Eşi tarafından hamileliği evliliği burnundan getirilenler

cglcgl1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2022
12
2
1
31
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum arkadaşlar. O kadar mutsuzumki kimseyle paylaşmıyorum içimi dökmek rahatlamak sizlerle dertleşmek istiyorum. 6 aylık hamileyim başından beri burnumdan geldi. Planlı bi gebelik değildi öğrenince şok oldum. Eşime sürpriz yapıp söyledim şaşırdı sevindi ama bi kere sarılmadı.. aynı gün ailesine gittik söyledik ailesi sarılınca duygulandı ağladı benimle yaşaması gereken o anı onlarla yaşadı. Sonra başladı benim için sorunlar bir kere karnıma dokunmadı bebeğini sevmedi. Babası o küçükken vefat etmiş bebeğimizin cinseyeti erkek olunca babasının ismini koymak istedi ben istemedim. Şimdi yadırgayanlar olur koy nolucak diye. Daha nişanlıyken ev tutma zamanlarında başladı sorun babası olmadığı için tam annesinin kardeşlerinin yanında tutmak istedi evi kabul ettim. Düğüne 1buçuk ay kala dedikleri yerde hala ev bulamadık ailem baskı yaptı doğal olarak niye ev tutulmadı hala diye. Eşim beni o kadar zor durumda bıraktıki illa burdan olucak diye stresten çok çok zayıfladım ne ailesi ne kendisi burda bulamıyoruz başka semtten tutalım demedi. Ailem nişanı atmaya kalktı ki son dakika istedikleri yerden ev tutuldu. Evlendikten sonra daha 3 ay olmuşken yine eşim devam etti aileme haftada şu kadar gün gitmezsek boşanalım dedi ilk o gün dünyam başıma yıkıldı 10 senelik sevgililikten sonra 3 aylık evliyken bunları duydum. Ve devam etti tabi hala da ediyor. Herşeyin böyle şartlı şurtlu devam ederken bebeğime bari illaki babamın adı olsun diye dayatmasını kabul etmek istemiyorum. Bu sefer özgürce bi adım atalım babası vefat etti diye mecburiyetlerle isminide babasının ismini koymayalım. 2 ay oldu cinsiyetini öğreneli ve öğrendiğimiz gün kavga ettik 2 aydır benimle konuşmuyo karnıma bir kere dokunmadı bebeğim diye sevmedi bi alışverişe çıkmadık hevesini hiç görmedim için acıyı gizli gizli ağlıyorum heveslerim kursağımda. Ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım aynı evde iki yabancıyız tek kelime konuşmuyoruz işten geliyo yatana kadar konuşmuyoruz sesini duymuyorum. Konuşmak istiyorum ama ne demeliyim bilmiyorum.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konuyu bdvye taşıyabilir miyiz?

C cglcgl1 Ben eşinizin duygusal bakmasını anlıyorum ama sizi de anlayıp diretmemesi lazım. Aile yanından ev tutmak istemiş okey vermişsiniz bir kez fedakarlık yapmışsınız. Ama sizden sürekli bu konularda fedakarlık ister olmuş. Eşinizi haksız buldum ben.

Yani ne desem bilemedim
Babasının isminden çok daha büyük sorunlarınız var
Ama üstünden o kadar şey geçmiş. Bunca zaman bir sey yapmamıssınız. Bu saatten sonra da naparsınız bilemedim yeni doğmus bebekle.
Bebeğinize odaklanın, stres olmayın her şeyi hissediyor. Siz sadece onu düşünün.
İkinci isim olarak koyun babasının ismini
Aklıma başka bir sey gelmedi, çok huzursuzluk çıkacak yoksa belli.

Bebeğim daha doğmadı 6 aylık hamileyim. Babası vefat edeli 15 sene olmuştur. Sevgiliyken hiç aklına gelmedi çok iyiydik ne zaman evlendik başladı sanki yeni vefat etmiş gibi davranmaya. Ailesini mutlu edersem mutlu olucaz etmezsem olamicaz. Babasının ismini koymak istemiyorum diye insan bebeğini kabul etmemiş gibi davranır mı

En basindan cok yanlislar var. Ailelerin herseye karismasi en buyuk sorununuz bence. Onlar oradan ev tutmak istiyor, ev bulunamiyor diye aileniz de nisani atmak istiyor. Yani siz de esiniz de birey olarak kendi istediginiz sekilde hic yasayamamisligin verdigi bir huzursuzluk var. Sahsi fikrim esinizi alin karsiniza konusun, babasinin ismini koyun ama 2.bir ismi kendiniz koyun. Ya da babanin ismi 2.isim olsun. Ve artik cekirdek aile olarak hayatiniza kimsenin mudehale etmesine izin vermeyin.

