- 16 Aralık 2024
- 22
- 11
-
- Konu Sahibi emily in paris
Hay alnindan opeyim ya:) kac haftadir burada okuyucuydum herkes konu sahibine ya kendini ezdirme soyle yapma boyle yapma, taviz verme diyorlardı, bana niye ben sucluymusum gibi yazildi anlamadim. Sevmedigim insanlarla gorusmek istememek dogal degil miydi yahu, noldu kız kardeslige:)Belli ki genel olarak edep adap bilmeyen insanlar, ya da size verdikleri değer bu kadar bilemedim ama acaip tipler belli ki. Yemeğe davet edildiysen öyle 1 buçuk saat falan geç gidemezsin, insanları aç karnına bekletemezsin. İstanbulun diğer yakası olsa anlarım da birader ufak kasabada max 20dk alır ulaşım. Sizin yerinizde olsam yemeği sıcak sıcak yerdim, onlara da kalanları servis ederdim. Yüzlerine vurarak da iyi yapmışsınız. Eşin saf mı salak mı nedir ayrıca kendini adam yerine koymayan insanları savunuyor
Esime diyorum sen istedigin kadar gorus benim senin kuzeninle olan iliskine karisamam hakkım yok zaten, ama ben gorusmek istemiyorum, bunu anlatamiyorum galiba yorumlarda.Suç sizde suc onlarda .Siz haklı onlar haklı yada hepinix haksız.Siz herşeyi abartiyor yada abartmiyorsunuz.Bilemem ve benim için hiç farketmez Sadece yazdığınız hoşlanmadım görüşmek istemiyorum.Bitti.Ne o görüşmeden ne bu ilişkiden cacık olmaz.Duygulariniz frekansiniz değişmez En sonunda bir sekilde küslük olur gider.Bakin anlaşılamayan nokta şu tolere ede ede insanın tolerelik yeride kalmayabilir.Sosyal ilişkiler zorlanmaz eşiniz kuzeniyle görüşsün o ayrı.Yada 3 ayda bir cekilebilir bir durum.Fakat koca koca yetişkin insanları aman karını idare et aman kocani idare et diye zorlamak gereksiz Kimseye cevaben değil eşinize diyorum.Olmayinca olmaz olmayınca olmaz
Bana biraz abartiyorsunuz gibi geldi. Haklı olduğunuz yerler var ancak bunlar dert edilir şeyler değil.Kizlar selam, burayi birkac hafta once kesfettim ve yalnizca okuyucuydum. Acilan konular ve verilen tavsiyeleri gorunce acikcasi kiz kardesligi gordum ve cok hosuma gitti. Bazen uyelerin cok ince detaylar yakaladigini ve cok iyi tavsiyeler verdigini farkettim. Cunku olayin icindeyken bazen insan kendini goremeyebiliyor veya haklı oldugunu bildigini ama "abartiyorum mu acaba" da soru isaretleri olusabiliyor. Yorum yapacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim
Uzun bir giristen sonra sadede geleyim :)
Esim yabanci, yurtdisinda yasiyoruz. Esimin bir kuzeni ve kocasi var, kuzeniyle kardes gibi buyumusler. Kuzen ve kocasiyla ilk tanistigimda tuhaf bi hissiyat olustu bende. Hic sevemedim acikcasi onlari (hislerimin bos olmadigini sonradan ogrendim zaten)
normalde ben bekarken bi insandan aldigim enerji iyi degilse hic gorusmezdim ve kafam rahat olurdu. Ama simdi evli olunca ve bu kisiler esimin akrabalari olunca mecburen gorusme durumlari oluyor.
Her neyse esimin kuzeni ve esi israrla bizim eve gelmek istediler. Esim nedeniyle mecburen kabul etmek zorunda kaldim. Onlara bizim tr yemeklerinden, tatlilarindan pisirdim epey hazirlik yaptim vs. Bunlarla sozlestigimiz saatten tam 1saat40dk sonra geldiler. Ve geldiler ne dediler; cok trafik vardı o yuzden uzun surdu diye yalan soylediler, ne bir ozur ne bisey. Bunlar trafik yalanini soyleyince ben de onlara istanbul trafiginin fotograflarini gosterdim, bu tur bi trafik mi vardi dedim, burasi cok kucuk bi sehir de cok tuhaf dedim. Esim lafi degistirdi filan. Zaten ozur dilememeleri ayri bir kabalikti. Sonrasinda esimle cok tartistik bu konuda.
