ben bu kayinvalideleri bi turlu anlayamiorum ne isterler bu hayattan daha fazla ? benim bildigim anne ve baba evladi olene kadar anne babadir tamam ama bukadarda abartilmaz bukadarda cetrefilli yollarla,evladin evlendikten sonra koskoca adam olduktan sonra niya hala yanlarinda besleme gibi kendi kararlarini alamayan idiotlar gibi tutmak isterlerki .? dusunuyorumda buraya bunca derdi yazanlarrr yarin bizdemi boyle yapicaz .kendi adima Allah korusun yeterki mutlu olsunlar uzak olsunlar farketmez diyorum.bayramda seyranda gelsinler tatillerde bir iki gun gelsinler gorsunler arada birde arasinlar kafi degilmi...ama yokkkkkk her isin icinde olcaklar eve ekmek seppetimi alincak onlara sorulmali o derece yaniiiiiiiii.boyle insanlar var bu dunyadaaa ben anlamiyorum yoksa dunyami beni anlamiyorrr :)))Kızlar çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Zamana bırakıp sessiz kalmalıyım yani öylemi? Bende aynı fikirdeyim konuşup ortamı germeye gerek yok değil mi? Bu arada kv eşimi memleketten ev almaya ikna etme peşinde görünüyor :s bunuda çevir kazı yanmasınla mı çözmeye çalışmalıyım? Ne zor işmiş bunlar ya
Kızlar merhaba; şu an eşimin ailesinin yanındayız. Başlıkta söylediğim gibi eşim bana sormadan ailesiyle bizim geleceğimize yönelik planlar yapıyorbende aileslnin yanında ona muhalefet etmemek için sessiz kalıyorum. Biz ailesinden uzağız annesi sürekli bizi yanına alma peşinde. Annesi çalışmama rağmen sanki ben yokmuşum gibi sürekli eşime sen buraya gelemez misin vs... laflar ediyor. Sorsanız iyi niyetli eşim zaten çalışmama karşı olduğundan bir şekilde beni ailesinin olduğu ilçeye getirme peşinde konuşsam anlamaz çünkü yeni evliyiz ve hala ailesinden kopamadı. O kadar canım sıkılıyor ki. Önümüzdeki 5 yıl şimdi yaşadığımız şehirde kalmamız gerekiyor sonrasında eşime kalsa ailesinin yanındayız. İşim çok iyi ve kariyerimde ilerleme imkanım var. Birde bundan birkaç ay sonra yine ailesini ziyarete gelmek istiyor ama ben ona eşlik edemem çünkü o dönem işlerim yoğun olacak. Ben yalnız gelirim dedi bende doğru olmaz dedim. Bilhassa tecrübeli arkadaşlarımın öneri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Ne yapacağım ben bu adamla
Kızlar merhaba; şu an eşimin ailesinin yanındayız. Başlıkta söylediğim gibi eşim bana sormadan ailesiyle bizim geleceğimize yönelik planlar yapıyorbende aileslnin yanında ona muhalefet etmemek için sessiz kalıyorum. Biz ailesinden uzağız annesi sürekli bizi yanına alma peşinde. Annesi çalışmama rağmen sanki ben yokmuşum gibi sürekli eşime sen buraya gelemez misin vs... laflar ediyor. Sorsanız iyi niyetli eşim zaten çalışmama karşı olduğundan bir şekilde beni ailesinin olduğu ilçeye getirme peşinde konuşsam anlamaz çünkü yeni evliyiz ve hala ailesinden kopamadı. O kadar canım sıkılıyor ki. Önümüzdeki 5 yıl şimdi yaşadığımız şehirde kalmamız gerekiyor sonrasında eşime kalsa ailesinin yanındayız. İşim çok iyi ve kariyerimde ilerleme imkanım var. Birde bundan birkaç ay sonra yine ailesini ziyarete gelmek istiyor ama ben ona eşlik edemem çünkü o dönem işlerim yoğun olacak. Ben yalnız gelirim dedi bende doğru olmaz dedim. Bilhassa tecrübeli arkadaşlarımın öneri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Ne yapacağım ben bu adamla
Bende yeni evliyim ve aşağı yukarı aynı sorunları yaşamaktayım.
Fakat zamanla herşey daha iyiye gidiyor, inan. Sadece yeni evli olmanın,
bütün alışkanlıkların (hem senin hem de eşin için) değişmesinden kaynaklı bu.
Erkekler her daim bir kadına muhtaç şekilde yaşıyorlar, ilk muhtaçlığı annesinde yaşıyor.
Bunu göz önünde bulundurarak, onun herşeyini yerine getiren annesi ile hayatının bitip,
eşi ile başlaması arasındaki geçiş süreci ister istemez biraz yorucu ve can sıkıcı oluyor.
Erkekler bizim kadar ince düşünüp sık elemiyor malesef, onlar düz mantıkla düşündüklerinden
her daim "aman nolacak, sende yanlış düşünüyorsun" diyebiliyorlar.
