Kızlar merhaba; şu an eşimin ailesinin yanındayız. Başlıkta söylediğim gibi eşim bana sormadan ailesiyle bizim geleceğimize yönelik planlar yapıyor bende aileslnin yanında ona muhalefet etmemek için sessiz kalıyorum. Biz ailesinden uzağız annesi sürekli bizi yanına alma peşinde. Annesi çalışmama rağmen sanki ben yokmuşum gibi sürekli eşime sen buraya gelemez misin vs... laflar ediyor. Sorsanız iyi niyetli eşim zaten çalışmama karşı olduğundan bir şekilde beni ailesinin olduğu ilçeye getirme peşinde konuşsam anlamaz çünkü yeni evliyiz ve hala ailesinden kopamadı. O kadar canım sıkılıyor ki. Önümüzdeki 5 yıl şimdi yaşadığımız şehirde kalmamız gerekiyor sonrasında eşime kalsa ailesinin yanındayız. İşim çok iyi ve kariyerimde ilerleme imkanım var. Birde bundan birkaç ay sonra yine ailesini ziyarete gelmek istiyor ama ben ona eşlik edemem çünkü o dönem işlerim yoğun olacak. Ben yalnız gelirim dedi bende doğru olmaz dedim. Bilhassa tecrübeli arkadaşlarımın öneri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Ne yapacağım ben bu adamla
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Eşim aile olduğumuzun farkında değil...
- Konu Sahibi lineum
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Benim esimde ilk evliligimizin yillarinda hep ailesiniin yaninda tasinmak istemisti, cesitli nedenlerden dolayi bir türlü olmadi.
Su an sorsan, imkani olsa daha istemez, en azindan cok yakinlarina istemez.
Erkekler biraz gec olgunlasiyor, bunu anladim bende.
Esim ailesinin yanina bensiz gitmisti 2 hafta diye 3 hafta kalmisti evlendikten 3 yil sonra ve biz cok iyiyken geri döndügünde bosanma noktasina gelmistik, artik nasil isledilerse ozaman...bu yüzden kesinlikle yalniz gitmesine izin verme.
Ya iyice borca sok onu araba, ev vs durumu olmasin gitmeye, yada mutlaka sende git, yada baska bir yolunu bul.
Tek basina sakin gönderme, ne isi var, bekar bir insanmi sanki. 5 sene sonrasinin hesabinada hic fazla yorma kendini, daha neler olur neler.
Hatta ev alirsiniz simdiki oturdugunuz yerden, esine sonra burayi kiraya veririz biz daha güzel bir eve tasiniriz vs dersin mesela. Esinin nabzina göre serbet ver bence, belki ona acikca hic ailesinin yanina gitmeye niyetinin olmadigini söylersen kavga cikar durduk yere...zaten daha önünüzde bes yil varmis, lafini acarsa
"Yariin yasiyacagimizi biliyormuyuz, herseyin hayirlisi olsun" dersin olmazsa. Esinle iliskini iyi tut, bir kac seneye kadar iyice sana düser, seni daha cok önemsemeye baslar, yeni evliyken daha cok aileye düskün oluyorlar.
Su an sorsan, imkani olsa daha istemez, en azindan cok yakinlarina istemez.
Erkekler biraz gec olgunlasiyor, bunu anladim bende.
Esim ailesinin yanina bensiz gitmisti 2 hafta diye 3 hafta kalmisti evlendikten 3 yil sonra ve biz cok iyiyken geri döndügünde bosanma noktasina gelmistik, artik nasil isledilerse ozaman...bu yüzden kesinlikle yalniz gitmesine izin verme.
Ya iyice borca sok onu araba, ev vs durumu olmasin gitmeye, yada mutlaka sende git, yada baska bir yolunu bul.
Tek basina sakin gönderme, ne isi var, bekar bir insanmi sanki. 5 sene sonrasinin hesabinada hic fazla yorma kendini, daha neler olur neler.
