Yöresel Tarif Erzurum Mutfağı

Yöresel Yemekler
Konu dışına, çıkmak istemem ama nasıl yaptığınızı ufak bi anlatır mısınız, özellikle domatesleri rica etsem :KK17:

Canım dolmalık biberleri önce alt kısmından biraz kesiyoruz sonra resimdeki gibi şekil veriyoruz:KK34:İç kısmına domatesin kabuğunu koparmadan kesiyoruz ve gül şekli vererek biberin iç kısmına yerleştiriyoruz.
attachment.php

Bak bu daha yakın bir fotoğraf:KK34:

valla benim eşimde Erzurumlu ama bu yemeklerin hiçbirini görmedim :KK1:
kayınvalidem bi kere kete yapmıştı onuda beğenmedim içinde un olduğu için tadını sevmedim...
Hak veririm ben de sevmem keteyi :)
Bir de diger lezzetleri tatmanizi umuyorum: )

valla benim eşimde Erzurumlu ama bu yemeklerin hiçbirini görmedim :KK1:
kayınvalidem bi kere kete yapmıştı onuda beğenmedim içinde un olduğu için tadını sevmedim...

Hoşgeldiniz:KK16:
Acaba Erzurum 'da yaşamıyorlarsa unutmuş veya bilmiyor olabilirler:KK34:Ben de orda yaşadım bu yemekler bilindik yemekleridir..Oralı olmadığım halde biliyorum:KK34:Kayınvalidenize hatırlatın yada şunlardan bunlardan yapmasını isteyin.:KK56::KK34:

Canım dolmalık biberleri önce alt kısmından biraz kesiyoruz sonra resimdeki gibi şekil veriyoruz:KK34:İç kısmına domatesin kabuğunu koparmadan kesiyoruz ve gül şekli vererek biberin iç kısmına yerleştiriyoruz.

Bak bu daha yakın bir fotoğraf:KK34:
Ellerinize sağlık iki fotoyu da indirdim ,çok teşekkür ederim ,anladim denemek için sabırsızlaniyorum :KK71:

Hak veririm ben de sevmem keteyi :)
Bir de diger lezzetleri tatmanizi umuyorum: )

ah arkadaşım yapan olsa yemem mi :KK1:
yemeyi severim,eşime soruyorum sizin memleketin yemekleri nelerdir diye
o da bilmiyor kete,kadayıf dolması diyor bende bu kadar sanıyordum ne güzel yemekler varmış
kadayıf dolmasınıda severim düğünümüzde ikram etmiştik
ilk o zaman tanıştım kadayıf dolmasıyla :KK1:

o da bilmiyor kete,kadayıf dolması diyor bende bu kadar sanıyordum ne güzel yemekler varmış

Evet yapan olsa mutlaka yenir:KK56:Sahiden yemekleri çok güzeldir:KK34:Hava soğuk olduğu için pek sebze yetişmiyor o nedenle daha çok hamur işi ve patates yemeklerine ağırlık veriliyor.:KK34:.Kadayıf dolması bir hariika:KK56:

gondermem mi canim elbette gonderirim :KK54:
Teşekkür ederim ,eminim çok güzel olur,elinize sağlık: )

kizlar yerden yere vurmayin memleketimin ketesini :26: su boregi kadar olmasada o da guzel :KK53:
Yok yerden yere vurmuyorum ama onu sevmiyorum ,tutamadim kendimi yazdım :)

Kadayıf dolması da guzeldirr ama serbetli olduğu için biraz ağır bir tatlı :)

Hoşgeldiniz:KK16:
Acaba Erzurum 'da yaşamıyorlarsa unutmuş veya bilmiyor olabilirler:KK34:Ben de orda yaşadım bu yemekler bilindik yemekleridir..Oralı olmadığım halde biliyorum:KK34:Kayınvalidenize hatırlatın yada şunlardan bunlardan yapmasını isteyin.:KK56::KK34:

hoşbuldum :KK3:

evet uzun yıllardır istanbuldalar yöresel yemekler pek pişmez,gerçi bizim evdede hiç pişmez,ailemin evindede pişmez :KK1:
kayınvalidem yaşlı sayılır eskisi gibi bişi yapamıyor...

X