• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşi yeniden sevmek mümkün mü

bak bak koca baskısıyla çaputlara bürünen ezikler burada külhanbeyi kesiliyor.. o kadar sert kadınsan kocana da diklenseydin ya pasif kadın?
yemezler güzelim bu numaraları kocana diklenecektin beni değiştiremezsin diyecektin ama sen de nerede o güç anca sanal dünyada boş boş konuşursun.
böyle davranarak herkesten farklı olmayı mı amaçlıyorsun? bakıyorum da hemen hemen her yorumunda insanları aşağılama derdindesin.
pardon da sen kendini ne sanıyorsun ?
mükemmel falan mı ?
çok iticisin. söylemeden edemeyeceğim.

Kapandigima uzun vadede pisman oldigumu soyleyemem. Calisiyorum ve cok sayida ugras alanim var-di. Bir kismi evlenince bir kismi da cocuktan sonra durakladi. Ama sukur hala cok kitap okurum.
Eski ben ne yapar? Gitar calar beste yspar, oyku yazar, tablo yapar, deli gibi puzzle cozer yapar da yapar.
Silkelenip bi kendime gelmem su olu topragini ustumden atmam lazim.insallah.

Bence bunları yapmaya devam et, hatta eşin bir vakfa gidiyordu sanırım.O vakfın çalışmalarına da katılabilirsin.
Eşinle ortak hobiler oluşturabilirsin...inş her şey yolna girer.

canım sıkkın sabah sabah yazıyorum.
eşimle beş sene önce sevdik bribirimizi, demek ki sevmemişiz yeterince şimdi daha iyi anlıyorum. evleneceğimiz sıra bir kapan baskısı. hadi Allah rızası için dedik kapandık. evliliğimizin ikinci günü eşimin kutudaki fotoğraflarını karıştırırken eşimin eski sevgilisinin fotoğrafı karşıma çıkıyor. sayıp sövüyorum eşime bunun işi ne burda, karışmış unutmuşum diyor, yahu aradan seneler geçmiş nasıl unutmuşum burda işte. o gün benim için unutulmaz bir gün. kıza sayıp sövüyorum bi yandan onun tepkisini ölçmek için, eşim ise bana kızıyor bir yandan.... :KK43: sevgimi birden düşürdü bu durum, eşimi benimseyemedim zannederim ki o günden sonra çünkü başladı her şey.... bana ait değilmiş gibi... sinek küçük mide bulandırır misali benim midemi hep hala daha bulandırır bu olay.. (dalı budağı da var ama girmek istemiyorum burda detaylarına)

5 senelik evliliğimizde hep aktif biri oldu, ilgi alakası genelde dışarı işlerindeydi. evin hiçbir ihtiyacını eksik bırakmaz ama beni bırakır. çocuk doğduktan sonra bebekle uyumaya başladım, iki senedir ayrı yerlerde uyuyoruz eşimle. ben kafaya takmıyorum, o da kafaya takmıyor, öyle görünüyor....
ben alakamı bebeğe yöneltince onu iyice bıraktım, o da vakıf makıf işiydi oydu buydu iyice iş dünyasına dalmış vaziyette.... evde genel manada huzurumuz ehh fena sayılmaz... ama zırt pırt küçücük şeylerden tartışmaya başlıyoruz. onu çok kibirli buluyorum, her lafı bana batıyor. o ise beni kaba buluyor, kadın öfkesini göstermemeliymiş, ağlasa da ip gibi akmalıymış sessizce vs. annesi gibi bir kadın istiyor, beni annesiyle kıyaslıyor. evde sesimiz çok yükselmez gerçi, bebeği kötü etkilememek için uzak dururum kasıtlı olarak ama insan sinirleri işte bozuluyor. birbirimize batıyoruz arkadaşlar. esprilerimiz bile batıyor sanki...
10 sene önceki duygusal bir birlikteliğimin izleri yapıştı yakama bu aralar, rüyalarıma girip duruyor. eşime olan sevgimi sorguluyorum. sanki mantığım ve yuva dirliği için yaşıyor gibiyim. içgüdülerimle hareket etmiyorum asla. etmem de..

