eş ailesi ile yakınlaşma hususunda yardım

greengirll

yok başlık falan
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
9.045
9.554
398
Arkadaşlar merhaba,

Az çok durumumu bilen arkadaşlar var, kv-kp ile aram bozuktu görüşmüyorduk, evliliğim de iyi gitmiyordu, eşimle sorunlarımız vardı. Sorunlar son zamanlarda iyice ayyuka çıkınca ya bitirelim ya sıfırdan başlayalım demiştik. Eşim içinde ne varsa ilk kez bu kadar açık şekilde kusmuştu...

Biz 5 yıllık evliyiz, ilk 3 sene hiç bir şikayetimiz yoktu sayılır ufak tefek şeylerden başka, sonra kv-kp nin bana küsmesi darılması benim cevap vermem karşılıklı konuşmalar görüşmemeler. kv nin önce anneme, annemden destek göremeyince aile üyelerine durumu anlatması, bunun benim çok zoruma gitmesi, eşimin gitgide benden uzaklaşması...

Eşim ailesine çok düşkün ve biz yanyana oturuyoruz çok yakınız. İstiyor ki gelinsin gidilsin gönülleri hoş tutulsun, eve misafir gelsin şudur budur...Bunları ben de istiyorum ama bir zamanlar ev düzenimi kuramadım, temizliğe yetişemiyorum eşim dağınık ve pis, ama kadın al ben temizlikten anlamam yapmam da dedi, ben de kadın bulana kadar zaman geçti. O arada annem evimize çok müdahil oldu, kv kenara çekildi. Eşim kv ye yaşadığımız sorunları anlatınca kv de hemen harekete geçti, ben onun bilmesini hayatımıza karışmak olarak algıladım ve kabul ediyorum sert tepkiler gösterdim.

Böyle böyle görüşmemeye başladık ve eşim 1 sene sonunda isyan etti. Ya değiş ya bitirelime getirdi. Ben de tüm cesaretimi toplayıp kv-kp ye gittim konuşmak için...Kv beni çok iyi karşıladı, aramızın bozulmasını istemediğini, yuvanın yıkılmasını istemediğini, böyle bir şeyin vebalini kaldıramayacağını ve asla istemediğini, geçmişi unutup yolumuza devam edebileceğimizi...Biraz saygı sevgi beklediğini vs vsv konuştuk. Tabi bu arada anneme çok kızdığını söyledi, seni hiç uyarmıyor mu kızım ben seni anlıyorum baskı altında yetişmişsin, okul-ev arası gidip gelmişsin hayatı tanımamışsın ama artık evlendin kendini açman lazım dedi...

Annen seni hiç mi uyarmıyor, hiç mi ilgilenmiyor...O kadar kötü oldum ki çünkü kv çocuklarının her şeyi ile aşırı ilgili, önceden anlayıp sorunlarını çözmek için destek oluyor (bence fazla müdahil oluyor ama kendi bilir ), ben hayatım boyunca hiç bir sorunumu annemle paylaşamadım

Çok yakın bir anne-kız ilişkimiz olamadı, annem hep babamla sorunluydu, kardeşimle daha yakında hatta küçükken herkes annen seni değil kardeşini seviyor derlerdi (eniştem falan bile kocaman kocaman insanlar)...Zaten anneme karşı asileşmiştim, tüm derdi temizlikti, sürekli hastaydı....

Dolayısı ile evlilik ile ilgili sorunlarımı da anneme yansıtmamaya çalıştım, bir şey oldu desem noldu gene ay fena oluyorum ay kalbime inecek

Şimdi benim derdim şu, eşimle ne olurum bilinmez, ama öncelikle eşimin ve ailesini gözündeki bir şey öğrenmemiş bilmeyen asosyal kız imajından çıkmak. Çünkü eskiden böyle değildin diyorlar...

