- 14 Nisan 2022
- 572
- 553
- 33
- Konu Sahibi Sadecebenbb
-
Benim esim herkesle konusur, benimlede bi esim konusur zaten. Bakin belki imkansiz geliyor ama aynen boyleler. Bir kere ortamin tekine kayinvalidem de denk geldi hatta. Kadin kendi ogluna sen bunlarin icine nasil dustun diye sordu hatta kayinvalidem o gun bana da senin tipin giyimin bile yeter seni sevmemeleri icin dedi. Ama gelde esime anlat. Esimle konusurken kahkahanalar atiyorlar Gormeniz lazim cok tuhaflar. Kimseye kusur bulamam soyle kotu boyle kotu diyemem oyle bir sey degil. Yani laf soyleyince sen durduk yere insanlarin arkasindan konusmus oluyorsun, yuzune oyleler arkamdan esime yenge ne kadar iyi birisi cok sevdik diyorlar bu sefer ben onlara kotu davranan gicik kadin durumuna dusuyorum. Ya gercekten ifade etmesi zor. Ortam da degersiz hissediyorsun, sadece susup kaliyorsun, konusmayi denesen kisa kesiliyor kimse sohbete merakli degil. 1 dene 2 dene tepkiler belli. Esime karsi cok farklilar. Bu arada esimin her arkadasi oyle degil. O gruptan degil teke teke gorustugumuz 2 arkadasi daha var mesela cocuklari evimdede misafir ettim cok cok eglendik. Bu grup boyle ama.Eşiniz aynı ortamda görmüyor mu halinizi , diğer kadınlar kendi aralarında konuşuyorlar mı? Anlattıklarınız garip geldi. Bir odanın içinde dipdibe sadece erkekler konuşup gülüşüyor , ama kadınların hepsi susuyor sessizce duruyor, bir kadın bir şey söylerse dikkate alınmıyor, cevap verilmiyor. Aynen bu durum mu, peki diğer kadınlar sizinle aynı muameleyi mi görüyor?
Esim oyle biri degil. Onu ben 10 senedir taniyorum. O ciddi ciddi farkina varmiyor. Zaten dislanmaz da hepsinin yoneticisi cikar icin bile olsa yine yuzune gulerler sirf is yerinde rahat etmek icin.Eşiniz aslında herşeyin farkında, eğer kötü bi laf ederse arkadaşlarına onu dişlayacaklarının farkında, yani dışlanmak ve eşinin üzülmesi arasında seçim yapıyor. Üzgünüm ama seçtiği siz değilsiniz. Boşanmayı düşünmüyorsanız fazla uzatmayın, zararı size olur.
Aynısını düşündüm,Eşiniz aslında herşeyin farkında, eğer kötü bi laf ederse arkadaşlarına onu dişlayacaklarının farkında, yani dışlanmak ve eşinin üzülmesi arasında seçim yapıyor. Üzgünüm ama seçtiği siz değilsiniz. Boşanmayı düşünmüyorsanız fazla uzatmayın, zararı size olur.
O zaman bir gerçeği açıkça size söylemem lazım, sorun ortamda ki insanlarda değil. Sorun eşinizde , sizin ortamdaki insanlardan değil eşinizden şikayet etmemiz lazım. Ama anladığım kadarı ile eşiniz sizi dikkate almıyor ve siz de pek ses çıkaramıyorsunuz. Gerçek ve ciddi bir tavır koymak herşeyi çözer ama siz alttan alıp katlandıkça , eşiniz iyice şımarmış . Yani sizin bir karar vermemiz gerekiyor ya katlanacaksınız( bence katlanın çünkü eşinizin sizin laflarınızı ciddiye aldığı yok) ya da ağır tavır koyacaksınız ( ama tavır yaparsanız eşiniz arkadaşlarını seçebilir ve siz bu durumda ne yapacağınızı planlayın)Benim esim herkesle konusur, benimlede bi esim konusur zaten. Bakin belki imkansiz geliyor ama aynen boyleler. Bir kere ortamin tekine kayinvalidem de denk geldi hatta. Kadin kendi ogluna sen bunlarin icine nasil dustun diye sordu hatta kayinvalidem o gun bana da senin tipin giyimin bile yeter seni sevmemeleri icin dedi. Ama gelde esime anlat. Esimle konusurken kahkahanalar atiyorlar Gormeniz lazim cok tuhaflar. Kimseye kusur bulamam soyle kotu boyle kotu diyemem oyle bir sey degil. Yani laf soyleyince sen durduk yere insanlarin arkasindan konusmus oluyorsun, yuzune oyleler arkamdan esime yenge ne kadar iyi birisi cok sevdik diyorlar bu sefer ben onlara kotu davranan gicik kadin durumuna dusuyorum. Ya gercekten ifade etmesi zor. Ortam da degersiz hissediyorsun, sadece susup kaliyorsun, konusmayi denesen kisa kesiliyor kimse sohbete merakli degil. 1 dene 2 dene tepkiler belli. Esime karsi cok farklilar. Bu arada esimin her arkadasi oyle degil. O gruptan degil teke teke gorustugumuz 2 arkadasi daha var mesela cocuklari evimdede misafir ettim cok cok eglendik. Bu grup boyle ama.
