- 26 Ağustos 2022
- 365
- 236
- 23
- Konu Sahibi ruzgargulu55
-
Peki sagolunSiz kararınızı vermişsiniz zaten. Kim ne fikrini söylese çürütmeye çalışıyorsunuz.
O halde söyleyin eşinize o nun memleketini istediğinizi de bari evdeki huzursuzluk bitsin. Daha gitmeden başlamış tartışmalar. Gitseniz ne olur en iyi siz bilirsiniz. Olacakları bile bile de insan kendine bunu yapmaz.
Çocuk eve mutluluk getirmiyor. Hele kayınvalidenin baktığı çocuk. Sonra çocuğunuza kızım-oğlum diyor, benim dediğimi yedirmiyor, giydirmiyor, eşimle arama giriyor……. Bu liste uzar gider. Demek ki hepsini göze aldınız. Ayrıca niye ücretsiz izin planınızda yok. Dediğiniz gibi pimpirikli iseniz kayınvalide son tercih olmalı. Kendi bildiği gibi büyütür. Ama bakıcı sizin kurallarınıza göre bakar.
İkisi de şimdiden rekabete başlamış,hayırlısı olsun.Onlara güvenerek çocuk yaparsanız daha çok kavga edersiniz ve fellik fellik bakıcı ararsınız.Şunu belirtmedim lakin kayınvalidem bu konuda gayet istekli annem de dönüşümlü şekilde bakar aynı şehirde olsak sürekli de ikisi de seve seve bakarlar. Benim talebim degil
Annem kayınvalidem hep baksa baksın der iki tarafa uzak olacaginiza buraya gelemiyorsaniz oraya gidin kafasında. Ama maalesef dönüşüm noktasında kayınvalidem sürekli bakmak istediğine dair mesajını verdi sizin çocuğunuza ben bakarım diyor zaten benim için de problem olduğu için kararsızım sürekli annelerle olmakİkisi de şimdiden rekabete başlamış,hayırlısı olsun.Onlara güvenerek çocuk yaparsanız daha çok kavga edersiniz ve fellik fellik bakıcı ararsınız.
Ülkenin ekonomik koşulları ortadayken bunu pintilige bağlamadan basit bir matematikle tek maaşla kirada gecinilmeyecegi sonucuna ulaşabilirsiniz. Aileden tek kuruş destek görmedik. Eşyaya filan yardım etmeyecekler. Düğünü dahi esim kendisi yaptı. Tuzu kuru olanlar için iki sene izin aliverin demek çok kolay. Yaşadığımız şehir Güneydoğu'nun en pahalı şehirlerinden İstanbul'da yarışır durumdayız. Esyasiz eve çıkmak min 20 bin lira artı faturalar. Eşya borcu vs. benim çalışmam pintilikten değil zorunluluktan yani. Fikirleriniz için teşekkür ederimEş ailesi huzurunuzu bozuyorsa ne diye aynı evde yaşamayı planlıyorsunuz? Öyle olmasa bile çocuk yüzünden aynı evde yaşamak bana saçma geliyor. Önceden yaparsınız birikiminizi, alırsınız ücretsiz izninizi. Ben ilk çocuğumda iki sene izin kullandım, bunda 15 aylıkken başlayacağım. Biz de öğretmeniz. Ömrümde ilk defa parayı bu sebeple biriktirdim. Size de tavsiye ederim. He biz biraz pintiyiz, bunu ben kabul etsem eşim etmez derseniz de eve kamera taktırıp bakıcı ayarlarsınız. Herkes böyle yapıyor. Tabii bunda da biraz para gidecek, anneler gibi bedava olmaz ama olsun. Ücretsiz izin almaktan iyidir.
Yazdığımı iyi okumamışsınız. Sıfırdan tek maaşla geçinilmez tabii ki. Çocuktan önce birikim yapın diyorum. Biz de Güneydoğu’nun en pahalı şehirlerinden birinde -muhtemelen en pahalısı- hatta iyi bir semtte oturuyoruz. Tek maaşız, borcumuz da var ufak tefek. Bu günleri önceden öngörebildiğimiz için birikim yapmadan çocuk işine kalkışmadık.Ülkenin ekonomik koşulları ortadayken bunu pintilige bağlamadan basit bir matematikle tek maaşla kirada gecinilmeyecegi sonucuna ulaşabilirsiniz. Aileden tek kuruş destek görmedik. Eşyaya filan yardım etmeyecekler. Düğünü dahi esim kendisi yaptı. Tuzu kuru olanlar için iki sene izin aliverin demek çok kolay. Yaşadığımız şehir Güneydoğu'nun en pahalı şehirlerinden İstanbul'da yarışır durumdayız. Esyasiz eve çıkmak min 20 bin lira artı faturalar. Eşya borcu vs. benim çalışmam pintilikten değil zorunluluktan yani. Fikirleriniz için teşekkür ederim
Haklısınız o konuda zaten enerji olarak sorun yaşamazlar belki bakacaklari beş saat ama beş saat için tüm günü beraber geçireceğiz uzak olduğu sürece. Bakıcı kaygısı olmamasini anlayamıyorum ben de çevremiz çok geniş değil belki de o yüzden bakacak insanlar da annelerden daha kültürlü olmayacak muhtemelen ev hanımı paraya ihtiyaç duyan birisi olacakbu bakıcı kaygısı anlamıyorum 55 60 yaşlarında insanlar bir çocuğa ne verebilir? bir süre izin alıp verin güvenilir referanslı genç bir bakıcıya
çok güzel yorum bencede böyle.Veririm bakıcıya paramı, parayla baktırırım çocuğuma. Ne ailelere yaklaşırım ne düzenimi bozarım. Herkes uzakta çok güzel.
