Eş ailesiyle görüşmeme kararım ,haklı mıyım ? Siz olsanız ne yapardınız?

Kocanız koca değil yani; evlilik yürütecek, eşini ve kendini birey olarak kabul ettirememiş herkesin lafına göre şekil alan, ailesinin laflarınla evliliğine bitirecek bir adam.

Sizce siz bunları hak ediyormusunuz. Tabii ki hayır.

Bir de bu türler boşanmazlar, ailesiyle sizi çekiştirecek ailesi diyecek cocukların nafakaları var, evi esine bırakacaksın salakmısım bıktır onu o gitsin diyecekler.

Yerinizde olsam boşanırım ne kadar alabiliyor isem alır arkama da bakmam.
Bence biraz fazla acımasız yorumlar 15 yıllık evlilik 3 çocuk bu denli asılmayacak problemler sorunlar olsa 2 yaşındaki çocuk olmazdı
İnsanlar bazen fazla bunalım durumlarına girebilir
Birde yaşamadan bilemez insan ben 5 yıllık evliyim eşim ailesi ile çok problemler oldu öyle böyle değil ama konuşmadığım dönem de oldu ama olmuyor bazı kültürler çok farklı ay tek oğlumuz ay olduk bittik o kadar iyi baskılamayu beceriyorlar ki kendilerini hastanelik etmeler bardaktan boşalırcasına ağlamalar insan kendini gerçekten vicdansiz hissediyor bende anneyim eşim için gideyim diyor birde kilibiktan vs bircok sey ima edebiliyorlar es kisii nihayetinde anne baba diyir oyle yada boyle etki altunda kaliyor snede esim icin ne olacak 10-15 gün de olsa idare edeyim diyorsun o yüzden konu sahibi yaptıkları için kendini suclamamali sevdiği adam için yaptığı fedakarlık bu ve emin ol karşılıklı olmasa 15 yıl gitmezdi bence ama konu sahibinin bence de bu sefer gitmemesi gerekiyor çünkü psikolojik olarak baskı yapıyor yaptığı yanlış seyi fark etmesi gerekiyor ve ben toparlayabileceklerini düşünüyorum

Yazdıklarınıza göre bayağı çirkef ailelermiş. Ben olsam gitmezdim ki konuşmadığım insanlarla bile bayramlaşan biriyimdir.

Şu numara silmede de ne varsa. Ben istediğimin nosunu silerim, engellerim. Millete ne ki? Rehberime kim karışır? Sosyal medyadan da beni kuzenim engellemiş. Kendi keyfi bilir. Ergenlik dönemimde olsaydım iğnelerdim.

Hepsini okudum. Ailendn uzak durun gitmeyin. Sizde insansiniz mutsiz olduğunuz yerde olmayin lakin eşiniz sizin ailenize gidiyorsa egale edin derim orayi bilemiyorum. Arti kp cok kötü biri gerek yok artik yuz göz olmaya dünyaya 1 kere geliyorsunuz. Cocuklar istemiyorsa eşiniz tek gitsin hem o dinlenir düşünür hem siz yalniz kalır düşünürsünüz bence bu bi firsat esiniz tek gitsin..soranlara utanirsa egitim seminer vs vs vardi dersi vardi ozel desin biseyler gecistirsin .15 yillik emek 3 cocuk severek evlenmissiniz .iyice düşünürsünüz

