- 30 Kasım 2017
- 8.495
- 4.211
-
- Konu Sahibi emily in paris
Ben yurtdışında yaşıyrum normalde yabancılar cok dakik ve kuralcılardır gecikmelerine şaşırdım. Olmuş bikere deyip geçmek lazım çok üstünde durmayın insanları değiştiremeyiz, ben alman kültürüyle büyüdüm ve bi çok şey bana normal geliyor onların kültürü çok farklı sana anormal geliyor olabilir mesela hediye isteme olayı öyle yada böyle hediyeleşiyolar zaten belkide onun kullanabileceği bişey alsın barı diye düşünmüş olabilir veya çok istediği bişeydir tabi ki noelde hediyeleşme faslı süpriz amaclı ama birileri bilse ne olur ki hediyeyi vereceğiniz kişi bilmiyo yine süpriz olucak ben sizin çok aşırı ufak detaylara takıldığınızı düşünüyorum hoşlanmadığınız için her hareketi batıyor eğer siz bir terbiyesizliğini gördüyseniz atıyorum bel altı şakalar saçma sapan muhabbetler ozaman hak veririm çünkü yabancılar bunu yapıyor. Biraz fazla genişler o konuda.. böyle şeylerden dolayı tahammül edemiyosan okey ama diğer türlüKizlar selam, burayi birkac hafta once kesfettim ve yalnizca okuyucuydum. Acilan konular ve verilen tavsiyeleri gorunce acikcasi kiz kardesligi gordum ve cok hosuma gitti. Bazen uyelerin cok ince detaylar yakaladigini ve cok iyi tavsiyeler verdigini farkettim. Cunku olayin icindeyken bazen insan kendini goremeyebiliyor veya haklı oldugunu bildigini ama "abartiyorum mu acaba" da soru isaretleri olusabiliyor. Yorum yapacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim
Uzun bir giristen sonra sadede geleyim :)
Esim yabanci, yurtdisinda yasiyoruz. Esimin bir kuzeni ve kocasi var, kuzeniyle kardes gibi buyumusler. Kuzen ve kocasiyla ilk tanistigimda tuhaf bi hissiyat olustu bende. Hic sevemedim acikcasi onlari (hislerimin bos olmadigini sonradan ogrendim zaten)
normalde ben bekarken bi insandan aldigim enerji iyi degilse hic gorusmezdim ve kafam rahat olurdu. Ama simdi evli olunca ve bu kisiler esimin akrabalari olunca mecburen gorusme durumlari oluyor.
Her neyse esimin kuzeni ve esi israrla bizim eve gelmek istediler. Esim nedeniyle mecburen kabul etmek zorunda kaldim. Onlara bizim tr yemeklerinden, tatlilarindan pisirdim epey hazirlik yaptim vs. Bunlarla sozlestigimiz saatten tam 1saat40dk sonra geldiler. Ve geldiler ne dediler; cok trafik vardı o yuzden uzun surdu diye yalan soylediler, ne bir ozur ne bisey. Bunlar trafik yalanini soyleyince ben de onlara istanbul trafiginin fotograflarini gosterdim, bu tur bi trafik mi vardi dedim, burasi cok kucuk bi sehir de cok tuhaf dedim. Esim lafi degistirdi filan. Zaten ozur dilememeleri ayri bir kabalikti. Sonrasinda esimle cok tartistik bu konuda.
Simdi de kuzeni esime link atmis, esim onlara hediye alacak bunu biliyorlar o da kocasi icin esime link gondermis bunu al diye. Bu ne dedim ya link gondermek nedir, bu ne kabalik dedim. Hediyenin anlami surpriz yapmak degil miydi, link nedir dedim. Esim diyo ki ne var bunda. Baska ulkelerdeki arkadaşlarıma sordum hic boyle link gonderme diye bisey yok bizde dediler.
Ve noel yemegi icin onlara gidecekmisiz, normalde hep kayinvalidemde toplanirdik bu yil onlarda olacakmisiz ama benim burda daha anlatamadigim daha fazla sey var ve ben onlara gitmek istemiyorum, sinirlarimi ve kurallarimi yikmak istemiyorum, bunu yaparsam kendime ihanet edecekmisim gibi hissediyorum.
Ne dusunuyorsunuz arkadaslar? Siz olsaniz neler yaparsiniz?
Ben de böyle düşünüyorum. Eşinin hic mi hatri yok idare ediver aman canim uc gun bes gun diyenlere asla katılmıyorum, öyle diye diye ömür bitiyor zaten ona bes gün ayır buna on gün ayır ya zaten insanin bir yılda kac gun bos vakti var ki? Sevdiklerimi göremeyip sevmediklerime katlanmakla mi geciricem onu da.Suç sizde suc onlarda .Siz haklı onlar haklı yada hepinix haksız.Siz herşeyi abartiyor yada abartmiyorsunuz.Bilemem ve benim için hiç farketmez Sadece yazdığınız hoşlanmadım görüşmek istemiyorum.Bitti.Ne o görüşmeden ne bu ilişkiden cacık olmaz.Duygulariniz frekansiniz değişmez En sonunda bir sekilde küslük olur gider.Bakin anlaşılamayan nokta şu tolere ede ede insanın tolerelik yeride kalmayabilir.Sosyal ilişkiler zorlanmaz eşiniz kuzeniyle görüşsün o ayrı.Yada 3 ayda bir cekilebilir bir durum.Fakat koca koca yetişkin insanları aman karını idare et aman kocani idare et diye zorlamak gereksiz Kimseye cevaben değil eşinize diyorum.Olmayinca olmaz olmayınca olmaz
Konu sevmedigim insanlari hayatımda istememek. Ve evet sevilmeyen, negatif insanlar cok yorucu oluyor ve bu konu da bu nedenle açıldıÇok didikleyen, çok hata arayan, aklınca böyle yalan yanlış bulup ispat çabasına giren insanlar beni çok yoruyor. Eminim çevreniz de yoruluyordur.