Dediğin gibi "aile olduğunuzun" farkına varması biraz zaman alacak.
İlk başlarda bende çok stres yaptım, evde olan herhangi bir kararı kayınvalidemden duyuyordum.
Benden habersiz eşim düşüncelerini onlar ile paylaşıp müzakere yapıyor, bana danışmıyordu bile.
Ama zamanla bu seyrekleşmeye başladı, ben biraz üstüne gittim ilk başlarda ve tartışmalarımız oldu.
Sen bu şekilde davranma, duymuyor, görmüyoru oyna bir süre.
Annem ve çevremdeki bir kaç samimi arkadaşımın bana tavsiyesi: "Evlilikte bazen 3 maymunu oynayacaksın. Erkeklerin yeni aile kavramına adapte olması biraz zaman alan birşey. Fakat hayatın şartları bir noktada onların da kendi ailelerinden kopmalarını gerektiriyor. Sen zannediyor musun ki biz hep böyle bağımsızdık? İlk evlendiğimiz yılları bir ben bilirim... Kv ve kp onayı olmadan birşey yapamaz derecedeydik ve bunu yaşayan çok insan var. Eşlerimiz hiç bir zaman bize hazır böyle gelmedi, zamanla biz onları yonttuk, zamanla onlar birşeyleri görerek algıladı, kendisini ona göre ayarladı. Şimdi ise yapacağımız işi birtek kendimiz biliriz. Kimseye hesap vermeden yaşıyoruz. Ama bu bir günde olacak şey değil. O yüzden senin en büyük silahın sabır, yeri geldiğinde tabii ki lafını sözünü söyleyeceksin, fakat yersiz hareketler kavgalara sebebiyet verir. O nedenle 3 maymun kuralını unutmayacaksın"...
Fakat elini ayağını herşeyden çek demiyorum, mesela kayınvalidenin olduğu yerden ev alınmasına müsade etme.
Kariyerini öne sür ve sana işi bırakmanı vs. isterse eğer, sende bırakmak istemiyorsan,
net olarak kendisine "sgk primlerimi çalıştığım yer gibi yatırıp, her ay da bugün aldığım maaşı bana vereceksen tamam" dersin.
Olur biter... Kimse kimseye oturduğu yerde senin kazandığın parayı vermiyor.
Büyüklerin bir lafı vardır, akmasa da damlar. Ne kadar çok veya az kazandığın önemli değil.
Önemli olan ilerisi açısından güzel bir hayat hem kendine hem olacak çocuklarına sunabilmek için, kazanç genç yaşta oluyor.
Allah kolaylık versin sana...
Eğer çalışmayı seviyorsan, işinden memnunsan, kesinlikle eşin senden istedi diye işten ayrılma.
Hayatının hatasını yapmış olursun. Çalışan bir kadın olarak sosyal statü ve gelir sahibi olman çok önemli.
Dünyanın bin türlü hali var...
5 yıl sonrasını şimdiden sorun etmenin bir anlamı yok.o 5 yılda köprünün altından çok sular akacak.5 yıl sonra belki sen kendin gitmeyi isteyeceksin,belki eşin hiç istemeyecek gitmeyi
ayrıca eşinin ailesinden kopmasını nasıl bekliyorsun ki.sen ailen sana o kadar sıkıntılar yaşattığı halde kopabiliyor musun.üstelik eşin ailesinden uzak yaşıyor.birkaç ay sonra ziyaret etmek istemesini neden garipsiyorsun.neden yalnız ailesini ziyaret etmesi yanlış olsun.sen ailene hiç mi yalnız gitmiyorsun
5yıl sonrası için şimdiden kendini sorularla yiyip bitiriyorsan bu 5 yılda kafan 5000 kez ağrır
Ah Lineum Ah :)
Meger daha 5 yıl varmış.
Tabi 5 yıl aslında söyleyince uzun gibi ama yaşayınca emin ol öyle degil.
Zaman su gibi akıp geçiyor.
Şimdiden bunları dert etme,
Evliliğinin en güzel yıllarını bu şekilde heba etme.
Sen o 5 yılda eşine biz olmayı başarabildirirsen,
inan bana aynı şehirde olsanız da artık size kimse dokunamaz.
Bak mesela biz ilk 4 yıl farklı şehirlerdeydik.
Ama hep ileride eşimin memleketine gitmek istiyorduk.
Benim memleketime de yakın bir şehir, fakat burası büyükşehir diye benim de gönlüm buradan yanaydı.
Ancak içimde hep senin gibi acabalar vardı.
Fakat o farklı şehirde yaşadıgımız 4 yıl,
bana eşimin, ailesiyle aynı şehirde olsak da kimseleri ailemize karıştırmayacagının,
herkesin durması gerektiği yerin sınırını iyi çizeceginin göstergesi oldu.
Ve ben tayin istemesem eşim kendi memleketine hiç bir zaman gelemezdi.
Ben kendim tayin istedim, eşim eş durumunda geldi :)
Ve biz buraya gelmeden 1 yıl önce evimizi almıştık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?