eşime ne hissediyorum: beni sevmiyormuş gibi, ben onun hoşuna giden bir şey yaptıkça beni seviyormuş gibi, şartlı sevgi gibi... bana tahammülü yok gibi... beni tanımıyor eşim, yüreğimin içini göremedi hiçbir zamani beni keşfedemedi, inemedi iç dünyama...bence o bir odun gibi, bense su... biz iletişim kuramıyoruz hayat ayrı pencerelerden bakıyoruz sanırım. :KK43: birbirimizi kabullendiğimize gerçekten eş gibi gördüğümüze inanmıyorum. kendimi iyi hissetmek istiyorum, eşimle mutlu olmak, ASLINDA EŞİMLE YENİDEN AŞIK OLMAK istiyorum.. ama o duygulardan öyle uzağım ki... sadece tek taraflı değil, ikimiz e halimizle tavrımızla ilişkiyi yıprattık biliyorum.. soğuk savaşlarımız vardır bizim, küseriz, bilhassa eşim günlece surat yapabilir en basit bir şeyden. ona az sesimi yükseltsem iş bitmiştir, ona hakarettir bu çünkü... burcu terazi belki ondan bu bakış açısı diyorum.. ama insan 5 senede birbirine alışamaz mı be kardeşim....

mutsuzum, yani genel anlamda mutluyum da, eşim açısından mutsuzum.. ):
yeninden sevmek, kırılan kalpleri onarmak, tedavi edip, bembeyaz bir sayfa açmak mümkün mü kızlar... bilhassa evlilerin yorumlarına ihtiyacım var

Başka birisi için kapanmak çok zor bir durum yani kendi isteğinle olsa daha farklı daha güzel olurdu .ama bu olay bence ne bir eziklik ne de bir güç göstergesi bu karşındakine verdiğin değer aslında .

Terazi erkeklerini tanımıyorum hiç tanışmadım ya da tanışmışsam bile burcunu ögrenecek kadar değil sanırım ama bayanından etrafımda çok var su burcuymuşsunuz terazi lider bir burçtur . kafalarına koyduklarını yapan insanlar iyi insanlardır su burcuymuşsunuz onlar hava zaten zıt burç oluyorsunuz ben yengeçim mesela yengeçlerde lider burçmuş .terazilerle istemedende olsa hep bir tartışma ne biliyim hep yüksek ses gerginlik oluyor anlaşamıyorum .dediğiniz gibi bazen espiriler şakalar bile ağır geliyor

Adam esine ilgi alaka gosterip ruhunu oksasaydi fotograf falan hikaye olurdu.
Kardeş boşanmak istemiyorsan kendine ablam gibi baska bi dunya kur. Cocugunla gez, toz, eglen . Arkadaslarinla zaman gecir.

Cok guzel sagolasin canim. Psikolog oldugindan suphelendim cunku ilk paragrafin harfiyen dogru... Yuregine aci ektikce sulayan cok olur. Unutmam daha.
Sana bir nebze de olsa yardımım olduysa ne ala :) Malesef psikolog falan değilim sadece yazdıklarına empati kurup neler hissettiğini anlamaya çalıştım. Ha şu da var ki 36 yıllık hayat yolumda edindiğim tecrübelerimin de bu yazıda payı büyük... Ayrıca benzer durumları zaman zaman ben de yaşadım, yaşıyorum. Belki de o yüzden ilk mesajının içinde kayboldum sana yazdıklarım biryerde kendim için bulduğum çözümlerdi hatta :)

Aynı insanı yeniden sevmek.

Aslında imkansız değil ama zor biraz.

Karşı taraf da istemeli bunu.
Senin kuru kuruya istemen yetmez.

O seni yeniden kazanmak için güzel adımlar atacak.
Sen onun güzel adımlarındaki güzelliği görebilmek için çabalayacaksın.

Yani o unutturmak isteyecek, sen de unutmak isteyeceksin.

