- 11 Nisan 2019
- 1.253
- 3.364
-
- Konu Sahibi gelengiden
Yorum budurben sizi çok iyi anlıyorum. kayniniz yardım talep edebilir eşiniz sizden gizli veya bilginiz dahilinde elbetteki yardım da edebilir ama gevşek gevsek siz de aynı ortamdayken hersey eşinizden bekler şekilde imada bulunamaz. eşinizin suçu çok çalışıyor iyi kazanıyor olmak sanirim. hep böyledir zaten çok kazanan paylaşsın. yahu elbette paylaşsın elbette yardımcı olsun ama düğünü yapacak kadar değil ya!!! biz anneme hediye alacağız mesela ablamın durumu benden daha iyi. ben ona demiyorum ki ablacim sen 3 te 2 sini ver ben 3 te 1 ini. ne münasebet ya? o benden iyi durumda diye insanları sömürerek bir yere varamayız. ayağımı yorganima göre uzatırım. siz 10 kişiye sorun kesinlikle 8 kişisi sizi haklı görecek normal hayatta.
MerhabaEşşek demeyelim de ya çok iyi niyetli çok saf ben paramı sevdiğim insanlara harcamayı seviyorum der gerçekten harcar,zaten önüne geçmedim hiç bir zaman bunun.. Verdiği için Rabbim daha çok veriyor kendisine dedim birşeyler yapılacaksa herkes taşın altına elini koysun sadece sen değil paranı biriktir evladın evlatların olacak senin dedim o da bana o cümleyi kurdu. Eşimin hiç bir zaman para kontrolünü yapamayacağımı zaten biliyorum, versin daha çok versin inanın tek meselem kardeşinin yengesinin yanında bu kadar rahat konuşması ve eşimin sessiz kalması. Resmen düğünümü abim yapacak dedi şimdi bir şey desem ayıp olacak eşim tersleyecek diye sustum güldüm.
Çoğu hanımefendi anlamış ki ben para derdindeyim hayır meselem zaten kocamın yapacağını verici olduğunu biliyorum maalesef. Derdim en azından kardeşleri bu kadar rahat olmasın biraz çekinsinler yahu
Gerçekten konu sahibinin vizyonuna bende şaşırdımVizyonunuz airfry aldırmak mı
Yani nasıl para harcasam derdi de ilk defa görüyorum.
Yapma Katip Allah aşkına. Benim de durumum müsait hadi şimdi abime araba alayım o zaman, eşime de veriyorum sonuçta. Olacak şey değil. Taş yiyecek durumdalarsa yardım edilir tabi ki. Ama o kadar. Hayati konularda destek verilir. Gidip de düğün yapılmaz. Ben bu hikayede konu sahibinin eşi konumunda olduğum için hayatım boyunca, sanırım farklı bakıyorumZaten her dediğiniz yapılıyormuş, ev alıyor araba alıyor gözünüz bi şeyde kalmıyor, siz bolluk içindeyken ailesi taş mı yesin acaba? Poposuna da güveniyormuş yapsın kardeşinin düğününü. İlk olayda siz haklıydınız, fazlasıyla vermiş hakkınızı, aldıkça alırım sanmayın sıkıntıya girersiniz.
Ay olmaz olsun öyle zengin yaaaa.Eşimin zengin komple apartmanı satın alıp tüm gelinleri eltileri dolduran tanıdık bir ahbabı var size anormal mi geldi?
Valla ben “apartman”da yedi sülale oturan görmedim. Bu biraz bence harcamayı bilmeyen sonradan görme zenginlik ölçütü.siz sınıf mevzusunu hiç çözememişsiniz
Valla ben “apartman”da yedi sülale oturan görmedim. Bu biraz bence harcamayı bilmeyen sonradan görme zenginlik ölçütü.
Şu meşhur Hintli ailenin 27 katlı bina yaptırıp sülalece oturması da absürt geldi bana.
Dogum harıtanıza kım ne kadara baktıŞimdi çok moda dişil enerji artiyormus diyin. Ben hazır yüzüğümu bile takmıyorum normalde. Doğum haritama baktirmistim. Orda kadın da şey dedi mutlaka takın. Göğse uzanan bir kolye falan size iyi gelir dedi. Bu ay kolye alcaktim hatta ama dolar aldım. Önce kibrit çöpü bilezik alırım belki bilemedim param kalırsa sonraki aylarda almayı düşünüyorum.
