merhaba,
ne yazık ki, hepimizde aynı süreçlerden geçmişiz.3,5 yıl önce ankarada ünlü bir tüp bebek merkezinin sahibi doktorun biri, 2 ay sonra tamamen menapoza gireceksin,adet olamazsın,yumurta üretmen de mümkün değil dedi.kıbrısta yumurta bağışı yaptırabilirsin dedi.
Ben de dedim ki bizim gibi hastaların erken menapozdan dönüşü oluyormuş.yüzde 10 ile 20 civarında.takip edilmesi gerekliymiş dedim.
O da alaycı şekilde gülerek BİZ ONA MUCİZE diyoruz dedi.
Ama dediği gibi çıkmadı. adet oldum.hatta bir adet yumurta bile ürettim.tüp bebek yaptılar.ama embriyo tutunamadı.Ama olsun.en azından yumurta üretebildiğimi gördüm...
Birileri bu doktorlara haddini bildirmesi lazım. bizim psikolojimizi bozmaya ne hakları var?ama hamile kalayım.hemen o doktorun yanına gidip haddini bildireceğim.
Bizim gibi hastalar emek,uğraş,sabır istiyor.onlar uğraşmak istemiyorlar.kolay yoldan yumurta bağışına yönlendiriyorlar.geneli böyle...istisnalar kaideyi bozmaz.çok şükür şu an ki doktorum anlayışlı.1,5 yıldır kontrole gidiyorum.bana ayrıntılı bilgi veriyor.
Böyle profosyenelleri buluyoruz ama o aşamaya gelen kadar biz de psikoloji falan kalmıyor......