Hatta ev alirsiniz simdiki oturdugunuz yerden, esine sonra burayi kiraya veririz biz daha güzel bir eve tasiniriz vs dersin mesela. Esinin nabzina göre serbet ver bence, belki ona acikca hic ailesinin yanina gitmeye niyetinin olmadigini söylersen kavga cikar durduk yere...zaten daha önünüzde bes yil varmis, lafini acarsa
"Yariin yasiyacagimizi biliyormuyuz, herseyin hayirlisi olsun" dersin olmazsa. Esinle iliskini iyi tut, bir kac seneye kadar iyice sana düser, seni daha cok önemsemeye baslar, yeni evliyken daha cok aileye düskün oluyorlar.
amaaaan bosver tatlım ya 5 sanıye sonrasını bılmıyorken 5 sene sonrası ıcın kaygılanmamalısın esının bu davranısları zamanla gececek ınan dahası bır sure sonra kendı ıstemeyecek temellı yerlesmeyı falan ama sen bu esnada yasamak ıstedıgın yerde kalıcı bırseyler edınmeye calıs ev olsun araba borcu vs olsun bos kalmayın yanı kv de fazla takma tıpık kv davranısı ona kalsa su sanıye tasının yanına ıster ama ona kalmamıs sızın bır hayatınız var sen esınle ılgılen ona ıhtımam goster temelınızı saglam kurun sonra sızı kımse yıkamaz takma kımseyı bosver
Kızlar çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Zamana bırakıp sessiz kalmalıyım yani öylemi? Bende aynı fikirdeyim konuşup ortamı germeye gerek yok değil mi? Bu arada kv eşimi memleketten ev almaya ikna etme peşinde görünüyor :s bunuda çevir kazı yanmasınla mı çözmeye çalışmalıyım? Ne zor işmiş bunlar ya
ben bu kayinvalideleri bi turlu anlayamiorum ne isterler bu hayattan daha fazla ? benim bildigim anne ve baba evladi olene kadar anne babadir tamam ama bukadarda abartilmaz bukadarda cetrefilli yollarla,evladin evlendikten sonra koskoca adam olduktan sonra niya hala yanlarinda besleme gibi kendi kararlarini alamayan idiotlar gibi tutmak isterlerki .? dusunuyorumda buraya bunca derdi yazanlarrr yarin bizdemi boyle yapicaz .kendi adima Allah korusun yeterki mutlu olsunlar uzak olsunlar farketmez diyorum.bayramda seyranda gelsinler tatillerde bir iki gun gelsinler gorsunler arada birde arasinlar kafi degilmi...ama yokkkkkk her isin icinde olcaklar eve ekmek seppetimi alincak onlara sorulmali o derece yaniiiiiiiii.boyle insanlar var bu dunyadaaa ben anlamiyorum yoksa dunyami beni anlamiyorrr :)))Kızlar çok teşekkür ederim içime su serptiniz. Zamana bırakıp sessiz kalmalıyım yani öylemi? Bende aynı fikirdeyim konuşup ortamı germeye gerek yok değil mi? Bu arada kv eşimi memleketten ev almaya ikna etme peşinde görünüyor :s bunuda çevir kazı yanmasınla mı çözmeye çalışmalıyım? Ne zor işmiş bunlar ya
canim sana gelinceee kaynanan calismalara baslamis Allah kolaylik versin .tavrini simdiden koydun koydun guzellikle esinle simdi degil is ciddiye bindigini sezdigin anda konus .birak yanliz bi gitsin geri dondugunde neler olcak ozaman hepten anlarsin karsindaki kaynana iyimi kotumu diyee .. hic sikma esini yada sende git gidebiliosan kesin .bu ev muhabbetlerini kaynanan sana acarsa yanlizken biz hayatimizdan memnunuz oturdugumuz yerde diyiver anlasinki senin isin yok onun kiskacindaki bi hayatta..bak canim olmuyorrr olmuyorrrrrrrr ayni yerdeeee uzaktakiler daha kiymetli ben kaynanamla altli ustluyum de ne oluo.kahvaltiya inersin ,yemege inersin aksamdan oturmaya inersin .3 senelik evliyim Allahtan yilin alti ayi turkiyede alti ayi burdalar .o yilin alti ayi kocamla ayri oturuoruz cogu aksamlari kahvaltiya cokca bigun yatmak istiorummm inmiorummm kalkiooo bugun gelinin 12 de kalkti diye konusuoo bide ayak sesimden kalktigim saate bakio asadan duyup.telefonla kimle konustumu soruolar asadan kulak verip ertesi gun .aman deyimmm uzak kalllllllllllllllllllllllll !!!!!!!!!!!!!
