ya mesela, ben hep suna da karsi cikarim: Hani cocuklar bir an once okulu bitirsin de eve para getirsin diye bekler aileler. yahu ne alaka, sen cocugunu calisip sana baksin diye mi dunyaya getirdin. cocugun calissin kendi hayati icin, kendi cocuklari icin biriktirsin, Herkes kendi cocuguna baksin. boylece hic sorun kalmaz.
cocuguna bakamayacak olan da cocuk dogurmasin, veya kac taneye bakabilecekse o kadar dogursun.
bilmiyorum da, daha ergenlik zamanlarimdan beri bu dusunceyi kovaliyorum.
tepki gostermiyorum zaten, sadece rahatsiz oldugumu belirttim, o da onaylar gibi sessiz kaldi. belki beni de hakli bulmustur. belki bir daha vermez. mesele vermesi de degil. biz o parayi ailelerimize vermek yerine neden kenara koymuyoruz? kendi cocuklarimiz icin mesela.. benim kizdigim sey bu, yoksa ben yine gecinebiliyorum, atla deve degil, ama birikim icin cok iyi bir miktar.Bence annesine verdiği para sizi zorlamıyorsa mesele etmeyin bunu. Herhangi birine değil annesine veriyor. İsterseniz sizde verebilirsiniz kendi annenize. Eşiniz size bu konuda hayır veremezsin derse o zaman tepkinizi anlarım, ama sizi zorlamayacak bi paraysa tepki göstermeyin ya ne olmuş.
500 ..600. müü..siz 50 -100 diyorsunuz, benim dedigim oyle bir para degil, 500 - 600 ler tahminimce.
durumu ben calisirsam iyi, ben calismazsam herseyimizi yerli yerince karsilayamaz, ihtiyacli duruma geliriz. Ben calisiyorum anneye para veriliyor. bu biraz rahatsiz ediyor. Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum.
maşallah anneye işte budurr..tamam annedir babadır elbette maddi yardımlar yapılır durumu yoksa düzenli para verilir ancak ben eşe değil anneye şaşırdım.benim annem harçlık olayını asla kabul etmez çünkü.hediyeler alırım ama konu harçlıksa sen kendi evine bak kızım biz bize yetiyoruz der keza k.validem de öyle.
yani maddi durumu iyi olan biri neden bunu kabul etsin ki?
ben aileme vermek istemiyorum ki :) ihtiyaclari yok. onun ailesinin de ihtiyaci yok. ihtiyaclari olmadigi icin vermesinden rahatsiz oluyorum zaten :) ihtiyac yok. zaruriyet yok. valla allah arttirsin, kpederin evine giren gidayi sabancilar yemiyordur :)Alanda da verende de bir kabahat göremedim ben. İstiyorsanız sizde verin.
Kendinizi sinirlendirmeye yer aramayın. Bırakın versin. Sonuçta sizde iyi yaşıyormussunuz
tepki gostermiyorum zaten, sadece rahatsiz oldugumu belirttim, o da onaylar gibi sessiz kaldi. belki beni de hakli bulmustur. belki bir daha vermez. mesele vermesi de degil. biz o parayi ailelerimize vermek yerine neden kenara koymuyoruz? kendi cocuklarimiz icin mesela.. benim kizdigim sey bu, yoksa ben yine gecinebiliyorum, atla deve degil, ama birikim icin cok iyi bir miktar.
tek evladım var gözümden sakındığım çok şükür vs.. var yani benim olan herşey kızımın sonra biriyle evlenip o evlendiği kişi sizin gibi olursa onu paraları m o evladı ben yetiştirdim..ki çok güzel planlarım var onun için..kimsenin 100 lirasına muhtaç değişlim ama o başka birşeydir...ki sende söylüyorsun düğünde herşeyi yapmışlar..
Babaanne de tam sürahi nineymis yalnizsende annene ver olsun bitsin ...benim babaannem de lüks evi maaşı paraları altınları var ama yemez 5 çocuğu var hepsine bana vereceksiniz der..
he altın yapıyor kendine vallahi nerden bildin :))) amacı ne biz çözemedik yemiyor yedirmiyorParalarim kenarda dursun. Ordan burdan alayim,nasilsa bana bi sey olursa yine onlara kalacak diye dusunuyordur. Mantikli geldi. Hatta verdiklerini de biriktirip altin yapiyordur.(Burasi utopik)
Ben sevdim babaanneyi.
oho temizlikçinin parasını alır temizliği çocuklara yaptırır bir Allah razı olsunu duymadık hep mutsuz hep huzursuz.Babaanne de tam sürahi nineymis yalniz
alkışlamak geldi seni içimdennŞu mantığı anlayamadım. Annen babam seni bı yaşa kadar yetiştirmişler versin ne var ne demek. Bende anneyim ama çocuğumu doğururken ona para harcarken nasıls büyüdüğünde ben bınun karşılığını alırım demiyorum. Anne baba hakkı para vererek mi ödenir?
Oğlu para verdiğinde ihtiyacı yokken alan anneninde iyi niyetli olduğunu düşünemem.
Hastalık olur, yalnız olur eş para vermez anlarım. Ama ihtiyaç yokken bir annenin hediyeden başka birşey kabul etmesini anlayamam.
kayın validesinn sennn..sana kökten haksizsin demiyorum bak, senin cocuguna para biriktirme isteginle onun annesine para verme icgüdüsü farkli degil... demek ki ihtiyaci oldugunu dsünüyor,bugünlere getiren ailesine böyle ufak tefek jestler büyütülmemeli,mashallah cok cömert bi esiniz var sevinmelisiniz.. kim ne ederse kendine eder,verdikleriniz yaninizda kalacak,sakladiklariniz degil.
Altin bagimlilik yapar :)) O sariya alisan vazgecemiyor.he altın yapıyor kendine vallahi nerden bildin :))) amacı ne biz çözemedik yemiyor yedirmiyor
kayın validesinn sennn..
kaç yaşında bu babaannee. ne kirli çıkıdır oo..he altın yapıyor kendine vallahi nerden bildin :))) amacı ne biz çözemedik yemiyor yedirmiyor
bekarmı eee anladım bekara karı boşamak kolaydırr sen bir evlen bak bakalım çalıştığınız o paradan bu kadar meblalar verebiliyormusunn..hahah hayir degilim daha bekarim :)
enemmm bu tam varyemesmişşş..oho temizlikçinin parasını alır temizliği çocuklara yaptırır bir Allah razı olsunu duymadık hep mutsuz hep huzursuz.