Esi annesine harclik verenler var mi?

yan evet de, biz ihtiyaci olmayan ailelerimize vermek yerine, kendi cocuklarimiz icin biriktirsek daha iyi degil mi ? bu arada 50-100 konu edilmez, 300- 500- 700 diyelim.
bence cocuklar ailelerinden degil, aileler cocuklarindan mesuldur. ben boyle dusundum hep.

O zaman haklısınız sandım ki 50-100 veriyor.
Yani aylık 500 lira çocuklarınız için ayrıranız harika olur.
Adamı borcamı soksanız ki? Bu şekilde para veremez. Yada kendi maaşınızdan 500 lira ayırın. Birikim yapıyorum param kalmadı para ver diyin olmaz mı ?

abi bu nedir ya,bu sizi ilgilendirmez annesine harclik verirken size mi soracak,biraz sabirli ve cömert olmaya calisin,yarin bir gun sana evladin icinden gelip harclik verse bunda ne var ki...sen de hayir yap,ailene ver ya da kenara koy, buraya derdim var var a bu konuyu aciyorsunuz,bu dert mi Allah askina?
valla o kadar acik ve iyi yurekliyseniz ben sizi ancak takdir ederim. helal olsun,
mesela esiniz cogu aylarda 500 600 tl filan verse ailesine, sizde calisiyorsunuz evi gecindirirken hic icerlemez misiniz? o parayi cocuklariniz icin biriktirmek istemez misiniz?

O zaman haklısınız sandım ki 50-100 veriyor.
Yani aylık 500 lira çocuklarınız için ayrıranız harika olur.
Adamı borcamı soksanız ki? Bu şekilde para veremez. Yada kendi maaşınızdan 500 lira ayırın. Birikim yapıyorum param kalmadı para ver diyin olmaz mı ?
olabilir, istesem esimden, hemen verir. kesinlikle oyle biri :)

sakinim ortada benlik bi durum yok yazdığın yorumun mantıksızlığını anlatmak istedim kız evlat erkek evlat fark etmez her evlat ihtiyacı varsa ailesine yardım eder ama kendi kendine ancak yetiyosa ve ailesinin de ihtiyacı yoksa ne gerek var şova

abi bu nedir ya,bu sizi ilgilendirmez annesine harclik verirken size mi soracak,biraz sabirli ve cömert olmaya calisin,yarin bir gun sana evladin icinden gelip harclik verse bunda ne var ki...sen de hayir yap,ailene ver ya da kenara koy, buraya derdim var var a bu konuyu aciyorsunuz,bu dert mi Allah askina?

kv misin yoksa sen :KK70:

kesinlikle olmalı ben ona bir şey demiyorum ben de kendi adıma ya evde halı bolluğu var kaynanam oğullarına diyor ki ya halı alacağım kafasına takmasın yeter ki benim evimdeki halılardan daha güzel halıları amma da daha da olsın olsun borcumuzu düşünen yok 2. krediyi çektik biz en sonunda dedim kaynanama 2 . krediyi çektik haberin olsun diyorum neyse biter biter diyor
bak senin kvalide oyle, allah kolaylik versin, benimkisi aliyorsa da farkinda diildir belki de biliyor musun? zannediyordur ki, oglu yeterince bol kazaniyor kendine de veriyor.
ama seninki kesinlikle zormus, allah yardmciniz olsun :KK35:

valla o kadar acik ve iyi yurekliyseniz ben sizi ancak takdir ederim. helal olsun,
mesela esiniz cogu aylarda 500 600 tl filan verse ailesine, sizde calisiyorsunuz evi gecindirirken hic icerlemez misiniz? o parayi cocuklariniz icin biriktirmek istemez misiniz?

sana kökten haksizsin demiyorum bak, senin cocuguna para biriktirme isteginle onun annesine para verme icgüdüsü farkli degil... demek ki ihtiyaci oldugunu dsünüyor,bugünlere getiren ailesine böyle ufak tefek jestler büyütülmemeli,mashallah cok cömert bi esiniz var sevinmelisiniz.. kim ne ederse kendine eder,verdikleriniz yaninizda kalacak,sakladiklariniz degil.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
Sen de annene ver canım. Eşine aynen şöyle de: Her ay şu kadar miktar annelerimize gönderelim. Sen de gönder, ben de göndereyim. Annene söylersin, senin için biriktirir parayı. Eşin sen öyle deyince rahatsız olur zaten. Ben şu an çalışmıyorum, bu yüzden eşim ailesine para vermiyor. Ama ben çalışsam biliyorum ki o tarafa para gidecek. Eşime de söyledim. Ben çalışınca her ay annelerimize 300er lira para gönderelim dedim. En azından benim annem o parayı biriktirir. Sen de öyle söyle. Eşin itiraz ederse de o zaman sen de para vermeyeceksin,annen aç değil açıkta değil de...