Kızlar merhaba; şu an eşimin ailesinin yanındayız. Başlıkta söylediğim gibi eşim bana sormadan ailesiyle bizim geleceğimize yönelik planlar yapıyor bende aileslnin yanında ona muhalefet etmemek için sessiz kalıyorum. Biz ailesinden uzağız annesi sürekli bizi yanına alma peşinde. Annesi çalışmama rağmen sanki ben yokmuşum gibi sürekli eşime sen buraya gelemez misin vs... laflar ediyor. Sorsanız iyi niyetli eşim zaten çalışmama karşı olduğundan bir şekilde beni ailesinin olduğu ilçeye getirme peşinde konuşsam anlamaz çünkü yeni evliyiz ve hala ailesinden kopamadı. O kadar canım sıkılıyor ki. Önümüzdeki 5 yıl şimdi yaşadığımız şehirde kalmamız gerekiyor sonrasında eşime kalsa ailesinin yanındayız. İşim çok iyi ve kariyerimde ilerleme imkanım var. Birde bundan birkaç ay sonra yine ailesini ziyarete gelmek istiyor ama ben ona eşlik edemem çünkü o dönem işlerim yoğun olacak. Ben yalnız gelirim dedi bende doğru olmaz dedim. Bilhassa tecrübeli arkadaşlarımın öneri ve tecrübelerine ihtiyacım var. Ne yapacağım ben bu adamla
tam bir bağımlı eşin aynı benimki gibi kusura bakma ama bana öyle geldi...benim kv de herşeyi iyi niyetle yapar gibi aman bi gelseniz çok özledik komşu olsak burda..filan bende ilk zamanlar sık yaşıyodum bunları sonra tavrımı koydum yanlışmı yaptım doğrumu hala bilemiyorum ama kötü gelin oldum bayağı..olsun haksız değilim aslında ama anlatamazsın kimseye herşeye karışırlar aslında ama dönüp dolaşıp oda benim aileme taktı karışıyolar die hemde hiç alakaları olmamasına rağmen sonra iş içinden çıkılmaz bi hal aldı şimdiyse doğruları söyledim hala daha söylüyorum ama çok mutsuzum sussan da zorrr susmasanda öyle bişey..Allah yardımcın olsun çok zor dışardan göründüğü gibi değil hiç bişe çok üzülüyorum aslında durumun bu noktaya gelip bana patlamasına ama asla sen doğrusun demezler..
Eşine de ki:
Canım bak biz evliyiz karı kocayız. Ve bunun bazı gereklerı var nüfusa bıle gıtsen şu an aile nufus kaydı örnegı istesen sadece sen ve ben çıkarız ailelerimiz çıkmaz bir de çocugumuz olursa Allah izin verır de o zaman o da orada gorunur. Aile demek beraber yaşamak bırbırını düşünerek yaşamak bırbırıne danısarak yaşamaktır. Evliliğin ne oldugunu kavramak zorundayız ve sen dün akşamkı gibi plan yaparken benı yok sayarsan bu aılenın temelı oturmaz mutlu olmayız. İkimizin yaşayacagı hayatın kararını iki kişi olarak almalıyız. Bizim anne babalarımız beraber karar alıyor aile gibiler ikimiz de oyle olmak zorundayız.
Boyle tatlı dılden anlamıyorsa gerekırse sert konuşmaya başla tabı kotu soz kullanmadan sadece kararlı oldugunu bellı etmek ıcın. Sen evliliğe kalkıştıysan buyumek ve evlılıgın geregıne gore yaşamak zorundasın de. Ben de kafama gore plan yaparım bır daha boyle bır an bana yaşatırsan ben de senın gıbı evlılıgı bılmıyor ayaklarına yatarım de.
