• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşcinsellik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu konu bilimsel olarak hala tartışılmaktadır.. "Eşcinselliğin normal olduğu" tezi sadece iddiadan ibarettir.. bu teze dayalı olarak yapılan hukuki düzenlemeler bilimsel değil siyasidir...

İşin dini boyutuna "yasak" olduğu için girmiyorum..

İnsanların seçtikleri yaşam tarzları tabi ki kimseyi ilgilendirmez, ancak özendirilmesini doğru bulmuyorum...

Çok tatlı insanlar hepsi yaa, işte tanımadan bilmeden uzaktan konuşması ne kolay. Hayatımda tanıdığım en hoşgörülü ve en saygılı insanlar açıkçası. Çok seviyorum ben bu sapkın arkadaşları:52: Millet sevdiğiyle istediğini yaparken iyi onlar yaparken kötü. Neymiş efendim babasını biriyle öpüşürken hayal edince tiksiniyormuş, açıklamaya bak:53: İnsan niye babasını öyle hayal eder, asıl orada bi problem var bence. Etrafta gayler olunca herkes gay olacak diye bi şey yok.
Hayır ben anlamıyorum, bu olay içten gelen bir şey olmasa ve bir tercih olsa, insanlar neden böyle bir toplumda çok zor durumda kalacaklarını bile bile eşcinsel olmayı seçsinler ?
Eğer tercih olsaydı, sanırım kimse bu ülkede eşcinsel olmayı seçmezdi.

Hayır ben anlamıyorum, bu olay içten gelen bir şey olmasa ve bir tercih olsa, insanlar neden böyle bir toplumda çok zor durumda kalacaklarını bile bile eşcinsel olmayı seçsinler ?

O zaman cezası olduğunu bile bile adam öldürülür müydü? Adam çok zor durumda kalacağını bile bile cinayet işliyor mesela??

evet sorum başlıkta.
bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
bu sizin çocuğunuzun başına gelse tepkiniz ne olurdu?

benim şahsi fikrim:
eşcinsellere saygı duyuyorum. hastalıkmıdır değilmidir bilmem. ama benim için önemli değil bu durum. insan insandır.

duruma açıklık getirmek için;
bizim üniversitede bi çocuk var. kendisi gay. bu yüzden üniversitede çocuğu çok dışlayıp eziyorlar laf ediyorlar. yurtta kalıyor oda arkadaşları çocuğa bir sürü şey yapıyor. sırf çocuğun kendi tercihi yüzünden.
benim arkadaşlarımda çocuğu ne zaman görsek (yemekhanede,kampüste falan) başlıyolar çocuğa laf etmeye, arkadan sesli konuşup bağırmalar falan. ben koruyorum hep. kendi arkadaşlarımla tartışıyorum bu yüzden.
bugün yine bu olay yaşandı bu yüzden kafama takıldı.

Bu duruma sicak bakmiyorum. Dinende yasak zaten... Benim sinifimdada gay biri var, hareketleri benden daha kadinsi itici oluyo bazen ama madem böyle birseyi tercih etmisler bizede saygi duymak düser…

Son düzenleme:
evet sorum başlıkta.
bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
bu sizin çocuğunuzun başına gelse tepkiniz ne olurdu?

benim şahsi fikrim:
eşcinsellere saygı duyuyorum. hastalıkmıdır değilmidir bilmem. ama benim için önemli değil bu durum. insan insandır.

duruma açıklık getirmek için;
bizim üniversitede bi çocuk var. kendisi gay. bu yüzden üniversitede çocuğu çok dışlayıp eziyorlar laf ediyorlar. yurtta kalıyor oda arkadaşları çocuğa bir sürü şey yapıyor. sırf çocuğun kendi tercihi yüzünden.
benim arkadaşlarımda çocuğu ne zaman görsek (yemekhanede,kampüste falan) başlıyolar çocuğa laf etmeye, arkadan sesli konuşup bağırmalar falan. ben koruyorum hep. kendi arkadaşlarımla tartışıyorum bu yüzden.
bugün yine bu olay yaşandı bu yüzden kafama takıldı.
Kişinin kendi tercihi. Büyük şehirde yaşaması daha rahat olur onlar için, taşra kabullenmez böyle bir şeyi.

Ah canım benim. Sen ve senin gibi birkaç kişi daha olmasak şu sitede 2 dakika geçiremezdim.
Kurban olsunlar bunlar bizim eşcinsel arkadaşlarımıza. En azından bunlar gibi içlerinde nefret taşımıyorlar.

Siz de nefret barındırıyorsunuz farkında msınız bilmem ama..
Hemen ezbere guruplaşma yoluna gidiyorsunuz,ilginç.