Ha şimdi bazı üyeler diyecek mi eşinin ailesi kusursuz mu hayır değil...Ama onlara bu lafları söyleten de biziz, çok da haksız değiller.Öncelikle ağızlarını kapatmam lazım.

İlk görüşmeden sonra ilişkinin devamı için neler yapabilirim? Eşim bir süre yemek falan olmaz dedi biraz yumuşayıncaya kadar.

Şöyle bir şey düşündüm; bu akşam bir kek yapsam eşim de evdeyken annemlere kek bırakıp geliyorum desem mesela? gibi gibi...

Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin...

Belki zamanla degismissinizdir oglunun tutumuyla icine kapanmissindir mesajinizin cogunda kendinzi haksiz bulan bir tavir seziyorum kendinizi iyi olmak zorunda hissedip suclu konumuna dusurmussunuz hayir onlarda iyi olabilir guzelce yaklasabilirdi.s ben de anneme babama hicbir problemi anlatmam asariz zaten pimpirik tavirlar erkek annelerindej daha cok yaygin oluyor umarim istediginiz gibi olur ama esiniz sizin ailenize nasil yaklasiyor madem ailem once gelir diyordu ona gore evlenseydiniz o boyle yaptikca siz daha sogumussunuz gicik olmussunuzdur ne bileyim.s

canımmmm kesinlikle onlarla vakit geçir bende kv ve kp hiç sevmem aramızda bi sorun yok ama işte çoğu gelinin dramını bende yaşadım şunu fark ettim benim eşim vardiyalı çalışıyor mesela yemeği kv yiyiyorum eşim işte oluyor adam bundan mutlu oluyor kek yapıyorum mesela koca kek 2 kişiye fazla yarısını onlara götürüyorum eşim bundan mutlu oluyor mesela bizim ev doğal gazlı kv sobalı yarım kilo kestane alıp hadi gel annenlerde yiyelim diyorum bundan da mutlu oluyor yani demem o gelip gideceksin biraz saygı sevgi bişey mi diyo sana ters bi hareketi mi var derin nefes al büyüktür de yaşlı de unut geeeeç napcan hayat böyle

Annenizle probleminiz olabilir,yakinliginiz olmayabilir... kimseyi.alakadar etmez..birden bire kv gile yakinlasmanizi onermem.. he annem ogretmedi,uyarmadi size ne,kime.ne.. kendileri cok birsey biliyomusluktan geliyor anladihim kadariyla..
Siz de evlisiniz,annenizi anlayin bence. Babanizla sorunlari varsa.. size ilgi gosterememis olabilir ,sevmemis degildir heralde. Ha cidden cocuklarini ayakbagi olarak goren sevmeyen yaka silken anneler de oluyo yok degil.. sizinki nasil bilemem tabi.
Bence illa yakinlik kuruyum diyorsaniz kendiniz bilirsinz sonra kolunuzu kurtaramayabilirsinz,evinizin yolunu.unutup.habire kaynananizda oturuyo bulabilirsiniz kendinizi. Esiniz memnun olur,araniz duzelir belki de,siz huzursuz olursunz bu sefer de..
Ama yemek yapio cagirmak.iyi olabilir.
Yada yemekten sonra cayin yanina pasta alip,yapip hadi siz de gelin diye cagirmak olabilir..

Öncelikle evine kimsenin müdahale etmesine izin verme.
Herseye yetişebilirsin, dağınık ve pis olan kocanı da sürekli uyarıp düzeltmeye çalış.
Eşinin ailesine aranız düzenlene kadar adım atması gereken sensin.
Ama dengeyi iyi ayarla.
Herşey yoluna girer inşallah ama öncelik evliliğin elinden geleni yapmalısın.

