Menopoz Erken Menopoz ve fsh

Menopoz nedir ? Belirtileri ve menopoz süreci hakkında paylaşımlar
slm pantera,
ben de iki kutu cyclo bitirdim, ama her kutunun sonunda adet oldum, doktorunun dediği gibi bu hapla adet olmamız gerekiyor aslında, daha önce adet görüyor muydun, yoksa hayatında hiç adet görmemiş miydin? Belki de hamilesin? Hamile kalma ihtimalim yok deyip de test yapmayan arkadaşlar oluyor, bir kaç ay geçtikten sonra farkediyorlar hamileliklerini, çünkü normalde adet göremediğimizden gecikmeden şüphelenmiyoruz. İnşallah öyledir arkadaşım. Sen kaç yaşındasın, ne kadar oldu bu durumu öğreneli, değerlerin kaç? hangi doktora gidiyorsun? ne çok sordum di mi ama hepimiz bilgiye ve umuda açız şu an.

llütfen menopoz için verilen ilaçlara dikkat edelim bu ilaçların yan etkilerinden biri meme kanseri bende aynı dertle muzdaripim 34 yaşından beri çekiyorum şuan 41 yaşındayım hala uğraşıyorum kardeşim hemşire onun aracılığıyla çok doktora giden biri olarak söylüyorum lütfen ilaçlara dikkat elimizden geldiğince vücudun dengesini bozmuycas denge o şekilde çalışıyor biz ise ilaçlarla hayır bu şekilde diyoruz sonra bir bakıyorsun başka yerde başka ciddi hastalıklar söylemek istedim

hepinize slm arkadaşlar...bende 31 yaşında erken menapozlulardanım:KK50:benimki genetik geçişli,annem teyzem,anneannem hep35-40 arası adetten kesildiler.ne yazık ki bende daha önce oldu.oysa ben süreci geriye almak için farkına vardığım andan itibaren sigarayı bıraktım,sağlıklı beslenmeye çalıştım,kiloma dikkat etmeye,yürüyüş yapmaya çalıştım,olmadı.2008 den beri pre-menapoz dönemindeydim,6 aydır da menapoz.çok şükür bir evladım var...forumdaki menapoz mesajlarını okuyorum da dikkatimi çekti;hayıt tohumu,soğan suyu,aslan pençesi,macunlarla fsh düşürmeye gebe kalmaya çalışıyorsunz:KK43:hepsini denemiş biri olarak söylüyorum;evet fsh gerçekten düşüyor,ama eğer tamamen menapozda iseniz,gebe kalmanıza imkan yok:KK14:evet 2008 den beri bende bunlarla uğraştım,çoook araştırdım,okudum.biz %1 lik bir orandayız,ve bu oran gittikçe artıyor.yumurta bu kürlerle üreyen,oluşan bir şey değil maalesef!kız çocukları daha anne karnındayken 2-3 milyonluk bir yumurta rezervine sahipler,doğarken bu oran 300bine kadar düşüyor,ergenlikle beraber her reglde bunların bir değil birkaç tanesi atılıyor,menapoza kadar bu süreç böyle.yani bu kürlerle yumurta üretemiyor,fshınızı düşürüyorsunz,eğer gebelik gerçekleşiyorsa zaten menapoz değil muhtemelen pko lusunuz ya da kıyıda köşede kalmış yumurtaya denk geliyor.haa bu kadar yazdıktan sonra şun da söyleyeyim;bu %1lik kısmın %10 u geri dönebiliyormuş,ama ben çevremde menapoza girdikten sonra tekrar düzenli regl olanı görmedim.son olarak ALLAH hepinizin yardımcısı olsun,özellikle bebek isteyenlerin...

bende sana katılıyorum benimkide erken menopoz ama katılımsan değil sanırım arkadaşlara onu söylüyorum evet soğan kürü olabilir söktürebilir ama bebek işi farklı birde lütfen ilaçları kullanımları çok önemli bu ilaçların ilerde meme kanseri yapma olasılığı çok yüksek doktorunuza bu sorun evet diyeceklerdir ama gittiğim doktorlardan şunu biliyorum menopozu ertelemek isteyenler için tehlikesiz bir yöntem olarak sipral taktırmayı önerebilirim bu 2-3 sene ertelediğini biliyorum hemde bu ilaçlar kadar hormon içermiyor

Arkadaşlar ben 41 yaşındayım ve 2,5 sene kadar önce menapoza girdim.ilk zamanlar biraz ateş basması yaptı fakat çok kısa sürdü şu anda ise hiç ateş basmam yok çok şükür ...benim merak ettiğim ilaçkullanıyormusunuz adet olmak için...