Ben benzerini yaşadım ama uzun zamanımı aldı.
Hala da eski olumsuzlukların izleri tamamen silindi diyemiyorum.
Ama bu benim çok mükemmel hafızama ve kinci yapıma bağlı bir durum.
Eşim elinden geleni yaptı doğrusu.

Öncelikle eşin; şu kadın sessiz olmalı ip gibi akmalı gözyaşları kafasını değiştirmeli.
Sen de bence o odun diyorsun ya hani.
Sevip evlenmişsin illaki bir kaç ele gelen özelliği vardır, saymışsın da zaten.
Daha çok onlara sarılmalısın.

Eşine karşı da böyle şeffaf ol, evliliğinde eksik bulduğun ne varsa anlat, istediklerinden bahset.
Bağıra çağıra değil tabi ki.. Tatlı tatlı.

Mektup yazabilirsin daha toplu olur, söyleyeceğini unutmazsın falan.

Mutlu olmanı dilerim gerçek anlamda ;)

Tek taraflı çaba,boşa kürek sallamaya benzer.
Yeniden eski günlerdeki gibi mutlu olmak istiyorsan ,eşinle oturup adam akıllı konuşmalısın.
Eşin konuşmandan sonrada aynı davranışlarla yaklaşırsa,demek oluyor ki boşuna sallanan kürek.

Tek taraflı çaba,boşa kürek sallamaya benzer.
Yeniden eski günlerdeki gibi mutlu olmak istiyorsan ,eşinle oturup adam akıllı konuşmalısın.
Eşin konuşmandan sonrada aynı davranışlarla yaklaşırsa,demek oluyor ki boşuna sallanan kürek.
bende böyle düşünüyorum ve herkes olumlu düşünmüş bu evlilik hakkında ama ben pek de öyle düşünmüyorum
ciddi ciddi problemler var adım atılmakla değil adam akıllı konuşularak çözülecek olan
arka sayfalarda bir arkadaş yazmıştı bu evliliğin yürümesi için iki taraf da çabalamıyor diye aynen bu
kadın iki senedir ayrı yataklarda uyuyor kızım emziğe alışmadı diyor iyide bebek emzik almaz ki anne memesini buldukça
yalnız uyumaya herkesin bebeği nasıl alışırsa oda alışır
adam daha da beter evlilikte sorun varsa kesin kadındandır görüşü var
benim dediğimi yapacaksın benim istediğim gibi olacaksın tüm bunları yaparken de sessiz ve naif olacaksın
kocam istemedi diye eve gitarımı getirmedim diyen bir kadın var burada tüm hobilerinden vazgeçmiş nerdeyse
çok sıkışınca yok iş yok vakıf bir gün dönüp hanım bu pazar ne yapalım dedi mi merak ettim
kısacası bence bu evlilike yeni başlamak zor allah kolaylık versin

bak bak koca baskısıyla çaputlara bürünen ezikler burada külhanbeyi kesiliyor.. o kadar sert kadınsan kocana da diklenseydin ya pasif kadın?
yemezler güzelim bu numaraları kocana diklenecektin beni değiştiremezsin diyecektin ama sen de nerede o güç anca sanal dünyada boş boş konuşursun.
O deyilde sen hic deyismiyeceksin sanirim.

bence öncelikle ayrı yatma olayını ortadan kaldırmanız gerekiyor.aranızdaki soğukluk böyle ortadan kalkar dedim.sizin ılımlı davranışlarınızı görünce oda kendine çeki düzen verecek ikiniz içinde yeni bir adım olacaktır.Hayırlısı olsun sizin için :KK51:

