşünememiştim.şimdi elim kolum bağlandı.ben zaten baştan beri gideceğimi söylüyordum diyor.orasıda benım vatanım çevrem,eşim dostum dıyor.memurluk bırakılırmı diyor.atama olduğundan beri evde kavga kıyamet.küstüm ağladım etmediğimi bırakmadım ama nafile.bana tercih yapmam gerektiğini söylüyor.ya ailemi ,işimi seçecekmişim yada eşimi, çocuğumu.
anlayacağın ısrarcı bu konuda.
işinden de istifa etti.bugün ailesinin yanına gitti zaten.işe başlayana kadar da orda zaman geçirecekmiş.zaten bir ömür orda olacağız artık .benım doğum iznime çıkınca bende gideceğim.

onun dışında birçok arkadaşımız akıl vermiş eşleri elde tutma yolunda.ama hiçbişey göründüğü gibi olmuyor.yada her erkek aynı olmuyor.benım eşim yemeye içmeye karışmaz.eli boldur.dağıtmayıda sever hatta.
ama bana çok karışır.giydiğime,gittiğime,evimin temizliğine,makyajıma,saçıma.ayrıca çok kıskanç.ben ne yaparsam ne dersem deyım onun bildiği inandığı doğrudur.işine gelmeyınce sen kadınsın benimle eşit olmaya çalışma derler.konuşmayla anlamıyorlar,tartışma çıkarsan dırdırcı oluyorsun.yada yine sen kötü oluyorsun.ister istemezde huzur bozuluyor.ve bunun sebebei yıne kadın oluyor

Son düzenleme:

Çocukla böyle eşler üzerinde otorite kurulamaz.
Olan kadına olur.
Çocuk kadın için mahkumiyettir çoğu zaman.
Çünkü annelik kadına kendini unutturur.
Bunu bilen erkekler çocuk ile kadını o evliliğe daha çok bağlanmış
hisseder. Bencilce isteklerini abartır.
Bu nedenle evliliğinde istediğin huzur yakalamadan,eşini istediğin
kıvama getirmeden,yontmadan çocuk yapmak kadına mutluluk getirmez.
Çaresizliğine çaresizlik katar..

Benim eşim mesela bu ara bir bebek meraklısı..
Şakayla karışık yapsak mı modunda.
Dedim biz daha eş olamadık,aile olduğumuzun farkına varamadık.
Nasıl anne baba olalım?
Cevap saçmalama..
Çünkü gerçekler acı..
Ama erkeklerin istekleri bitmez evliliğimiz nasıl, karımı ne kadar mutlu edebildim diye
düşünmüyorlar.. Çocuk diyorlar..:ssz:

Bir de konu sahibi arkadaşım ben senin çok taviz verdiğini düşünüyorum.
Ne demek sana sormadan hayal kuruyor.
Gelecek planlıyor.
Öyle geleceğe başlarım ben.
Bizim eşimle isteklerimizin uyuşmadığı yerde o zaman ikimizin de istediği olmaz.
Başka bir çözüm buluruz.
Ben mutsuzken senin mutlu olmana izin verecek değilim.
Yok öyle hayat diyorum.

Ayyy sevdiğim mutlu olsun yeter modunda gözü kapalı sevemiyorum ben yani.
Ne kadar mutluysam o kadar mutlu ederim.
Sen çalışan bir bayansın. Mecbur değilsin.
Eşinin isteğiyle sakın işinden vazgeçme.
Ben eşimden ayrı evsiz geçiriyorum evliliğimin ilk yılını
Haddini bilmez kp işini bırak bile dedi bırakmadım bırakmam.
Bir gün işimi bırakırsam bu çocuğum için olur, başka hiç kimse için bırakmam işimi.
Herkes durması gereken yeri bilsin..

Eşine karşı kesin, net konuş ki farklı çözümler üretsin.
Susarak,içine atarak,bir başına ağlayarak,burada sızlayarak hiç bir şey değişmez.

Eşin plan yaparken benim fikrim ne peki sordun mu diye kaldır kaşını.
Sana evet dedim,mutluluğa evet dedim.
İstemediğim bir hayata evet demedim.
Evindeki biblo değilim ben. Ben senin eşinim. Benim de bu hayattan,evliliğimden,
senden beklediklerim var,isteklerim var.
Bunları gerçekleştirmeden ölmek istemiyorum mesela hiç düşündün mü?

De bunları.. Demekten korkma.
En fazla ne yapabilir.. Ayrılır senden..
Emin ol daha mutsuz olmasın şu halinden.
Seni bu sebeplerle bırakan bencil bir adam bir gün başka bir sebeple de bırakır emin ol..

Çocukla böyle eşler üzerinde otorite kurulamaz.
Olan kadına olur.
Çocuk kadın için mahkumiyettir çoğu zaman.
Çünkü annelik kadına kendini unutturur.
Bunu bilen erkekler çocuk ile kadını o evliliğe daha çok bağlanmış
hisseder. Bencilce isteklerini abartır.
Bu nedenle evliliğinde istediğin huzur yakalamadan,eşini istediğin
kıvama getirmeden,yontmadan çocuk yapmak kadına mutluluk getirmez.
Çaresizliğine çaresizlik katar..

Benim eşim mesela bu ara bir bebek meraklısı..
Şakayla karışık yapsak mı modunda.
Dedim biz daha eş olamadık,aile olduğumuzun farkına varamadık.
Nasıl anne baba olalım?
Cevap saçmalama..
Çünkü gerçekler acı..
Ama erkeklerin istekleri bitmez evliliğimiz nasıl, karımı ne kadar mutlu edebildim diye
düşünmüyorlar.. Çocuk diyorlar..:ssz:

ne güzel yazmışsın arkadaşım yaa..içinde olduğum durumu özetlemişsin resmen..

Back