Merhaba..
Yıllardır forumu takip eder ,farklı konularda farklı bakış açılarına sahip olma fırsatı bulurum.Son zamanlarda tıkandığım ve kendimi kötü hissettiğim bir konuda sizlerin fikirlerini almak istedim.
Eşimle üniversite döneminde 4 yıl tanışma süreci sonrası 15 yıllık evliyiz.3 çocuğumuz var.İkimiz de öğretmeniz.Eşimin bir kız kardeşi var .Anne baba hayattalar.Memleketlerimiz arası 7 saatlik bir uzaklık var arabayla. Eşimin ailesiyle 7 aydır hiçbir iletişimim yok .15 yılı kısaca özetlemek istiyorum.
Kayınbaba işçi emeklisi , evlenmemiz için acele ettiler ,tek oğlumuz yaparız ederizle düğünü yaptık ancak tahmin edeceğiniz gibi dımdızlak ortada kaldık.Doğu görevi için ilk atamasını doğuya istedi eşim ben eş durumundan batıdan yanına gittim.Ev eşya herşey düğün sonrasına bırakıldı neden öyle yapıldı şimdi düşününce çok saçma geliyor tabi insan 22 yaşında pek de mantıklı düşünemiyor. :kızgın:Düğün sırasında da birkaç sıkıntı yaşansa da sonrasında takılan paraları kayınbaba alınca biz baya zor duruma düştük.Ev tutulacak falan ordan halledelim diyorduk ,eşim ilk maaşını 1 ay sonra alacaktı.Neyse çeyrek bozdurduk herşeyi kendimiz yaptık .Annem geldi benim çeyiz,eşya vs getirdi.temzlik yerleştirme hep annem uğraştı.5 parasız kalınca bir gün eşimin babasını aradım.Böyle böyle biz mağduruz oğlunuz söyleyemiyor ama en azından düğünde takılan parayı verseniz dedim .Bundan sonra babası bana düşman kesildi tabi .İlk kırılma noktası bu oldu sanırım.
İlk kızım oldu biz biraz batıya tayin istedik 5 yıl oldu eşime borç azaldı bir ev alalım tayinlerde de doğu görevine af çıktı gel isteyelim senin memleketi dedim.Açtım laptopu okullar hep merkez yaz yerleşelm ev alırız dedim.Eşim delirdin mi oraya gidersek boşanırız biz dedi şaşırdım peki öyle mi diyorsun dedim kapattım konuyu.Nedenini sonra sonra anlamaya başladım.Ailesi hep benim hakkımda konuşuyormuş .şöyle dedi bunu yapmadı vs klasik doldurma çalışmaları.Sonra sonra bunlar size biraz para verecez peşinat yapın burdan ev alın demeye başladı.Eşim parayı duyunca tamam dedi başladık ev bakmaya.Yaz tatilinde gidecez ev bakacaz derken meğer arsası var diye bir gecekondu almışlar.Bana da git otur ev işte dedi kayınbaba.Ses çıkarmadım hayırlı olsun dedim geçtim.Ama eşim çok içerledi.
Oraya gitmeyeceksek benm memleketim olsun bir de hamileyim bari annem bakar bakıcı kreş ilk çocukta epey yıprandık dedik eşimle temelden bir eve girdik.Ailesi duyunca kıyamet koptu önce inanmadı dalga geçtiler siz beceremezsiz vs sonra ağlamalar fenalaşmalar .Velakin eşimi doldurmalar başladı.Evde sürekli kavga vardı artık eşim 180 derece döndü beni kandırdın sen demeye başladı hamileydim hem işten gelirim eşimin surat 5 karış . Telefona bakarım annesiyle konuşmuş falan epey sıkıntı yaşadık.O yaz dayanamadım annesine daha ne kadar devam edeceksiniz amacınız boşanmamızsa boşanalım bitsin bu eziyet dedim.Babası geldi o sıra üstüme yürüdü babama hakaret etti .Eşim araya girdi . Sonra özür diledi ağızdan ama hareketlerine yansımadı bu üzüntü hiçbir zaman.
Bu kavgadan sonra ben hiç konuşmadım babasıyla sadece hoşgeldin hoşbulduk yazın eşimin ,çocukların hatrına 10 gün kalıp geldim.o da evimize hiç gelmedi zaten.
3.çocuk erkek olunca çok sevindiler kv geldi kaldı ilgilendi bebekle,yardım etti vs.
Görümcem de benden 2 yaş küçük evli ,aramz hiçbir zaman çok iyi olmadı .Her söylediğime muhalefet olur ,zıttını söylerdi o yüzden pek direk diyaloğa girmem.Birkaç kere de eşime beni şikayet etti saçma sapan şeyler .Ben sadece bayramlarda arayalım,tatillerde bir araya gelince çoluk çocuk hala ,babanne bilsin saygı olsun arada diye düşündüm .Hatta 2 yıl önce watsap durumundan beni engellediğini görünce eşime bile söylemeden sildim numarasını 😎.Ona da birşey sormadım umursamadım yani gerçekten.Lakin geçen yaz evine gittik çocuklar oynadı vs dönüşte birşey unutmuşum onun için aramış ve numara kayıtlı olmayınca yabancı diye açtım.Anladı yengeee diye bir imalı tepki verdi.Tabi bu işi orda bırakmaz eve gelince eşime sormuş hemen yengem numaramı neden silmiş diye.Eşim sinir küpü ne istiyorsun benim ailemden falan fişman beni engellemeden önce düşünseydi dedim.Velakin canımı çok sıktı ben bu kez sessiz kalmak istemedim.Aradım açmadı pazar günü aranmasını istemez ,eşi evde duymasın eşim diyordu telefonda duydum eşimin yanındaydım.Ben de pazar günü aradım açmadı.eşini aradım :duduk: Benimle ilgili sorunları varmış verir misin telefona dedim.Biz tabi atıştık biraz telefnu suratıma kapattı.O gün bugündür konuşmuyoruz.
Yazın yine ev mevzusu açıldı borç harç bitince bir de burdan ev alın yine yardım ederiz muhabbeti döndü.tamam dedim kiraya veririrz .Bu sefer de benim beğendiğim evi bepenmediler alınan eve de eşimin teyzesi kiracı olacakmış öyle konuşmuş kaynanam eşimle . Ben akrabayla iş yapmam ,sabah karanlıkta çocuklarımı bırakıp işe gidiyorum ben nasıl bana danışmadan karar veriyorsunuz dedim.O iş de kapandı.
Dönünce eşim ev küçük o zaman evi büyütelim çocuklarla sığmıyoruz dedi .Evi sattık aynı mahalleden 5 odalı geniş bir ev aldık biraz borçlanıp.Bunu duyunca kv yine arkamdan atıp tutmalar ,eşimi doldurmaya çalışmalar laf arasında söylediğim basit şeyleri farklı çevirip eşime anlatmalar falan artık iyice doldum .
Aradım kv yı içimdekileri söyledim.inkar etti tabi .yaklaşık 7 ay oldu eşim görüşüyor gidip geldi Şubat tatilinde.ama bu kez gitmeyeceğimi kesin bir dille söyledim.Eşimin de hatrı kalmadı çünkü 15 yıllık karısının arkasından konuşturuyor halen .Bir duruş sergilemediği ,aldığı kararların arkasında durmadığı için ona da saygım kalmadı.Bu 7 aydır epey soğukluk girdi aramıza maalesef.Boşanma konusunu konuştuk il dışı tayin iste git memleketine evi bırak arabayı al dedim.Önce deneriz bir süre diye teklif ettim kabul etmiyor seni seviyorumlar ,evimi çocuklarımı bırakamamlar ama nasıl devam edecek bilemiyorum.
Küçük oğlum 2 yaşında ,kızlar büyüdü ama onlar da babalarıyla yalnız gitmek istemiyorlar babanne dedeyi görmeye. Ben ise gitmemek istemekte haklı mıyım yoksa vicdansızlık mı ediyorum sürekli bunu sorguluyorum.Vicdanım hep olanları tartıyor .15 yıldır ne olsa da gittim ellerini öptüm 10 gün kaldım kalktım evime geldim ama dönüşte memnun edemedim arkamdan hep konuşuldu.
Bu yıl hiç gitmek istemiyorum . çocuklar elimi kolumu bağlıyor sizce sert mi tepki veriyorum ? Birkaç arkadaşım senin de çocukların var boşver git gel diyor ama onu da yaptık yine olmadı siz olsanız ne yapardınız?
15 yıl çok uzun bir süre. hala değişmedilerse zor. ben normalde eş ailesiyle görüşmemeyi doğru bulmam. fakat kp üstüme yürüdüğü gün kapım o aileye kapanır. bu tolere edilebilecek bir şey değil. siz yine de çok uzun yıllardır idare etmişsiniz. bence koparın bağları. eşiniz çok dayanamazsa o da gitsin yanlarına