Eşi yeniden sevmek mümkün mü? Evet mümkün. 12 senelik evliyiz biz. 9 senem cehennem gibi gecti. Gençliğimi yediniz derim hep esime. Öyle günler oldu ki nerdeyse birbirimizi bogazlicaz o kadar kötü ama hiç ayrı yatmadık. Gece dizi dizime değdi sıcaklığı hiç sogumadi. 2 cocuk doğurdum yinede ayrı yatmadık. Her derdimde konuştum. Anlamadı belki ama konuştum. En cokta yazdım. Bazen hergun bir mektup bulurdu bikardi ama ben yazmaktan bikmazdim. Başka seylerde oldu. Çok boşanmayı düşündüm tekrar sevemiyorum seni de dedim. O konuşmalarının yazmaların sonunda anladı. Tekrardan sevdiricem sana kendimi dedi. Belkide ben gercekten bitirmemistim kalbimde ki tekrar çaldı kalbimi. Bu aksam eve is yerindeki çelenk ten kopardığı 3 Gül getirmiş. Para verip alsa bu kadar mutlu olmam. Arada kopartir getirir. Nasıl mutlu olduğumu görür. Küçük seyler belki ama bana yetiyor. Sakince konuşmak ilaç gibi geliyor. Bu saatte bebeğim uyudu ve ben 1 saat sonra kalkicagini bildigim halde gidip esimin yanına kivrilicam. Ne olursa olsun yatak ayırma I'sini hallet derim. Ve unutma elin balından evindeki sirken daha tatlidir...

eğer mideni bulandırmaya kadar nefrete ulaştıysa asla bidaha sevemezsin. belki sen istisnasındır ama ben öyle tecrübe ettim :(
kafamı taşlara vuruyorum tam bir baş belası...
allah yardımcın olsun kardeş başları okudumbiraz ne çok bizden şeyler gördüm :(

bence öncelikle ayrı yatma olayını ortadan kaldırmanız gerekiyor.aranızdaki soğukluk böyle ortadan kalkar dedim.sizin ılımlı davranışlarınızı görünce oda kendine çeki düzen verecek ikiniz içinde yeni bir adım olacaktır.Hayırlısı olsun sizin için :KK51:
inşaallah bu kardeşimizde olur ama olmuyor be !
başbelası karakinli biriyse hiç bir türlüye gelmiyor iğrendiriyor kendinden

Eşi yeniden sevmek mümkün mü? Evet mümkün. 12 senelik evliyiz biz. 9 senem cehennem gibi gecti. Gençliğimi yediniz derim hep esime. Öyle günler oldu ki nerdeyse birbirimizi bogazlicaz o kadar kötü ama hiç ayrı yatmadık. Gece dizi dizime değdi sıcaklığı hiç sogumadi. 2 cocuk doğurdum yinede ayrı yatmadık. Her derdimde konuştum. Anlamadı belki ama konuştum. En cokta yazdım. Bazen hergun bir mektup bulurdu bikardi ama ben yazmaktan bikmazdim. Başka seylerde oldu. Çok boşanmayı düşündüm tekrar sevemiyorum seni de dedim. O konuşmalarının yazmaların sonunda anladı. Tekrardan sevdiricem sana kendimi dedi. Belkide ben gercekten bitirmemistim kalbimde ki tekrar çaldı kalbimi. Bu aksam eve is yerindeki çelenk ten kopardığı 3 Gül getirmiş. Para verip alsa bu kadar mutlu olmam. Arada kopartir getirir. Nasıl mutlu olduğumu görür. Küçük seyler belki ama bana yetiyor. Sakince konuşmak ilaç gibi geliyor. Bu saatte bebeğim uyudu ve ben 1 saat sonra kalkicagini bildigim halde gidip esimin yanına kivrilicam. Ne olursa olsun yatak ayırma I'sini hallet derim. Ve unutma elin balından evindeki sirken daha tatlidir...
kendimi sevdirecem dediğinde hemen sevebiliriz biz kadınlar. hele ben... kaç kez kandım , bi görseniz öyle saf niyetliyim ki buna artık saflıktan öte salaklık denir..
bazı erkekler var düşmandan beter benimsemeleri...

ve o bal sirke tabiriniz... ah ne çok derdim ben de öyle, ne çok o görüşteydim... fena halde yediriyorlar adama, ah yaşamayan bilemez... :(