Kesinlikle katılıyorum. Diğer arkadaşı alıntılamayıp ona da buradan yazayım. Özendirilmesi nasıl oluyor bu işin? Misal ben bir kadın olarak erkeklerden hoşlanıyorum. Etrafımda lezbiyen arkadaşlarım da var. Nasıl özeniliyormuş bu işe çok merak ettim ben? Şahsen hiç "Aaaa kızlar birbirleriyle beraber, şunu bi denesem ne havalı olur" demedim, diyeni de görmedim. Rahat olun siz, özentilikten homoseksüel olunmuyor.

Haklısınız zira en sevdiğim arkadaşlarımdan biri eşcinsel, duygularıyla, hormonlarıyla çok uzun yıllar mücadele etti, bir kızı sevmeye çalıştı, yönelimlerini törpülemeye çalıştı, üstelik onun Türkiye'de yaşadığı yıllar eşcinsellere bakış açısı daha da hırpalayıcı, zorlayıcıydı ama olmadı, bu onun özellikle tercih ettiği, değişiklik olsun, ilgi çeksin diye yaptığı birşey değildi, ülkede cinsel kimliğiyle yaşayamayacağını anlayınca ki en başta annesi reddetti, kabullenmedi arkadaşımızın durumunu, toplum dışlayınca yurtdışına gitmek zorunda kaldı, şimdi mutlu, ülkesinde yaşamıyor ama yine de mutlu.

Ben eşcinselliğin merak üzerine yaşanan birşey olduğunu sanmıyorum, durumlarını kendileri bile kabullenmekte zorluk yaşıyorlar başlarda, çok zor ve sancılı bir dönem kabullenme aşaması.

yalnizliktandevrenkiralik kullanıcısından alıntı Mesajı Göster

Bu bir ölçü değil ki..
Tek istenmeyen gay ve lazbiyenler değil..
Daha farklı düşüncede olan insanlar için d egeçerli..
O yüzden ölçü değil..

O zaman cezası olduğunu bile bile adam öldürülür müydü? Adam çok zor durumda kalacağını bile bile cinayet işliyor mesela??
Siz gerçekten adam öldürmekle eşcinsel olmayı bir mi tutuyorsunuz ?!?!?!
Adam öldürmek bir anlık bir şeydir, insanın hayat tarzını belirlemez.
Eşcinseller ne kadar büyük zorluklar yaşıyorlar haberiniz var mı acaba?
Gerçekten hayatımda duyduğum en saçma örnek buydu.

Siz de nefret barındırıyorsunuz farkında msınız bilmem ama..
Hemen ezbere guruplaşma yoluna gidiyorsunuz,ilginç.
Benim nefret ettiğim tek bir şey vardır: Nefret barındıran insanlar.
Bu insanlardan "tiksinmeniz" için hiçbir nedeniniz yok. Kimse özenerek eşcinsel olmaz, olamaz.
Sizi bir adaya koysalar ve o adada 1000 kadın olsa sizden başka, hepsi lezbiyen olsa, siz lezbiyen olamazsınız.
Çünkü hormonlarınız ve içinizden gelen "erkeğe cinsel istek duyma duygusu" buna izin vermez.
Bunu anlasanız hiçbir sorun kalmaz ortada.
Açık açık, biraz da çirkin sayılabilecek şekilde belirteyim: Adamın kadınlara karşı hiçbir isteği yok. Bir kadınla yataktayken bile erekte olmuyor, hiçbir arzu duymuyor. Ne yapsın? Assın mı kendini?

Haklısınız zira en sevdiğim arkadaşlarımdan biri eşcinsel, duygularıyla, hormonlarıyla çok uzun yıllar mücadele etti, bir kızı sevmeye çalıştı, yönelimlerini törpülemeye çalıştı, üstelik onun Türkiye'de yaşadığı yıllar eşcinsellere bakış açısı daha da hırpalayıcı, zorlayıcıydı ama olmadı, bu onun özellikle tercih ettiği, değişiklik olsun, ilgi çeksin diye yaptığı birşey değildi, ülkede cinsel kimliğiyle yaşayamayacağını anlayınca ki en başta annesi reddetti, kabullenmedi arkadaşımızın durumunu, toplum dışlayınca yurtdışına gitmek zorunda kaldı, şimdi mutlu, ülkesinde yaşamıyor ama yine de mutlu.

Ben eşcinselliğin merak üzerine yaşanan birşey olduğunu sanmıyorum, durumlarını kendileri bile kabullenmekte zorluk yaşıyorlar başlarda, çok zor ve sancılı bir dönem kabullenme aşaması.

Mune, bayılıyorum size:16:

Kesinlikle katılıyorum. Diğer arkadaşı alıntılamayıp ona da buradan yazayım. Özendirilmesi nasıl oluyor bu işin? Misal ben bir kadın olarak erkeklerden hoşlanıyorum. Etrafımda lezbiyen arkadaşlarım da var. Nasıl özeniliyormuş bu işe çok merak ettim ben? Şahsen hiç "Aaaa kızlar birbirleriyle beraber, şunu bi denesem ne havalı olur" demedim, diyeni de görmedim. Rahat olun siz, özentilikten homoseksüel olunmuyor.

