- 15 Nisan 2008
- 626
- 4
ha iste anlattiklarim urfalilar..esleri hasta yataginda olsalar bile hizmet beklerler..hic bir sekilde yardimci olmazlar...
eyvah yandi desene...görsün simdi anyayi Konyayi..kaydirigubbakcemile3
konyalı çokmuşa.s
anlatigin duruma göre mutlu olmasi bir mucize olur sanirim..yazik olmus kiza gercekten...almanyada zor gerci ama birde türkiyede üzerine kuma getirme olayida var....o anlattigim urfali 3 kere evlenmis olan..simdikinin üzerine kuma getirecekti ama parasizliktan yapamadi sanirim..birazda esimin konusmalarindan vazgecti belki...esim cok konustu yapma etme günahdir..kul hakki alirsin diye.. ..
Hemde ne yanma babaannesi almaya gitti kızı geri getirmek için çarşının ortasında yakalanmışlar ellerinde kalaşnikoflarla tam aşiretmiş ama aile tekrar kızı geri götürmüşler kız ne kadar mutlu yada mutsuz bilmiyorum ama çocukluğunu bilirdim onun
anlatigin duruma göre mutlu olmasi bir mucize olur sanirim..yazik olmus kiza gercekten...almanyada zor gerci ama birde türkiyede üzerine kuma getirme olayida var....o anlattigim urfali 3 kere evlenmis olan..simdikinin üzerine kuma getirecekti ama parasizliktan yapamadi sanirim..birazda esimin konusmalarindan vazgecti belki...esim cok konustu yapma etme günahdir..kul hakki alirsin diye.. ..
Bence cok fazla kötü durumda olan gelinler, gelin gittikleri ailenin yaptiklari kötülüklerle ugrasmakdan internete girme firsati bile bulamiyorlardir...
o yüzden bu anketle gerceklere sirf yakin bi sonuc elde edilebilir....
gercek anlamda zulüm (dayak, siddet ve daha kötüsünü) gören gelinlerin internete girip oy verme gibi bi sanslari bile yok...
Allah onlara yardim etsin...
Bence cok fazla kötü durumda olan gelinler, gelin gittikleri ailenin yaptiklari kötülüklerle ugrasmakdan internete girme firsati bile bulamiyorlardir...
o yüzden bu anketle gerceklere sirf yakin bi sonuc elde edilebilir....
gercek anlamda zulüm (dayak, siddet ve daha kötüsünü) gören gelinlerin internete girip oy verme gibi bi sanslari bile yok...
Allah onlara yardim etsin...
Sende trabzonlusun ya güzelim ondandır.. normal yani...
Sizler kendi içinizden alıyorsunuz bizim geçinememe sebebimizde zaten bu anlıyore..
bi izmirli aile taniyordum..tam bir kabus aileydi...demekki aralarinda iyi olmayanlarida var..hatta adamin esi okadar bikmiski 8-9 aylik hamileyken kacmis heriften..kendi tecrübelerime dayanarak,trabzon ve urfa ve siirt diyorum bende.
en iyi erkeklerde bulgar göçmenleri ve izmirli ve ağrılı erkekler.
bulgar göçmeni erkekler nasılll sakin,huzurlu anlayışlı insanlar anlatamam.
izmirlilerde aynı şekilde.göçmen ve izmirli sevgililerim yada erkek arkadaşlarımın ne kısıtlamaları oldu ne kıskançlık krizleri.
ağrı da doğulu şehirler arasında kuma gibi olayları en az gördüğüm şehir,ve ciddi anlamda ağrılı erkeklerin eşlerine nasıl saygı gösterdiğini gördüm,en önemliside orda bir işin elinden hem kadın hem erkek tutar,yani herşeyi kadına yaptırmazlar
Bende katılıyorum arkadaşıma karadenizde Tarbzon...
Büşra 89 Dışardan gelenler mi rahat?
Dışardan gittim içlerine hiçde rahat değilim
Eltim kaynanamın akrabası kötüde olsa iyi diyo laf söyletmiyo
Bu insanlar böyle be güzelimm herkes kabul ediyo sadece sen kabul etmiyosun
Trabzon mu aman aman amannnnnn
..... bir karış öte dursunnn
eklemeyi unutmuşum kayınvalidem trabzonlu değil samsunlu kayınpederim trabzonlu :)
valla senin baya canını yakmışlar belli o yüzden herkes öyle zannediyosun :) senin kayınvaliden gibi olan tanıdıklarım da var seni çok iyi anlayabiliyorum... ama benim etrafımdaki örnekler seninkinin tam aksine trabzonlu olan gelinler daha çok çekiyor ,dışardan gelenler daha rahat :)
kabul etmiyorum mu dedim ben burda trabzonluları savunmuyorum herkes kendi hayatından örnekler veriyor bende kendi hayatımdan örnek verdim ne yani yalan mı söyliyim.. tamam anladık senin kayınvaliden numunelik bişey demiyorum haklısın sonuna kadar .. sana şimdi ; yaa ne diyosun trabzonlular öyle değildir demişim gibi yok bitek sen kabul etmiyosun gibi bişey diyemezsin bana...
örnek vermişsin bende veriyim benim annem trabzonlu aynı köydenler hatta ama yıllardır çekmediği kalmadı.. ama yengem(amcamın eşi) sinoptan gelin geldi annemin yaşadıklarının yarısının yarısını bile yaşamadı ... böyle bi çok örnek daha verebilirim ..
sen çok çekmişisin diye dışardan gelen herkesin çektiğini zannediyorsun işte aradaki ince nokta bu .. ama ben bunun için seni yargılayamam herkes ne yaşıyosa öyle olduğunu düşünür buda çok normaldir....
Ben sadece görüşümü beyan ettim
Ben Trabzonlulardan aman aman ettim hıı sen rahatsındır o ayrı..
Burda biz kötü yanlarını tartışıyoruz iyileri değil..
İyileri zaten bilen biliyo konu itibarı ile kötü yanlar tartışılıyor
haksızmıyım?