Adam istedıgını yapabilir parasıyla! MıEe daha ne istiyorsun dilan polat olmakmı? Kafana dolar takmakmı?
Ne sinir bozucusunuz madem sıkıntınız yok herşeyiniz var. Adam istediğini yapabilir parasıyla ister kardeşine verir ister anne babasına isterse sokaktan geçen birine verir.
Bir ihtiyacınızı karşılamayıp bunları yapsa haklısınız ama çekilecek bir insan değilsiniz net.
Bunu da hıc beklemediğimGerçekten arkadaşlar neler düşünüyorsunuz erkek çalışıyorsa ;
Kadın karin tokluğuna ve erkek iyiyse biraz eline para sıkıştırsin yeter.
Kadın ekonomik olarak söz hakkına sahip değildir demek bu . Dört saatlik ev temizliği 650 TL arkadaşlar 2+1 ev için . Bakınız armut sitesine . Her ev kadını sabahtan akşama kadar çocuk bakımı + ev temizliği + yemek parası istesin . Bu erkeklerin hiçbirinin getirildiği maaş evdeki emekçi kadınlara yetmez. Ayıp yahu bu yaptığınız . 21. Yüzyılda kadın aşağılıyorsunuz !
Buna kadar katılıyorum ki Avrupa'nın ekonomisi en iyi olan ülkelerinin birinde pizza zinciri olan yakın bir akrabam var. Kendi köylerine ( Íç Anadolu da bir yer göz alabildiğince tarla) villa yaptılar. Yazın oraya gidiyorlar asla tatile gitmezler. Her geldiklerine sürekli altın alırlar . Dışardan karşılaşsaniz maddi durumlarina asla inanamazsiniz. Işin garip yanı üç çocuğu da aynı olmasa da benzer. Evet onlar marka giyiniyor ama olabilecek en kötü şekilde . Çocuklarına altın emzik falan alıyorlar. Kızlar kendi köylerinden evlendiZenginlik her daim üst sınıf, elitlik ya da görgü anlamına gelmiyor. Yanlışa bu noktada düşüyoruz.
Tuvalet kağıdı olarak dolar kullanacak hale gelip yaz tatillerinde halen köyde tezek kokusu içinde oturanlar var ve bu pintilikten değil. Dünyaları bu kadar
Ombre mıAnkara da . Tabi çok lüks mekanlar değil.
Bende şok içindeyim çünkü genel olarak insanlar böyle düşünüyormuş. Çok üzücüBunu da hıc beklemediğim
Özgürlükçü kadın erkek eşittirci FREE takılan uyeler yapmıs şok ıcındeyim
Bebegın kordon kanında annenın sac boyasındakı kimyasallara saptanmısBelki Ankara da bu fiyatlar Çukurambar , Çankaya taraflarında vardır . Gerçi devamini da bilmiyorum bu kadar yüksek mi . Birde fiyat algısı da bozuldu artık . Yedi sekiz bin nedir yahu bir ay sonra dip boyası geliyor . Çocuk emzirdigimden yaptiramiyorum uzun zamandır gözüm korktu
Kocası para basıyor gibi anlattı ben ona göre yorum yaptım.Yapma Katip Allah aşkına. Benim de durumum müsait hadi şimdi abime araba alayım o zaman, eşime de veriyorum sonuçta. Olacak şey değil. Taş yiyecek durumdalarsa yardım edilir tabi ki. Ama o kadar. Hayati konularda destek verilir. Gidip de düğün yapılmaz. Ben bu hikayede konu sahibinin eşi konumunda olduğum için hayatım boyunca, sanırım farklı bakıyorum
Para onun muİyide bu abiyi ilgilendirir karısını değil ki...herkesin abi kardeş ilişkisi farklıdır, abi atıyorum derse ki bene kardeşime 500 binlik hediye alıyorum sanane, ne diyebilir ki ? Para onun, eşinin de istediğini alıyorsa karışamaz ki...eğer abisi olarak kardeşinin bu tavrından rahatsız oluyorsa orası ayri