Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
slm pantera,
ben de iki kutu cyclo bitirdim, ama her kutunun sonunda adet oldum, doktorunun dediği gibi bu hapla adet olmamız gerekiyor aslında, daha önce adet görüyor muydun, yoksa hayatında hiç adet görmemiş miydin? Belki de hamilesin? Hamile kalma ihtimalim yok deyip de test yapmayan arkadaşlar oluyor, bir kaç ay geçtikten sonra farkediyorlar hamileliklerini, çünkü normalde adet göremediğimizden gecikmeden şüphelenmiyoruz. İnşallah öyledir arkadaşım. Sen kaç yaşındasın, ne kadar oldu bu durumu öğreneli, değerlerin kaç? hangi doktora gidiyorsun? ne çok sordum di mi ama hepimiz bilgiye ve umuda açız şu an.

ben evli değilim canım o yüzden şuan hamile kalma gibi durumum da yok tabi :) 2 ay oldu bu durumu öğreneli.8 yıldır 1 gün adet görüyodum ben 2. gün hiç olmadı hayatımda 1 günde çok az kanama oluyodu ben normal sandıgım için hiç doktora gitmedim.2 ay önce düzensizlikte olunca çevremin baskısıyla gittim doktora hiç böyle şeyler duyacagımıda beklemıyodum bana ilk ilaç cylo prognava verdi bitir gel dedi gittim bende kanama olmamıstı olman gerekirdi doktor :)
23 yasındayım bn canım.boluda yaşıyorum ben. fsh 41 e2 40 diğerlerini hatırlayamıorm suan cnm

ben evli değilim canım o yüzden şuan hamile kalma gibi durumum da yok tabi :) 2 ay oldu bu durumu öğreneli.8 yıldır 1 gün adet görüyodum ben 2. gün hiç olmadı hayatımda 1 günde çok az kanama oluyodu ben normal sandıgım için hiç doktora gitmedim.2 ay önce düzensizlikte olunca çevremin baskısıyla gittim doktora hiç böyle şeyler duyacagımıda beklemıyodum bana ilk ilaç cylo prognava verdi bitir gel dedi gittim bende kanama olmamıstı olman gerekirdi doktor :)
23 yasındayım bn canım.boluda yaşıyorum ben. fsh 41 e2 40 diğerlerini hatırlayamıorm suan cnm

Anladım canım, senin durumun daha farklı, peki doktorun bu ilaçla olman lazımdı dedikten sonra başka bir şey yapmadı mı? yani şu an ne yapman gerekiyormuş?

arkadaşlar hepinize selam...daha önce yazmıştım 31 yaşındayım ve menapoza girdim...geçen gün kanalları zaplarken bir jinekolog menapozdan bahsediyordu,dinleyeyim dedim...sizlere umut olsun diye dediklerini aynen yazıyorum;erken menapoz hastalarında %2-5 oranında geri dönüş olur dedi:nazar:

arkadaşlar hepinize selam...daha önce yazmıştım 31 yaşındayım ve menapoza girdim...geçen gün kanalları zaplarken bir jinekolog menapozdan bahsediyordu,dinleyeyim dedim...sizlere umut olsun diye dediklerini aynen yazıyorum;erken menapoz hastalarında %2-5 oranında geri dönüş olur dedi:nazar:

Rabbim bize o düzelmeyi nasip etsin inşallah.

