- 26 Ağustos 2022
- 365
- 236
-
- Konu Sahibi ruzgargulu55
Güven sorunu olmasa bakiciyi maddi anlamda dert etmiyorum ama burda oturduğumuz apartmanda herkes çalışıyor öyle aile apartmanı tarzında konu komşu bulacağımız bir yer değil sorup soruşturmak lazım tabi şu an isin içinde olmayınca genel düşünüyorumVeririm bakıcıya paramı, parayla baktırırım çocuğuma. Ne ailelere yaklaşırım ne düzenimi bozarım. Herkes uzakta çok güzel.
Ya da annemin tavsiyesi gibi eş şehrinde uzak ilçeye mi gitmeliyim ki bu takdirde de kayınvalidem bizimle yaşamış olacak bebek buyuyene kadar.
E araştırın bir zahmet. Kimse keyfinden çocuğunu bakıcıya bırakmıyor ya da kreşe vermiyor ki.Güven sorunu olmasa bakiciyi maddi anlamda dert etmiyorum ama burda oturduğumuz apartmanda herkes çalışıyor öyle aile apartmanı tarzında konu komşu bulacağımız bir yer değil sorup soruşturmak lazım tabi şu an isin içinde olmayınca genel düşünüyorum
Dönüşümlü bakma işi olmaz gibi eşim idareci tüm gün çalışıyor benim çalıştığım saatler kısa ama iki saat de olsa yabancı birine çocuk emanet etme fikri su devirde ürkütüyor. Yarım gün calisiyorum.İki yaş üzeri olsa kendini ifade etse sonrası için dert etmem kreş veya bakıcı bir şekilde büyütülür. Araba borcumuz var şu anda yani kendimizi epey zorlariz maddi açıdan ben calismadigimda kiralar çok yüksek eşya alınacak vs ama sanırım en sağlıklısı o olur huzurumuz icinBu yüzden annenizin tavsiyesinin bir mantığı yok. 2,5 yıl kayınvalidesiyle yaşayan arkadaşım boşanmanın eşiğinden döndü, kayınvalide kendi evine gideli 6 ay oldu hala evliliği düzelemedi.
Kendi anneniz gelse o da sıkıntı olacak çünkü kayınvalide gelmek isteyecek ya da aksine istemeyecek, annenizin evine gitmesi gerekecek falan filan.
eşya düzmediğinize göre büyük borcunuz olmadığını düşünüyorum, iki öğretmen maaşıyla çocuk yapana kadar biraz kenara atsanız, sonrasında 1 yıl ücretsiz izin sonrasında bakıcı tutsanız olmaz mı? Ya da branşınız ne bilmiyorum ama biriniz sabahçı biriniz öğleci olsa mümkün mü?
Kayınvalidem dünden hevesli anneme gerek kalmadan yalnızca kendisi bile gelip kalır.E araştırın bir zahmet. Kimse keyfinden çocuğunu bakıcıya bırakmıyor ya da kreşe vermiyor ki.
Ya bir de gerçekten bu çalışan kesimin aileleri bakıcı görmeleri ne bileyim, irrite edici.
Tek avantajı en azından ara tatillerde hafta sonları vs evine gider diğer türlü tamamen birlikte yasayacagizEvham yapıyorsanız ücretsiz izine ayrılıp siz bakabilirsiniz çocuğunuza. Ailelere yakın olmadıktan sonra onların olduğu şehrinde bir önemi yok ki.
Maalesef inada bindi aramızda sanırım bu konu yazın çok ciddi kavgamız da oldu tayin döneminde bu yüzden. Biliyorum aynı ilçede olsak sürekli beraber olacağız gelecek gidecekler mesafe kurma olayları yokEşiniz başta kendi ailesinin olduğu yeri istemezken şimdi orada çıkan huzursuzluklara rağmen orayı istiyorsa net akılsızdır. Yerinizde olsam eş ailesinin olduğu yere de gitmem. Çocuğunu bakıcıya bırakan nasıl bırakıyorsa siz de bırakın. Kaynana ile 2-3 yıl yaşamak demek sizin boşanmanız demek. Ayrıca 30 dan sonra anne olmak, 30 olmadan anne olup çocukla boşanmaktan iyidir. Hayatınızı çocuk isteğinize göre değil önce kendi mutluluğunuza göre planlayın. Çocuk huzurlu eve bile sıkıntılar, sorunlar getiriyor.
Dönüşümlü bakma işi olmaz gibi eşim idareci tüm gün çalışıyor benim çalıştığım saatler kısa ama iki saat de olsa yabancı birine çocuk emanet etme fikri su devirde ürkütüyor. İki yaş üzeri olsa kendini ifade etse sonrası için dert etmem kreş veya bakıcı bir şekilde büyütülür. Araba borcumuz var şu anda yani kendimizi epey zorlariz maddi açıdan ben calismadigimda kiralar çok yüksek eşya alınacak vs ama sanırım en sağlıklısı o olur huzurumuz icin
Eş ailesi huzurumuzu bozuyor demişsiniz ama. Bu ne yaman çelişki rüzgar gülü. Ben de öğretmenim bu bizim öğretmen tayfanın pintilikleri çekilmiyor gerçekten. Borcunuzu 3-5 sene geç bitirirsiniz ama en azından kafanız rahat olurdu. Neyse karar sizin.Kayınvalidem dünden hevesli anneme gerek kalmadan yalnızca kendisi bile gelip kalır.
Kayınvalidem dünden hevesli anneme gerek kalmadan yalnızca kendisi bile gelip kalır.
Şunu belirtmedim lakin kayınvalidem bu konuda gayet istekli annem de dönüşümlü şekilde bakar aynı şehirde olsak sürekli de ikisi de seve seve bakarlar. Benim talebim degilÇocuğu sadece kendinize ve eşinize güvenerek düşünün. Yok annem bakar, yok kv bakar demeyin. Kreş yaşına kadar ücretsiz izne ayrılabileceğiniz zamanda planlayın. Hem siz zor durumda kalmayın ama belli bi yaşa gelmiş insanların üstüne çocuk bakma sorumluluğunu yüklemeyin.
Huzurumuzu bozuyor ama kendisi gelip bakmaya hevesli yani ben anneleri bu konuda zorlamıyor veya kendi kendime beklentiye girmiyorumEş ailesi huzurumuzu bozuyor demişsiniz ama. Bu ne yaman çelişki rüzgar gülü. Ben de öğretmenim bu bizim öğretmen tayfanın pintilikleri çekilmiyor gerçekten. Borcunuzu 3-5 sene geç bitirirsiniz ama en azından kafanız rahat olurdu. Neyse karar sizin.
Keşke öyle olsa ama kayınvalidem yalnız gibi eşi ile arası çok olmadığından zaten kendisi de çocuk bakıyor senelerdir şimdi baktığı çocuklar da büyüdü yani seneye tamamen yalnız olacakBurada bir uyarı vermek istiyorum; çocuk yokken herkes bakmak istiyor. Doğurunca kimse gelmiyor haberiniz olsun