bende 41 yaşındayım 34 yaşından beri uğraşıyorum sakın kullanma bu ilaçlar çok yüksek hormon içeriyor meme kanseri olasılığı çok yüksek

bende 41 yaşındayım 34 yaşından beri uğraşıyorum sakın kullanma bu ilaçlar çok yüksek hormon içeriyor meme kanseri olasılığı çok yüksek

Merhabalar,ben de 44 yasindayim ve 37 yasimdan beri menapozdayim.dogum kontrol haplarini oneririm.Az hormon var.Bir de livial kullanabilirsiniz o da sicak basmalarina iyi geliyor ve kemik erimesini engelliyor.Evet hormonlarin zarari var ama kullanmayinca da iskelet cokuyor,kalp hastaliklari basliyor.Agir hormonlardan kacinmanizi tavsiye ederim.

bende sana katılıyorum benimkide erken menopoz ama katılımsan değil sanırım arkadaşlara onu söylüyorum evet soğan kürü olabilir söktürebilir ama bebek işi farklı birde lütfen ilaçları kullanımları çok önemli bu ilaçların ilerde meme kanseri yapma olasılığı çok yüksek doktorunuza bu sorun evet diyeceklerdir ama gittiğim doktorlardan şunu biliyorum menopozu ertelemek isteyenler için tehlikesiz bir yöntem olarak sipral taktırmayı önerebilirim bu 2-3 sene ertelediğini biliyorum hemde bu ilaçlar kadar hormon içermiyor

cnm bunu ilk kez duydum...biraz açıklarmısın spral nasıl erteliyor...bende adet olamıyorum menapozdayım....

peki arkadaslar ben cylo prognova kullanmayı düşünüyorum...buda yan etkisi yüksek bir ilaçmı...görüşlerinizi bekliyorum arkadaslar...

llütfen menopoz için verilen ilaçlara dikkat edelim bu ilaçların yan etkilerinden biri meme kanseri bende aynı dertle muzdaripim 34 yaşından beri çekiyorum şuan 41 yaşındayım hala uğraşıyorum kardeşim hemşire onun aracılığıyla çok doktora giden biri olarak söylüyorum lütfen ilaçlara dikkat elimizden geldiğince vücudun dengesini bozmuycas denge o şekilde çalışıyor biz ise ilaçlarla hayır bu şekilde diyoruz sonra bir bakıyorsun başka yerde başka ciddi hastalıklar söylemek istedim

daha önce yazmıştım erken menopozdayım diye...ilaç konusunda senle hemfikirim,ALLAH böyle uygun görmüş ve bitmiş,vardır bir hayır diye düşünüyorum ve doktorlarımın tüm ısrarlarına rağmen ilaç almıyorm...hiçbir sıkıntım da yok çok şükür,ileride dayanamayacağım acılar,üzüntüler yaşamaktansa ilaç içmemeyi tercih ediyorum,olacaksa da osteoporoz olsun,cildim erken buruşsun,kanser olmaktansa...vücudun bir dengesi var,ritmi var,ilaçsız da sürdürüyor,niye dışarıdan müdahele edip bozayım?ona iyi gelse ötekini bozar,bedenim ilaçlarla kirletilemeyecek kadar değerli...

daha önce yazmıştım erken menopozdayım diye...ilaç konusunda senle hemfikirim,ALLAH böyle uygun görmüş ve bitmiş,vardır bir hayır diye düşünüyorum ve doktorlarımın tüm ısrarlarına rağmen ilaç almıyorm...hiçbir sıkıntım da yok çok şükür,ileride dayanamayacağım acılar,üzüntüler yaşamaktansa ilaç içmemeyi tercih ediyorum,olacaksa da osteoporoz olsun,cildim erken buruşsun,kanser olmaktansa...vücudun bir dengesi var,ritmi var,ilaçsız da sürdürüyor,niye dışarıdan müdahele edip bozayım?ona iyi gelse ötekini bozar,bedenim ilaçlarla kirletilemeyecek kadar değerli...

cnm kaç yaşındasın...

102 ye yükselmiş fsh :KK5::KK5: ilaçları kullandım düzenli ama bu ara çok üzüldüm stres yaptım ondan mı bukadar yükseldi acaba ? etkiler dimi üzüntü stres ?:26:

102 ye yükselmiş fsh :KK5::KK5: ilaçları kullandım düzenli ama bu ara çok üzüldüm stres yaptım ondan mı bukadar yükseldi acaba ? etkiler dimi üzüntü stres ?:26:

cnm önceki fsh kkaçtı..ne kadar zamanda 102 olmuş...adetliykenmi yaptırdın testi ....hormon ilacı kullanıyormusun ..bnmde 101 çıktı fsh...