Aah ah canim... Kizim 20aylik emzik almadi kendi kendine uyumayi ogretemedik.oyle bir meme duskunu ki sanki yeni dogmus..ben yanindaysam bir dk. Yanindan ayrilamam. Babasi varken bile odak noktasi benim. İnsallah kesebilirsem emmeden biraz
rahatlayabilecegim. İlk cocuk bi de ustune cok dustuk cok sevdik cok nazlattik, hata mi yaptik bilemedim. Geceden sabaha deliksiz uyudugu gun buyuk bir parti yapacagim.....
Fikirlerini ara ara okuyorum bu aksamdan basladim bir seyler yspmaya..ve hemen olumlu donut aldim. Sen ve sen gibi iyi yurekliler iyi ki var.
Bazi saygisizlar ise icleri camur baglamis, onlara verecek tek cevabim Peygamber efendimixin hadisi «kinadiginiz sey basiniza gelmedikce olmezsiniz»

ohoo koca kız olmuş o annesi :nazar: :KK46::KK37: emzirme işi çok yakında biteceğine göre parti hazırlıklarına başla sen :KK28:.. başlarda gecede 1- 2 kere uyanacaktır, su içirir yatırırsın..Hoppa

silkinip harekete geçmene sevindim, umarım her şey çok güzel olur.. :KK73::KK73::KK73:

o saygısızlar için forumda bile gereği yapıldıktan sonra diğer tarafta neler yapılmaz sen düşün :KK48:

O isi hlettim. Eski uyku duzenimize donduk. Sana ve yorum yapan herkese tesekkurler. Bir nebze de olsa kendi hatalarimi da gormeye calisiyorum

Bebege farkli bir yatak kurdum. Ani bir karardi. Oda planini eski haline getirdim. Esime msj attim buna dair. Eve geldi gayet neseliydi "demek oyle yaptin" deyip duruyordu. Gece bi cocugun yanina gidip bir kendi yerime gecmek zordu ama esimin bir gun once"kendimi bu evde oksuz kimsesiz hissediyorum"demesi arti siz kizlarin cevaplari cok sagolun ki benim boyle bir adim atmama vesile oldu.adamcagiz kendi yumusak yatagina kavustu. Ve ilk gunden bir seyler olumlu manada degisiyor gibi. Vakif gorevinin birini azaltmak icin gereken mercilerle konustu hatta. Benim icin buyuk bir adim. :) kendimi daha iyi hissediyorum bugun.

Bebege farkli bir yatak kurdum. Ani bir karardi. Oda planini eski haline getirdim. Esime msj attim buna dair. Eve geldi gayet neseliydi "demek oyle yaptin" deyip duruyordu. Gece bi cocugun yanina gidip bir kendi yerime gecmek zordu ama esimin bir gun once"kendimi bu evde oksuz kimsesiz hissediyorum"demesi arti siz kizlarin cevaplari cok sagolun ki benim boyle bir adim atmama vesile oldu.adamcagiz kendi yumusak yatagina kavustu. Ve ilk gunden bir seyler olumlu manada degisiyor gibi. Vakif gorevinin birini azaltmak icin gereken mercilerle konustu hatta. Benim icin buyuk bir adim. :) kendimi daha iyi hissediyorum bugun.
Çok sevindim senin adına. Bir adım atman karşı taraftan bir adım getirmiş. Böyle devam edersiniz umarım..

m icin buyuk bir adim. :) kendimi daha iyi hissediyorum bugun.[/QUOTE]
Canim tum sayfalari okudum sana hic yorum yapmadim ama su yazdgin sonuc bni coj mutlu etti gozlerim doldu inan :) allhin insaallh tum sikintilarinz biter ve ilk asuk olmus kdar musmutlu olursunuz bir onur boyu
Canim tum sayfalari okudum herkes vok guzel yazmis senin icin kotu zamanlar gecmis fakat su yazdigin sonuc beni cok mutlu etti.inanki gozlerim doldu :) insaalah coook ama cok mutlu olursunuz.cifte kumrular gibibolun insaallah:)

Back
X