Es akrabalari icin sınırlar kaldirilmali mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

emily in paris

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2024
22
11
Kizlar selam, burayi birkac hafta once kesfettim ve yalnizca okuyucuydum. Acilan konular ve verilen tavsiyeleri gorunce acikcasi kiz kardesligi gordum ve cok hosuma gitti. Bazen uyelerin cok ince detaylar yakaladigini ve cok iyi tavsiyeler verdigini farkettim. Cunku olayin icindeyken bazen insan kendini goremeyebiliyor veya haklı oldugunu bildigini ama "abartiyorum mu acaba" da soru isaretleri olusabiliyor. Yorum yapacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim

Uzun bir giristen sonra sadede geleyim :)

Esim yabanci, yurtdisinda yasiyoruz. Esimin bir kuzeni ve kocasi var, kuzeniyle kardes gibi buyumusler. Kuzen ve kocasiyla ilk tanistigimda tuhaf bi hissiyat olustu bende. Hic sevemedim acikcasi onlari (hislerimin bos olmadigini sonradan ogrendim zaten)

normalde ben bekarken bi insandan aldigim enerji iyi degilse hic gorusmezdim ve kafam rahat olurdu. Ama simdi evli olunca ve bu kisiler esimin akrabalari olunca mecburen gorusme durumlari oluyor.

Her neyse esimin kuzeni ve esi israrla bizim eve gelmek istediler. Esim nedeniyle mecburen kabul etmek zorunda kaldim. Onlara bizim tr yemeklerinden, tatlilarindan pisirdim epey hazirlik yaptim vs. Bunlarla sozlestigimiz saatten tam 1saat40dk sonra geldiler. Ve geldiler ne dediler; cok trafik vardı o yuzden uzun surdu diye yalan soylediler, ne bir ozur ne bisey. Bunlar trafik yalanini soyleyince ben de onlara istanbul trafiginin fotograflarini gosterdim, bu tur bi trafik mi vardi dedim, burasi cok kucuk bi sehir de cok tuhaf dedim. Esim lafi degistirdi filan. Zaten ozur dilememeleri ayri bir kabalikti. Sonrasinda esimle cok tartistik bu konuda.

Simdi de kuzeni esime link atmis, esim onlara hediye alacak bunu biliyorlar o da kocasi icin esime link gondermis bunu al diye. Bu ne dedim ya link gondermek nedir, bu ne kabalik dedim. Hediyenin anlami surpriz yapmak degil miydi, link nedir dedim. Esim diyo ki ne var bunda. Baska ulkelerdeki arkadaşlarıma sordum hic boyle link gonderme diye bisey yok bizde dediler.

Ve noel yemegi icin onlara gidecekmisiz, normalde hep kayinvalidemde toplanirdik bu yil onlarda olacakmisiz ama benim burda daha anlatamadigim daha fazla sey var ve ben onlara gitmek istemiyorum, sinirlarimi ve kurallarimi yikmak istemiyorum, bunu yaparsam kendime ihanet edecekmisim gibi hissediyorum.

Ne dusunuyorsunuz arkadaslar? Siz olsaniz neler yaparsiniz?

Muhtemelen sevmediginiz icin hersey batacaktir size. Onlarin kulturleri bizim gibi degil daha rahatlar. Turk milleti olarak hassas ince dusunce bizlerde var gibi. Ben acipta istanbulun trafigini gostermezdim evet gec kalmislar ozudilememeleri hos olmamis. Ama sizinde israrla ozur beklemeniz birde istanbulun fotolarini göstermeniz cok kaba geldi bana.

Yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Ben acikca soyledim esime onlari sevmiyorum, onlarla gorusmek istemiyorum dedim defalarca. Hediye konusunda durum su; mesela esime link atmis emily de su turk tatlilarindan yapsin vs. Oldu dedim baska ne istiyo king ve queen. Tavirlari cok kaba

Geç kalma olayından benden rahatsız oluyorum açıkçası. Trafiği göz önünde bulundurarak çıkmalısın. Erken gelmekte sakınca olmaz ama yemeğe 2 saat beklenmez. Buluşmalarda da öyle. Bu konular kültür farklılığından ziyade nezaket, ince düşünceli olmakla ilgilidir. Siz de sevmediğiniz için tuzu biberi olmuş. Hediye için link atma olayı bana da saçma geldi ama eşiniz normal karşılamış ona bi şey diyemiyorum. Nadir görüşmeniz daha uygun olur aslında. Siz sevmediğiniz bi aile ile nereye kadar vakit geçirebilirsiniz ki. Ben de kendi akrabalarım da böyleyim annem sık görüşür gider ama ben hiçbirine gitmem. Sevmediğim insanlarla sırf akrabam, ailem istiyor diye katlanmam.

Cunku sehir kucuk ve asla trafik yok, acikca yalan soylediklerini yuzlerine soyledim, yuzlerine gulumseyip aman canim ne olacak deyip icten ice kendimi yemek istemedim

Baska akrabalar, arkadaslar da var. Gec kalma durumu hic olmadi, sadece kayınvalide bi defa gec kalmisti o da epey ozur dilemisti. Yani yine ihtimal veriyorum yolda beklenmedik durumlar yasanabilir ama sanki biz beklemeye mecburuz gibi. Esime dedim bunu senin kuzenin olmasaydi evde saatlerce onlari beklemezdim, ozur dilemek de cok zor degil bence

Demek ki herkese karşı böyle bu yüzden normal karşılıyor. Ben vaktinde gittiğim halde '' sizi beklettiysem çok özür dilerim '' diyorum. İngilizlerin sorry sorry takıntısı gibi ben de özür dileyip duruyorum asdfgh

Kayinvalidem ve kayinbabam da hediye konusunda zorlanıyorlar. Ama mesela onlar bi zarfin icine para koyuyorlar veya bi avm kartina bi miktar yukleyip karti hediye ediyolar git canin ne istiyosa onu al diyorlar. Yani burada kulturel olarak hediyede zorlaniliyorsa bu yontemi kullaniyorlar. hic kimse simdiye kadar link gondererek sunu al diye emrivaki yapmadi

e misafir gec geldi diye kocana niye kiziyorsun? kocanin ne suçu var?
biraz gec kalmis olabilirler, gec cikmislardir. ben de bazen gec kaliyorum zaman yönetimim cok kötü. bu yuzden gec kaldim diye gittigim yakinim / arkadasim esiyle kavga etse cok üzülürdüm.
ayrica madem hediye alacak belki de esin sormustur. hediyenin anlami her zaman "icimden geldi/ supriz yaptim" demek degildir ki. cogu zaman mecburiyetten alinir. belli bir yastan sonra ihtiyaca yonelik bir sey almak mantıklıdır. turkiyede bile bu var. biz yeni ev kuruyoruz. bir arkadasim ve sevgilsi yemege geldi. cok spontane oldugu icin elleri bos geldiler. sonra arkadasim cok israr etti "neye ihtiyacıniz var lütfen söyle alayim, bak erkek arkadasim da mahcup oldu, begenmedigin birsey almayayim link at" falan diye. ha ben atmadim, sonraki gelişinizde tekrar konusuruz dedim gecistirdim. ama atadabilirdim. esiniz de öyle uygun görmüş kuzeniyle öyle anlasmis. sizi cok alakadar etmiyor ki.
christmas yemeğine de isterseniz esinizin gönlü olsun diye gidin, isterseniz de "cekirdek aile olarak evimde geçirmek istiyorum bu sefer" diyin. ya da zaten christmas, tatil ayarlayin birkac günlük bu bahaneyle ekin.