Yaşanan herşey aslında eşimin hatası bunu söyleyen arkadaşlar o kadar haklı ki .oğlum küçük , hareketli,bakımında katkısı çok o yüzden şuan boşanmayı göze alamıyorum. Ama il dışı tayinler başlayınca yine teklif edeceğim git memleketine böyle deneyelim diye.laf arasında halen ailesini haklı gören imalarda bulunuyor .etme bulma dünyası diyor geçen gün mesela.Ben de evet edenler buldu sonucunu yaşıyorlar dedim sustu.İçten içe onlar haklı ,kardeşine bir mesafe koymadı hep kendi arıyor soruyor . İster istemez gözümde saygınlığı kalmıyor hiç.
Tabiki eşiniz haksız kusura bakmasın da size sahip çıkması gerekirdi ailesine sert tepki verse karım hakkında konuşamazsınız deseydi zaten olay böyle olmazdı. eşimin Bi sözü vardır "itin hatrı yoksa sahibinin hatrı var" der sizi sevmeye bilirler ama oglumun karısı namusumuz diyip saygı duymaları böyle agızlarına sakız edip konuşmayıp, oglunu doldurmaması gerekir hepsi de çöp gidip tahammül etmenizi vs hak etmiyorlar gitmemekte haklısınız, kocandan sogumakta da haklısın erkek dediginin biraz agırlıgı olmalı. Çocuklar konusuna gelince büyüyünce hak verirler sonuçta onlara siz gidemezsiniz demiyorsun kendin de mutsuz oldugun yerde bulunmak zorunda degilsiniz mutlu anne mutlu çocuk demektir

