Anket Eşi ve Ailesinden Şikayetçi Olanlar! Anket Yapıyoruz! Eşiniz Nereli?

Eşiniz Tarafı Nereli? (Aşağıda "Anketi Oyla" düğmesine basmayı unutmayın!)

• Adana

OY: 45 2,7%
  • Adıyaman

OY: 8 0,5%
  • Afyonkarahisar

OY: 26 1,6%
  • Ağrı

OY: 7 0,4%
  • Amasya

• Ankara

OY: 52 3,1%
  • Antalya

OY: 22 1,3%
  • Artvin

OY: 10 0,6%
  • Aydın

• Balıkesir

OY: 18 1,1%
  • Bilecik

• Bingöl

OY: 5 0,3%
  • Bitlis

• Bolu

• Burdur

OY: 3 0,2%
  • Bursa

OY: 40 2,4%
  • Çanakkale

OY: 15 0,9%
  • Çankırı

OY: 23 1,4%
  • Çorum

OY: 31 1,9%
  • Denizli

OY: 27 1,6%
  • Diyarbakır

OY: 19 1,1%
  • Edirne

OY: 13 0,8%
  • Elazığ

• Erzincan

OY: 23 1,4%
  • Erzurum

OY: 35 2,1%
  • Eskişehir

OY: 25 1,5%
  • Gaziantep

• Giresun

OY: 35 2,1%
  • Gümüşhane

OY: 11 0,7%
  • Hakkari

OY: 0 0,0%
  • Hatay

OY: 20 1,2%
  • Isparta

• Mersin

OY: 16 1,0%
  • İstanbul

OY: 30 1,8%
  • İzmir

OY: 30 1,8%
  • Kars

OY: 29 1,8%
  • Kastamonu

• Kayseri

OY: 54 3,3%
  • Kırklareli

• Kırşehir

• Kocaeli

• Konya

OY: 82 4,9%
  • Kütahya

• Malatya

• Manisa

• Kahramanmaraş

OY: 24 1,4%
  • Mardin

• Muğla

OY: 6 0,4%
  • Muş

OY: 12 0,7%
  • Nevşehir

• Niğde

• Ordu

OY: 32 1,9%
  • Rize

• Sakarya

• Samsun

OY: 29 1,8%
  • Siirt

• Sinop

• Sivas

OY: 73 4,4%
  • Tekirdağ

• Tokat

• Trabzon

OY: 68 4,1%
  • Tunceli

• Şanlıurfa

OY: 9 0,5%
  • Uşak

• Van

• Yozgat

OY: 36 2,2%
  • Zonguldak

• Aksaray

• Bayburt

• Karaman

• Kırıkkale

• Batman

• Şırnak

OY: 4 0,2%
  • Bartın

• Ardahan

OY: 9 0,5%
  • Iğdır

• Yalova

OY: 1 0,1%
  • Karabük

• Kilis

OY: 4 0,2%
  • Osmaniye

• Düzce

• Muhacirler

OY: 45 2,7%

• Ankete Katılan
    1.657
ha iste anlattiklarim urfalilar..esleri hasta yataginda olsalar bile hizmet beklerler..hic bir sekilde yardimci olmazlar...

Valla çok haklısın. Karıları sokakta, sırtında göğsünde 2-3 çocukla kocalarının arkalarında yürürler. Kadına 2.eleşya muamalesi gösterirler. Ayrıca URfalı komşum dayak yiyordu eşinden. En ufak şeyde şiddet boy gösteriyordu ve ben ordaki esnaftanda çok çektim. En kibarlarının bile ne m...l olduğunu gördüm. Bizim gibi batıdan gelenlere kendilerini kibar die tanıtmak için can atarlar ama birazcık kapıya yaklaşıp çık dükkandan,ondan sonra kendi ağızlarıyla konuşmaya başlıyorlardı. Bu tabi Urfanın bi ilçesinde oldu merkezi çok daha iyi
Ama kesinlikle Urfa olmalı benceeee sırnaşık şey Ben orayı, ordakileri gördükten sonra soğudum evlilikten.
Tabi erkeklerinden bahsediyorum. Bayanları çok ama çok misafirperver oluyorlar. a.s.Ve ayrıcada Urfa merkezde güzel bir yer. Güzel insanlarıda vardır muhakkak