Canım bak biz evliyiz karı kocayız. Ve bunun bazı gereklerı var nüfusa bıle gıtsen şu an aile nufus kaydı örnegı istesen sadece sen ve ben çıkarız ailelerimiz çıkmaz bir de çocugumuz olursa Allah izin verır de o zaman o da orada gorunur. Aile demek beraber yaşamak bırbırını düşünerek yaşamak bırbırıne danısarak yaşamaktır. Evliliğin ne oldugunu kavramak zorundayız ve sen dün akşamkı gibi plan yaparken benı yok sayarsan bu aılenın temelı oturmaz mutlu olmayız. İkimizin yaşayacagı hayatın kararını iki kişi olarak almalıyız. Bizim anne babalarımız beraber karar alıyor aile gibiler ikimiz de oyle olmak zorundayız.
Boyle tatlı dılden anlamıyorsa gerekırse sert konuşmaya başla tabı kotu soz kullanmadan sadece kararlı oldugunu bellı etmek ıcın. Sen evliliğe kalkıştıysan buyumek ve evlılıgın geregıne gore yaşamak zorundasın de. Ben de kafama gore plan yaparım bır daha boyle bır an bana yaşatırsan ben de senın gıbı evlılıgı bılmıyor ayaklarına yatarım de.
boşver konuşsunlar.orası onların çöplüğü sen evinde konuş.yatak odasında konuş.yanak yanaga iken konuş.orda konuyu değiştir.haa haa hii hii hii moduna gir dinleme bile.ciddiye bile alma.
Tam anlamadım kim nerede yaşıyo, siz niye ailesinin yanındasınız
Evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı ?
Konuştuysanız, rest çekin
Benim durumum belliydi iş sebebi ile 5 yıl burda kalacağız diye anlaştık, şu an karar değiştiremezsin diye
Tam derdinizi de anlamadım 5 yıl sonra o annesinin bulunduğu ilçeyi istiyo, siz nereye gitmek istiyorsunuz peki ?
Bence merak temeyin 5 yıla kadar evliliğe alışır, ilk 1 yıl her birey için zor evlilik
Evlenmeden önce bunları konuşmadınız mı ?
Konuştuysanız, rest çekin
Benim durumum belliydi iş sebebi ile 5 yıl burda kalacağız diye anlaştık, şu an karar değiştiremezsin diye
Tam derdinizi de anlamadım 5 yıl sonra o annesinin bulunduğu ilçeyi istiyo, siz nereye gitmek istiyorsunuz peki ?
Bence merak temeyin 5 yıla kadar evliliğe alışır, ilk 1 yıl her birey için zor evlilik
Bende yeni evliyim ve aşağı yukarı aynı sorunları yaşamaktayım.
Fakat zamanla herşey daha iyiye gidiyor, inan. Sadece yeni evli olmanın,
bütün alışkanlıkların (hem senin hem de eşin için) değişmesinden kaynaklı bu.
Erkekler her daim bir kadına muhtaç şekilde yaşıyorlar, ilk muhtaçlığı annesinde yaşıyor.
Bunu göz önünde bulundurarak, onun herşeyini yerine getiren annesi ile hayatının bitip,
eşi ile başlaması arasındaki geçiş süreci ister istemez biraz yorucu ve can sıkıcı oluyor.
Erkekler bizim kadar ince düşünüp sık elemiyor malesef, onlar düz mantıkla düşündüklerinden
her daim "aman nolacak, sende yanlış düşünüyorsun" diyebiliyorlar.
Dediğin gibi "aile olduğunuzun" farkına varması biraz zaman alacak.
İlk başlarda bende çok stres yaptım, evde olan herhangi bir kararı kayınvalidemden duyuyordum.
Benden habersiz eşim düşüncelerini onlar ile paylaşıp müzakere yapıyor, bana danışmıyordu bile.
Ama zamanla bu seyrekleşmeye başladı, ben biraz üstüne gittim ilk başlarda ve tartışmalarımız oldu.
Sen bu şekilde davranma, duymuyor, görmüyoru oyna bir süre.
