- 6 Aralık 2017
- 6.323
- 6.505
-
- Konu Sahibi Sevgi__111
Karşımdaki kişiye bağlı sizde çalışırsınız evinizde olur arabanızda, herşeyi erkekten beklememek lazım, hayat müşterek değil mi? Ha ben yatıp keyfime bakayım eşim bana baksın diyorsanız orasını bilemem.Arkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Kendim de çalışıyorsam gayet yeterli bir para 5 bin benim maaşım eşimin çok daha yüksek bir miktar eşim zengin baya çalışmasam da olurdu ama aklımın ucunda bile geçmedi yani çalışmadan duramam eşimin zengin olması da şans yoksa aradığım bir özellik değildi .Çalıştığım yerde hep bu şekilde ama 5 bin oluyor 10 bin evde alınır arabada iki kişi çalışıncaArkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
sizde çalışırsanız biriniz evi geçindirir diğeriniz ev borcuna girip öder kimse annesini karnından ev arabayla doğmuyorArkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Umarım her arayan her aradığını bulur herkes tabii ki kendinde olanı aramayacak ama ben hayatta her zaman cinsiyet ayrımadan eşit olmayı savunuyorum ben şu an 28 yaşındayım bu yaşa kadar ev araba alamadıysam karşıma gelen adama da neden alamadın demem ya da daha reel bir örnek vereyim şimdiki maddi durumumla evleneyim eşim desin ki ya hayatım ben çalışmayacağım bir süre ara veriyorum okey der geçerim inanın her alanada bu eşitliği savunuyorum ve tekrar ediyorum bulanı tebrik ederim canı gönülden dilerim ki hep daha büyük imkanlara sahip olsunlar ama bana göre değil denklik benim için önemli kendimde olmayanı olduramadı diye kimseyi bununla değerlendirmem ve yine diyorum karşıma biri geçip neden buyun buyun yokla beni yargılarsa sende var mı önce onu anlat bakalım derim
Bende calisan kadinim yeni izne ciktim bitane daha oglum var oda ufak oldugu icin calismaya donmeyecegim biraz cocuklari buyutup oyle donecegim insallah:) bende esimin caliskan olup olmadigna bakmistim adamya o kadar eminim ki öyle diyenlerinin çoğunun eşinin iyi kazandığına ve çoğu da kendi çalışmıyor... sorsan ya iş bulamamıştır şu an işsiz dönemindedir ya da arada ufak tefek freelance iş yaparlar evin yükünü biz de sırtlanıyoruz demek için....
ben erkek gibi çalışıp evin yükünü sırtlayan bir kişi gördüm bu forumda o da kendimim :))) hamilelik iznimde bile işimin peşini bırakmadım.
Ve konu sahibi sana diyorum ki potansiyeli olan adamla evlen. sen çalışmazsan o parayla geçinemeyeceğiniz gibi, sen çalışıp bu paranın üstüne çıkarsan bu sefer erkek kısmı kendini ezik hissedecek... Şimdilik böyle kazanıyor önü açık diyorsan devam ama yoksa bilemedim.
açıkçask ev araba almak da sadece maddiyat değil zeka belirtisidir. çalışmış ve almış ekonomisini ayarlamış demektir.
Herhalde yarısından fazlasını kredi çekerek alabilir. Eli yüzü düzgün bir araba en az 130-140binlerden başlıyor. Tek çalışan bekar biri 10bin ve üstü alıyorsa birkaç senede belki alır. Yeni işe başlayanlar da okuyorsa aa 2 seneye arabam oluyor demesin şimdi.Bende calisan kadinim yeni izne ciktim bitane daha oglum var oda ufak oldugu icin calismaya donmeyecegim biraz cocuklari buyutup oyle donecegim insallah:) bende esimin caliskan olup olmadigna bakmistim adam
İhtiyaci olmadigi halde ek is yapiyodu yazilimci. Dedim bu adamla olur. Ben bukadar calisirken neden esim olacak adamin gelecegi parlak olmasin dediklerinizin hepsine katiliyorum :) ayrica evet ev almak zor ama calisan bir adam yada kadin birkac yil icinde araba alabilir bunlar cok abartiliyor kafayi kullanmak önemli. Paraya bakmayanlar samanlik seyran olur kafasinda heralde ama hiic oyle degil
Ya tabiki pesinat yaparsin kredi ceker alirsin ben asgari ucrtle ilk isimde iki sene pesinat biriktirip krediyle araba alicaktim evlenince kaldi arabasi olmasin birikimi olsun bahsedilen miktar cok az bu gercek yani kim olsa zorlanir herkes gelecegini dusunmek zorunda kadinda calissin tabiki ama evin gecimi erkekten sorumlu kadin calismiyormus gibi yasanmali benceHerhalde yarısından fazlasını kredi çekerek alabilir. Eli yüzü düzgün bir araba en az 130-140binlerden başlıyor. Tek çalışan bekar biri 10bin ve üstü alıyorsa birkaç senede belki alır. Yeni işe başlayanlar da okuyorsa aa 2 seneye arabam oluyor demesin şimdi.
Kendimin ne oldugunu bakarımArkadaslar sadece fikrinizi merak ediyorum. Belli yaşa gelmis ama Arabası evi parası olmayan ortalama bir işi olan yani söyle kazancı yaklasık 3-4 bin tl arası olan biriyle evlenir misiniz bu maddi sorunlar gözünüze batar mı?
Aileniz ile kalıyorsanız ve iş saatleri yoğunluğundan gezmeye çok vakit kalmıyorsa anca birikim olur bence asgari ücretle. Ben bu dönem için dedim aslında belki çok sıkıp araba alınabilir 3 senede ayağını yerden kesen. Konu sahibi kaç yaştan bahsettiğini söylemediği için ona bir şey diyemiyorum. Şu zamanda evin tüm geçim sorumluluğunu sadece erkeğe yüklemek de eminim üzerlerinde büyük bir stres yaratıyordur. Şahsen eşimin böyle bir stres yaşamasını istemem çok çok maaşı yoksa tabii.Ya tabiki pesinat yaparsin kredi ceker alirsin ben asgari ucrtle ilk isimde iki sene pesinat biriktirip krediyle araba alicaktim evlenince kaldi arabasi olmasin birikimi olsun bahsedilen miktar cok az bu gercek yani kim olsa zorlanir herkes gelecegini dusunmek zorunda kadinda calissin tabiki ama evin gecimi erkekten sorumlu kadin calismiyormus gibi yasanmali bence