• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eş arkadaşları..

Neredeyse hepsi ayni sirkette calisiyor, bazilarida cok eski arkadaslar cocukluktan beri. Eski anilari, ortak tanidiklari, sirket meselelerini falan konusuyorlar. Sorun şu. Ortamda kadinlar susuyor hep, erkekler aralarinda konusuyor. Sen araya girip bir sey soylesen kimse dogru duzgun bir tepki vermiyor. Hatta genelde sadece esim cevap veriyor.
Siz de kadınlarla muhabbet edin. Bir kısır tarifiyle muhabbet başlar zaten çünkü herkes farklı yapıyor 😂 sizin için söylüyorum. Bir süre sonra eşiniz sizsiz gitmeye alışacak ve siz yokmuşsunuz gibi planlar yapacak. Sonra siz bunu kavga konusu yapacaksınız evliliğiniz harap olacak.

diğer üyelere verdiğiniz yanıtları okudum. Haklısınız. Ama eşi yalnız göndermek olmaz. Zamanla soğukluk sokar bu aranıza. Ben birazcık katlanmanızı tavsiye edeceğim. Mesela bir atkı örün onlarla buluştukça, eliniz, kafanız örgünüzle meşgul olur o insanlara fazla maruz kalmazsınız. Ortam zaten böyleyse yakında çöker o grup, ben olsam eşim için idare ederdim.

Siz de kadınlarla muhabbet edin. Bir kısır tarifiyle muhabbet başlar zaten çünkü herkes farklı yapıyor 😂 sizin için söylüyorum. Bir süre sonra eşiniz sizsiz gitmeye alışacak ve siz yokmuşsunuz gibi planlar yapacak. Sonra siz bunu kavga konusu yapacaksınız evliliğiniz harap olacak.
Keske bensiz gitse... ortak bir konumuz yok. Kisir tarifinin nesini konusayim kaldi ki karsinda sadece tebessum edip suratina bakan, bir sey sorunca evet hayir diyip susan insanlar var.

Uzun yillar arkadas olan bir gruba sonradan dahil olmak zor olabilir onlar aralarında bir anıyı, espriyi konuştuğunda sen hiçbir şey anlamazsın bu da doğal olarak alakasız hissettirir bence zirvede birakin ve gitmeyin. Aksi takdirde siz daha fazla sinir olacaksınız bu da mimiklerinize ve hareketlerinize yansıyacak

Uzun yillar arkadas olan bir gruba sonradan dahil olmak zor olabilir onlar aralarında bir anıyı, espriyi konuştuğunda sen hiçbir şey anlamazsın bu da doğal olarak alakasız hissettirir bence zirvede birakin ve gitmeyin. Aksi takdirde siz daha fazla sinir olacaksınız bu da mimiklerinize ve hareketlerinize yansıyacak
Gercekten artik is evde tartismaya donusecek sonunda.. esim cok israrci cunku her seferinde.

Bende yıllar önce eşimin yaşadığı şehre gelin gittiğimde aynı sizin gibi eşimin 5 kişilik arkadaş gurubuyla ailecek görüşmeye başladık.
Kültürlerimiz farklı olsada birbirimizi çok sevdik.
Beraber acı tatlı bir çok olay yaşadık.
Valla kemik dostlarım oldu.
eş ile böyle ortak bağların olması bence iyi bişey.
Şimdi bşz farklı şehirdeyiz uzun yıllardır ama hala görüşürüz.
ön yargılarınızı kırıp kaynaşmaya bakın.
Yanlızlıl güzellemelerini sevmiyorum hiç

Tadını çıkarın

İnsanlarla samimi olmak zor bu devirde. O yüzden yüzeysel olacaksınız. Canınızın sıkıldığını da ne eşinize ne de oradakilere göstermeyeceksiniz. Kadınların bazılarının doğasında var zaten kendinden bir tık yukarısını gördüler mi kıskanırlar çekmezler kuyusunu kazarlar herkes için geçerli olmasa da bunu kabullen. Benim eşimde asla arkadaşlarından kopmuyor. Yorulsun o gün ölsün bitsin çağırsınlar koşar…

Bende yıllar önce eşimin yaşadığı şehre gelin gittiğimde aynı sizin gibi eşimin 5 kişilik arkadaş gurubuyla ailecek görüşmeye başladık.
Kültürlerimiz farklı olsada birbirimizi çok sevdik.
Beraber acı tatlı bir çok olay yaşadık.
Valla kemik dostlarım oldu.
eş ile böyle ortak bağların olması bence iyi bişey.
Şimdi bşz farklı şehirdeyiz uzun yıllardır ama hala görüşürüz.
ön yargılarınızı kırıp kaynaşmaya bakın.
Yanlızlıl güzellemelerini sevmiyorum hiç

Tadını çıkarın
Beceremiyorum.. cidden basaramadim. Artik bana benimle kaynasmak gibi bir dertleri yokta iste esim icin bana da KATLANIYORLAR gibi geliyor. Bilemiyorum tarif edemiyorum cok sessiz bir sogukluk var ortamlarinda. Insanin gozleri kapaniyor otururken.