Herkese merhaba, aranızda yeniyim aslında uzunca bir süredir forum saylar ında yazılanları takip ediyor kendime umut ışığı arıyorum. Ben 24 yaşındayım bu erken menopoz illetiyle iki yıldır mücadele ediyorum. Gitmediğim doktor gitmediğim hastane kalmadı. Hepsi ay ı şeyi söylediler ben yine de tatmin olmadım araştırdım okudum, ağladım, pes ettim ve ardından yeniden umut ışığı aramak için yola koyuldum. İlk polikistik Ömer teşhisi konuldu sayısız ilaçlar kullandım fayda etmedi ardından üniversite hastanesine gittim orada yapılan testlerde alt üst oldum yumurtalıklarımın hiç kalmadığını fsh değerimin yüksek olduğunu söyleyip gönderdiler. Başka doktorlar başka yıkımlar... En son gittim doktor ise kromozom ve amh testimin Cook iyi olduğunu hatta onun tabiriyle yumurtalıklarımın şekli ve boyu itibari ile "harika" olduğunu dike getirdi. Fakat fsh değerim 20.1 bir yılda ciddi yükselme gerçekleşti. Regli ise olamıyorum suan kullandığım prognova ilacıyla bile zor oluyorum ya da 1 gün sürüyor. Geceleri terlemekten uyuyamamam, halsizliklerim de cabası. Ne zor bir iletmiş bu Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şimdi ise bitkisel kürlerse başlayacağım. Ne olur bu illeti yenen varsa umut ışığı olsun bize. Deneyimlerini paylaşsın bizimle.

cnm önceki fsh kkaçtı..ne kadar zamanda 102 olmuş...adetliykenmi yaptırdın testi ....hormon ilacı kullanıyormusun ..bnmde 101 çıktı fsh...

42-53-57-102 şeklinde canım 3.günü gel dedmişti evet 3.günü gittim bende hormon ilacı kullanıyorum canım.
geçmiş olsun sanada cnım :KK31:

bişey sorucam bu cylo prognavayı üçbuçuk yıldır devamlımı kullanıyorsun...yan etkisi varmı hiç.....

Merhaba
40 yasindayim. Gecen seneden beri her uc ayda bir olan adet kanamalari bir cikan bir normallesen FSh degerlerinden sonra en son 17 Mayisda adet oldum, FSH 40 cikti, henuz yumurtaliklara baktirmadim. Ingiltere de yasiyorum burda da isler o kadar yavas gidiyor ki...Esim cok bebek istiyor, en azindan Tup Bebek denemek istiyor.. Evliligim bitecek sanirim...Bir uzuntuye bir yenisi ekleniyor...

Burda ki doktor, tup bebek ihtimalini de dusuk goruyor, erken menapozdasin sen diyor.. Bir kac tane Istanbulda ki hastaneler email attim, bu is ne kadar surer, kac paradir, umut var mi diye.. Henuz cevap gelmedi birinden..
Bu sayfai buldum dun geceden beri okuyorum. Guzel haberler bekleyenler, istediklerine kavusanlar.. Ayni dertden muzdarip insanlar dert ortagi olanlar, O kadr begendim ki...Paylasmak ne kadar guzel...

Benim derdime bir care.. bu surecten gecen var mi acaba aranizda? Tup Bebek denemesi yapsam mi? Ne diyorsunuz?

Merhaba
40 yasindayim. Gecen seneden beri her uc ayda bir olan adet kanamalari bir cikan bir normallesen FSh degerlerinden sonra en son 17 Mayisda adet oldum, FSH 40 cikti, henuz yumurtaliklara baktirmadim. Ingiltere de yasiyorum burda da isler o kadar yavas gidiyor ki...Esim cok bebek istiyor, en azindan Tup Bebek denemek istiyor.. Evliligim bitecek sanirim...Bir uzuntuye bir yenisi ekleniyor...

Burda ki doktor, tup bebek ihtimalini de dusuk goruyor, erken menapozdasin sen diyor.. Bir kac tane Istanbulda ki hastaneler email attim, bu is ne kadar surer, kac paradir, umut var mi diye.. Henuz cevap gelmedi birinden..
Bu sayfai buldum dun geceden beri okuyorum. Guzel haberler bekleyenler, istediklerine kavusanlar.. Ayni dertden muzdarip insanlar dert ortagi olanlar, O kadr begendim ki...Paylasmak ne kadar guzel...