Ya manipüle edildim sanırım hep laf arasında mazlumuz biz köylüyüz bir oğlumuz var o da senelerdir dışarda ,aldın götürdün gibi laf sözlerle.Bir de dışardan baksan masum iyi niyetli ,kv yere bakar hep, omuzlar çökmüş ,emekçi anne modunda ,eşim hep yatılı okumuş ortaokuldan beri .pek bağları kuvvetli de değildi evlendikten sonra hep olur ya kıymete bindiler.
Benim sevgilimin ailesi de oğullarına benzer ifadeler kullanıyorlar. "Çektin gittin, bizi terk ettin, sen gittin hasta olduk, tek oğlumuzsun, göz bebeğimizsin" vs. Oysa aynı eşiniz gibi çok da sağlam bağları yokmuş benden önce.

Ben şöyle düşünüyorum. Oğullarından bu zamana kadar onu büyütmenin maddi manevi karşılığını almak istiyorlar. Bilhassa maddi karşılık... Oğullarının hayatına biz girince da tabir-i caizse batıyor bu tarz insanlara. Çirkin bir düşünceyle oğullarının parasını biz yiyoruz gibi düşünüyorlar.

Mantığınıza hayran kaldım. Boşanın demek ne kadar kolay sizler için. İşin garip tarafı da okumadan bu lafları ediyorsunuz. Söylenecek çok şey var ya neyse...
Ay söyle ne olur . Ne oldu benim boşan dememle mi boşanacak. Bunu da insan okuyacak neticede. Bide üç nokta koymuş ajajajajahha gerçekten söyleyecek çok şeyin var bana yazık

Hepsini okudum.
Görüşmemekte haklısınız.
Ne demek kayınpederinizin üstünüze yürümesi ya? Ta o zaman görüşmeme kararı alacaktınız o aileyle. Eşinize de gelince yazıklar olsun diyorum. Babası karısının üstüne yürürken aklı neredeymiş acaba?
Bunlar nasıl hareketler ya? Kayınpeder gelinini dövmeye yürüyor resmen. Olacak iş değil. Benim dedem de rahmetli çok modern sayılmazdı. Ama bir günden bir güne de anneme şiddetle yaklaştığını bilmem, annem de aksini söylemedi zaten hiç. Kayınvalide gelin çekişmesi olur, şiddet hariç tabi. Ama bir kayınpederin bu denli yüz göz olması pis yani.
Valla konu sahibi, boşansanız haklısınız diyorum. Çıbanın başı, sizi saydırmayan eşiniz çünkü.
Kesinlikle görüşmeyi o zaman bırakmalıydı hanımefendi.
Burada konuşurken hepimiz farkındayız bunu ama yaşarken böyle olmuyor çünkü aşırı manipülatif bir toplumuz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kadının ailesi kızları boşanmasın diye nabzı düşürtüyor, erkeğin ailesi oğlumuzu bizden kopardın diyor, eşler zaten yumurta dayanana kadar kadir kıymet bilmiyor, hele ki çalışmayan bir kadın ise bir de çocuk da varsa kadın ne yapsın daha diye düşünmüyorum değil? Köşeye sıkışmış vaziyette kaderlerine razı olmayı seçiyorlar. Galiba en üzücüsü de tüm bunlara kadının kanması, üzerine de iyi niyetini südürmesi.
Tabir-i caizse yılanın başını en baştan ezmeli. Yoksa üzülen yalnız biz oluyoruz.