Hahaha özendirilmekten anladığınız bu mu? Reklamların insan üzerine etkileri ile ilgili hiçbirşey bilmiyorsunuz... insanların sürekli göz önünde olan birşeyden nasıl etkilendiğini bilmiyorsunuz.. neyden bahsettiğimi bile anlamıyorsunuz... gözünüz kapalı bana savunma yapıyorsunuz... niye?

Ben rahatım siz merak etmeyin, bir korkum yok :))

Benim nefret ettiğim tek bir şey vardır: Nefret barındıran insanlar.
Bu insanlardan "tiksinmeniz" için hiçbir nedeniniz yok. Kimse özenerek eşcinsel olmaz, olamaz.
Sizi bir adaya koysalar ve o adada 1000 kadın olsa sizden başka, hepsi lezbiyen olsa, siz lezbiyen olamazsınız.
Çünkü hormonlarınız ve içinizden gelen "erkeğe cinsel istek duyma duygusu" buna izin vermez.
Bunu anlasanız hiçbir sorun kalmaz ortada.
Açık açık, biraz da çirkin sayılabilecek şekilde belirteyim: Adamın kadınlara karşı hiçbir isteği yok. Bir kadınla yataktayken bile erekte olmuyor, hiçbir arzu duymuyor. Ne yapsın? Assın mı kendini?

Anaaa bi kadınla yataktayken bile bi şey hissetmiyor muu, aman allahım ne kadar sapkın adamlar bunlar:27:

Çok merak ediyorum; hangi insan sevdiği kişiyle el ele dolaşmaktan bile aciz olmak ister?
Hangi insan başlığı açan arkadaşın anlattığı gibi aşağılanmak, dışlanmak, sürekli taciz edilmek ister?
En önemlisi hangi insan sevdiği kişiyle aşkının meyvesine sahip olmaktan mahrum kalmak ister.
Toplum bu insanları anlamıyor, anlayamıyor. Ama anlamak zorunda.
Çünkü bu bir tercih değil.

Arkadaşınız adına çok ama çok sevindim. Keşke tüm eşcinsellerin bu cehalet yuvasından kurtulma şansı olsaydı.

Siz gerçekten adam öldürmekle eşcinsel olmayı bir mi tutuyorsunuz ?!?!?!
Adam öldürmek bir anlık bir şeydir, insanın hayat tarzını belirlemez.
Eşcinseller ne kadar büyük zorluklar yaşıyorlar haberiniz var mı acaba?
Gerçekten hayatımda duyduğum en saçma örnek buydu.

Ben bile bile bunu neden seçer soruna örnek olarak verdim onu.. tabi ki ikisini aynı görmüyorum, bilsem böyle anlayacağını açıklamalı uzun uzun yazardım...

Hahaha özendirilmekten anladığınız bu mu? Reklamların insan üzerine etkileri ile ilgili hiçbirşey bilmiyorsunuz... insanların sürekli göz önünde olan birşeyden nasıl etkilendiğini bilmiyorsunuz.. neyden bahsettiğimi bile anlamıyorsunuz... gözünüz kapalı bana savunma yapıyorsunuz... niye?

Aman rahatsanız problem yok, ben de korktuğunuzu düşünüp endişelenmiştim sizin için:) Sanırım veriğim örneği anlayamadınız, gözümün önünde sürekli eşcinseller olduğunu ve etkilenmediğimi söyledim. Hatta etkilenmediğimizi. Kimin gözü kapalı bilmiyorum...

Reklam gibi insana subliminal mesajlar veren şeylerle bir heteroseksüelin homoseksüel olabileceğine mi inanıyorsunuz?
Gerçekten size bir şeyleri anlatmaya çalışmak bile anlamsız.
İstediğiniz şeyi izletin, dinletin. Bir insanın vücudundaki hormonlara, beyni aracılığı ile müdahale edemezsiniz. Bunu anlamak gerçekten zor mu?

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...ir-escinsellikle-ilgili-dini-hukum-nedir.html güzel bir şekilde değinilmiş burda konuya. dini yasaklarda "bence" dememek daha uygun düşer konunun uzmanları kadar bilgi sahibi değiliz sonucta. sadece dini değil bilimsel bir konu olduğu için uzman görüşü almak en doğrusu. ama durumun"gayliğin" doğruluğundan değil de çevre tutumundan bahsedecek olursak elbette onları dışlamak tü,kaka demek uygun olmaz tasvip etmiyorsan zaten muhabbet etmezsin ama bir insanın arkasından konuşmak dalga geçmek de yasaklanmış dinen buğzedersin eğer düzeltme imkanın yoksa.

Oncelikle tibbi acidan bakildiginda bu yasaklanacak ya da hos bakilmayacak bir durum degil. Ben nasil erkege yoneliyorsam onlarda hemcinsinr uoneliyor. Yuzyillardir olan bir durum bu ve bu kisiler bu yuzden cok cekti. Hala insana insan gibi mi bakmaliyiz diyoruz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back