Bana biraz değişik geldi açıkçası bu durum. Ne konuşuyorlar da bu kadar ortak konunuz olmayan da sıkıntıdan patlıyorsunuz anlamadım. Genelde gündelik sohbetler eder yeni tanışan insanlar. Herkesin eşiyle katıldığı bir ortamda eşinizin de sizinle orda olmak istemesi bence normal. İstemiyorsanız elbette gitmeyin ama bu kadar keskin tavır da doğru gelmedi bana. Hiçbiriyle nasıl anlaşamıyorsunuz biri değilse biriyle anlaşır insan. Eşiniz bu ortamda mutlu olduğuna göre ortak noktaları var demektir. E siz hepsiyle bu kadar anlaşamazken eşinizle nasıl anlaşıyorsunuz?

Bilmem canim isterse her ortama uyarım kısır tarifide veririm taze soğanlı olursa bayılırım. Sizi anladım fakat bazen hiç olmayacak sandığımız insanlarla da güzel bir şeyler yakalanabiliyor.Cok fazla kişi ile değil gözünüze kestirdiğiniz bir ikisi ile biraz konuşsaniz oda mı hiç uymuyor.Asında farklı insanlar inat alınganlık kötü niyet gibi özellikleri bünyesinde barindirmiyorsa iyide gelebilir her an değil bazen

Ben sizi çok iyi anladım ben de benzer bir ortamdayım hayat tarzlarımızın hiç uyuşmadığı insanlarla görüşmek zorundayım hatta bir patavatsiz “neden kapalısın dinde başörtü yok Arap uydurması” deme hadsizligi bile gösterdi bana. Bunu diyene de saçma inancı üzerinden vurup ortanı germedim. Amuda kalkarak taşınsam bile kimseyi ilgilendirmez inançta mantık aranmaz falan dedim geçtim. Ana eşimi yalnız bırakmamak için ortamlara gitmeye devam ediyorum. Şunu demek istiyorum. Cikinti olan sen olma. Eşinle aran bozulur. Ne kadar uyumsuz ve alingan sikilgan eşin var derler. Esini doldururlar eve gelir sana patlar. Ortamda sevmediğin bisey varsa üslubunca bozmayı cevap vermeyi öğren. Ayrıca kadınlar arasında da evrensel konular vardır pek ala çocuk gibi yemek temizlik gibi konuşulabilir yani abartma

diğer üyelere verdiğiniz yanıtları okudum. Haklısınız. Ama eşi yalnız göndermek olmaz. Zamanla soğukluk sokar bu aranıza. Ben birazcık katlanmanızı tavsiye edeceğim. Mesela bir atkı örün onlarla buluştukça, eliniz, kafanız örgünüzle meşgul olur o insanlara fazla maruz kalmazsınız. Ortam zaten böyleyse yakında çöker o grup, ben olsam eşim için idare ederdim.
Birde cok hadsizlik var. Kasla goz arasi kendi bardagindan bebegime cay iciren mi dersin, izin almadan elini tutup baga bahceye goturen mi dersin, elliyorlar virusmu var salgin ortalik belli degil bilenmeyede basladim. Uyariyorum mesela yikanmamis seyi coxuga vermeyin diye bir sey olmaz diyip yedirdiler lap diye sonra ben surat asmis oldum. Doldum bu konuda da baya.

Bana biraz değişik geldi açıkçası bu durum. Ne konuşuyorlar da bu kadar ortak konunuz olmayan da sıkıntıdan patlıyorsunuz anlamadım. Genelde gündelik sohbetler eder yeni tanışan insanlar. Herkesin eşiyle katıldığı bir ortamda eşinizin de sizinle orda olmak istemesi bence normal. İstemiyorsanız elbette gitmeyin ama bu kadar keskin tavır da doğru gelmedi bana. Hiçbiriyle nasıl anlaşamıyorsunuz biri değilse biriyle anlaşır insan. Eşiniz bu ortamda mutlu olduğuna göre ortak noktaları var demektir. E siz hepsiyle bu kadar anlaşamazken eşinizle nasıl anlaşıyorsunuz?
Yani zaten evli olan 2 kisi var o kadinlar dan biri digerinin elinde buyumus, gerisi bekar. Kaldiki o iki kadinda birbiriyle bile konusmuyor bunu neden anlamiyor kimse. Kadinlar konusmuyor arkadaslar.. erkeklerde kadinlarla muhatap olmuyor. Seslenip bir sey desen adam yuzune bakmadan tek kelime cevap veriyor. Biberler pistiyse alayim diyorsun mesela atesin basindaki adam tepkisiz. Resmen yardim etmeye calistigin icin ahlaksizlik yapmissin gibi bir duygu veriyorlar insana. Yanlis bir sey yapmissin gibi hissediyorsun her davranisindan sonra.