eyvah yandi desene...görsün simdi anyayi Konyayi..kaydirigubbakcemile3

Hemde ne yanma babaannesi almaya gitti kızı geri getirmek için çarşının ortasında yakalanmışlar ellerinde kalaşnikoflarla tam aşiretmiş ama aile tekrar kızı geri götürmüşler kız ne kadar mutlu yada mutsuz bilmiyorum ama çocukluğunu bilirdim onun

anlatigin duruma göre mutlu olmasi bir mucize olur sanirim..yazik olmus kiza gercekten...almanyada zor gerci ama birde türkiyede üzerine kuma getirme olayida var....o anlattigim urfali 3 kere evlenmis olan..simdikinin üzerine kuma getirecekti ama parasizliktan yapamadi sanirim..birazda esimin konusmalarindan vazgecti belki...esim cok konustu yapma etme günahdir..kul hakki alirsin diye.. ..

Bunlarda kuma olayı yok ama kız ilk başlarda çok rahatmış kendi kızları gibi görmüşler ama sonradan ne oldu bende tam bilmiyorum inşallah iyidir şimdi .

Yani parası olsa alacak kumayı hiç allah korkuları yok bunlarda kızlarınıda verirler herhalde kuma olarak ama eşin iyi yapmış konuşmakla

Bence cok fazla kötü durumda olan gelinler, gelin gittikleri ailenin yaptiklari kötülüklerle ugrasmakdan internete girme firsati bile bulamiyorlardir...

o yüzden bu anketle gerceklere sirf yakin bi sonuc elde edilebilir....
gercek anlamda zulüm (dayak, siddet ve daha kötüsünü) gören gelinlerin internete girip oy verme gibi bi sanslari bile yok...

Allah onlara yardim etsin...

vereliniortak

noktası virgülüne söylediklerine katılıyorum canım kaydirigubbakcemile5

Sende trabzonlusun ya güzelim ondandır.. normal yani...
Sizler kendi içinizden alıyorsunuz bizim geçinememe sebebimizde zaten bu anlıyore..

eklemeyi unutmuşum kayınvalidem trabzonlu değil samsunlu kayınpederim trabzonlu :)

valla senin baya canını yakmışlar belli o yüzden herkes öyle zannediyosun :) senin kayınvaliden gibi olan tanıdıklarım da var seni çok iyi anlayabiliyorum... ama benim etrafımdaki örnekler seninkinin tam aksine trabzonlu olan gelinler daha çok çekiyor ,dışardan gelenler daha rahat :)

kendi tecrübelerime dayanarak,trabzon ve urfa ve siirt diyorum bende.

en iyi erkeklerde bulgar göçmenleri ve izmirli ve ağrılı erkekler.

bulgar göçmeni erkekler nasılll sakin,huzurlu anlayışlı insanlar anlatamam.
izmirlilerde aynı şekilde.göçmen ve izmirli sevgililerim yada erkek arkadaşlarımın ne kısıtlamaları oldu ne kıskançlık krizleri.
ağrı da doğulu şehirler arasında kuma gibi olayları en az gördüğüm şehir,ve ciddi anlamda ağrılı erkeklerin eşlerine nasıl saygı gösterdiğini gördüm,en önemliside orda bir işin elinden hem kadın hem erkek tutar,yani herşeyi kadına yaptırmazlar

Bende katılıyorum arkadaşıma karadenizde Tarbzon...
Büşra 89 Dışardan gelenler mi rahat?
Dışardan gittim içlerine hiçde rahat değilim
Eltim kaynanamın akrabası kötüde olsa iyi diyo laf söyletmiyo
Bu insanlar böyle be güzelimm herkes kabul ediyo sadece sen kabul etmiyosun
Trabzon mu aman aman amannnnnn
..... bir karış öte dursunnn

bi izmirli aile taniyordum..tam bir kabus aileydi...demekki aralarinda iyi olmayanlarida var..hatta adamin esi okadar bikmiski 8-9 aylik hamileyken kacmis heriften..