Benim derdime bir care.. bu surecten gecen var mi acaba aranizda? Tup Bebek denemesi yapsam mi? Ne diyorsunuz?

merhaba arkadaşım... bence hiç zaman kaybetmeden bir tüp bebeği merkezine git ve tedavine bir an önce başla... Allah'tan ümit kesilmez. hem bu gibi durumlarda tek bir doktorla kalınmaz ...

Herkese merhaba, aranızda yeniyim aslında uzunca bir süredir forum saylar ında yazılanları takip ediyor kendime umut ışığı arıyorum. Ben 24 yaşındayım bu erken menopoz illetiyle iki yıldır mücadele ediyorum. Gitmediğim doktor gitmediğim hastane kalmadı. Hepsi ay ı şeyi söylediler ben yine de tatmin olmadım araştırdım okudum, ağladım, pes ettim ve ardından yeniden umut ışığı aramak için yola koyuldum. İlk polikistik Ömer teşhisi konuldu sayısız ilaçlar kullandım fayda etmedi ardından üniversite hastanesine gittim orada yapılan testlerde alt üst oldum yumurtalıklarımın hiç kalmadığını fsh değerimin yüksek olduğunu söyleyip gönderdiler. Başka doktorlar başka yıkımlar... En son gittim doktor ise kromozom ve amh testimin Cook iyi olduğunu hatta onun tabiriyle yumurtalıklarımın şekli ve boyu itibari ile "harika" olduğunu dike getirdi. Fakat fsh değerim 20.1 bir yılda ciddi yükselme gerçekleşti. Regli ise olamıyorum suan kullandığım prognova ilacıyla bile zor oluyorum ya da 1 gün sürüyor. Geceleri terlemekten uyuyamamam, halsizliklerim de cabası. Ne zor bir iletmiş bu Allah hepimizin yardımcısı olsun. Şimdi ise bitkisel kürlerse başlayacağım. Ne olur bu illeti yenen varsa umut ışığı olsun bize. Deneyimlerini paylaşsın bizimle.
Canim cok gencsin,bu yasta boyle bir sey olmasin izin verme sakin.Sana soya ekstresi iceren haplardan tavsiye ediyorum.Gunde 2 tane al.
Ates basmalarina iyi gelir,soya utu ic her gun bir kupa.Cok faydasini gorursun.

gülüm amh testin iyi ise eğer her zaman ama her zaman umut vardır..cyclo içerek adet görmeye devam edip arada kürler vitaminler mutlaka uygulamanı öneririm..Adetin 2. günü folikül sayımı hiç yapıldımı o konuda ne dediler..Tüp bebek merkezi ile hiç görüştünmü..Nolur sakın pes etme olurmu..

kızlar merhaba ve herkese geçmiş olsun.. size bir şey danışmak istiyorum.. ben bundan 2 sene önce ilk defa adet düzensizliği şikayeti ile doktora gitmiştim, 6 ay adet olmamıştım ve doktor adet olmamı beklemeden hormon tahlili yaptı ve değerlerime bakarak bence hemen evlen cocuk yap dedi,sankı ha deyince birini bulup evlenme kararı vermek kolaymış gibi.. FSH değerim o tahlilde 7 çıkmıştı ama lh baya yüksekti, o öyle diyince çok moralim bozuldu ve verdiği ilaçları kullanıp bitirdikten sonra da doktora gitmedim.. geçenlerde yine doktora gittim ve bu doktor gerçekten insanı o kadar rahatlatan bir doktor ki, pko nedir ne değildir anlatırken annemi bile yanına çağırdı ve detaylı bi şekilde anlattı ( annemde zamanında iğnelerle adet olurmuş 6 ayda bir adet olduğum zamanlar bile oluyordu hep kendimi hamıle zannediyodum der hatta ve buna rağmen 4 defa hamile kalmış! ) sonra da benden yine hormon tahlili istedi ve ultrasonda yumurtalıklarda bi sorun görmüyorum dedi.. değerlerim şöyle ;

TSH : 2.6
FSH : 4.32
LH : 6.56
PROLAKTIN : 28
ESTRADIOL : 26

Bu değerlere bakarak erken menopoz diyebilir miyiz, daha hayatımda kimse yok ne zaman evlencem belli değil, gelecek için kaygılıyım.. doktor prolaktin ve testesteron biraz yuksek dedi, düzenli spor, az stres ve 5 kilo bile versen düzelme ihtimali çok dedi ve diane 35 verdi( boyum 1.75 kilom 68 bu arada).. nerdeyse her yere yazıyorum artık ama bi çare arıyorum işte, prolaktin düşürücü birşeyler de biliyor musunuz.. şimdiden herkese çok teşekkürler..

X