Yani zaten evli olan 2 kisi var o kadinlar dan biri digerinin elinde buyumus, gerisi bekar. Kaldiki o iki kadinda birbiriyle bile konusmuyor bunu neden anlamiyor kimse. Kadinlar konusmuyor arkadaslar.. erkeklerde kadinlarla muhatap olmuyor. Seslenip bir sey desen adam yuzune bakmadan tek kelime cevap veriyor. Biberler pistiyse alayim diyorsun mesela atesin basindaki adam tepkisiz. Resmen yardim etmeye calistigin icin ahlaksizlik yapmissin gibi bir duygu veriyorlar insana. Yanlis bir sey yapmissin gibi hissediyorsun her davranisindan sonra.
Hayır madem bu kadar haremlik selamliklar ısrarla eşli buluşma neden 😂 amaan ortamda eşin için bir tehlike görmüyorsan ki konuşmuyorlar bile o zaman gitme yani 😀

Kizlar bende mi bir sorun var bilemiyorum. Ama gercekten daraldim. Yasadigimiz sehirde benim pek arkadasim yok bir iki komsum var sadece anlastigim. Esimin cevresi genis o yillardir burada oldugu ve calistigi icin. Dogal olarak arkadaslari da bir yerlere davet ediyorlar, cift olarak gelip gitmek istiyorlar tabi esimde cok istiyor. Ama ben hicbirini gormek dahi istemiyorum. Yasam tarzlarimiz, uslubumuz o kadar farkli ki.. Yani kimsenin bana bir sey dedigi, kotu bir davranista bulundugu yok ama gercekten zerre kadar gorusmek istemiyorum. Iyi niyetle cagiriyorlar, organizasyonlar yapiyorlar falan sag olsunlar ama her seferinde sıkıntıdan patliyorum. Ne bir konuda ortak bir sohbet edebiliyorum, ne bir sakalari komik geliyor, ne de bir sey soyledigimde dogru duzgun tepki alabiliyorum o ortamlarda sadece saatlerce bitmesini bekliyorum, orada bulunmaya katlaniyorum. Gercekten cok bunaltici ortamlar. En azindan bana öyle geliyor. Esim egleniyor tuhaf bir sekilde bende diyorum o gorussun gitsin gelsin ama inatla benide bi ortama katma cabasi.. cok bunaldim artik iyice de sıklaşmaya basladi son zamanlarda bu davetler. Ben mi yanlis davraniyorum, normal mi bunu da bilemiyorum. Benim gibi olan var mi?
Ben de yeni evlendigimde eşimin çok yakın bir kac arkadaşı ile ayni durumu yaşadım. Nezaketen ilk bulusmalara katıldım baktım tarzlarimiz çok farklı aşamalı şekilde kendimi çektim. Eşim niye daha sık gorusmek istemiyorsun dediginde ona; siz bir şekilde araba, maç, siyaset o bu konuşup gulusup egleniyorsunuz. Her şey önünüze hazır geliyor, keyif catiyorsunuz. Ben ise elalemin kayınvalidesinin yaptıklarını, gorumcesi ile eltisinin sacmaliklarini veya çocuklarının davranışlarindan yakınmaları vb dinliyorum ve olumsuz etkileniyorum. Bu da yetmezmiş gibi gittiğim yerde hizmet ediyor, eve davette de köle gibi hazırlık yapıyorum. Bir gram keyif almadığım aksine demorolize olduğum bir ortama niye gireyim? dedim ve katilmayacagimi söyledim. İstiyorsan erkek erkeğe görüşün bundan önce eşleri ile mi hep bulusuyordunuz sanki dedim. Sonrasında da bir daha gitmedim. Düğün o bu gorursek konusuyorum diğer türlü özel paylasimim yok. Çok yerinde bir karar vermişim iyi ki diyorum.
Esinizin size bu konuda baskı yapması çok manasız. Erkek erkeğe bulussunlar. Tabii ipin ucu da kaçmasın..

Back