Son düzenleme:
bence Trabzonlu erkekler çok şiddet yanlısı, karşı komşum ve üst komşum trabzonlu artık kavgalarını dinlemekten bıktım.Sürekli kavga ve dayak var evlerinde.

Arnavut göçmenleri dayakçı ve sorumsuz,(ablamın eşi )

Babam Bingöllü.Allah'a şükür annemlerin evinde dayak ve küfür olmaz.Birde doğu erkeğine dayakçı derler.Amcalarımda aynı babam gibi.

Sivaslı erkekler bence çok düşünceli ve nazik.Dayağa da karşı.Eşim sivaslı,daha önceden de erkek arkadasım sivaslıydı,oda eşim gibiydi.Kayınpederimde çok efendidir.

Kankamın eşi Bayburt lu,bana bile sinir krizi geçirtecek derecede kaba saba biri.

Tabi bunlar sadece benim gözlenimlerim.Her memleketin iyiside vardır,kötüsü de vardı diyerek genelleme yapmaktan kaçınıyorum.

kabul etmiyorum mu dedim ben burda trabzonluları savunmuyorum herkes kendi hayatından örnekler veriyor bende kendi hayatımdan örnek verdim ne yani yalan mı söyliyim.. tamam anladık senin kayınvaliden numunelik bişey demiyorum haklısın sonuna kadar .. sana şimdi ; yaa ne diyosun trabzonlular öyle değildir demişim gibi yok bitek sen kabul etmiyosun gibi bişey diyemezsin bana...
örnek vermişsin bende veriyim benim annem trabzonlu aynı köydenler hatta ama yıllardır çekmediği kalmadı.. ama yengem(amcamın eşi) sinoptan gelin geldi annemin yaşadıklarının yarısının yarısını bile yaşamadı ... böyle bi çok örnek daha verebilirim ..
sen çok çekmişisin diye dışardan gelen herkesin çektiğini zannediyorsun işte aradaki ince nokta bu .. ama ben bunun için seni yargılayamam herkes ne yaşıyosa öyle olduğunu düşünür buda çok normaldir....

Ben sadece görüşümü beyan ettim
Ben Trabzonlulardan aman aman ettim hıı sen rahatsındır o ayrı..
Burda biz kötü yanlarını tartışıyoruz iyileri değil..
ıyileri zaten bilen biliyo konu itibarı ile kötü yanlar tartışılıyor
haksızmıyım?

büşra hanım ilk mesajınızda aynen de "trabzonlular iyi, sana öle geliyo" demişsiniz.

arkadaş fikrini beyan ettiğini söyleyince daha önce dediğinizin tersini dediğinizi iddia ediyorsunuz. "ben kimseyi savunmadım" derken diğer taraftan "sen çektiğin için herkesi öle sanıyosun" diyosunuz. lmaz:

ayrıca trabzonun aldığı oy ortada. bell ki oradan şikayetçi onlarca hanım var, kalkıp hepsi iyidir sana öyle geliyo demek safdillilikten başka bişey değil.

yazdıklarınıza daha dikkatli okuyarak referans verin, burada böyle çelişkiler ve insanları birbirine düşürecek tarzda suçlamalar istemiyorum.

bi de o var. herkes gelip kendi memleketini övünce bize bi yararı olmaz, biz eksi yanları olanları tartışmak istiyoruz burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…