• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi tarafından hamileliği evliliği burnundan getirilenler

Yani aslında biz ne desek havada kalacak. Eşinizi en iyi siz bilirsiniz siz tanırsınız. Nasıl yaklaşmanız gerektiğini en iyi siz bilirsiniz.

Şunu da belirtmek isterim lütfen kendinizi üzmeyin eşim çocuğu benimsemedi diye. Bebek anneden oluyor, ondan besleniyor rahme düşmesiyle beraber o bağ da kuruluyor ama erkekler bebek doğmadan bağ kuramıyorlar. Sizin eşiniz de bu yüzden benimseyememiş olabilir.
Eşimi tanıyamıyorum bende artık bebeği öğrenince beklediğim tepkiyi vermedi ablasının hamileliğini öğrendiğinde bile daha mutlu olmuştu sanki. Şimdi yeğeniyle ilgilenmesini oynamasını görüyorum kahroluyorum kendi bebeğinin bir hareketini hissetmek için karnıma dokunmayan adam yeğeniyle yerlerde yuvarlanıyo. Etrafımdaki herkes hevesli arkadaşlarım kıyafet alıyo heves edip eşim daha bir çorap almadı bebeğine

Evlenmeden hiç birşey anlaşılmıyo dışardan bakınca olgun biri seneler önce olan vefatı kabullenmiş gibiydi. Evlenince değişti herşey farkettim çocuk asla istemiyorum diyodum. 1 kerelik hata da hamile kaldım
Evlenmeden nasıl anlaşılmıyor? Adam nişanlıyken ailemin semtinde oturucaz diye tutturmuş. Orda ev bulamamışsınız bulana kadar ev tutmamış. Gayet de anlaşılmış. Nişanlıyken ailemin yakınında oturcaz diye tutturunca ayrılman gerekiyordu

Evlenmeden hiç birşey anlaşılmıyo dışardan bakınca olgun biri seneler önce olan vefatı kabullenmiş gibiydi. Evlenince değişti herşey farkettim çocuk asla istemiyorum diyodum. 1 kerelik hata da hamile kaldım
Bu kadar değişmesi garip. Seven insan boyle davranmaz. 10 senede de seviyormus numarasi yapamaz.

Eşimi tanıyamıyorum bende artık bebeği öğrenince beklediğim tepkiyi vermedi ablasının hamileliğini öğrendiğinde bile daha mutlu olmuştu sanki. Şimdi yeğeniyle ilgilenmesini oynamasını görüyorum kahroluyorum kendi bebeğinin bir hareketini hissetmek için karnıma dokunmayan adam yeğeniyle yerlerde yuvarlanıyo. Etrafımdaki herkes hevesli arkadaşlarım kıyafet alıyo heves edip eşim daha bir çorap almadı bebeğine
Dediğim gibi henüz doğmadığı için benimseyememiş o bağı kuramamış olabilir. Bir de mesela bebek hareket ediyor ya ben de öyle dokunamam başkasının karnına ya da bakamam bile içim bir hoş oluyor. Belki eşiniz de böyledir. Belki isimden dolayı olması sizin hüsnü kuruntunuzdur.

Ben size çok sarılmak istedim neden böyle oldu bilmiyorum inanın ki...

Aslinda evlenmek icinde bir bilinc duzeyi sart..
Nasil ehliyet almak bir sinava tabi ise bence evlenmek ve cocuk yapmakta bir sinava baglanmali..
Olan el kadar cocuklara oluyor sonrasinda.
Bunu konu sahibinin nezninde soylemiyorum..Ama artik sirf evlenmis olmak adina sadece o evli sifatini almak icin o kadar cok evlenen varki..Yazik oluyor sonrasinda olan cocuklara.

Gebe halimde bana böyle davranan adamın babasının adını falan koymam. Tatlı dille incelikle ikna etmek yerine adeta bebeğe küsmüş. Bi kuzenim de böyle istemeye istemeye kaynanasının ismini de ekledi zaten cocuk 2 yaşındayken ayrıldılar o ismini de hiç sevmiyor

Son düzenleme:
Evlenmeden nasıl anlaşılmıyor? Adam nişanlıyken ailemin semtinde oturucaz diye tutturmuş. Orda ev bulamamışsınız bulana kadar ev tutmamış. Gayet de anlaşılmış. Nişanlıyken ailemin yakınında oturcaz diye tutturunca ayrılman gerekiyordu
Kesinlikle katılıyorum erkekler herseylerini belli ediyor kadınlar görmek istemiyor

Ben hep iyi niyetle düşündüm ben aynı durumda olsam belki bende yakınlarında olmak isterim annesi kız kardeşleri tek kalıcak yakınlarında olmak içini rahatlatır birazda olsa diye düşündüm. Diğer yandanda ev bulunmazsa 10 senelik aşkından vaz mı geçicek diye düşünüyodum. Biliyodum tabi biraz başıma gelecekleri ama kendimi kurduğum hayallere inandırdım resmen mantığım kalbime yenik düştü. Bi bebek asla yapmam ben bu evliliğe dedim tanıdıkça ama o hatayıda yaptım. Bi bebeğinde günahına girdim. Kendimi affedemiyorum..