Bunun düşüncesi bile içinizi sıkmıyor mu ya?Tek avantajı en azından ara tatillerde hafta sonları vs evine gider diğer türlü tamamen birlikte yasayacagiz
Ama siz de ne dense bahane sunuyorsunuz. O zaman taşının kaynananın yakınına. Çocuğa kaynana baksın. Siz çalışın. Akşam eşinizle kaynana yüzünden kavga edin ve birkaç yıla boşanın. Tüm bunlar ne için? Para pul yokken ve borç içinde iken çocuk yapmak için. Sonra o çocuk kavganın içinde büyüsün.Ülkenin ekonomik koşulları ortadayken bunu pintilige bağlamadan basit bir matematikle tek maaşla kirada gecinilmeyecegi sonucuna ulaşabilirsiniz. Aileden tek kuruş destek görmedik. Eşyaya filan yardım etmeyecekler. Düğünü dahi esim kendisi yaptı. Tuzu kuru olanlar için iki sene izin aliverin demek çok kolay. Yaşadığımız şehir Güneydoğu'nun en pahalı şehirlerinden İstanbul'da yarışır durumdayız. Esyasiz eve çıkmak min 20 bin lira artı faturalar. Eşya borcu vs. benim çalışmam pintilikten değil zorunluluktan yani. Fikirleriniz için teşekkür ederim
Yahu fikir soruyorum siz herkese tamam okey haklısın mi diyorsun farklı fikirlere ihtiyacım var sahip olduğum beyin süzgeci icerisinden geçiriyorum şu forumda bazen çok değişik insanlar görüyorum kadınlar kulübü hayatın ta kendisiAma siz de ne dense bahane sunuyorsunuz. O zaman taşının kaynananın yakınına. Çocuğa kaynana baksın. Siz çalışın. Akşam eşinizle kaynana yüzünden kavga edin ve birkaç yıla boşanın. Tüm bunlar ne için? Para pul yokken ve borç içinde iken çocuk yapmak için. Sonra o çocuk kavganın içinde büyüsün.
Evli misiniz? Meslek ne? Maddi durum ne? Çocuk var mı? Kendimle benzer durumlarda olan insanlarin fikrine deneyimlerine ihtiyacım varAma siz de ne dense bahane sunuyorsunuz. O zaman taşının kaynananın yakınına. Çocuğa kaynana baksın. Siz çalışın. Akşam eşinizle kaynana yüzünden kavga edin ve birkaç yıla boşanın. Tüm bunlar ne için? Para pul yokken ve borç içinde iken çocuk yapmak için. Sonra o çocuk kavganın içinde büyüsün.
neden ev hanımı olsun bir sürü iyi bakıcı var genç dinamik çevrem çok geniş merak etmeyiniz. siz sorunlarınıza çözüm aramıyorsunuzHaklısınız o konuda zaten enerji olarak sorun yaşamazlar belki bakacaklari beş saat ama beş saat için tüm günü beraber geçireceğiz uzak olduğu sürece. Bakıcı kaygısı olmamasini anlayamıyorum ben de çevremiz çok geniş değil belki de o yüzden bakacak insanlar da annelerden daha kültürlü olmayacak muhtemelen ev hanımı paraya ihtiyaç duyan birisi olacak
Ekonomi çok sıkıntılı haklısınız. Ama bir yerden feragat etmek gerekiyor. Mesela çocuk yaptığınız zaman neden şu anda oturduğunuz eşyalı evden çıkmayı planlıyorsunuz? Hem ücretsiz izin alıp hem taşınma ve sıfırdan eşya olayını halledemezsiniz tabi ki. Ücretsiz izni mevcut evinizde tamamlamak da bir seçenek.Ülkenin ekonomik koşulları ortadayken bunu pintilige bağlamadan basit bir matematikle tek maaşla kirada gecinilmeyecegi sonucuna ulaşabilirsiniz. Aileden tek kuruş destek görmedik. Eşyaya filan yardım etmeyecekler. Düğünü dahi esim kendisi yaptı. Tuzu kuru olanlar için iki sene izin aliverin demek çok kolay. Yaşadığımız şehir Güneydoğu'nun en pahalı şehirlerinden İstanbul'da yarışır durumdayız. Esyasiz eve çıkmak min 20 bin lira artı faturalar. Eşya borcu vs. benim çalışmam pintilikten değil zorunluluktan yani. Fikirleriniz için teşekkür ederim
Aileler yardım etmek zorunda değil ki,iki memursunuz ve düğününüzü, eşyanızı falan kendinizin yapması çok doğal.Zaten evliliğinizi ve düzeninizi oluşturmadan çocuk yapma fikri saçma.Hee babanne çok hevesli,yaparım büyütür derseniz yine gelip buraya onlarca konu açarsınız kayınvalideniz ile ilgili.Yapılan yorımların tuzu kuru olmakla bir alakası yok ayrıca,herkes tecrübe ve yaşanmışlarından yola çıkarak bir şeyler anlatmaya çalışıyor size.Ülkenin ekonomik koşulları ortadayken bunu pintilige bağlamadan basit bir matematikle tek maaşla kirada gecinilmeyecegi sonucuna ulaşabilirsiniz. Aileden tek kuruş destek görmedik. Eşyaya filan yardım etmeyecekler. Düğünü dahi esim kendisi yaptı. Tuzu kuru olanlar için iki sene izin aliverin demek çok kolay. Yaşadığımız şehir Güneydoğu'nun en pahalı şehirlerinden İstanbul'da yarışır durumdayız. Esyasiz eve çıkmak min 20 bin lira artı faturalar. Eşya borcu vs. benim çalışmam pintilikten değil zorunluluktan yani. Fikirleriniz için teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?