İşte muhabbete katılmadım odamda çamaşır ütü çocukların yemekleri vs uğraştım aldık dışarı gezmeye götürdük vs bu da laf söz oldu yüzüm gülmüyormuş , odadan zor çıkıyormuşum ,saçma sapan muhabbet ne yapacaksın beni ilgilen torunlarınla işte !Ve lakin kimse mutlu olamadı 780 km yol gittim o yüzden artık böylesi daha iyi olacak sanırım
Size anormal durumlar yaşatan insanlara anormal davranışlar sergilemeniz gayet normal bir şey! :) Yüzünüzü güldürmeye çabalamışlar gibi utanmadan gülmenizi bekliyorlar.

Merhaba..
Yıllardır forumu takip eder ,farklı konularda farklı bakış açılarına sahip olma fırsatı bulurum.Son zamanlarda tıkandığım ve kendimi kötü hissettiğim bir konuda sizlerin fikirlerini almak istedim.
Eşimle üniversite döneminde 4 yıl tanışma süreci sonrası 15 yıllık evliyiz.3 çocuğumuz var.İkimiz de öğretmeniz.Eşimin bir kız kardeşi var .Anne baba hayattalar.Memleketlerimiz arası 7 saatlik bir uzaklık var arabayla. Eşimin ailesiyle 7 aydır hiçbir iletişimim yok .15 yılı kısaca özetlemek istiyorum.
Kayınbaba işçi emeklisi , evlenmemiz için acele ettiler ,tek oğlumuz yaparız ederizle düğünü yaptık ancak tahmin edeceğiniz gibi dımdızlak ortada kaldık.Doğu görevi için ilk atamasını doğuya istedi eşim ben eş durumundan batıdan yanına gittim.Ev eşya herşey düğün sonrasına bırakıldı neden öyle yapıldı şimdi düşününce çok saçma geliyor tabi insan 22 yaşında pek de mantıklı düşünemiyor. :kızgın:Düğün sırasında da birkaç sıkıntı yaşansa da sonrasında takılan paraları kayınbaba alınca biz baya zor duruma düştük.Ev tutulacak falan ordan halledelim diyorduk ,eşim ilk maaşını 1 ay sonra alacaktı.Neyse çeyrek bozdurduk herşeyi kendimiz yaptık .Annem geldi benim çeyiz,eşya vs getirdi.temzlik yerleştirme hep annem uğraştı.5 parasız kalınca bir gün eşimin babasını aradım.Böyle böyle biz mağduruz oğlunuz söyleyemiyor ama en azından düğünde takılan parayı verseniz dedim .Bundan sonra babası bana düşman kesildi tabi .İlk kırılma noktası bu oldu sanırım.
İlk kızım oldu biz biraz batıya tayin istedik 5 yıl oldu eşime borç azaldı bir ev alalım tayinlerde de doğu görevine af çıktı gel isteyelim senin memleketi dedim.Açtım laptopu okullar hep merkez yaz yerleşelm ev alırız dedim.Eşim delirdin mi oraya gidersek boşanırız biz dedi şaşırdım peki öyle mi diyorsun dedim kapattım konuyu.Nedenini sonra sonra anlamaya başladım.Ailesi hep benim hakkımda konuşuyormuş .şöyle dedi bunu yapmadı vs klasik doldurma çalışmaları.Sonra sonra bunlar size biraz para verecez peşinat yapın burdan ev alın demeye başladı.Eşim parayı duyunca tamam dedi başladık ev bakmaya.Yaz tatilinde gidecez ev bakacaz derken meğer arsası var diye bir gecekondu almışlar.Bana da git otur ev işte dedi kayınbaba.Ses çıkarmadım hayırlı olsun dedim geçtim.Ama eşim çok içerledi.
Oraya gitmeyeceksek benm memleketim olsun bir de hamileyim bari annem bakar bakıcı kreş ilk çocukta epey yıprandık dedik eşimle temelden bir eve girdik.Ailesi duyunca kıyamet koptu önce inanmadı dalga geçtiler siz beceremezsiz vs sonra ağlamalar fenalaşmalar .Velakin eşimi doldurmalar başladı.Evde sürekli kavga vardı artık eşim 180 derece döndü beni kandırdın sen demeye başladı hamileydim hem işten gelirim eşimin surat 5 karış . Telefona bakarım annesiyle konuşmuş falan epey sıkıntı yaşadık.O yaz dayanamadım annesine daha ne kadar devam edeceksiniz amacınız boşanmamızsa boşanalım bitsin bu eziyet dedim.Babası geldi o sıra üstüme yürüdü babama hakaret etti .Eşim araya girdi . Sonra özür diledi ağızdan ama hareketlerine yansımadı bu üzüntü hiçbir zaman.