Dediğim gibi henüz doğmadığı için benimseyememiş o bağı kuramamış olabilir. Bir de mesela bebek hareket ediyor ya ben de öyle dokunamam başkasının karnına ya da bakamam bile içim bir hoş oluyor. Belki eşiniz de böyledir. Belki isimden dolayı olması sizin hüsnü kuruntunuzdur.

Ben size çok sarılmak istedim neden böyle oldu bilmiyorum inanın ki...
Bence adam bağ kuramamis değil, apaçik sevgisiz. Sosyal medyada hamilelik haberi verilen kocalar ağlıyor, gülüyor, zıplıyor, ağızları açık kaliyor dakikalarca. 1 kez bile sarılmamış bu adam.

Bence adam bağ kuramamis değil, apaçik sevgisiz. Sosyal medyada hamilelik haberi verilen kocalar ağlıyor, gülüyor, zıplıyor, ağızları açık kaliyor dakikalarca. 1 kez bile sarılmamış bu adam.
Adam sevgisiz de değil yeğenini çok seviyormuş mesela. Adam bildiğin kindar ve tripli.

İki tarafın ailesi de toksik, eşiniz rengini belli etmiş evlenmeden;ama siz görmek istememişsiniz. Hayret ediyorum bebeğini taşıyan karısına, böyle davranan biri adam bile değildir gözümde, babasının ismini vermek istemesi anlaşılabilir bir şey;ama her şeyin bir yolu yordamı vardır, güzellikle konuşmalıydı.

Belli ki konu sahibi duygusal. Ve hamile. Böyle diyip onu üzmek istememiştim. Çocuk istemiyor, sorumluluğundan korkuyor da olabilir. Net emin olamayız ki.

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum arkadaşlar. O kadar mutsuzumki kimseyle paylaşmıyorum içimi dökmek rahatlamak sizlerle dertleşmek istiyorum. 6 aylık hamileyim başından beri burnumdan geldi. Planlı bi gebelik değildi öğrenince şok oldum. Eşime sürpriz yapıp söyledim şaşırdı sevindi ama bi kere sarılmadı.. aynı gün ailesine gittik söyledik ailesi sarılınca duygulandı ağladı benimle yaşaması gereken o anı onlarla yaşadı. Sonra başladı benim için sorunlar bir kere karnıma dokunmadı bebeğini sevmedi. Babası o küçükken vefat etmiş bebeğimizin cinseyeti erkek olunca babasının ismini koymak istedi ben istemedim. Şimdi yadırgayanlar olur koy nolucak diye. Daha nişanlıyken ev tutma zamanlarında başladı sorun babası olmadığı için tam annesinin kardeşlerinin yanında tutmak istedi evi kabul ettim. Düğüne 1buçuk ay kala dedikleri yerde hala ev bulamadık ailem baskı yaptı doğal olarak niye ev tutulmadı hala diye. Eşim beni o kadar zor durumda bıraktıki illa burdan olucak diye stresten çok çok zayıfladım ne ailesi ne kendisi burda bulamıyoruz başka semtten tutalım demedi. Ailem nişanı atmaya kalktı ki son dakika istedikleri yerden ev tutuldu. Evlendikten sonra daha 3 ay olmuşken yine eşim devam etti aileme haftada şu kadar gün gitmezsek boşanalım dedi ilk o gün dünyam başıma yıkıldı 10 senelik sevgililikten sonra 3 aylık evliyken bunları duydum. Ve devam etti tabi hala da ediyor. Herşeyin böyle şartlı şurtlu devam ederken bebeğime bari illaki babamın adı olsun diye dayatmasını kabul etmek istemiyorum. Bu sefer özgürce bi adım atalım babası vefat etti diye mecburiyetlerle isminide babasının ismini koymayalım. 2 ay oldu cinsiyetini öğreneli ve öğrendiğimiz gün kavga ettik 2 aydır benimle konuşmuyo karnıma bir kere dokunmadı bebeğim diye sevmedi bi alışverişe çıkmadık hevesini hiç görmedim için acıyı gizli gizli ağlıyorum heveslerim kursağımda. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım aynı evde iki yabancıyız tek kelime konuşmuyoruz işten geliyo yatana kadar konuşmuyoruz sesini duymuyorum. Konuşmak istiyorum ama ne demeliyim bilmiyorum.
Cevapları okumadim, ama 10 sene sevgililik nedir Allah aşkına. On sene neden sevgili kalınır ki? İnsan bir yerden sonra nihayete erdirmek ister.

