Eşi tarafından hamileliği evliliği burnundan getirilenler

Ay gelmiş yine niye hamilesin perileri.. neyse sataşmicam. Konuyla ilgili yorumum şu hamile bir kadına eziyet edenin yeri cehennemdir. Ya bunun izahı yok abi yoK. allah bu adama merhamet versin. Sizin için çok üzüldüm. Yerinizde olsam o evden gerçekten giderdim. Annemin babamın yanına. Net.

Siz kendinizi çok ezdirmişsiniz. Sizi sevmeyen birine boyun eğiyorsunuz. İlgisiz, suratsız ve anneye aşırı bağlı bir adamdan hemen çocuk yapmak neden? Süpriz oldu diyorsunuz da yeterince korunmadığınıza eminim. Bence sevgilikte de nişanlılıkta da adam birsürü kötü muamele etti ama siz hep düzelir diye sineye çektiniz halbuki daha da kötü oldu her şey. Muhtemelen evin bütün işlerini de size yaptırıyodur bunca işkenceye ek olarak…

Ne denir ki keşke nişanı atsaymışsiniz. Biri vefat etti diye illa dibinde olmak gerekmiyor. Ciftlerden ikisinin de aile bireylerinden biri vefat etmiş olsa ne olacak mesela bu durumda? İki tarafta koloni halinde yaşamak için ortak biyere mi taşinacak. Sacma sapan işler böyle olacaği çok belliymiş eminim 10 senede de bu adamdan olmayacagini gormuşsunuzdur zaten. Yapacak bir sey göremiyorum ben.

Eşinizin önceliği ne yazık ki ailesi .Çok büyük sıkıntı .Babası da yokmuş zaten nedeni bu .Baba misyonu yüklenmiş sanırım .Sürekli eşinizin eşli üstlerinde..Keşke bu kadar taviz vermeseydiniz.Taviz tavizi doguruyor.Kimse sizi fedakarlık yaptınız diye takdir etmemis anladığım kadarı ile .

Eşinizde koca olmak için o kadar eksikler varki hangisi duzeltilmeli bilemiyorum. Ilgisiz, baskici, deyer vermeyen bir eş. Karakter bozuksa nerden duzeltmeye çalişirsan çaliş elinde kalir. Yine de konuş. Hatalarini soyle. Yani anlamiyorum anlayamiyorum. Kiz ailesi uzak dura biliyor kizindan, neden 'aslan, koç' diye tabir edilen erkekler annelerinin eteklerinden ayrilamiyor bir turlu. Koskoca adamlar kendi ailesiyle duzeniyle ilgilenmek yerine saçma sapan baskilar kuruyorlar. Zaten aileler arasindaki huzursuzlugun en buyuk nedeni kocanin adam gibi adam olamamasinda. Hep eşlerini annelerinin ayakalrina verirler halbuki eşit olsalar. Hayat arkadaşlarini anneleriyle rekabete sokmasalar. Evin direyi gibi davransalar...

Yani 10 sene de bu tutumlarını görmediniz mi
Ev isim olmasa da illaki benzer durumlar oluşmuştur
Ölen kişinin ismi verilmesine inanılmaz karşıyım
İsim konusunda sunana kadar haklısınız
Bebeğinize ve kendinize odaklanın
Alışverişte yapın bebeğinizi de sevin
Her şeyi hissediyor karnınızda mutlu geçirmeye çalışın.
Eşiniz muhtemelen yıldırma politikası uyguluyor bırakın o yılsın..

Hamilesiniz. 2 aydır sizinle konuşmuyor. Hamilelikte zaten hormonlarınız birbirine girmiştir bir de böyle psikolojik eziyet yapıyor size. Sebebi de yok. İstediği ismin olmaması öyle büyük blr mesele değil.
Sağlığınız için bile tehlikeli bu durum.

Cevap sende sakli, ailesini mutlu etmek, hayatini böyle gecirmek istiyo musun?

Adam korkunc egoist.