Simdi de kuzeni esime link atmis, esim onlara hediye alacak bunu biliyorlar o da kocasi icin esime link gondermis bunu al diye. Bu ne dedim ya link gondermek nedir, bu ne kabalik dedim. Hediyenin anlami surpriz yapmak degil miydi, link nedir dedim. Esim diyo ki ne var bunda. Baska ulkelerdeki arkadaşlarıma sordum hic boyle link gonderme diye bisey yok bizde dediler.
Ve noel yemegi icin onlara gidecekmisiz, normalde hep kayinvalidemde toplanirdik bu yil onlarda olacakmisiz ama benim burda daha anlatamadigim daha fazla sey var ve ben onlara gitmek istemiyorum, sinirlarimi ve kurallarimi yikmak istemiyorum, bunu yaparsam kendime ihanet edecekmisim gibi hissediyorum.
Ne dusunuyorsunuz arkadaslar? Siz olsaniz neler yaparsiniz?
Hay alnindan opeyim ya:) kac haftadir burada okuyucuydum herkes konu sahibine ya kendini ezdirme soyle yapma boyle yapma, taviz verme diyorlardı, bana niye ben sucluymusum gibi yazildi anlamadim. Sevmedigim insanlarla gorusmek istememek dogal degil miydi yahu, noldu kız kardeslige:)
Sonrada saat tutup bu kadar geciktiler diye eşiyle saatlerce kavga etmiş.Konuyu ben mi anlamadim yahu?yenGEnC konu sahibi gec kaldilar diye trafik fotografi gosterip misafirlerini mi utandirmis? Hani nerede kaldi Turk misafir perverligi?
Yani gicik olabilir insan gec kalindi diye bu cok normal ama trafik fotografi acip bulup vay boyle miydi trafik diye insanlari da rezil etmezsin yahu?Sonrada saat tutup bu kadar geciktiler diye eşiyle saatlerce kavga etmiş.
e ben de mantiksiz dedim zaten :)Konuyu ben mi anlamadim yahu?yenGEnC konu sahibi gec kaldilar diye trafik fotografi gosterip misafirlerini mi utandirmis? Hani nerede kaldi Turk misafir perverligi?
Kesinlikle hepimizin tabuları var. Hepimiz vazgeçemediği huyları var. Ama bunlar eş, aile, dostu rencide etmek değil. Ama kuzenin büyük bir olayı olduğunu düşünmüyorum olsaydı zaten görüşmeyi asla kabul etmezdi. Olabilir haz almaz . Bir dahakine görüşmez. Bahaneler uydurur karşıdaki zaten anlayıp çekilir. Bunun için eşle yüz göz olmaya onu okadar mahcup etmeye ne gerek var. Eşi gerçekten anlayışlıymış. Ama konu sahibi eğer gerçekten yorumları dikkate alırsan benden bir tavsiye insanlar ilkin değerler fazla olduğu için susar sineye çeker. Ama asla unutmaz. Kendinizi evliliğinizi başkaları için bu kadar gürültülü hale getirmeyin. Bir yerden sonra çekilmiyor. [ kara yere ]Yani gicik olabilir insan gec kalindi diye bu cok normal ama trafik fotografi acip bulup vay boyle miydi trafik diye insanlari da rezil etmezsin yahu?
Bu olayin bir oncesi yoksa, bu sevilmeyen kuzen daha once bir densizlik etmediyse cok abartili buldum bu tepkiyi ben.
Bir de hediye konusuna hic girmek istemem kardes gibi buyuyen iki kuzen birbirine link atip hediye isteyebilir, biz istiyoruz acikcasi. Kizim birsey begenir, kuzenime link atarim "teyzesi dogum gunune bunu istiyoruz, dayisi sunu alabilirsin" gibi.
