Eş ailesiyle görüşmeme kararım ,haklı mıyım ? Siz olsanız ne yapardınız?

Kendimi yerinize koyarak söylüyorum boşanmazdım kocanız zaman zaman etkide kalıyor belki ama aslında farkında en baştan memlekete gitmeyi istemeyen o zaten.Hadi küçük evlenmişsiniz sizin üzerinizde fazlaca söz sahibi olmalarına belli ki ses çıkaramamışsınız ama hala neden sizin yerinize karar vermeye çalışıyorlar bunu anlayabilmiş değilim. Sanırım siz de fazla uyumlusunuz ki kendilerinde bunu hak görebiliyorlar. Arkamdan konuşulan hiçbir şeyi umursamam istediklerini söyleyebilir herkes. Gidip 10 gün kalmazdım ama max 3 gün kalır dönerdim heralde .Onlar için değil ama çocuklar için. Bulunduğum süre boyunca da muhabbete katılıp muhattap olmaz cocukla ılgılenır oynardım.

Hatta 2 yıl önce watsap durumundan beni engellediğini görünce eşime bile söylemeden sildim numarasını

Bütün mesajda en çok şu cümleye üzüldüm. Eşiniz ve ailesi tarafından yaşatılan her şeyi sineye çekmişsiniz. Hiç tepki göstermemişsiniz. Yada ciddi tepki göstermemişsiniz. Üzerinize yürüyen babanıza küfreden adamım yüzüne bakmaya devam etmişsiniz. Hamile halinizle size surat yapan adamı yanınızda koca diye kaç yıl gezdirmişsiniz.
Sadece eşinize söylemeden bir numarayı silmek bile size nasıl büyük bir şey yapıyor gibi gelmiş. Yüzlerine bile bakmayın. Öğretmensiniz rahatlıkla ayaklarınızın üstünde durursunuz. Ailesinin her lafına dolduruşa gelen adamı da çekmeyin.

2.çocuğunuza hamileliğinizi anlatıyordunuz ; bir anda 3.çocuk erkek olunca çok sevindiler , kayınvalide geldi kaldı ilgilendi dediniz.

Memlekette 5+1 evi hangi şehirde bulup , hemen alabildiğinizi de anlayamadım. 3 çocuk ; karı koca ikiniz de çalışıyorsunuz , lojman imkanı olan işleriniz de yok.

Olmayan para ve birikimle bir anda 5+1 evi bulup almak , büyük başarı. (!)

Meslekleriniz neydi ?

Ben gitmezdim gitmiyorum da..
Çocukları ikna edip götürüyorsa götürsün bu onun meselesi.
Edemiyorsa da onlar gelir görürler.
Fazla muhattap olmazdim.
Bilmeyene bu tepki sert gelir.
Oyle evlilik mi yürür, eş hatrina bir şeylere egileceksin derler.
Cok duydum bu zirvalari ben de.
Millet insan gibi insana düşmüş seni beni anlamaz.
Yaşadığımızı biz biliyoruz.
Inanin başkasının fikrine ihtiyacımız yok.
Huzurlu olduğunuz şekilde yapın.

Sizin oraya gitmenizi gerektirecek birşey göremedim.
Kız torunlarını görmek istiyorlar mı bakalım?
Görmek isteyen düzgünce çabalardı.
Eşiniz de zaten doğru düzgün davranmamış davransaydı böyle bu hallere gelmezdi ilişkiniz.
Hiç bedel ödememişler ki hep gitmiş kalmış so unda da dedikodular, kavga gürültülerle gelmişsiniz.

Yerinizde olsam benim de eşime saygım filan kalmazdı gerçekten
İnsanda bunca yıl bir fikir oluşur kim haklı kim haksız diye
Hala daha fırsat bulsalar 2 lafa söze dolacak kapasitede biri eşiniz

Neyse bence de şimdiye kadar çok bile gitmişsiniz
Üstünüze yürümelerine rağmen gitmişsiniz yani
Artık bi zahmet siz de gitmeyin
Hürmet göstermeyin
Torunlarını görmeleri tamamen eşinizin ve onların problemi

Kayinvalideyi aradım,
kayınpederi aradim,
gorumceyi aradım,
aradım aradım aradım ...

İletişime önem vermeniz çok tatlı ama karşınızda iletişim kurulacak insanlar yok ki...

Gitmeyi laf söz olay için istemiyorsunuz ama gitmemek de yine aynı şekilde laf söz olaya sebebiyet verecektir. Buna da hazirlikli olun. Hangi durum ile mücadele etmek sizin için daha kolay ?

Bazı insanlarla ilişkiler böyle maalesef. Ne yapsanız olmayacak. Herkes bildiğine devam edecek. Akillanmayacak, ıslah olmayacak.

O yüzden Onları fazla ciddiye almayın, her şeylerine bir cevap verme kaygısına kapılmayın...Ne de olsa her şey olacağına varıyor.
Siz sinirlerinizin yiprandigi ile kalıyorsunuz.