Esim onlarin yalanlarini yuzlerine vurdugum icin, ben de esim onlarin yalanlarini gormezden gelip hos karsilamami istedigi icin tartıştık:) sizin arkadasinizla olan durum gibi olsaydi tabiki sorun olmazdı, cunku esim sormus derdim. Bu link atma yetmezmis gibi emily de su su tatlıları yapsın getirsin demis bi de, hani ya bi sorsana emily musait mi yapmak ister mi vs nezaketten uzak oluslari ve emrivaki yapmalari beni sinirlendiriyor

bence tadini kaçırmama degmez..her allahin günü görmüyorsun kj insanlari. belki esin de senin akrabalarindan - arkadaslarindan bazilarina gicik oluyor ama "esegin hatri yoksa sahibinin var" düsturunu benimsediginden katlaniyor. yani alt tarafi yilda birkac kere idare edemeyecek misin esinin sevdigi kuzenini?
ayrica kac paralik attigi sey? esin zaten 30-50 euro arasinda bir sey almayi dusunuyorsa kadinin attigi 50-60 euroluk birseyse takilmaya degmez bence. boyle kucuk hesaplarla adami kendinden soğutma.
tam Türk eltiler gibi davranmissin. laf sokmalar, esin ailesini yermeler, ardindan kavga etmeler. senin koca nereli bilmem ama onlar aliskin degiller böyle turkish dramalara. cidden adam dusunebilir "ben neden boyle anlayissiz biriyle evliyim" diye.
bazen sosyal olarak mecburiyetten bazi yalanlari hos karsilariz. gec kalanin trafik bahanesini, isyerinde erken cikmak isteyen insanin "hastane" bahanesini, bulusmaya gelmek istemeyen arkadasin "annemler geldi" bahanesini... insanlik hali yani. hazen biz insanlarin küçük tatsiz davranışlarını hos karşılariz bazen onlar bizim.
bu kadar büyütüp keyifli bir geceyi mahvetmeye gercekten gerek var miydi?
tatli icin de gecen geldiklerinde yedikleri ya da internette görüp merak ettikleri bi tatlidir kuzenini yakin görüp soylemistir. senin teyzenin kızı turkiyeden gelip bir aksam seni de ziyaret edecek olsa "ayy strudel varmis sizin orada meshurmus, gördüm internette. ben gelince yapsana" dese "bu ne densiz pislik. sordun mu musait miyim degil miyim!!!" diye hiddetlenir miydiniz "ayy tabii hele sen gel yaparim tabii" mi derdiniz?
sizinle yakin degil ama esinizle yakin. yapmam demissiniz tamam denmis. bunda gercekten mesele cikacak birsey yok. benim de evlenmeyi planladigim kisi yabanci, turkiyeye tasindi. esi dostu gelecek yaza dogru. gelmeden bana "baklava" deseler ya bir köşede acarim ya en guzelini alirim:) ayni sekilde o da ablamlara gidecekken mutfaga girer kendi ulkesinden sevdigi mezeden yapar eli bos gitmemek icin. benim arkadasim/akrabam yemege gelecekken ona yemek siparis etse on tarif izler ogrenir yapar yani. bu büyük bir sorun degil ki.
sevmediginiz icin büyütmüşsünüz.
christmasa gidip kendinizi daha cok doldurmayin. ama yilda bir-iki görüşünce de boyle davranip esinizi uzmeyin. sizin akrabalarinizdan da ona tuhaf gelenler elbet vardir. esiniz de onlara ayni sekilde asagiliyici - hatasini arayan dilde konussa, TRye gelirken cikolata krem siparis veren akrabaniza "ne münasebet mecbur muyum" vs dese hoş olur mu?
bu kadar bile tolere edemeyecekseniz biseyeleri nedej evlendiniz ki?
az sakin olun bence

Belki tartıştılar uzadı gelemediler … bi sürü neden olabilir trafik resmi gösterip böyle trafik mi falan çok agresif bir tavır olmuş bence. Hediye konusu da abartılı bir fiyatı yoksa ihtiyaolan ya da seveceği şeyi almak çok mantıklı. Sizin abartınız var bence olayda.