Annem ve çevremdeki bir kaç samimi arkadaşımın bana tavsiyesi: "Evlilikte bazen 3 maymunu oynayacaksın. Erkeklerin yeni aile kavramına adapte olması biraz zaman alan birşey. Fakat hayatın şartları bir noktada onların da kendi ailelerinden kopmalarını gerektiriyor. Sen zannediyor musun ki biz hep böyle bağımsızdık? İlk evlendiğimiz yılları bir ben bilirim... Kv ve kp onayı olmadan birşey yapamaz derecedeydik ve bunu yaşayan çok insan var. Eşlerimiz hiç bir zaman bize hazır böyle gelmedi, zamanla biz onları yonttuk, zamanla onlar birşeyleri görerek algıladı, kendisini ona göre ayarladı. Şimdi ise yapacağımız işi birtek kendimiz biliriz. Kimseye hesap vermeden yaşıyoruz. Ama bu bir günde olacak şey değil. O yüzden senin en büyük silahın sabır, yeri geldiğinde tabii ki lafını sözünü söyleyeceksin, fakat yersiz hareketler kavgalara sebebiyet verir. O nedenle 3 maymun kuralını unutmayacaksın"...
Fakat elini ayağını herşeyden çek demiyorum, mesela kayınvalidenin olduğu yerden ev alınmasına müsade etme.
Kariyerini öne sür ve sana işi bırakmanı vs. isterse eğer, sende bırakmak istemiyorsan,
net olarak kendisine "sgk primlerimi çalıştığım yer gibi yatırıp, her ay da bugün aldığım maaşı bana vereceksen tamam" dersin.
Olur biter... Kimse kimseye oturduğu yerde senin kazandığın parayı vermiyor.
Büyüklerin bir lafı vardır, akmasa da damlar. Ne kadar çok veya az kazandığın önemli değil.
Önemli olan ilerisi açısından güzel bir hayat hem kendine hem olacak çocuklarına sunabilmek için, kazanç genç yaşta oluyor.
Allah kolaylık versin sana...
Eğer çalışmayı seviyorsan, işinden memnunsan, kesinlikle eşin senden istedi diye işten ayrılma.
Hayatının hatasını yapmış olursun. Çalışan bir kadın olarak sosyal statü ve gelir sahibi olman çok önemli.
Dünyanın bin türlü hali var...
Bende yeni evliyim ve aşağı yukarı aynı sorunları yaşamaktayım.
Fakat zamanla herşey daha iyiye gidiyor, inan. Sadece yeni evli olmanın,
bütün alışkanlıkların (hem senin hem de eşin için) değişmesinden kaynaklı bu.
Erkekler her daim bir kadına muhtaç şekilde yaşıyorlar, ilk muhtaçlığı annesinde yaşıyor.
Bunu göz önünde bulundurarak, onun herşeyini yerine getiren annesi ile hayatının bitip,
eşi ile başlaması arasındaki geçiş süreci ister istemez biraz yorucu ve can sıkıcı oluyor.
Erkekler bizim kadar ince düşünüp sık elemiyor malesef, onlar düz mantıkla düşündüklerinden
her daim "aman nolacak, sende yanlış düşünüyorsun" diyebiliyorlar.
Dediğin gibi "aile olduğunuzun" farkına varması biraz zaman alacak.
İlk başlarda bende çok stres yaptım, evde olan herhangi bir kararı kayınvalidemden duyuyordum.
Benden habersiz eşim düşüncelerini onlar ile paylaşıp müzakere yapıyor, bana danışmıyordu bile.
Ama zamanla bu seyrekleşmeye başladı, ben biraz üstüne gittim ilk başlarda ve tartışmalarımız oldu.
Sen bu şekilde davranma, duymuyor, görmüyoru oyna bir süre.
Annem ve çevremdeki bir kaç samimi arkadaşımın bana tavsiyesi: "Evlilikte bazen 3 maymunu oynayacaksın. Erkeklerin yeni aile kavramına adapte olması biraz zaman alan birşey. Fakat hayatın şartları bir noktada onların da kendi ailelerinden kopmalarını gerektiriyor. Sen zannediyor musun ki biz hep böyle bağımsızdık? İlk evlendiğimiz yılları bir ben bilirim... Kv ve kp onayı olmadan birşey yapamaz derecedeydik ve bunu yaşayan çok insan var. Eşlerimiz hiç bir zaman bize hazır böyle gelmedi, zamanla biz onları yonttuk, zamanla onlar birşeyleri görerek algıladı, kendisini ona göre ayarladı. Şimdi ise yapacağımız işi birtek kendimiz biliriz. Kimseye hesap vermeden yaşıyoruz. Ama bu bir günde olacak şey değil. O yüzden senin en büyük silahın sabır, yeri geldiğinde tabii ki lafını sözünü söyleyeceksin, fakat yersiz hareketler kavgalara sebebiyet verir. O nedenle 3 maymun kuralını unutmayacaksın"...