Sınırları kaldırmaktan bahsediyorsunuz ama hep didikleyerek, devamlı tartışarak siz sınır bırakmıyorsunuz farkında değilsiniz.
Evet cok daha fazlasi var ve yazsam cok bunaltici gelirdi, ki ben artik hatirlamak bile istemiyorum. Liste olayi evlenince var sadece, cift ihtiyac listesi veya almadiklari seylerin listesini yapar, cevre de ben bunu alacam sunu alacam diyerek listeyi kendi aralarinda konusurlar. Ama cift kendisi direkt orn direkt ayseye mesaj atip sen sunu alacaksin, fatma sen de bunu alacaksin diye emrivaki yapmazlar, kimse listedekileri dusunmeden kendi fikrince veya butcesine ne uyarsa onu alir, zorla aldirtma yokturUmarım daha anlattığınızdan çok fazlası vardır çünkü anlattığınızda bir şey yok. Geç geldiler diye triplere girip taa trafik resimleri gösterecek kadar konuyu uzatmak daha garip geldi bana. Ayrıca yabancılarda link olmasa bile hediye listeleri çok yaygındır. Herkes özellikle doğum günü, düğün gibi organizasyonlardan önce istediği mağazalardaki eşyalardan listeler oluşturur. Hediyesini kendi seçmesi o kadar da garip değil yani.
Vermiceksin o zaman. Yalniz belli ki bu uğurda ilişkin bozulacak? Ben mesela eşimle su sekilde anlastim annesi ve ablasi olacak kadinlarla sadece bazı özel gunlerde gorusuyorum onların dogum gunu bayram temali bir ortam vs ise. Esime dedim ben bir kere görüyorsam sen üstüne 3-4 defa gormelisin ki sonra benim sıram gelsin. Bu sekilde yılda 2-3 defa gormeyle atlatabiliyorum. Bana göre hala agir bir bilanço :)Esime diyorum sen istedigin kadar gorus benim senin kuzeninle olan iliskine karisamam hakkım yok zaten, ama ben gorusmek istemiyorum, bunu anlatamiyorum galiba yorumlarda.
Gorusmek is-te-mi-yo-rum
Ben bekarken sevmedigim insanlara hicbir zaman katlanmadim ve gorusmedim, simdi evlendim diye neden karakterimden odun vereyim
kesinlikle sizinle ayni fikirdeyim, cok tesekkur ederim fikrinizi belirttiginiz icinBen de böyle düşünüyorum. Eşinin hic mi hatri yok idare ediver aman canim uc gun bes gun diyenlere asla katılmıyorum, öyle diye diye ömür bitiyor zaten ona bes gün ayır buna on gün ayır ya zaten insanin bir yılda kac gun bos vakti var ki? Sevdiklerimi göremeyip sevmediklerime katlanmakla mi geciricem onu da.
Ben de herhalde mecburen noelde gidip gorecem, esimi yalniz birakmamak içinVermiceksin o zaman. Yalniz belli ki bu uğurda ilişkin bozulacak? Ben mesela eşimle su sekilde anlastim annesi ve ablasi olacak kadinlarla sadece bazı özel gunlerde gorusuyorum onların dogum gunu bayram temali bir ortam vs ise. Esime dedim ben bir kere görüyorsam sen üstüne 3-4 defa gormelisin ki sonra benim sıram gelsin. Bu sekilde yılda 2-3 defa gormeyle atlatabiliyorum. Bana göre hala agir bir bilanço :)
O ortamda gitmemen olmaz tabi. Ama şunu diyebilirsin noelde gelicem ama bazi görüşmelere de sen yalniz git bu kadar seviyosan. Zaten cok sevdigi biriyse bence yalniz da görüşmek istemeli. Her zaman eşlerin oldugu ortamda her sey konusulmuyor. Oyle bireysel olarak bayilmio ama eslerle birlikte laflar bölüşülür ben de kuzenlik gorevimi yerine getirmis olurum diye mi düşünüyor nedir :) çünkü cok sevdigim bi arkadaslarimla goruscem diyelim arada eslerimiz gelmese daha memnun olurum ben şahsen. Hatta bazen eşime derim ben tek gideyim sen gelme diye. Ne var bunda. Sen olmasan denklemde onun eşi var diye tek gel de diyemeyecek belli ki yani sana görüş diye israr etmesi aralarinda olan bi samimiyetsizlik yüzünden bence bi sey var o noktada. Yabanci bir damadin bu kadar görüş diye diretmesi sacma geldi.Ben de herhalde mecburen noelde gidip gorecem, esimi yalniz birakmamak için