Bu kavgadan sonra ben hiç konuşmadım babasıyla sadece hoşgeldin hoşbulduk yazın eşimin ,çocukların hatrına 10 gün kalıp geldim.o da evimize hiç gelmedi zaten.
3.çocuk erkek olunca çok sevindiler kv geldi kaldı ilgilendi bebekle,yardım etti vs.
Görümcem de benden 2 yaş küçük evli ,aramz hiçbir zaman çok iyi olmadı .Her söylediğime muhalefet olur ,zıttını söylerdi o yüzden pek direk diyaloğa girmem.Birkaç kere de eşime beni şikayet etti saçma sapan şeyler .Ben sadece bayramlarda arayalım,tatillerde bir araya gelince çoluk çocuk hala ,babanne bilsin saygı olsun arada diye düşündüm .Hatta 2 yıl önce watsap durumundan beni engellediğini görünce eşime bile söylemeden sildim numarasını 😎.Ona da birşey sormadım umursamadım yani gerçekten.Lakin geçen yaz evine gittik çocuklar oynadı vs dönüşte birşey unutmuşum onun için aramış ve numara kayıtlı olmayınca yabancı diye açtım.Anladı yengeee diye bir imalı tepki verdi.Tabi bu işi orda bırakmaz eve gelince eşime sormuş hemen yengem numaramı neden silmiş diye.Eşim sinir küpü ne istiyorsun benim ailemden falan fişman beni engellemeden önce düşünseydi dedim.Velakin canımı çok sıktı ben bu kez sessiz kalmak istemedim.Aradım açmadı pazar günü aranmasını istemez ,eşi evde duymasın eşim diyordu telefonda duydum eşimin yanındaydım.Ben de pazar günü aradım açmadı.eşini aradım :duduk: Benimle ilgili sorunları varmış verir misin telefona dedim.Biz tabi atıştık biraz telefnu suratıma kapattı.O gün bugündür konuşmuyoruz.
Yazın yine ev mevzusu açıldı borç harç bitince bir de burdan ev alın yine yardım ederiz muhabbeti döndü.tamam dedim kiraya veririrz .Bu sefer de benim beğendiğim evi bepenmediler alınan eve de eşimin teyzesi kiracı olacakmış öyle konuşmuş kaynanam eşimle . Ben akrabayla iş yapmam ,sabah karanlıkta çocuklarımı bırakıp işe gidiyorum ben nasıl bana danışmadan karar veriyorsunuz dedim.O iş de kapandı.
Dönünce eşim ev küçük o zaman evi büyütelim çocuklarla sığmıyoruz dedi .Evi sattık aynı mahalleden 5 odalı geniş bir ev aldık biraz borçlanıp.Bunu duyunca kv yine arkamdan atıp tutmalar ,eşimi doldurmaya çalışmalar laf arasında söylediğim basit şeyleri farklı çevirip eşime anlatmalar falan artık iyice doldum .
Aradım kv yı içimdekileri söyledim.inkar etti tabi .yaklaşık 7 ay oldu eşim görüşüyor gidip geldi Şubat tatilinde.ama bu kez gitmeyeceğimi kesin bir dille söyledim.Eşimin de hatrı kalmadı çünkü 15 yıllık karısının arkasından konuşturuyor halen .Bir duruş sergilemediği ,aldığı kararların arkasında durmadığı için ona da saygım kalmadı.Bu 7 aydır epey soğukluk girdi aramıza maalesef.Boşanma konusunu konuştuk il dışı tayin iste git memleketine evi bırak arabayı al dedim.Önce deneriz bir süre diye teklif ettim kabul etmiyor seni seviyorumlar ,evimi çocuklarımı bırakamamlar ama nasıl devam edecek bilemiyorum.
Küçük oğlum 2 yaşında ,kızlar büyüdü ama onlar da babalarıyla yalnız gitmek istemiyorlar babanne dedeyi görmeye. Ben ise gitmemek istemekte haklı mıyım yoksa vicdansızlık mı ediyorum sürekli bunu sorguluyorum.Vicdanım hep olanları tartıyor .15 yıldır ne olsa da gittim ellerini öptüm 10 gün kaldım kalktım evime geldim ama dönüşte memnun edemedim arkamdan hep konuşuldu.
Bu yıl hiç gitmek istemiyorum . çocuklar elimi kolumu bağlıyor sizce sert mi tepki veriyorum ? Birkaç arkadaşım senin de çocukların var boşver git gel diyor ama onu da yaptık yine olmadı siz olsanız ne yapardınız?
Ben olsam ne yapardım şuan kestiremiyorum ama en doğrusu tamamen görüşmeyi kesmek

