Eş seçiminde maddiyat önemi (Arabası, Evi, Parası Olmayan)

Karşımdaki kişiye bağlı sizde çalışırsınız evinizde olur arabanızda, herşeyi erkekten beklememek lazım, hayat müşterek değil mi? Ha ben yatıp keyfime bakayım eşim bana baksın diyorsanız orasını bilemem.

Belli bir yaştayım. Belli bir maddi güç beklerim. Evi olsun arabasi olsun manasında değil. Tabi ki hayatta inişler ve çıkışlar olur. Ama ta baştan maddi olarak beni aşşağı çekecek biriyle sırf seviyorum diye ilişki kurmam.

Kendim de çalışıyorsam gayet yeterli bir para 5 bin benim maaşım eşimin çok daha yüksek bir miktar eşim zengin baya çalışmasam da olurdu ama aklımın ucunda bile geçmedi yani çalışmadan duramam eşimin zengin olması da şans yoksa aradığım bir özellik değildi .Çalıştığım yerde hep bu şekilde ama 5 bin oluyor 10 bin evde alınır arabada iki kişi çalışınca

sizde çalışırsanız biriniz evi geçindirir diğeriniz ev borcuna girip öder kimse annesini karnından ev arabayla doğmuyor

Sen de calisacaksan olur.
Normal sartlarda imkansiz.
Bir market alisverisi zaten aylik 1000i geciyorken..

ben seviyorsam evlenirim valla,

ama gecinecegimizden emin degilsem cocuk yapmam, orada maddiyati en detayina kadar hesaplarim.

bu maasla gecinilir mi kismi da, sizin giderlerinize bagli. yasadiginiz sehre, evin kira olup olmamasina vs vs bagli.

Ben de kimsenin karsisina geçip " nasil yapamazsssin, neden şunu almadim, neden buna sahip degilsin" demem. Demedim hiç, bunlar soylenmeden kendi içinde yapilacak degerlendirmeler "bana gore" Kendi evim, arabam olsaydi dahi kimseye neden, nasil yapamazsin gibi sorgular çekmezdim. Yoksa yoktur yani begenmeyen goruşmez.

Kendi hayatinizda istediginiz şeyi destekler ve ona gore yaşarsiniz ama siz esitlikten yanasiniz diye başkasiyla "oylesi seni ne yapsin" diye dalga gecerim dediniz diye yazdim.

Benim 500binlik spor arabam yok elbet oyle fazla paralar donmuyor bizde ama calissam tek başima alamayacagim şeylere sahip oldum. Maddi olarak esit degiliz zaten calismiyorum. Oluyor yani.

Bir de biraz gerçekçi olalım. Üniversite, askerlik ve işsizlik üçlemesinden en erken 24-25 yaşında kurtulabiliyoruz. O yaştan sonra bir araba ve ev almak şu durumda neredeyse imkansız. Biraz gerçekçi olalım. Yapabilmek için ya iyi bir firmada iyi bir pozisyonda olmak veya babadan zengin olmak gerekiyor.
Insanlara karşı bu kadar da gaddar olmayalım. Işın içinde sevgi varsa sizin arabanız yeter ikinize de. Para yoksa 1+1 eşyalı apart bile tutabilirsiniz. Bir tanıdığın gelinliği ile sade bir nikahla da evlenebilirsiniz.
Çok para harcayarak, şaşalı bir hale getirerek, istekleri kabartarak mutluluğu mu elde edebileceksiniz ? Bütün bunlar zaten bu güzel kurumun içini bosaltmiyor mu ?
Seviyorsan rağmen bu yola girip karşı tarafla yükü eşit paylaşabilirsin. Şu dönemde evlenecek yaştaki kaç tane adamın evi ve arabası vardır?
Inşallah seneye evlenmeyi planlıyorum. Sevgilimin arabası ve evi olacak muhtemelen. Bütün bunlar ailesi sayesinde olacak. Ama bunlar olmasa dahi ben yine onunla olurdum çünkü aramızdaki şey bütün bu maddi şeylerin ötesinde.. O evin gitmesi bir depreme, arabanın gitmesi bir kazaya bakar. Ama o adamla aynı yastığa yıllarca baş koymanın maneviyatı ve ağırlığı bütün bu şeylerle ölçülemez.