Ama hicmi taniyamadim bu adami on senede ki nisanliylen illa ordan ev tutalim diye diretmesi en buyuk isaretmia nasil katlaniyorsunuz bebegine karsi bisey hissettigini sanmiyorum sadece gorev olarak gordugu seyleri yapiyor babasinin ismini koymak ailesine torun haberini verip onlari mutlu etmek gibi

Adamı resmen tepenize cikartmissiniz. Çok taviz vermişsiniz. Artık geri adım atmayın. Azıcık deliye bağlayın ya. Babasının adını koymakta neymiş. Sanki kendisi bebeği taşıyıp eziyet çekiyor. Bu adam evlendikten sonra böyle olmadı muhakkak sinyalleri verdi ama siz görmezden geldiniz. Hayatı toz pembe sandiniz. Ne diyim inceldigi yerden kopsun deyin sizde. Sınırlariniz olsun sizinde

Beni bu kadar yok sayan bir adamla evliligimi sürdürmezdim. Bastan yalnis bir evlilik olmus. Aile terapisi alin. Kabul etmezse siz böyle ne kadar yasamak istiyorsunuz onu düsünün. Sizi bebeginizle de rahat birakmayacaklar.

ben 10 senelik kocama güvenip cocuk yapmıyorum siz masalalhhh anama gidicem danama gidicem diyen adama hala göz attırıyorsun valla bi uzaklastırma alırım de 6 ay gelemezsin eve desenee tatlım bu ne böyleee esir misin sen

Bebeğe babasının ismini koyun. Çok daha büyük bir baskı olan "ailemin yanından ev tutacağız yoksa ayrılırım" gibi bir şartı kabul etmişsiniz üstüne evlenip çocuk yapmışsınız. . Isim konusu size vız gelir.

Aynen böyle bir konu açılmıştı burda. Adam nişanlısına "annemle aaynı apartmanda oturmazsak bu evlilik olmaz" demişti . Kıza el birliği ile evlenme diye yalvardık. Evlendi. Sonra 5 aylık evliyken nasıl boşanacağını soruyordu.

Dedenin ismini koyun. Bu size kısa süreli bir rahatlama ve huzur sağlar. Sonra eşiniz yeni bir şartla gelir. Onu da kabul ederseniz yine bir süre kafanız rahat eder.

Fakat tam anlamıyla hiçbir zaman mutlu olamazsınız. Çünkü eşiniz her defasında daha yüksekten şartlar sunar.

Şartlar o kadar ağırlaşır ki kabul etmek imkansiz hale gelir. Ve o noktada eşiniz sizi kapının önüne koyar.

Siz "ama ben vaktiyle senin için şunu kabul ettim/ bunu kabul ettim" diye geçmişi hatirlatirsiniz. Size son sözü "yapmasaydın" olur.

Erkekler siz feda ettikçe kiymet bilmez. Aksine "ben buna değerim" mantığıyla daha daha fazlasini isterler. Onlara verdiğiniz değeri daima kendinizden çalarsınız.

Sonunda o altın zümrüt degerindeyken siz bir pula dönersiniz. Bu iş her zaman böyledir.

Eşinizin sizi sevmediğini fark etmiyor musunuz?

Şartları her geçen gün daha da zorlaşınca ne yapacaksınız? Onun sizin kapı önüne koymasını mı bekleyeceksiniz?

Of ya... Böyle bir şart üstüne, pırlanta gibi kızlar ,ciğeri 5 para etmeyen bu çapsızlarla nasil evleniyor saçımı başımı yolacağım. Değse gam yemeyeceğim. Ama yok değmiyor.

On yıllık sevgilik nedir ya adam yasayacagı herseyı sevgiliyken yasamıs evlenince gerek kalmamış gibi.ayrıca bazen erkekler cekingen davranabiliyor hamilelik mujdesi verirken falan aglamaya utanıyolar siizn yanınızda cekinmiş olabilir ama anne babasının agladını gorunce bakın oglunuz büyüdü baba oldu diye etkilenip aglamıs olabilir. Bu arada aileleri cok mudahil etmişsiniz o konuda esit davranmayı onericektiniz esinize tamam senin ailenden benim ailemede su gunler gidelim ,ne kendi ailem ne senin ailen herkesin ayrı evi rahatı özeli var ne diye zırtpırt gidip rahatsız edelm kendi ailem içinde diyorum deseydiniz.belki size daha normal yaklasırdı bu konuda.valla evleninxe her iki tarafta su aileleri bir kenara evliliginizin dısına biyere koyun.hakkınzda hayırlısı olsun bbek saglıkla gelsin.dpgunca da böyle sefkat göstermeyecekse kökten bitirir hasret bırakırım valla.anca elinden gidince kıymete binersiniz