O kadar haklisiniz ki.. boyle anlatiyorum. Adam diyor ki onlar muhafazakarlar, yasantilari oyle, sana gore bir durum degil, onlar dugun bile yapmazlar muzik bile calmazlar yasantilari boyle ama cok iyi insanlar ben evli degilken cok ekmeklerini yedim hep cagirdilar falan filan. Belkide benim kocam beni manipule ediyor.Ben eşinizi de anlamadım yani arkadaşım dediği insanlar yüzünüze bakmıyor, biberler pişti mi diye sorunca bile tek kelime cevap vermeye tenezzül etmiyor, eşleri iki kelam etmiyor yani insan bir rahatsız olur ya zahmet olmazsa.
Eşiniz kör değildir yani, sizin hatır gönül için gittiğinizde açık. Benim arkadaşlarım eşime böyle davransa ben asla kabul edemem yani ne münasebet.
Ayrıca kimse sizin çocuğunuza sizden izin almadan bırakın meyve yedirmeyi, süt bile veremez. Hem insan yerine koyup muhabbet etmiyorlar hem sınırlara saygı duymuyorlar.
Ben mesela haremlik selamlık olan bir ortama girmem, girmek zorunda kalsam da diken üstünde olurum, mutsuz olduğunuz yere gitmeyin
Niye nazik olmaya çalışıyorsunuz; ya çocuğunuza bir şey olsa ? O zaman kimse onlar aldı, götürdü; yedirdi, içirdi demeyecek. Siz nerdeydiniz diyecekler.Iste bunu diyorum. Ben onun annesiyim sonucta bir an kafami cevirmeye kalmadan kafalarina gore davranmalari yok mu.. bizimki de seviyor ozellikle ablalari, abileri hop hop.gitmek istiyor kucaklarina. Cocugu zorla tutsam ayri, alma birak diye cikissam ayri dert. Nazikce uyariyorsun bir sey olmaz falan diyorlar arsizca. Dupeduz saygisizlik. Babasi soylesin diye esimi durtuyorum gosteriyorum adam kafasini cevirene kadar yapma dedigim seyi yapiyorlar. Esime diyorum bak dikkat et beni takan yok diye adam resmen anlayis gosteriyor. Yok seviyorlar, iyi niyetliler, tamam soylerim falan sacmaliklari. Ama is isten gecmis oluyor sonucta.
Gercekten cok bunaltici ya gercekten. Zaten hani diyorum insan dinlerken de keyif alabilir bakayim bunlar ne konusuyor diye.. 5 yas alti muhabbet muhabbetleride.Erkek kadın ayrı oturun madem sadece erkekler konuşuyor kadınlar susuyorsa
Evet, kocanız sizi manipüle ediyor. Tamam onlar muhafazakar olabilirler, düğün, eğlence sevmeyebilirler ama siz öyle değilsiniz o ne olacak?O kadar haklisiniz ki.. boyle anlatiyorum. Adam diyor ki onlar muhafazakarlar, yasantilari oyle, sana gore bir durum degil, onlar dugun bile yapmazlar muzik bile calmazlar yasantilari boyle ama cok iyi insanlar ben evli degilken cok ekmeklerini yedim hep cagirdilar falan filan. Belkide benim kocam beni manipule ediyor.
Peki sizin ne istediğinizin bi önemi yok mu eşinizdeGercekten cok bunaltici ya gercekten. Zaten hani diyorum insan dinlerken de keyif alabilir bakayim bunlar ne konusuyor diye.. 5 yas alti muhabbet muhabbetleride.
Cok dogru. Ha birde o var. Neymis cocuklari olmuyormus cok hasret cekiyorlarmis ondan cok ilgileniyorlarmis. Boyle sacma sapan mùhabbetler. Zaten bunca zamandir katlaniyordum cocukla ilgili meseleler beni bu konuyu acmaya getirdi cunku 1 olur 2 olur ama son 3-4 seferdir bu hareketler cok oluyor ve laf anlayan insanlar degiller. Sizlere de sordum ki gercekten yabanisin diyen olacak mi, sorun bende mi gercekten diye.. ama artik eminim. Isin rengi degisti artik.Niye nazik olmaya çalışıyorsunuz; ya çocuğunuza bir şey olsa ? O zaman kimse onlar aldı, götürdü; yedirdi, içirdi demeyecek. Siz nerdeydiniz diyecekler.