Birkaç yıl önce eşimle ilk tanıştığımızda, tıpkı tarif ettiğiniz gibiydi, şimdi evi de var, devlet bünyesinde de çalışıyor, çok şükür eşyalarımız dahil herşeyi evlenirken peşin alıp borçsuz düğün de yaptık.
Onca şeyim var ama asgari ücretle çalışırken evlenme teklif etmek için aldığı minicik pırlantası olan tektaşımı hala takar ve saklarım.
Çok zengin adamlarla evlenip sonra birden bire iflas ile sıfıra düşen arkadaşlarım da oldu. Ben dahil olmak üzere herkes için bu ihtimaller hayatın her aşamasında var. Bu yüzden körü körüne maddiyat ile ilgilenmek zarar verir.

Bende calisan kadinim yeni izne ciktim bitane daha oglum var oda ufak oldugu icin calismaya donmeyecegim biraz cocuklari buyutup oyle donecegim insallah:) bende esimin caliskan olup olmadigna bakmistim adam
İhtiyaci olmadigi halde ek is yapiyodu yazilimci. Dedim bu adamla olur. Ben bukadar calisirken neden esim olacak adamin gelecegi parlak olmasin dediklerinizin hepsine katiliyorum :) ayrica evet ev almak zor ama calisan bir adam yada kadin birkac yil icinde araba alabilir bunlar cok abartiliyor kafayi kullanmak önemli. Paraya bakmayanlar samanlik seyran olur kafasinda heralde ama hiic oyle degil

En önemlisi eşinizin size olan davranışları , ben bunu öğrendim 9 aylık evliliğimde. Evin içinde huzur yoksa ne yazık ki parayla olmuyor mutluluk. Evin içine yaşayacak , gezecek kadar para giriyorsa ve yanınızdaki insan size değer veriyorsa en güzeli bu.

Herhalde yarısından fazlasını kredi çekerek alabilir. Eli yüzü düzgün bir araba en az 130-140binlerden başlıyor. Tek çalışan bekar biri 10bin ve üstü alıyorsa birkaç senede belki alır. Yeni işe başlayanlar da okuyorsa aa 2 seneye arabam oluyor demesin şimdi.

Sen calısıyormusun?
Tamam calısıyor ama belli bir meslegi var mı bugun o işten cıkmak durumunda kalsa yarın yine en az bu sartlarda iş bulabilir mi? Bir meslek dalında belli bir iş tecrübesi olması çok önemli

Ya tabiki pesinat yaparsin kredi ceker alirsin ben asgari ucrtle ilk isimde iki sene pesinat biriktirip krediyle araba alicaktim evlenince kaldi arabasi olmasin birikimi olsun bahsedilen miktar cok az bu gercek yani kim olsa zorlanir herkes gelecegini dusunmek zorunda kadinda calissin tabiki ama evin gecimi erkekten sorumlu kadin calismiyormus gibi yasanmali bence

Kendimin ne oldugunu bakarım

Varlıklı bir ailenin bir eli yagda bir eli balda daılarla büyümüş Fransız okullarından mezun olmuş kızıysam evlenmezdim

Herkes dengiyle evlenecek. Kendisi evde oturan bir kız, karşı taraftan ev araba yüksek maaş beklemeyecek. Çünkü aynı durum erkek için de geçerli. Adam üniversite okumuş, belli bir meslek sahibi olmuş, iyi de bir mevkiye gelmişse evleneceği kadından da aynı şeyleri bekleyebilir. Sonuç olarak önemli olan mal varlığı değil, düzgün bir işte ,düzenli olarak çalışmak. Gerisi evlenince hallolur.

Aileniz ile kalıyorsanız ve iş saatleri yoğunluğundan gezmeye çok vakit kalmıyorsa anca birikim olur bence asgari ücretle. Ben bu dönem için dedim aslında belki çok sıkıp araba alınabilir 3 senede ayağını yerden kesen. Konu sahibi kaç yaştan bahsettiğini söylemediği için ona bir şey diyemiyorum. Şu zamanda evin tüm geçim sorumluluğunu sadece erkeğe yüklemek de eminim üzerlerinde büyük bir stres yaratıyordur. Şahsen eşimin böyle bir stres yaşamasını istemem çok çok maaşı yoksa tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…