Belli ki genel olarak edep adap bilmeyen insanlar, ya da size verdikleri değer bu kadar bilemedim ama acaip tipler belli ki. Yemeğe davet edildiysen öyle 1 buçuk saat falan geç gidemezsin, insanları aç karnına bekletemezsin. İstanbulun diğer yakası olsa anlarım da birader ufak kasabada max 20dk alır ulaşım. Sizin yerinizde olsam yemeği sıcak sıcak yerdim, onlara da kalanları servis ederdim. Yüzlerine vurarak da iyi yapmışsınız. Eşin saf mı salak mı nedir ayrıca kendini adam yerine koymayan insanları savunuyor

Bundan sonra davet etmezsin olur biter konu sahibesi , gelmeyen adamlara ne uğraşıcam şunu yap bunu yap derlerse yapmam geç gelirlerse de kalan yemekleri önlerine koyarım o kadar onların keyfini beklemezdim.

Suç sizde suc onlarda .Siz haklı onlar haklı yada hepinix haksız.Siz herşeyi abartiyor yada abartmiyorsunuz.Bilemem ve benim için hiç farketmez Sadece yazdığınız hoşlanmadım görüşmek istemiyorum.Bitti.Ne o görüşmeden ne bu ilişkiden cacık olmaz.Duygulariniz frekansiniz değişmez En sonunda bir sekilde küslük olur gider.Bakin anlaşılamayan nokta şu tolere ede ede insanın tolerelik yeride kalmayabilir.Sosyal ilişkiler zorlanmaz eşiniz kuzeniyle görüşsün o ayrı.Yada 3 ayda bir cekilebilir bir durum.Fakat koca koca yetişkin insanları aman karını idare et aman kocani idare et diye zorlamak gereksiz Kimseye cevaben değil eşinize diyorum.Olmayinca olmaz olmayınca olmaz

siz iyi misiniz, biraz soluklanin, benden daha uzun yazmissiniz az sakinlesin, oturun bi papatya cayi filan icin :)

oncelikle esimin diger akrabalariyla olan iliskilerimi hic anlatmadim, diger kuzenleri, halalari, dayilari, yengeleri ve arkadaslariyla aram cok cok iyidir, kayinvalidemle kayinvalide-gelin degil cok iyi iki arkadas gibiyiz, katildigimiz etkinlikleri, sohbetlerimizi, bulusmalarimizi anlatsam sayfalar yetmez, annemden daha yakındır (uzun uzun yazmayacagim) ve esim de tum bunlari goruyor. Bu kuzeni ve esini niye sevmedigimi, elticilikle hicbir alakam olmadigini da cok biliyor. Sevmedigim insanlari hayatima almadigimi, dobra oldugumu bilerek asik olarak evlendi benimle. Hatta bu ozelligimle ilgili bi tanisma hikayemiz var, gorucu usulu olmadi evliligimiz:)

Bazi insanlar sevmedigi insanlara gorusmeye devam edebilirler sorun etmezler, bazilari da arada bir baglanti kalmasini istemezler. Ben ikinci gruptayim, sevmedigim insanlara karsi maske takamiyorum yani yapim boyle. Ikircikli oynayamiyorum maalesef.

Siparis konusunda da(bir seyler isteme veya yaptirma:) diyelim) ailemde hic kimse simdiye kadar bize sunu sunu getirin, bana sunu pisir diye gorgusuzluk yapan olmadi, esimin ailesinde de bu kuzen haricinde kimse boyle degil, ne arkadaslar ne is arkadaslari, ne benim trden arkadaslarim nede diger ulkelerdeki arkadaslarim vs hic sahit olmadim. Herkes siz gelin yeter derler, elimiz bos gitmeyecegini biliyorlar cunku

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…