kızmayın ama bazı anneler babalar ihtıyacı yoksa bile çocuklarından almayı sever,hava atar bizim oğlan her gelir paramı eksık etmez,ayyy bızım kız anne al bunu harçlık et dedi falan muhabbetleri çok dmner benım anamda bu muhabbetlerin döndüğü yerlerden şişmiş gelir,sizin gibi evlatlar olmaz olsun falan fılan, :)))

çok paran varsa ver,ama kendını geçindiriyosan ve çekirdek ailen var ise verme,anne babada almasın,ama ıhtıyac sıkıntı varsa ve keyfiyet değil ise bı sorun sanırım vıcdanlı ınsanlarız onu ailesi benım ailem demeden yardım etmek gerekli...

tatlım kocanla yuz göz olma,verecektir,sen evliliğini yıprattığınla kalırsın...

bak senin kvalide oyle, allah kolaylik versin, benimkisi aliyorsa da farkinda diildir belki de biliyor musun? zannediyordur ki, oglu yeterince bol kazaniyor kendine de veriyor.
ama seninki kesinlikle zormus, allah yardmciniz olsun :KK35:
sağol canım artık çok yüz vermiyorum kendinden soğuttu bir de ben atanamadım neredeyse sen memur olamadın diye borçlar bitmiyor diyecek ah atansan ah atansan diyip duruyor bana ay bazen delireceğim

eşimin anensi ihtiyacı olsa bile almaz size lazım der. ama benim annem ihtiyacı olmamasına rağmen hep bekler beklerr.. kv nizde durumu iyidir ama belki oğlundanda harçlık almayı seviyordur yada bekliyordur ki eşinizde vermek zorunda kalıyordur.

AdAm_OLaCaK_KIZ AdAm_OLaCaK_KIZ ben mantıksız bir yorum yapmadım..o_O
Farkındaysan "sizin gecinmenize engel olmayacak sekilde" diye bir yorum yaptım..:KK14:
Kendinde yokken vermesi,gereksiz show yapması tabiki sacma olur..

Bence annesine verdiği para sizi zorlamıyorsa mesele etmeyin bunu. Herhangi birine değil annesine veriyor. İsterseniz sizde verebilirsiniz kendi annenize. Eşiniz size bu konuda hayır veremezsin derse o zaman tepkinizi anlarım, ama sizi zorlamayacak bi paraysa tepki göstermeyin ya ne olmuş.

ya mesela, ben hep suna da karsi cikarim: Hani cocuklar bir an once okulu bitirsin de eve para getirsin diye bekler aileler. yahu ne alaka, sen cocugunu calisip sana baksin diye mi dunyaya getirdin. cocugun calissin kendi hayati icin, kendi cocuklari icin biriktirsin, Herkes kendi cocuguna baksin. boylece hic sorun kalmaz.
cocuguna bakamayacak olan da cocuk dogurmasin, veya kac taneye bakabilecekse o kadar dogursun.
bilmiyorum da, daha ergenlik zamanlarimdan beri bu dusunceyi kovaliyorum.

merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/

Kusura bakmayın da yanlış düşünüyorsunuz ? tabi ki verecek annesi onu dokuz ay karnın da taşımış bu yaşa getirmiş bence ayıp ediyorsunuz ayrıca sizde annenize verebilirsiniz para eşiniz sizin annenize para vermenize izin vermeyip kendi veriyorsa o zaman siz haklısınız aksi taktirde ihtiyacı olmasa da annelerin hakkı ödenmez mutlu etmek için verilebilir ya da bir hediye alınabilir .Bilmiyorum eğer öyle evinizi sizi sıkıntıya sokacak bir para değilse sizi eşinizin gözün de düşürür bu sıkıntınızı dile getirmeniz bence ...

o gün gördüğünüz kadar miktarda parayı her ay ayırın(annenizin adına hesap açıp kendiniz hesabı yönetin) ya da annenize ben biriktiremiyorum siz benim yerime biriktirin diyerek annenize emanet edin.(yani eşinize aslında annenize veriyormuş izlenimi verin)

eşiniz paraların gidişatını sorunca da ''senin annene yardım ettiğini görünce benim neden hiç aklıma gelmedi diye düşündüm ben de aileme yardım etmek istedim'' diyerek hem durumu anlayın hem tepkisine bakın.. hem de eve katkılarınız eşitlenmiş olur.
güzel taktik...:KK9::KK9::KK9:

Benim gözlemlediğim erkek annesi oğluna acımıyor ama kız annesi daha çok acıyor ondandır parayı kız annesi görmüyor kızını ünide okutsa , varsa yoksa doyumsuz kaynanaya para yağdırıyor erkek evlat hanımada bunu alıştırtıyorlar en baştan böyle alıştırıyor erkek kısmı

Alanda da verende de bir kabahat göremedim ben. İstiyorsanız sizde verin.
Kendinizi sinirlendirmeye yer aramayın. Bırakın versin. Sonuçta sizde iyi yaşıyormussunuz

X