- 12 Temmuz 2006
- 3.036
- 3.085
Kesinlikle :) Ben özellikle kozmetikleri araştırmayı kendime hobi edindim. Açıkçası ünlü markaları araştırdıkça hayal kırıklığına uğruyorum ama bir taraftan da gözüm açılmış oluyor. Ewg.skindeep tüm kimyasalların analizini yapan yabancı bir site. Mesela marka ismi yazıyorsun (Türkiye'de üretilenler çıkmıyor), hop sana o markanın bütün ürünlerini çıkartıyor. Yeşil 0-1-2-3 zararsız demek, sarı ya da turuncu 4-5-6 ortalama risk demek. Yani kullanılabilir ama dikkat diyor. Kırmızı 7-8-9 en tehlikelisi... Kozmetik markalarını çok araştırdım ve dudağım uçukladı:)
Eğer o markayı sitede bulamazsan ya da merak ettiğin bir içeriği öğrenmek istiyorsan sadece o ismi yazıyorsun, çıkartıyor. Ama pek çok ünlü marka toksit, allerji, kanserojen barındırıyor. Zaten ondan sonra hep doğal kozmetik arayışına girdim. Şuanki kullandığım kremden çok memnunum o yüzden... Mesela Rareblossom da çok iyiydi, biraz pahalıydı ama ticaretten (bilmem neden) çekildiler Gece kremi olarak Aveseena kullanıyorum. Aslında ondan da çok memnunum ama nedense bende tüylenme yaptı. Az birşey kaldı. Tekrar almam...
Bir de cosdna diye bir site var ama ben alışkanlık hep bu siteye bakıyorum... Bebek şampuanları bile sarı 4-5 çıkıyor. Düşünün artık gerisini
yani şimdi elimdeki ürünün içindekileri tek tek arayıp zararlı madde içerip içermediğini öğrenebilirim öyle mi. malum ersağ yazınca çıkmayacak. içerik arayabiliriz anladığım kadarıyla ama neyin ne kadar kullanıldığını bilmiyoruz ki. yani doz önemli değil mi burda.. ilaçların hepsi zehir mantığı geldi aklıma dozunda alınırsa ilaç, fazla alnırsa zehir..