Bence biraz fazla acımasız yorumlar 15 yıllık evlilik 3 çocuk bu denli asılmayacak problemler sorunlar olsa 2 yaşındaki çocuk olmazdı
İnsanlar bazen fazla bunalım durumlarına girebilir
Birde yaşamadan bilemez insan ben 5 yıllık evliyim eşim ailesi ile çok problemler oldu öyle böyle değil ama konuşmadığım dönem de oldu ama olmuyor bazı kültürler çok farklı ay tek oğlumuz ay olduk bittik o kadar iyi baskılamayu beceriyorlar ki kendilerini hastanelik etmeler bardaktan boşalırcasına ağlamalar insan kendini gerçekten vicdansiz hissediyor bende anneyim eşim için gideyim diyor birde kilibiktan vs bircok sey ima edebiliyorlar es kisii nihayetinde anne baba diyir oyle yada boyle etki altunda kaliyor snede esim icin ne olacak 10-15 gün de olsa idare edeyim diyorsun o yüzden konu sahibi yaptıkları için kendini suclamamali sevdiği adam için yaptığı fedakarlık bu ve emin ol karşılıklı olmasa 15 yıl gitmezdi bence ama konu sahibinin bence de bu sefer gitmemesi gerekiyor çünkü psikolojik olarak baskı yapıyor yaptığı yanlış seyi fark etmesi gerekiyor ve ben toparlayabileceklerini düşünüyorum
Kesinlikle sizinle aynı görüşte değilim.

Bismillah daha bastan yalan dolan eşyasız olarak evlilik yapılmış, yetmezmiş gibi takılan paraları alınmış.

Eşi cok pasif olduğu icin ailesine kendi isteyememiş karısına parayı istetmiş suçlu gelin olmuş.

Esi annemlerin orda ev almayalım boşanırız diyor.
Gelin burdan ev alın peşinata yardım edicez deyip (pesinati duyunca kosa kosa gidiyor), peşinat vermeyiz gecekondu aldık oraya geçin oturun demek. Terbiyesizlik. Eşi gene konuşamıyor her zaman ki gibi…

Görümcenin terbiyesizlikleri, ne hikmetse bu görümceler ortalığı karıştırır öyle bi de üste çıkarlar ki eşlerine gelip sen ailemden ne istiyorsun derler. Ama ailelerine siz benim esimden ne diyorsunuz demezler.(Bende evliliğim basında görümce sorunu yaşayacağımı anladim ki bismillah daha bi aylık evli değilken neler oldu baktım olacak gibi değil ikisi ile de görüşmüyorum.)

Kp rinin babasına ettiği küfür zaten seviyesiz insanlar olduğunun bir numaralı kanıtı.

Anasının, babasının, kardeşinin etkisi altında kalıp evlenen adamlar benim gözümde askıdır.
Gelir yapışırlar bir kadının hayatına, kadını maf ederler. Birde o ailelerine çlamadıkları çenelerini karılarına açacak kadar da kaçak dövüşcüler.

Bende hemen boşanmalı.
Totosundaki donuna kadarda almalı…

Not; Sorunlu evlilikler biliyorum cocuk sayısı 3,4,5 olan. Bu görüşünüz de tamamen yanlış. Sorunsuz evliligi olanlar cocuk yapmıyor sadece.

Yahu Aileler neden sizlere para vermek zorunda.. İki Öğretmensiniz maaşınız var Aileleriniz sizi okutmuş emek vermişler daha neyin peşindesiniz.

Bir de 15 yıllık evlisiniz geçmişi kurcalayıp ne elde etmek istiyorsuniz?