Fakat elini ayağını herşeyden çek demiyorum, mesela kayınvalidenin olduğu yerden ev alınmasına müsade etme.
Kariyerini öne sür ve sana işi bırakmanı vs. isterse eğer, sende bırakmak istemiyorsan,
net olarak kendisine "sgk primlerimi çalıştığım yer gibi yatırıp, her ay da bugün aldığım maaşı bana vereceksen tamam" dersin.
Olur biter... Kimse kimseye oturduğu yerde senin kazandığın parayı vermiyor.
Büyüklerin bir lafı vardır, akmasa da damlar. Ne kadar çok veya az kazandığın önemli değil.
Önemli olan ilerisi açısından güzel bir hayat hem kendine hem olacak çocuklarına sunabilmek için, kazanç genç yaşta oluyor.
Allah kolaylık versin sana...
Eğer çalışmayı seviyorsan, işinden memnunsan, kesinlikle eşin senden istedi diye işten ayrılma.
Hayatının hatasını yapmış olursun. Çalışan bir kadın olarak sosyal statü ve gelir sahibi olman çok önemli.
Dünyanın bin türlü hali var...
Teşekkür ederim cnm. Bende senin gibi düşünüyordum çünkü önümüzde uzun bir zaman var belki eşimin bu tuhaf fikirleri zaman aşımına uğrar erkekler çocuk gibi gerçekten evliliği kadın idare ediyormuş anladım iyice...
- 26 Mart 2013
- 75
- 13
- 28
Valla şöyle söyleyeyim ben de altlı üstlü oturuyorum ve inan bana tüm erkekler evlendikten sonra anasına baya bi düşkün oluyorlar. şu an bir buçuk yıllık evliyim ama ilk 8 ay oldukça zordu. Tamam annesidir okeydir. Ama annesinin onu yanımda sevmesinden canım tatlım diye çocuk gibi ellerini tutup öpmesinden epey rahatsız oluyordum. Bunu uzun aylar boyunca eşimle konuştum önceleri anlamadı sonraları ne olduysa hak vermeye başladı. Hatta şimdi yukarıya çıktığımızda direkt beni kendi yanına oturtuyor. Ben sorunları her türlü konuşulması gerektiğine inanırım ve kızacağını bile bilsem mutlaka fikrimi söylerim önceleri kv de anahtarım vardı. Evimde misafirlerim varken çat kapı geliverirdi bi oldu iki oldu bişey demedim. Ama ben evde yokken kızkardeşini bi akşam bizim evde ağırladığında yani biz eşimle işteyken işte orda dur dedim herşeye .hemen o akşam eşimle onlar gittikten sonra ciddi bi konuşma yaptım bu kadarı da fazla dedim o anahtar en geç yarın alınacak dedim. Ben daha yeni evliyim üstelik çalışıyorum belki ben evimi öylece bırakıp çıktım ayrıca ben yokken evimde kimsenin olmasını asla istemiyorum dedim. şimdi onda anahtar yok ama bende huzur var söyleyeceğim o ki ben de çok savaşlar verdim çok kavgalar ettim hiç susup oturmadım. çünkü susunca malesef iyi niyetini suistimal ediyorlar. Ben de artık akıllandım. Asla kendimi ezdirmiyorum altlı üstlü otururuz ama en fazla haftada bir ya da iki kere görüşüyoruz artık. öyle onun temizliğini de asla yapmam. Zaten cumartesi dahil tüm hafta çalışıyorum kendime zor yetiyorum bi de onunla kusura bakmasın asla uğraşamam. Diyeceğim o ki yeni evliler saygınızı tabi ki de koruyun ama kendinizi de ezdirmeyin siz de dünyaya bi kere geliyorsunuz kıymetinizi bilin lütfen.
- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.101
- 498
5 yıl sonrasını şimdiden sorun etmenin bir anlamı yok.o 5 yılda köprünün altından çok sular akacak.5 yıl sonra belki sen kendin gitmeyi isteyeceksin,belki eşin hiç istemeyecek gitmeyi
ayrıca eşinin ailesinden kopmasını nasıl bekliyorsun ki.sen ailen sana o kadar sıkıntılar yaşattığı halde kopabiliyor musun.üstelik eşin ailesinden uzak yaşıyor.birkaç ay sonra ziyaret etmek istemesini neden garipsiyorsun.neden yalnız ailesini ziyaret etmesi yanlış olsun.sen ailene hiç mi yalnız gitmiyorsun
Ah Lineum Ah :)
Meger daha 5 yıl varmış.
Tabi 5 yıl aslında söyleyince uzun gibi ama yaşayınca emin ol öyle degil.
Zaman su gibi akıp geçiyor.
Şimdiden bunları dert etme,
Evliliğinin en güzel yıllarını bu şekilde heba etme.
Sen o 5 yılda eşine biz olmayı başarabildirirsen,
inan bana aynı şehirde olsanız da artık size kimse dokunamaz.
Bak mesela biz ilk 4 yıl farklı şehirlerdeydik.
Ama hep ileride eşimin memleketine gitmek istiyorduk.
Benim memleketime de yakın bir şehir, fakat burası büyükşehir diye benim de gönlüm buradan yanaydı.
Ancak içimde hep senin gibi acabalar vardı.
Fakat o farklı şehirde yaşadıgımız 4 yıl,
bana eşimin, ailesiyle aynı şehirde olsak da kimseleri ailemize karıştırmayacagının,
herkesin durması gerektiği yerin sınırını iyi çizeceginin göstergesi oldu.
Ve ben tayin istemesem eşim kendi memleketine hiç bir zaman gelemezdi.
Ben kendim tayin istedim, eşim eş durumunda geldi :)
Ve biz buraya gelmeden 1 yıl önce evimizi almıştık...
Meger daha 5 yıl varmış.
Benim memleketime de yakın bir şehir, fakat burası büyükşehir diye benim de gönlüm buradan yanaydı.
bana eşimin, ailesiyle aynı şehirde olsak da kimseleri ailemize karıştırmayacagının,
Son düzenleme:
5 yıl sonrasını şimdiden sorun etmenin bir anlamı yok.o 5 yılda köprünün altından çok sular akacak.5 yıl sonra belki sen kendin gitmeyi isteyeceksin,belki eşin hiç istemeyecek gitmeyi
ayrıca eşinin ailesinden kopmasını nasıl bekliyorsun ki.sen ailen sana o kadar sıkıntılar yaşattığı halde kopabiliyor musun.üstelik eşin ailesinden uzak yaşıyor.birkaç ay sonra ziyaret etmek istemesini neden garipsiyorsun.neden yalnız ailesini ziyaret etmesi yanlış olsun.sen ailene hiç mi yalnız gitmiyorsun
Teşekkür ederim vakit ayırdığın için. Abla aslında eşimi çok seviyorum ben ama içimde müthiş bir öfke oluyor bazen ona karşı Birkere ailesinden kopmasını istemem için allahtan korkmamam lazım olur mu öyle şey ben nasıl girerim bilhassa anne evlat arasına?
Ailesine çok kızgınım çünkü biz evlenirken annesi canhıraş ev alma peşine düştü ve o dönem eşimin evlenmek için çektiği kredinin yarısıyla evine özel masraflar yaptı mütahitin yaptıklarını istemedi eşim benimle balayına gideceğimiz yer için kavga ederken kaynananm eşime yeni aldığı 800 tl lik yatağın üzerine çay dökmemesini söylüyordu evlenirken hiçbirşey istediğim gibi olmadı hiçbirşey ben o dönem eşimden sadece sabret daha güzelleri olacak demesini bekledim ama demedi.