Bizde 8 yıllık sevgililik üzerine evlendik. Eşiminde ilk başlarda annesine garip bir ekstra ve gereksiz sorumlu olma halleri vardı. Annedir elbet üzerimize düşeni yapacağız ama abartmıştı. Sonra hamile kaldım babamın adı dedi hiç itiraz etmedim. O sırada ona isim koyarken çocuğun kaderini nasıl etkilediğimizi anlatan videolar ve makaleler okudum. Babasını çok severdim ama oğlumun hayatının bambaşka olduğunu, ona bir acı yüklemememiz gerektiğini anlattım anladı çok şükür. Burdan ilerleyebilirsiniz. Boşanmayacaksanız 2 aydır küs kalınmaz. Konuşmaya çalışın, gerekirse terapi alın. Sizin tüm huzursuzluğunuz bebeğinize yansıyor unutmayın

Sizinle benzer şeyleri yaşadığım için yazmak istedim. Ben de hamileyim ve eşimin babası gayet sağlıklı ve hayatta olduğu halde ilk günden itibaren babasının adını koymak istedi ve bana bir gün bile fikrimi sormadı. Ben kendi ailemin bana bir şey olmaz ne olacak heveslenmiş çocuk vs demelerine dayanamadığım için en sonunda kabullendim ve kayınpederimin isminin koyulmasına karar verdik. Bu konu açıkçası onu gerçekten mutlu etti demek ki bu onun için gerçekten önemliymiş, ben ikinci adı koydum.
Bebeği sevmemesi, karnınıza dokunmaması ve alışverişe heveslenmeme konularını da birebir yaşadım ve yaşıyorum ama şunu anladım ki erkekler olaya hamilelik döneminde bizim kadar yakın şahit olamıyor. Bebek bizim karnımızda olduğu için belki biz biraz daha fazla his yükleniyor ve onun da aynı şeyi hissetmesini bekliyoruz ama onlar bebeği görüp hatta bebekle iletişim kurana kadar durumu tam olarak kavrayamıyorlar genelde bu yüzden de beklentilerimiz hayal kırıklığına uğrayabiliyor ama bunlar gerçekten büyük meseleler değil. Size değer veren bir eşiniz varsa bunların hepsi zamanla çözülür hiç merak etmeyin. Onu anlamaya çalışın.

Canım benim ya adına çok üzüldüm inan tamam ailesini atmasın ama sende onun ailesi oldun artık ve çocuğunun annesi olacaksın bu erkekler neden böyle bilinmez madem böyle yapacaksın evlenmeyin kimsenin günahına girmeyin. Benim eşimde bir zamanlar öyleydi ailesinin sözünden çıkmaz di annesi ne derse yanlış bile olsa doğru görüyordu hamileyken kavgalar tartışmalar çok yaşadık midem bulanıyor die tek sen mi hamilesin die laf atardı hep eşim ama bebeğim doğduktan sora çok değişti bana daha çok değer vermeye başladı aileside o şekilde yani demem şu sana şuan hamile olduğun için hormonlarından dolayo daha çok duygusal bi süreçtesin ki bu çok normal bebeğini kucağına alana kadar sabret bak esin değişecek fazlasıyla çünkü tamamlanacaksiniz bütün olacaksınız evlilik çok farklı heleki erkekler için bi sorumluluk olduğu için kabullenmek onlar için uzun bir süre alabiliyor o yüzden bazı şeylere katlan canım katlanamazsan kendine yazik edersin isim konusunda ise iki isim koyarak orta yolu bulabilirsiniz 3 günlük dünya sonuçta 10 sene diosun ama onun çocukluğunda geçmişinde bilmedigin belkide çok yaraları vardır belki onları atlatma sürecinde biraz zaman ver eşine bebeginiz doğunca emin ol çok daha iyi olursunuz inşallah. Belkide bu bir imtihandır senin için öyle düşün hep iyi düşün ilk kendin sora bebeğin esin ve ailen için. Yuva kurmak çok zor Ama dağılması çok kolay o yüzden sabret. Allah in izniyle bu günlerde geçer eşinle çocuğuma çok mutlu olursun inşallah sağlıcakla kal.

Sizin evliliginiz şartlı surtlu devam edecek bir evlilik gibi duruyor.bu evlilikte çok yıpranırsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…