Arkadaşlar niye artık yazan pek yok? Durumlarınız düzeldiyse de yazın ki bize umut olsun. Ben muayeneye gidince doktorun söylediklerini yazacağım demiştim. Kist vardı en son, son muayenemde yine kistten dolayı yumurtlama olmuyor muhtemelen dedi ve bu sefer de 5 gün kullanım için başka bir yumurta tetikleyici ilaç verdi. Kist var bu ay için ümit veremem demesinin üzerine kist yokolmadan neden tekrar harekete geçti anlamadım. Eğer bundan da sonuç alamazsak... dedi, ödüm koptu yapacak bişi kalmayacak diyecek diye :KK43:( Bundan da sonuç alamazsak başka ne yapılabilir o zaman bakarız dedi. Öyle çaresizim ki. Eşim de allak bullak. Boşanalım demiyor belki ama içinde o tereddütü yaşıyor, kaldı ki biz çocuk için deliren bir çift değildik. Ne hale geldik, kendime mi üzüleyim, onun sorumluluğu da üstümde ona mı üzüleyim. FSHı tekrar ölçtüremedim, adet olmuyorum ki gidip ölçtüreyim düzenli olarak. Kullandığım tüm otları, bitkileri de kist haberini aldıktan sonra bıraktım. Ağır geldi diye düşündüm.

Erken menopoz...hayatıma 2010 yılında 4 ay üst üste adet olamadığım için doktora gittiğimde girdi ve o gün bu gündür sıkıntılarını yaşıyorum.o dönemde yüksek lisans yaptığım için sık sık şehirler arası yolculuğa gidiyordum ve klasik bayan geçiştirmesi hava değişimi stres vb. nedenlerden adetim geçikiyo deyip doktora gitmeyi erteledim.ne zamanki ateş basmaları, ağlama nöbetleri yaşamaya başladım hadi bi doktora gideyim bakalım ne çıkıcak dedim ve tahlilleri inceleyen doktorum şok olmuş bir vaziyette menopoza girmiş gözüküyorsunuz dedi.çünkü FSH'ım tavan 120 ile tavan yapmıştı.yaşımın 26 olması nedeniyle belki tahlillerde bir karışıklık olmuş olabilir diye tekrar tahlil yaptırdı ancak sonuç yine aynıydı ERKEN MENOPOZ.
Ağladım zırladım ama hiç bişey değişmedi çevremdeki herkes biran önce evlen ve çocuk yap belki durum kendiliğinden düzelir diyordu.sonuç itibariyle 2 yıl sonra yani 2012 de hayatıma anlam katan erkekle tanışıp kısa sürede evlendik.evlendikten sonra hiç bişekilde korunmadım daha önce kullandığım menopoz ilaçlarımı kullanmadım ve sonuç...3 ay adet olamamak....doktora muayeneye gittiğimde normal yollardan çocuk sahibi olamazsınız sizi tüp bebek merkezine sevk ediyim dedi.eşim doktora güvenmediği için başka bir şehirde 5 ayrı doktora daha gittik.biri normal yollarlada olur ancak çok zaman alır derken diyeri gidip evlatlık alın diyordu...herkafadan ayrı sen anlıycağınız.
Eşimin iş yerindeki bir abla sağolsun durumumu bildiği için araştırmalar yapmış ve bana hayıt tohumunu bulmuştu.tabi ben bu tarz şeylere pek inanmam ama sırf onu kırmamak ve denemek adına aldım 1,5 ay kullandım bende tık yok adet madet olamadım.bu böyle olmıycak dedim ve doktorumun önerdiği ilacıma başladım.bildiğiniz üzere bu ilaçlar 21 tabletten oluşur ve ilaç bittikten yaklaşık 5 gün sonra adet olursunuz ki ben bazen 10 gün sonra adet olabiliyordum.ilacımın 11 tabletini içtiğim gün adet oldum eşime söylediğimde hayıtın etkisi olabilir ilacı bırak tekrar onu iç bakalım ne olucak dedi.
Hayıtı yaklaşık 2,5 aydır kullanıyorum ve ilaç kullanmadan 2 kere adet oldum daha önce ilaç kullandığım halde bile adet olamadığım durumlar bile vardı.
arkadaşlar kesinlikle tavsiye ederim alın ve kullanın emin olun sizde faydasını görüceksinizdir.hayıtla ilgili her sorunuzu cevaplamaya hazırım....ALLAHIM isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.

Maryrainn nasıl yapıyorsun hayıtı canım anlatırmısın hayıttan başka birşey daha içiyor musun merak ettim benimde fsh yüksek ve ilaçla adet oluyorum.