15 sene dile kolay, isyan bayraklarını çekmek için yeterli , fazlasıyla yeterli

Ya manipüle edildim sanırım hep laf arasında mazlumuz biz köylüyüz bir oğlumuz var o da senelerdir dışarda ,aldın götürdün gibi laf sözlerle.Bir de dışardan baksan masum iyi niyetli ,kv yere bakar hep, omuzlar çökmüş ,emekçi anne modunda ,eşim hep yatılı okumuş ortaokuldan beri .pek bağları kuvvetli de değildi evlendikten sonra hep olur ya kıymete bindiler.

O kadar haklısınız ki arada bir de teyzeyi aradım ne yapayım ben diye anlattım olanları .teyzeler iyidir severler beni.o bile o kadar şaşırdı ki ev mevzusunda bize çok farklı anlattı diye.Kv nın aşırı yalan söyleme huyu var maalesef.Bir daha kimseyi aramıycam çok teşekkür ederim

A şıkkı doğru bir de el alem oğulları iç güveysi oldu diyormuş ordan da alacakmışız yavaş yavaş tayin isteyip gelir mişiz .Hele bir ev olsun gerisi kolaymış .Kv nın satır aralarından anladıklarım bunlar.çocuklar küçükken hiç yaklaşmadılar ,başımız sıkışsa gelmediler,sormadılar bile ama yaşlanınca onlara bakılacak.

Hepsini okudum.
Görüşmemekte haklısınız.
Ne demek kayınpederinizin üstünüze yürümesi ya? Ta o zaman görüşmeme kararı alacaktınız o aileyle. Eşinize de gelince yazıklar olsun diyorum. Babası karısının üstüne yürürken aklı neredeymiş acaba?
Bunlar nasıl hareketler ya? Kayınpeder gelinini dövmeye yürüyor resmen. Olacak iş değil. Benim dedem de rahmetli çok modern sayılmazdı. Ama bir günden bir güne de anneme şiddetle yaklaştığını bilmem, annem de aksini söylemedi zaten hiç. Kayınvalide gelin çekişmesi olur, şiddet hariç tabi. Ama bir kayınpederin bu denli yüz göz olması pis yani.
Valla konu sahibi, boşansanız haklısınız diyorum. Çıbanın başı, sizi saydırmayan eşiniz çünkü.

Evet orda bir kopukluk olmuş uzun yazınca 2.kızımdan sonra taşındık benim memlekete .onun hamileliği çok kavga gürültüyle geçti hala üzülür hatırlatırım eşime.doğum da sıkıntılı oldu 1 ay yoğun bakımda kaldı falan çok kötü günlerdi.sonra belirgin bir sürtüşme olmadı eşim hep benim memlekette olmasını bir lutüf gibi kullandı.bunalmasn ,sıkılmasın diye üstüne gitmedim haftasonu arkadaşlaryla buluştı falan ses etmedim ben de kızlarımla plan yaptım onları kursa götürdüm annemlere gittim vs
Ev alma olayı oğlumun doğumundan sonra oldu 5 odalı aldık 3+1 di evimiz .kızım sınava hazırlanacaktı 6 ay satmaya uğraştık .sonunda satılınca aklımızda bir ev vardı onu aldık 4+1, üzerine geçen yıl dolar yükselişi başlamadan önceydi 180 bin borçlandık bankaya onu ödüyoruz.
İkimiz de öğretmeniz eşimle.Biraz birikimimiz de vardı o zaman hayat bu kadar pahalı da değildi malum

Umursamadım diyelim nedeni de ben onu hamile kalınca aramamış hayırlı olsun dememişim o yüzden engellemiş .Eşim hep çok dişli ,kendimi ezdirmeyen biri olduğumu söyler ama dediğiniz gibi silik kalmışım baya eş hatrı diye.Neden arkamda durmuyorsun bir anne babam var diyorsun 1 tane de karın var benim hiç mi kıymetim yok gözünde dedim.Haklısın diyor ama eldeki adam bu maalesef, dediğiniz gibi ayakta dururum eşime maddi olarak bir ihtiyacım yok konuştum da artık aile konusu açmıyor ama aramız da belirgin bir soğukluk oluştu ne yazıkki .

İşte muhabbete katılmadım odamda çamaşır ütü çocukların yemekleri vs uğraştım aldık dışarı gezmeye götürdük vs bu da laf söz oldu yüzüm gülmüyormuş , odadan zor çıkıyormuşum ,saçma sapan muhabbet ne yapacaksın beni ilgilen torunlarınla işte !Ve lakin kimse mutlu olamadı 780 km yol gittim o yüzden artık böylesi daha iyi olacak sanırım

Aynen ben hatalıyım yaşım da küçüktü anneme söylüyorum neden izin verdin düğüne daha ev yok bişey yok ortada diye.Ne bileyim bir oğulları yaparlar diye düşündüm o kadar söylediler dedi kadın.
Aslında eşim çok para umuyor ben evimiz arabamız var isteme bişey desem de illa bir beklenti içinde.ilk başlarda ordan ev almayı da biraz onu susturmak için kabul etmiştim aman alalım kiraya veririrz kızlar üniversite ye başlayana kadar borcu biter şeklinde düşünmüştüm. Ama onların planı farklı çıktı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…