Yaptıklarınız, talepleriniz çok garip..

sizi haklı buldum bende
bende olsam gitmem.. çocuklarım istemiyorlarsa da GİTMEZLER
eşimin hatrı vs diye düşünmem.. o sizi çok mu düşündü acaba?

gitmeyi çocukların kararına bırakır gitmemeye devam ederim

evliliğimi de kurtarmak istiyorsam çift terapistine giderim

Bismillah daha bastan yalan dolan eşyasız olarak evlilik yapılmış, yetmezmiş gibi takılan paraları alınmış.

Eşi cok pasif olduğu icin ailesine kendi isteyememiş karısına parayı istetmiş suçlu gelin olmuş.

Gelin burdan ev alın peşinata yardım edicez deyip (pesinati duyunca kosa kosa gidiyor), peşinat vermeyiz gecekondu aldık oraya geçin oturun demek. Terbiyesizlik. Eşi gene konuşamıyor her zaman ki gibi…

Görümcenin terbiyesizlikleri, ne hikmetse bu görümceler ortalığı karıştırır öyle bi de üste çıkarlar ki eşlerine gelip sen ailemden ne istiyorsun derler. Ama ailelerine siz benim esimden ne diyorsunuz demezler.(Bende evliliğim basında görümce sorunu yaşayacağımı anladim ki bismillah daha bi aylık evli değilken neler oldu baktım olacak gibi değil ikisi ile de görüşmüyorum.)

Kp rinin babasına ettiği küfür zaten seviyesiz insanlar olduğunun bir numaralı kanıtı.

Anasının, babasının, kardeşinin etkisi altında kalıp evlenen adamlar benim gözümde askıdır.
Gelir yapışırlar bir kadının hayatına, kadını maf ederler. Birde o ailelerine çlamadıkları çenelerini karılarına açacak kadar da kaçak dövüşcüler.

Bende hemen boşanmalı.

Not; Sorunlu evlilikler biliyorum cocuk sayısı 3,4,5 olan. Bu görüşünüz de tamamen yanlış. Sorunsuz evliligi olanlar cocuk yapmıyor sadece.
Katılıyorum. Eş için fedakarlık demişler ama kadın 15 senedir yapmış fedakarlık. Üzerine yürüyen , babasına küfreden adamın evine gitmiş... Ki gittiği için daha da azıtmışlar bence. Konu sahibinden bağımsız söylüyorum bunu toplumumuzda evlenen çoğalır mantığı var zaten. O yüzden çocuk sayısına bakıp evlilik huzurunu ölçemeyiz. Ben ilk yorumumda yazmadım ama kendimi durduramadım. Bu heriften olmamış. Konu sahibi koca diye almış ama aile dolduruşuna gelen emzikli bebek gibi davranmış.

Siz hatayı 15 senedir sürekli arkanızdan ailesi ile sizin dedikodunuzu yapan adama sıra sıra üç tane çocuk dizmekle yapmışsınız. Bu saatten sonra düzelmez. Madem böyle adama üç tane çocuk doğurdunuz onlar için bazı şeyleri gözardı etmeye mecbursunuz. Madem size bu kadar tersti hareketleri ve davranışları neden adam gibi tepki koyup eşiniz düzeltmiyorsa önünüze bakmak yerine üstüne birde ilk çocuktan sonra iki çocuk yaptınız? Ben anlamıyorum hayat bu insanın başına herşey gelir ama daha ilk günler sorunlar ortadayken ve eşiniz adam gibi ailesine sizin hakkınızda konuşmasını engelleyemiyorken üstüne onların lafı ile sizinle ilişkisini olumsuz etkilenmesine izin veriyorken neden yani? Şimdi inatlaştınız boşandınız diyelim benim annem olsanız sorarım neden anne diye?

Bende siz gibi olanları yapılanları yanlış buluyorum tabi ki ama belki de yakınlık hissettim çocukları da düşünce yorumlar fazla acımasız geldi bilmiyorum konu sahibi için hayırlısı olsun inş en doğru kararı alırlar

Bende hemen boşanmalı.

Merhaba..
Gitmemenizi çok haklı buldum , takdir ettim ayrıca size hiç pasif- agresif tepki vermemişsiniz , kimle sıkıntı varsa direkt çözmüşsünüz ama karşı taraf hep büyütmüş bence, gitmeyin tepkinizi koyun ancak o zaman kıymetli olursunuz , karşı taraf da anlasın biraz oğlunu doldurmanın sonucunu

X