Nisanliyken illa ailesine yakın olacak diye direttiginde, sizin zayiflamanizi, stres olmanızı hiç umursamadiginda, bir şeylerin bittiğini anlamanız lazımdı. Şimdi dünyaya bir masum daha getirip, onu da ortak edeceksiniz bu sevgisizlige, yazık günah değil mi?

10 sene sevgili olduk, artık suyu çıktı, ayrılamayız da evliliği olmuş sizin ki. Anlattığınız hiçbir şey sevgi evliligine uymuyor çünkü.

bence bu dogru degil, mesela benim esim oyle yok karnini seveyim yok baba oldum ilan edeyim gibi seyler yapmadi, dogdugu zaman da saskinliktan bir tepki veremedi bence, ama cocuklariyla cok guzel ilgilenir. mesela esim buyuk oglanin arkadaslari ve babalari ile kamp tatili ayarladi sonbaharda ve sirf cocuklar icin baska bir sehire gittiler.. herkesin sevgi dili farkli.

konu sahibine gelince, bence bastan beri nasil olacagi belliymis, siz de ne denirse yapmissiniz, bundan sonra bir seyleri degistirmek isterseniz kavga etmeden olmaz. vefat eden aile buyugu meselesi hassas bir mesele bence, o yuzden ben olsam 2 tane isim koyardim (tabi dedenin ismi abuzittin falan degilse). ama diger meselelerde adim atmak istiyorsaniz yavas yavas degisim yapmaya calisin. ya da gercekten deger vermediginizi dusunuyorsaniz, o zaman esinizle konusun ve kendinize bir yol cizin. ama su durumda muhtemelen devam edeceksiniz, oyleyse de once bir muhasebe yapin ve nasil bir yol izleyeceginize karar verin (kavga mi edeceksiniz, politik olup yavas yavas mi bir seylere alistiracaksiniz, rest mi cekeceksiniz o size kalmis)

Bebeğin ismi bir şekilde halledildi diyelim. Ki bence iki isim koymak çare değil. Eşiniz ve ailesi sürekli o ismi kullanacak. Siz kullanmayınca tepki gösterecekler filan. Neyse çözüldü diyelim yine de. Bütün sorunlar bitmiş olacak mı? Sizin eşinizle daha kökten bir sorununuz var. Nişanlılık döneminde kendini belli etmiş aslında. Keşke o zaman daha farklı dursaydınız.

bence bu dogru degil, mesela benim esim oyle yok karnini seveyim yok baba oldum ilan edeyim gibi seyler yapmadi, dogdugu zaman da saskinliktan bir tepki veremedi bence, ama cocuklariyla cok guzel ilgilenir. mesela esim buyuk oglanin arkadaslari ve babalari ile kamp tatili ayarladi sonbaharda ve sirf cocuklar icin baska bir sehire gittiler.. herkesin sevgi dili farkli.

konu sahibine gelince, bence bastan beri nasil olacagi belliymis, siz de ne denirse yapmissiniz, bundan sonra bir seyleri degistirmek isterseniz kavga etmeden olmaz. vefat eden aile buyugu meselesi hassas bir mesele bence, o yuzden ben olsam 2 tane isim koyardim (tabi dedenin ismi abuzittin falan degilse). ama diger meselelerde adim atmak istiyorsaniz yavas yavas degisim yapmaya calisin. ya da gercekten deger vermediginizi dusunuyorsaniz, o zaman esinizle konusun ve kendinize bir yol cizin. ama su durumda muhtemelen devam edeceksiniz, oyleyse de once bir muhasebe yapin ve nasil bir yol izleyeceginize karar verin (kavga mi edeceksiniz, politik olup yavas yavas mi bir seylere alistiracaksiniz, rest mi cekeceksiniz o size kalmis)
Hamilelik ogrenildiginden 6 aylik olana kadar 1 kez bile sarilmamis karısına. Bunu duygularini gostererek yaşayamamakla aciklayamayiz.

Back