Biliyorum, şu an için zaten bir sey yapamazsınız diye öyle dedim.
Yani ben size daha farklı bir sey söyleyemem olan olmus çünkü
Koca bebek var ortada.
Bana mutlu olmak için ailesinin mutluluğunu şart koşan adamdan çocuk yapmamak için 2/3 yöntemle falan korunurdum herhalde.
O yüzden diyorum ya benim söyleyecek çok bir şeyim yok maalesef.
Kavga edip kendinizi strese sokup bebeği de etkileyeceğinize en azından 2. İsmi olsun diye bir fikir sundum sadece

Ah be canım 10 yıl diyorsun da nişanlıyken başlamış zaten her şey hani diyorlar ya nişanlılık çok stresli bi olay diye hiç öyle değil normalde insanlar stresli hale getiriyor balık kokmaya başlıyor yani.. ne demeli bilmiyorum hep tehditleriyle surat asmasıyla sizi bir şeylere mecbur bırakıyor böyle iş mi olur. Bu adam çocuğun adını koyar sizi de sindirir. Gıcık biri belli…

Ben de size katılıyorum. Nüfusta iki isimli görünsün ama siz bir ismini kullanın. Mesela dayım çocuklarından birine dedemin adını ve yanına da modern bir isim koydu. Hepimiz çocuğa modern olan isimle hitap ediyoruz. Sırf dayımın gönlü olsun diye kağıt üzerinde dedemin de adı var.

Farkında mısınız taviz vere vere bu hale gelmişsiniz.
Kavga ile de olsa sonunda onun sözü geçiyor ya gönüllü gönülsüz önemi yok paşa bey için.

Merak ediyorum bunca yılın herhangi bir döneminde bir kez olsun siz rest çektiniz mi?
Ya böyle olacak ya da ayrılalım gibi..
Muhtemelen hayır.
Adam yolunu bulmuş.
Meydanı boş bulan pis bencil tüm erkekler gibi davranıyor sadece.
Tuhaf bulmadım.

Eşimde 2 isimli olsun istiyor. Ama onu bile içim kabul etmiyo çünkü o kadar şartlı şurtluki her şeyimiz bunu istemiyorum bebeğimin isminde de şart koşsun istemiyorum

O şart koydu ben bildiğimi okudum 1 kere yaptıysam 2 kere yapmadım sonuç hep inişli çıkışlı devam eden evlilik hiç bir zaman tam huzur yok

Bunu bile kabul edemiyorum inanın. Onun fikride iki isim ama istemiyorum. Herkes kendi adını yaşasın dünyaya gelen bi bebek kendine özel olsun ismi illaki ölen bi yakının değil. Eminim 2 isim olsa bile doğunca babasının ismini kullanır. Benim yapmak istediğim ismi koymayın konuşup anlamasını sağlamak ama nasıl yapıcam ne demeliyim bencil birine laf nasıl anlatılır

O şart koydu ben bildiğimi okudum 1 kere yaptıysam 2 kere yapmadım sonuç hep inişli çıkışlı devam eden evlilik hiç bir zaman tam huzur yok

Böyle de gidecek muhtemelen.
Arada bir de olsa sindiriyorum belki yine olur diye şansını hep deneyecek.

Oysa haksiz tüm isteklere karşı dik duruşunuzu korumaliydiniz.

Ne yazık ki bebek ismi konusunda da burnunuzdan getirene kadar direnecek.
Hic değilse 2. Isim olarak koymayı teklif edin :/
Bu kez de onların tarafi hep öyle seslenecek olacak birinci isim..

10 senede adamin bu karakterini görmemiş olmaniz imkansiz. Yazik olmuş. Keske boyle olmasaydi. Doğru şekilde korunsaydınız.
Evlenmeden hiç birşey anlaşılmıyo dışardan bakınca olgun biri seneler önce olan vefatı kabullenmiş gibiydi. Evlenince değişti herşey farkettim çocuk asla istemiyorum diyodum. 1 kerelik hata da hamile kaldım

Burnumda geliyo zaten malesef. Diyorum ya adam bir kere karnıma dokunmadı tekme attığını biliyo ama bir kere merak edip dokunmadı. Şimdi sırf böyle diye nasıl iki isim koyayım. Babasının ismi olunca mı kabullenicek bebeğini

Yani aslında biz ne desek havada kalacak. Eşinizi en iyi siz bilirsiniz siz tanırsınız. Nasıl yaklaşmanız gerektiğini en iyi siz bilirsiniz.

Şunu da belirtmek isterim lütfen kendinizi üzmeyin eşim çocuğu benimsemedi diye. Bebek anneden oluyor, ondan besleniyor rahme düşmesiyle beraber o bağ da kuruluyor ama erkekler bebek doğmadan bağ kuramıyorlar. Sizin eşiniz de bu yüzden benimseyememiş olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…