Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
Bazen keşke bi şansım olsaydı diyorum ama o şansım bile yokmuş ah işte hep bişey söylemeden baştan savma doktorlar yüzü den böyle oldu 2 yıl once gayet düzenli adet görüp fsh 10 du normal dediler bende bi tedbir almadım bu sene fsh 55 di en son[/QU
Benimde öyle oldu saçlarım dökülüyor adetim azalıyor diye kaç kere gittim doktora herşey normal dedi sonra bir gün menopoza girdiğimi öğrendim ağlamaktan helak olmuştum şükür o günler geçti birde yavrum yoğun bakımdan çıksa tek dileğim o ona kavuşmak istiyorum ben olsam donasyonu düşünürüm ot çöp , ilaç tedavisi boş canım gerçekleri kabul edelim
Allah şifa versin inşallah... donasyona da eşim günah diye sıcak bakmıyor evlat edinelim diyo ama evlat edinme prosedürleri de çok teferruat

Yabancı kaynaklardan okudum neler yapılabilinecegini. Şeker tüketiminin kesilmesi. Kan sekerinin yükseltilmemesi. Düzenli spor. Stresten uzak olmak. Çin bitkileri. Belki saracoglunun önerdikleridir. Ve akupunktur yazıyordu. Bitkilerden sonra akupunkturu da deneyebilirim. Kadın hormonlarını düzenliyormuş., yumurtalıklara falan daha fazla kan gitmesini sagliyormuş. İnsan neyden medet umacagını bilemiyor tabi.

Allah şifa versin inşallah... donasyona da eşim günah diye sıcak bakmıyor evlat edinelim diyo ama evlat edinme prosedürleri de çok teferruat
Ben günah olayını hiç düşünmedim doğrusunu istersen böyle düşünen insanlarıda kızmıyorum yorum yapamam herkesin kendi düşüncesi evet onlarca bebek var anne baba isteyen çok istiyorsanız katlanırsınız canım hakkınızda hayırlısı ne ise olsun

Yabancı kaynaklardan okudum neler yapılabilinecegini. Şeker tüketiminin kesilmesi. Kan sekerinin yükseltilmemesi. Düzenli spor. Stresten uzak olmak. Çin bitkileri. Belki saracoglunun önerdikleridir. Ve akupunktur yazıyordu. Bitkilerden sonra akupunkturu da deneyebilirim. Kadın hormonlarını düzenliyormuş., yumurtalıklara falan daha fazla kan gitmesini sagliyormuş. İnsan neyden medet umacagını bilemiyor tabi.
Ben Karatay yaptım şeker onda yasaktı bilmiyorum ne hamile bıraktı beni ama oldu şükür insan herşeyden Umut ediyor ben bile bana taşın suyunu kaynat iç onu bile yapardım aynı yollardan bende geçtim

Ben günah olayını hiç düşünmedim doğrusunu istersen böyle düşünen insanlarıda kızmıyorum yorum yapamam herkesin kendi düşüncesi evet onlarca bebek var anne baba isteyen çok istiyorsanız katlanırsınız canım hakkınızda hayırlısı ne ise olsun
Benim düşüncem donasyona kadar ne günahlar var diyom ama işte hayırlısı ga napalim olmazsa da nasip der bi çocuğun hayatına dokunurum

Sizin yumurtaliklariniz varmi o konuda ne soyluyor doktorlar

Ben de her şey düzenliyken bir aylık gecikme için doktora gidip fsh 25 olarak 38 yaşında menopozla tanışan şoku hala atlatamayan biriyim. Menopozda kilo almak ve hızlı yaşlanmak kader mi yaşayanlar aydınlatabilir mi rica etsem...

Yumurtalık varsa aşılama olmuyor mu
Birşey yapmadım. Sadece dogum kontrol hapı. Östrojenle büyüdü sanırım. Yumurtalık var ama içinde yumurta var mı bilinmiyor. Öncelikle alternatif tıpla baslamak istedim. 1 bucuk yıl önce sadece amh degerimi öğrenen hacettepeden bir doktor cok zor durumun gerçekten cocuk düşünüyor musun demişti. Günlerce agladım. O sırada cocuk istemiyorduk zaten. O yüzden bir süre doktora gitmek istemiyorum.

merhaba. foruma bugun katıldım. 28 yaşındayım 2 yıllık evliyim. 15 yaşından beri doğum kontrol hapıyla adet oluyorum. 1 hafta önceki sonuclara göre fsh 80 amh 0.01. saracoglu nun sitesine mail attım. erken menopoz kürünü önerdiler. adım adım nasıl yapılacagı yazılı bir kagıt olacakmıs kutunun içinde. ancak baklavayı, pastayı geçtim incir bal gibi dogal tatlıları yememeniz gerek dediler. seker fsh degerini yükseltirmiş. 2,5 ay bu kürleri uygulayıp tekrar kan aldırıcam. sonuca göre ayni ya da baska bir küre karar verecekler. bu hafta nasipse kürlere ve şekersiz hayata baslayacagım. siz de şekeri kesmiş miydiniz acaba? buna ragmen sonuc alamadınız mı.
Durumunuz nedir

arkadaşlar benim merak ettiğim konu fsh ve lh değerlerimi düşürebilirmiyim sizlerin değerleri oldukça düşük benim değerlerime bakarak.siz 25-45 lerden bahsediyosuzki benim değerler sizlerinkinin 2 katı
düşürmek içi önerebileceğiniz bir kür varmı lütfen .
Merhaba bende aynı sizin durumdayım şuan değerleriniz nedir

merhaba,
ne yazık ki, hepimizde aynı süreçlerden geçmişiz.3,5 yıl önce ankarada ünlü bir tüp bebek merkezinin sahibi doktorun biri, 2 ay sonra tamamen menapoza gireceksin,adet olamazsın,yumurta üretmen de mümkün değil dedi.kıbrısta yumurta bağışı yaptırabilirsin dedi.
Ben de dedim ki bizim gibi hastaların erken menapozdan dönüşü oluyormuş.yüzde 10 ile 20 civarında.takip edilmesi gerekliymiş dedim.
O da alaycı şekilde gülerek BİZ ONA MUCİZE diyoruz dedi.
Ama dediği gibi çıkmadı. adet oldum.hatta bir adet yumurta bile ürettim.tüp bebek yaptılar.ama embriyo tutunamadı.Ama olsun.en azından yumurta üretebildiğimi gördüm...
Birileri bu doktorlara haddini bildirmesi lazım. bizim psikolojimizi bozmaya ne hakları var?ama hamile kalayım.hemen o doktorun yanına gidip haddini bildireceğim.
Bizim gibi hastalar emek,uğraş,sabır istiyor.onlar uğraşmak istemiyorlar.kolay yoldan yumurta bağışına yönlendiriyorlar.geneli böyle...istisnalar kaideyi bozmaz.çok şükür şu an ki doktorum anlayışlı.1,5 yıldır kontrole gidiyorum.bana ayrıntılı bilgi veriyor.
Böyle profosyenelleri buluyoruz ama o aşamaya gelen kadar biz de psikoloji falan kalmıyor......
Merhaba yıllar önce geçmiş bu diyalog fakat buralardaysanız ben yine sormak istiyorum Ahmet Erdem miydi acaba bahsettiğiniz doktor?

X