Hayıt tohumunu alıp mı çay yapıp içiyorsun günde kaç defa içiyorsun aç veya tokmu içiyorsun canım biraz ayrıntılı yazarsan sevinirim

Maryrainn nasıl yapıyorsun hayıtı canım anlatırmısın hayıttan başka birşey daha içiyor musun merak ettim benimde fsh yüksek ve ilaçla adet oluyorum.

Hayıt tohumunu alıp mı çay yapıp içiyorsun günde kaç defa içiyorsun aç veya tokmu içiyorsun canım biraz ayrıntılı yazarsan sevinirim

mrb semoş 1 çay kaşığı kadar hayıt tohumunu havanda ezdikten sonra birbuçuk su bardağı suya koyup kaynatıyorum.aldığım yerde beş dakika kaynatın demişlerdi ama o zaman tadı çok acı oluyo midem kaldırmadığı için ben kaynadıktan bikaç saniye sonra altını kapatıyorum ılık bir şekilde tok veya aç karnına hiç fark etmiyor hergün sabah akşam bir su bardağı içilmesi gerekiyo.etkisini görmen için aralıksız 3 ay kullanman lazım tabi kısırlık tedavisi için bu süre bir yıla çıkıyo.umarım sende de işe yarar.ben ilk başlarda pek inanmamıştım ama şimdi en azından adet olabiliyorum kim bilir ilerleyen zamanlarda birde bebişimiz olur :)
senin sadece fsh mı yüksek başka bir problemin varmı?

sen havanda ezdikten sonra suyla berabermi kaynatıyorsun hayıt tohumunu.

ben ezmeden hayıt tohumunu kaynamış suyun içine atıyorum 5 dak. bekletip içiyorum .tam olarak ezilmiyor çünkü. sen nasıl ezebiliyor musun

benim fsh yüksek adet olamıyorum işte
çok şükür başka problem yok

ama 5 senedir uğraşıyorum işte

sen havanda ezdikten sonra suyla berabermi kaynatıyorsun hayıt tohumunu.

ben ezmeden hayıt tohumunu kaynamış suyun içine atıyorum 5 dak. bekletip içiyorum .tam olarak ezilmiyor çünkü. sen nasıl ezebiliyor musun

benim fsh yüksek adet olamıyorum işte
çok şükür başka problem yok

ama 5 senedir uğraşıyorum işte

havanda ezdikten sonra soğuk suyun içine koyup kaynatıyorum.tohumlar sert olduğu için tamamının ezilmesi münkün değil tabi ama ezebildiğim kadar ezip suyun içine atıyorum.
yüksek fsh günümüzde sıkça görülen bir problem malesef.umarım bu sıkıntıdan biran önce kurtulursun.ben artık bayanların bu sitede güzel haberler yazmasını diliyorum belki bize de önder olur yaptıkları da şifa olur.

benim aldığım yerde de internette de ezilerek yazıyodu ama hayırlısı inşallah faydasını görürsün

fsh 53 den 57 ye yükselmiş ! doktor sürekli değişir bu değerler dedi :26: bitkisel takviyelere ve ilaçlara devam ediyorum 3 gündür adetim ilk defa :KK31: 3 gün sürdü.

mrb kızlar ?

yaklasık 6 bucuk kılo verdım ve bu bıle fsh ı olumlu etkılemıs. be uc bucuk yıldır cyclo progynova kullanarak adet oluyorum. yasım 29 erken menopoz denıldı ıkı kez tup bebek denedım yumurtalarım catlamıyor.

neyse ılk zamanlar 29 olan fsh, hap ıle 12 ve 8 e kadar ınmıstı. yaklasık 3 yıldır sureklı 6 cıkıyor. guzel bır rakam oldugunu soylenıyor ama ılk kez bu ay 5,18 cıktı.

fsh 5,18
lh 7,86
e2 113

amh test yaptırdım ılk kez. sonuc 0,17. normal degerler 0-6 arası belırlenıyormus. 0 a yakın oldugu ıcın kotuymus ama cok da kotu degıl dedı doktor ama bu konuda bılgılı uzman bır doktor degıl oyuzden ıcıme sınmedı.

sız ne dıyorsunuz kızlar sonuclarım ıcın ?

bişey sorucam bu cylo prognavayı üçbuçuk yıldır devamlımı kullanıyorsun...yan etkisi varmı hiç.....

bişey sorucam bu cylo prognavayı üçbuçuk yıldır devamlımı kullanıyorsun...yan etkisi varmı hiç.....

