Ersağ ürünlerini duyanlar, kullananlar, bilenler....

Çok teşekkür ederim. Gerçekten de hepiniz yardımcı oldunuz :)
rica ederim kendi adıma :) umarım daha az kimyasallarla daha fazla sağlıklı yaşarız. Yediğiniz besinlere de dikkat etmenizi dilerim :) doğal yaşam artık zor. Keşke hepimizin bahçesi ve bahçesinde de bir sabun ağacı olsa :)

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim tekrar. Siteye bir üye olayım bakalım. Dediğiniz gibi 100 tl altı siparişi onaylayacak mı ya da onaylamayacak mı? Okuduğum kadarıyla hepiniz temizlik maddelerinden memnunsunuz. Umarım alabilirim :)

Boreaso sponsor numarası isteyecektir.numaramı verebilirsin . Umarım dilediğin gibi olur.inan ben çok memnunum,sağlıklı bir yaşam diliyorum herkese

Son düzenleme:

merhaba, burada kullanıcı arkadaşlarla deneyimlerimizi paylaşıyoruz. kozmetik olarak kullandıklarım; el kremi, yüz temizleme losyonu,tüy azaltıcı losyon, masaj kremi, el temizleme jeli, roll on...

%100 organik ürün istiyorsanız ersağ her üründe beklentinizi karşılamayacaktır. çünkü organik sertifikalı bitkisel hammaddeler ile sağlığa zararsız miktarda kimyasallar içermektedir.

3,5 aydır kullandığım temizlik ve kozmetik ürünlerden gayet memnun kaldım, ama burada memnun kalmadığı ürünleri yazan arkadaşlarımız da var..

tsk ederım canım cevabın için,bugün ocagı sildiğimde sulandırarak kullandım ve kokusu azaldı

sevindim canım. sulandırınca da temizliyor muş değil mi? kendini boğmaya gerek yok arkadaşım..

ben de satış yapmıyorum ama annem kayınvalidem komşum arkadaşım derken sipariş listesi doluveriyor
argan yağlı şampuanını kullanıyorum, memnunum, annem de kremsiz şampuanını kullanıyor, şaç dökülmem durdu diyor.

boyalı saçlar için de aargan yağlı tavsiye ediliyor zaten. saçımda boya yok benim ama annemin saçında boya var, kremsiz şampuanı kullanıyor, saçının boyası silimedi doğal olarak, gayet de memnun..

ne güzel bir dilek... keşke sabun ağacımız olsaaa...

Boreaso sponsor numarası isteyecektir.numaramı verebilirsin ................ Umarım dilediğin gibi olur.inan ben çok memnunum,sağlıklı bir yaşam diliyorum herkese

iskefiye forumda sponsor numarası vermek yasak. burada deneyimlerimizi paylaşıyoruz, ticaret yapmıyoruz arkadaşım. lütfen mesajındaki sponsor numarasını siler misin?

Arkadaşım bilmiyordum sponsor numarasının yasak olduğunu, özür özür herkesten.yanlız nasıl sileceğim kiii :/

Sevgili krizsavar, benim kullandığım krem Karakafesotu kremi. Fiyatı şuan 27 TL. Ben yılbaşından önce aldığım için 22 TL'ye almıştım..Satın aldığım site Bitki Sandığı.
Çok çok mütevazı bir çift.. Kremi site sahibiyle yazışmalarımdan sonra gözaltım için almıştım. 10 gündür kullanıyorum. Bu arada 12 gün önce keşfetmiştim siteyi:) Ben çok memnun kaldım. Uzun uzun anlatmayayım, siteyi güzelce inceleyin derim :) Komşuma da benden bir gün sonra Atkestanesi kremini almıştık. Komşum 52 yaşında. Kendisini 3-4 gündür görmüyordum. Dün karşılaştık, yüzüne dikkat ettim, pırıl pırıl bir cilt, yanakları pembe pembe olmuş. Çok güzel olmuş cildin dedim. Annem de yılbaşı akşamı aynı şeyi söyledi dedi:) Ben lavanta suyu da almıştım. Böyle buram buram lavanta kokan birşey görmemiştim:)

Bu arada o söylediğin madde Doa Kozmetik'in şampuanında yok. Benim baktığım sülfatsız saç bakım şampuanı. Orada en zararlı iki madde var: Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone. Bunları da şimdi ewg.skindeep'den araştırdım. Puanı sarı 5. Sınırda sayılır ama paraben gibi kötü değil. Bir de dediğin madde şu olabilir:Cocamidopropyl Betaine. Ona da sarı 4 vermiş. Diğer tüm maddelere baktım. Ortalama puanını çıkartırsam yeşil 3 oluyor ve bence ideal şampuan. Bugün gündüz üşenmedim; marketlerde satılan bildiğim tüm şampuanlara ve oldukça pahalı satılan diğer şampuanlara baktım. Hepsinin ortalama puanı sözleşmiş gibi sarı 4-5 :) Ben de şu sonucu çıkardım: İster Loreal,ister Head&sholders,ister Blendax, Nivea, john Freda olsun; hepsi aynı. Tek farkları fiyatı:))

Arkadaşım bilmiyordum sponsor numarasının yasak olduğunu, özür özür herkesten.yanlız nasıl sileceğim kiii :/

mesaj düzenleme paneli diye birşey var yazdığın mesajın altında. oradan silebilirsin mesajının o kısmını...

topiğimizde deneyimlerini paylaşmanı bekleriz...