2 yaşındaki çocuğun çayla işi ne ? Diyelim ki dümdüz su verdiler. Çocuğun anası değiller, babası değiller. 7 kat elin ağzının değdiği, bulaşıcı bir hastalığı var mı yok mu bilmediğiniz insanların bardağından niye bir şey içsin çocuğunuz ?
Bebek gezdirmek isteyen varsa, Allah'ta nasip ediyorsa; doğursun, baksın bebeğine.
Eşinizle kötü olmamak adına, çocuğunuza yazık ediyorsunuz. Gitmeyin o ortama bir daha; çocuğunuzun karakter gelişimi ve terbiyesini de olumsuz etkileyebilecek bir ortamda işiniz ne.
Su konuda haksizlik edemem asla, bitti, kesinlikle yok diyip resti cekersem durur, mecbur duracak. Ama beni manipule edip ikna ediyordu. Artik edemez.Peki sizin ne istediğinizin bi önemi yok mu eşinizde
Yani cidden ben hayatimda boyle bir seyi duymamistim bile burada gordum ilk kezEvet, kocanız sizi manipüle ediyor. Tamam onlar muhafazakar olabilirler, düğün, eğlence sevmeyebilirler ama siz öyle değilsiniz o ne olacak?
Her ortama uymak zorunda mısınız? Evlendiniz diye böyle bir mecburiyet mi doğuyor?
Ben muhafazakar biri değilim ama her kesimden tanıdığım var muhafazakar olup çok iyi anlaştığım insanlar da var ama yüzüme bakmadan bir kelimeyle cevap verseler hayatta masalarına oturmam.
Hayat kısa, mutsuz olduğunuz yerde vaktinizi harcamayın. Çıkın dışarda bir kahve için yalnız, daha çok keyif alırsınız.
Siz anlatırken benim içim sıkıldı. Eşinize de söyleyin kendi gidip eğlensin, coşsun sizi sürüklemek zorunda değil
Gerçekten net bir şekilde sınırınızı çizin, iknaya mahal bırakmayın. İstemiyorum bitti. Bunca zaman hatrın için geldim, gittim ama benim de sınırım buraya kadarmış diyin rahatlayınYani cidden ben hayatimda boyle bir seyi duymamistim bile burada gordum ilk kez
Evet niyetim bu yonde. Hatta sunu diyeyim. Bunu soyledikten sonra eger ki beni ikna etmeye calisirsa son kez ikna olup bu sefer herkese hak ettigi karsiligi vermeyi, esimide beni goturdugune binpisman etmeyi planliyorum su an.. niyeti bozdum cevaplari okudukca , ekstra bir ofke geldi bana.Gerçekten net bir şekilde sınırınızı çizin, iknaya mahal bırakmayın. İstemiyorum bitti. Bunca zaman hatrın için geldim, gittim ama benim de sınırım buraya kadarmış diyin rahatlayın
Ay hiç o ortama tekrar giripte burnundan getireyim mantığıyla bunu yapmayın derim, hem boşu boşuna sinirleriniz bozulacak hem eşiniz sizi huzursuz edecek artık bin sene konuşur beni rezil ettin diye.Evet niyetim bu yonde. Hatta sunu diyeyim. Bunu soyledikten sonra eger ki beni ikna etmeye calisirsa son kez ikna olup bu sefer herkese hak ettigi karsiligi vermeyi, esimide beni goturdugune binpisman etmeyi planliyorum su an.. niyeti bozdum cevaplari okudukca , ekstra bir ofke geldi bana.
Durdurun o zaman .Su konuda haksizlik edemem asla, bitti, kesinlikle yok diyip resti cekersem durur, mecbur duracak. Ama beni manipule edip ikna ediyordu. Artik edemez.
Konu sahibi konunu sabote ediyorum ama sadece bir mesajla, şimdiden kusura bakmaDurdurun o zaman .
farkindaydim aslinda ama baskalarida beni onaylayinca bi evet hakliyim, haksizliga ugradim, bu adam ne bicim adam ofkesi yuklendi cidden intikam istegi geldi. Cocukca biliyorum ama ozellikle bebegimle ilgili yorumlar (tum cevrem beni paranoyaklikla suclar kendi ailem dahil o yuzden abartiyormuyum diyordum) bende fazladan bi acisini cikarma istegi yaratti.Ay hiç o ortama tekrar giripte burnundan getireyim mantığıyla bunu yapmayın derim, hem boşu boşuna sinirleriniz bozulacak hem eşiniz sizi huzursuz edecek artık bin sene konuşur beni rezil ettin diye.
Hiç gerek yok sakin kalın ve net olun, eşiniz kararlı olduğunuzu görsün yeterli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?