2009 temmuzdan berı kullanıyorum ben. ıstah acıyor acayıp. Uyku halı, halsızlık yapıyor. Mıdem bulantısı ya da mıde agrısı yapmadı ben de. Ama ınanılmaz gobek bolgesını yaglandırıyor, sarkıyor gobek baya.

kilo yaptığğı çok doğru 1 ayda 3 kilo aldım bu haptan sonra ben ama hap bende kanama yapmadı hiç adet olmadım bu hapla:KK31:

Filo .!.:
cnm bendede aynı sorun var benmde fsh 101 çıktı...fartural verdi.....adet olunca cyloya başla dedi......adet olmazsan gel gel dedi ama oldum...cyloyu 2 yıl kullan dedi....cyloda ara kanama yaptı ne yapacağımı şaşırdım..ilacı bıraktım..ne yapacağım bilmiyorum...gelişmelerden beni haberdar edersen sevinirim....

canım ben üç ay kullandım bıraktım çünkü göbek ve kalça bölgemi aşırı derecede yağlandırdı.Her gören sana ne oldu böyle falan dediler ayrıca ayak ve bacaklarımda çok ağrı oluyordu. sonra öğrendimki bu tür ilaçlar bacaklardaki damarları tıkıyormuş. uzun süredir araştırıyordum sonra birkaç kişinin tavsiyeleriyle akapunktura başladım.Doktorum 2 yıl hiç adet görmeyip akapunkturla düzene giren çok insan olduğunu söyledi.Ayrıca daha aklına gelen her türlü şikayetinide dinleyip hepsini komple tedavi ediyor canım.Yani kendi deyimiyle sivrisinek avcılığı yapmıyor bataklığı kurutuyor zaten sonra tüm sıkıntılar kendiliğinden çözülüyor zaten.

Merhabalar benim size bir sorum olacaktı... Cevap verirseniz memnun olurum... 28 yaşındayım üç yaşında bir çocuğum var... Son üç adetimi düzensiz görüyorum şöyle ki

İlki 50 gün sonra kendiliğinden

İkincisi 57 gün sonra Dr verdiği söktürücü ilaç ile

Üçüncüsü yani şu anda da 56 günüm ve hala olmadım...cuma iki ay olacak

Ki kere Dr gittim ikisi de hormon tahlili falan istemedi ben şimdi eğer adet olabilirsem üçüncü gün kendim gidip istemeyi düşünüyorum...

Sorum adet söktürücü ile adet olursam bu tahlil yine de yapıla bilir mi... Yoksa doğru sonuç vermez mi
Erken menopozdan korkuyorum...:26:

bence önce doktora git hormon testi iste içtiğin ilaçlar testi etkiler ben 34 yaşındayken hormonlarım girmeye başladı menopoza 41 yaşındayım seninkisi gibi ara ara oluyorum ama tam sökülmüyor ama çok defa doktora giden biri olarak başka çocuk istemiyorsan lütfen söktürücü veya tedavi edici ilaç kullanma bu ilaçllar ileriye dönük ciddi hastalıklar çıkarıyor mesela meme kanseri olma olasılığın çok yüksek ama şunu yapabilirsin sipral taktır bu seni 3-4 sene menopozu engeller ve rahat sökülür çaylar filan inan ki hikaye doktorum bana dediği vücut dengesini bozma eğer girdiyse barışık yaşamak hala sıkıntılar yaşıyorum ama hiçbir şey yapmıyorum

X