Annesi eşim üzerinde hakim bir karakter. Birarada olursak eşim annesiyle bizim hayatımızın planlarını yapacak bende sadece dışarıdan izleyeceğim çünkü eşim ve annesi eli çok sıkı insanlar. Biraradayken konuştukları tek konu bilmem neredeki daire bilmem neredeki arsa bilmem ne yatırımı...
Bıktım bu hallerinden. Her ay maaşımın yarısına yakınını eşime veiyorum. Kalan yarısı krediye gidiyor. Kalan kısmıda benim işyerindeki yemek masrafım evimizin mutfak masrafı vs... Dün hala bana sitem ediyor. Sanırım aç durmamız gerektiğini düşünüyor anlamadım. Öyle sinirleniyorum ki inanamazsın.
Şimdi idareci olması güzel değil mi diyenler olacak çok güzel böylece benim düşünmem gerekmiyor ama bizim için hayalini kurduğu hayat ailesinin yaşadığı yerde tatil, güzel eşyaları olmayan bir ev, giyim olayını boşver zaten. Yemekde ne var cnm evde hazırlarız bişiler. Sinemamı aaa ne gerek var masrafa netten film indirir izleriz evde.
Ben bütün paraları yollara dökelim demiyorum ki ya! Ön yargım var ona dedim ya bilsem eli sıkı değil yemin ederim aç bile dururum.
Benim aileme gelince ben ona karşı ailemi asla savunmadım hatalarını söyledim ama o asla ailesine laf dedirtmedi abla asla. Ve ben mesafelerimi özenle ayarlıyorum bilhassa son yaşanan olaylardan sonra.
Bu arada ailemle aynı şehirde olmamıza rağmen malum sıkıntılar yüzünden eşim görüşmüyor Birde kayınvalidemden çok emin değilim eşimin orada yalnız olması bence doğru olmaz kayınvalidemin beni çok üzdüğü zamanlar oldu hep geri adım atan özür dileyen alttan alan ben oldum bilemiyorum bende onu üzmüşümdür. Ama eşimi onca yıl bekledikten sonra şartlar uygun olsada sırf kaynanamın evi istediği gibi olsun diye 3 yıl daha bekleyecek değildim heralde.
Bunları yazarken amacım onay almak değil inan lütfen hatalarımı ısrarla söyleyin bunun için buradayım daha öncede dedim ya. Sağlıcakla...
5yıl sonrası için şimdiden kendini sorularla yiyip bitiriyorsan bu 5 yılda kafan 5000 kez ağrır
Haklısın arkadaşım yiyorum zaten. Ne olur nasıl olur bilemiyorum ya... Elimden bu kadarı geliyor. Keşke daha olgun olabilsem bilemiyorum
Ah Lineum Ah :)
Meger daha 5 yıl varmış.
Ah Cudana ah :)
Ne güzel söylüyorsun arkadaşım biz olmayı başarın diye. Eşim annesini model aldıysa ve beni sürekli onun kalıbına sokmaya çalışıyorsa nasıl biz olacağız cnm?
Sürekli para hesabı yapıyorsa ve bana müsrif muamelesi hiç bitmiyorsa nasıl olacak bu iş?
Annesinden ne gördüyse benden onu bekliyor.
Annesi köy hayatından gelmiş bulundukları yerinde köylüsü o yüzden evlerinde neredeyse yemek masrafı olmuyormuş çünkü annesi bahçede üretiyor kendi ailesiyle; gayretlide bir kadın. Eşime yemek için yapılan her masraf fazla geliyor.
Benim çalışan bir kadın olarak evime bu tür katkılarım olamayacağını anlayamıyor
Dün eve dönerken 7 liraya çikolata satılıyordu alalım dedim çok pahalı dedi öncesinde lokum almıştıkta. Öyle sinirlendim ki bu saat oldu hala kendime gelemedim.
Egem ablayada yazdım sanada sorayım;
Her ay maaşımın neredeyse yarısını eşime veriyorum kalanın yarısı krediye gidiyor. Kalanda yemek ve mutfak masrafı bir iki tanede otomatik ödeme var. Sen nasıl yapıyorsun mesela? Eşim hala benden şikayetçide...
Sevgiler...