Arkadaşım yazdığın şeyler bildiğim kadarıyla silinmiyor. Benim yüzümden oldu kusurumuza bakma. Bence alıntı ile cevapla, görmezden gelin, yanlışlık oldu de:)

Ewg.skindeep de nedir? beni mahrum bırakmayın böyle şeylerden yahu :) ben de ersağı otopsiye alırım kendi çapımda evet dediğim madde oydu sanırım, konuya aşina olmayınca tüm japonları birbirine benzetmek gibi tüm kelimeler birbirine benzer geliyor :)

Bu arada ben çamaşır deterjanından çok memnun kaldım. Geçen gün yaptığım yumurtalı ve bol bitkisel yağlı kürden bulaşan örtüm tertemiz çıktı : D
sevgili taydin, bu sabun ağacının meyvesini temin eden bir site bulmuştum ama çok zahmetli geldi

sizler mutfak bezlerinize ersağın hangi ürünüyle suda bekletiyorsunuz arkadaşlar?

canım ben ekim başından beri kullanıyorum çamaşır deterjanlarını, ne eski deterjanımı aradım, ne leke çıkarıcıları.. hem renkli hem beyaz tozunu memnuniyetle kullanıyorum.

ben de buldum o siteyi , ama tembellik diz boyu.. kim uğraşıcak bununla dedimm, ööyle baktım durdum sadece.. ama belki bahçem olsa ağacım olsa kullanırdım

geçen yaz balkonumda domates, nane, roka, maydonoz, altınçilek, çilek yetiştirdim saksılarda.. sabun ağacı de yetişir mi kine saksıda

mutfak bezlerini biraz çamaşır deterjanıyla kaynatıyorum ben. ayrı bir tencere edindim bunun için. eskiden de kaynatırdım ama çamaşır deterjanı ve biraz çamaşır suyuyla. şimdi az çamaşır tozu biraz aktif arada birkaç da damla konsantre ile kaynatıyorum haftada bir..

Arkadaşlar dediğiniz gibi Ersağ'dan 100 tl'lik alışveriş yapmak gerekiyormuş

Kesinlikle :) Ben özellikle kozmetikleri araştırmayı kendime hobi edindim. Açıkçası ünlü markaları araştırdıkça hayal kırıklığına uğruyorum ama bir taraftan da gözüm açılmış oluyor. Ewg.skindeep tüm kimyasalların analizini yapan yabancı bir site. Mesela marka ismi yazıyorsun (Türkiye'de üretilenler çıkmıyor), hop sana o markanın bütün ürünlerini çıkartıyor. Yeşil 0-1-2-3 zararsız demek, sarı ya da turuncu 4-5-6 ortalama risk demek. Yani kullanılabilir ama dikkat diyor. Kırmızı 7-8-9 en tehlikelisi... Kozmetik markalarını çok araştırdım ve dudağım uçukladı:)
Eğer o markayı sitede bulamazsan ya da merak ettiğin bir içeriği öğrenmek istiyorsan sadece o ismi yazıyorsun, çıkartıyor. Ama pek çok ünlü marka toksit, allerji, kanserojen barındırıyor. Zaten ondan sonra hep doğal kozmetik arayışına girdim. Şuanki kullandığım kremden çok memnunum o yüzden... Mesela Rareblossom da çok iyiydi, biraz pahalıydı ama ticaretten (bilmem neden) çekildiler Gece kremi olarak Aveseena kullanıyorum. Aslında ondan da çok memnunum ama nedense bende tüylenme yaptı. Az birşey kaldı. Tekrar almam...
Bir de cosdna diye bir site var ama ben alışkanlık hep bu siteye bakıyorum... Bebek şampuanları bile sarı 4-5 çıkıyor. Düşünün artık gerisini

Arkadaşlar dediğiniz gibi Ersağ'dan 100 tl'lik alışveriş yapmak gerekiyormuş

bildiğim kadarıyla ilk sipariş için geçerli 100 tl lik alışveriş, sonrasında sipariş bedeli sınırlaması yok. yalnız 100 tl nin altında kargo bedelini karşılamıyor.

şekercim eşim bio yu kullanıyo memnunuz şimdilik. uzun yıllardır uğraşmasaydık çoktan kel bir kocacığım olurdu. yani bu şampuanlar konusunda bayağı deneyim sahibi olduk. hair mix diye bi şampuan alıyorduk eczaneden. bitki özlüydü ve ondan da memnun kalmıştık. bir araştır istersen

Çok teşekkür ederim. En iyisi sanırım eczanelerde satılanlar. Market ürünlerini kullanmak istemiyorum artık. Aslında Yves Rocher'in şampuanlarından da memnundum ama içinde çok kimyasal var yahu Birkaç tane organik şampuan markası ve bir de Bioderma var aklımda. Jasön organik mesela, Organix Türk markası, o da organik. Bir de Avalon ile Aveeno var. Bakalım...

Taydin, mesajına cevap yazamadım. Yeniyim ya; daha 35 mesajım olmuş toplamda. Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim. Oturduğum yere çok uzak ama yolum düşerse kesinlikle uğrayacağım. Gerçekten de çok işime yaradı. Hepiniz iyi ki varsınız :)

ben o kadar araştırmamıştım yahu. ne kadar çok marka varmış öyle. bu bitkisel işine de biri vesilesiyle merak sarmıştım zati. hair mix i doktor önermişti.yumuşacık ışıl ışıl olmuştu eşimin saçları, dökülmesi de durmuştu.
argan yağlı şampuanını alacağım ben de. bona cure un ürünlerini kullanıyordum 3 yıldır, çok da memnundum ama çok pahalı olduğundan mütevellit acaba gereksiz mi harcıyorum dedim kendi kendime. bi kaç deneme yapacağım, memnun kalmazsam mecbur tıpış tıpış döneceğim bona cure a (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…