Konu sahibi E emily in paris bu iki olay disinda baska birsey var mi kuzene gicik olmana sebep olan?
e ben de mantiksiz dedim zaten :)
misafiri geldigine pisman etmisler, yalancı konumuna sokmuslar. onlar da hala christmas yemegine cagiriyor. onlar da bir tuhaf
Belkide başka bi durum oldu özel onu söylememek için trafik dediler, konu sahibi direk insanları rencide etmeye çalışmış hemde ev sahibi olarak hemde nazik ve düşünceli olarak kendini tanımlayan biri olarake ben de mantiksiz dedim zaten :)
misafiri geldigine pisman etmisler, yalancı konumuna sokmuslar. onlar da hala christmas yemegine cagiriyor. onlar da bir tuhaf
insanlik hali geç kalinabiliyor. dün ablam davet etti, gecen seferler gec kaldik diye ozellikle soyledi "gec kalmayin, 5gibi gelin" diye 5.40da gittik. biz de yagmur trafigi dedik. aslinda hem doğru, evet yagmur trafigi.hem de zaman yonetimimiz cok olmadi, bantlama yapiyorduk, tahmin ettigimizden uzun sürdü. baslamisken de bırakmak izlemedik haliyle biraz geç kaldik. kalmasak iyiydi ama insanlik hali. biz de "trafik kötüydü" dedik gectik. ekstra bir özür falan dilemedik.Bazen insanlar bahanesiz de gec kalabilir, ama elbet ozurdiler ki trafik bahanesi sunmalari bile bilemedim, ozur sayardim ben neyse der gecerdim ki bende geç kalinmasindan zerre hazetmem. Ama bu misafir en nihayetinde yahu, bu fotograf gösterip utandirma enstantanesinden sonra o yemekler nasil yendi, o misafir nasil oturup iki kahve icip sohbet edebildi merak ettim. Ben boyle utandirilsam aninda kalkardim ordan, kalbimde cok kirilirdi acikcasi.
Hayir bir de arkasindan eş ile kavga etmis, esi nereli merak ettim.
demis ama yaptığı kabalık . madem sevmiyorsun hic evine davet etme. ama gelen misafire de böyle davranma yani. kendini ezdirmek ayri bir sey misafiri geldigine - esini onları davet ettigine pisman etmek ayri bir sey:)kac haftadir burada okuyucuydum herkes konu sahibine ya kendini ezdirme soyle yapma boyle yapma, taviz verme diyorlardı, bana niye ben sucluymusum gibi yazildi anlamadim.
Bende alintiladigin yorumunu okuyunca "ben okudugumu anlamadim herhalde" diye supheye dustum zaten. Yani olaylar sadece bu kadarsa bu olayin oncesi yoksa basbayagi suclusun konu sahibi, kuzene değilse de esine ayip etmissin.insanlik hali geç kalinabiliyor. dün ablam davet etti, gecen seferler gec kaldik diye ozellikle soyledi "gec kalmayin, 5gibi gelin" diye 5.40da gittik. biz de yagmur trafigi dedik. aslinda hem doğru, evet yagmur trafigi.hem de zaman yonetimimiz cok olmadi, bantlama yapiyorduk, tahmin ettigimizden uzun sürdü. baslamisken de bırakmak izlemedik haliyle biraz geç kaldik. kalmasak iyiydi ama insanlik hali. biz de "trafik kötüydü" dedik gectik. ekstra bir özür falan dilemedik.
keske herkes zamaninda gitse ama insanlik hali.
konu sahibi "
demis ama yaptığı kabalık . madem sevmiyorsun hic evine davet etme. ama gelen misafire de böyle davranma yani. kendini ezdirmek ayri bir sey misafiri geldigine - esini onları davet ettigine pisman etmek ayri bir sey:)
Yılbaşında, doğumgününde, çocuk bakmaya gittiğimde(altın almadiysam) vs vs hediye kartını kullanıyorum. Eşimle de birbirimize istediğimiz şeylerin linkini atıyoruz ya da beraber gidip alıyoruz. Benim için çok normal, giymeyecegim/ kullanmayacağım evimde kalabalik yapacak hiçbir şey istemem, millete de götürmem. Bence link olayi işin tuzu biberi olmuş, farklı sıkıntılar olmasa sadece saçma bulup geçerdiniz muhtemelen. Şu anda ekstra batıyorKayinvalidem ve kayinbabam da hediye konusunda zorlanıyorlar. Ama mesela onlar bi zarfin icine para koyuyorlar veya bi avm kartina bi miktar yukleyip karti hediye ediyolar git canin ne istiyosa onu al diyorlar. Yani burada kulturel olarak hediyede zorlaniliyorsa bu yontemi kullaniyorlar. hic kimse simdiye kadar link gondererek sunu al diye emrivaki yapmadi