şöyle canım biz başta iyiydik sonra bu duruma geldik.onlar da sen değiştin dedi. benim ve ailemin sorunlar yaşadığı bir süreçte onlara çok fazla yansıttık bu hataydı.

eşimin bu huyuna evet gıcık kapmadım değil ama hangi erkek düşkün değil? kendi düşkün olmasa bile sizden beklemiyor mu eşleriniz annemin gönlünü yap diye? tabi ortada büyük sorunlar şunlar bunlar yoksa...

aynen aynen eşim de bunları istiyor işte genel olarak

evet sorunların temel kaynağı bu...bir şeyler yapmaya çalışacağım bakalım hayırlısı...

hayır temizlik bulaşık falan beklentileri yok benden zaten olamaz da çalışıyorum akşama kadar.

isterse fişteklesin kendi bilir..

ben yapacaklarımı kendim için yapaçcağım görüp görmemek onlara kalmış. gene düzelmezse zaten ben bitiririm.

sağolun yorumunuz için...

neler önerirsiniz mesela?

Kayınvalide anlattığına göre kötü niyetli biri değil gibime geldi.
En azından haftada bir mesela her cuma,mübarek olsun demek ya da her pazartesi mutlu haftalar demek,10 günde bir yemeğe çağırmak zor olmasa gerek.
Gerçekten tatlı dil,güler yüzün açamayacağı kapı yok.
Tabii yine diyorum,art niyetli değilse karşı taraf.

teşekkür ederim yorumunuz için, art niyetli ya da değil orasını Allah bilir ama en azından ayrılmamızı istememesi, geçmişi silerim , siz yeter ki iyi olun demesi bunlar güzel şeyler...

Benden tabi ki temizlik vs beklentisi yok elli ayaklı kadın, kp de yardımcı. Yakınlık bekliyor, gelinini ele güne göstermek istiyor çünkü çok yakın oturuyoruz ve çevreyi tanıyor

Ben elimden geleni yapacağım ....Mesela cuma akşamları iş çıkışı uğrasam başta...Sonra mesela aile günümüz var ona davet ederim, yemeğe çağırırım...

Bu akşam kek yapıp götürmeyi düşünüyorum, içeri davet ederse bir kahve içer kalkarım diye düşünüyorum...

Tabii uğramak senin tercihin.
Kapıdan uğrayınca benim akşamım çok bölünüyor yani ben öyle uğramaları pek sevmiyorum.
İşten cidden çok yorgun geliyorum,bir an önce evime girmek istiyorum ben mesela.
Onun yerine gün içinde telefonla gönlünü alıp arada yemeğe çağırıp arada o çağırınca gidiyoruz.
Hoş sohbetle geçiyor,akşamımız,yetiyor bize çok şükür.

Yan binada oturduğumuzdan en azından ilişkiler sıcaklaşana kadar uğrarım diye düşündüm...Çünkü yanyanayız

Ben de öyleyim inan çok evcilim eve atayım kendimi istiyorum akşamları ama çok bozuluyorlar,2 dk uğrasan, yemeği birlikte yesek falan beklentileri var. Eskiden de gitmeyince bozuluyorlardı, istemesem de mecburen biraz uğrarım artık napayım gönülleri olsun diye Eşim de bensiz uğra git gönüllerini al modunda o da mutlu olmuş olur...Zaten kv iş falan yaptırmaz oturup sohbet ederiz , yemekten sonra da sofrayı toplarım bir tek genelde.

yemek açısından da eşimin eve geliş saatleri çok değişken, yemek en fazla cumartesi toplu olabiliyor,onda da malum tüm gün yemek telaşıyla geçiyor, ya da tüm akşam gidiyor...biz de genelde cumartesileri birlikte geçirelim modundayız.

bir düzen kuracağız artık yeterki memnun olsunlar

Ooo çok yakınmış,uğra o zaman tabii.
Çok üstüstte uğrama sonra rutine biner.
Eğer 2 dakika uğraman yetiyorsa,gir 5 dakika sonra kalk,"annecim yine gelirim,var mı bir ihtiyacınız" deyip evine geç bence.

Olur arkadaşım olur.
İnsan istedikten sonra herşeyi yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…