İşin sırrı ne peki ?Benim eşim ütü yapar, yemek yapar, çamaşırlarını yıkar, etrafı süpürür. Pardon ama ben nasıl zararlı çıkıyorum bu işten?
zaten temizlik, ütü yardımcı tarafından hallolduktan sonra geriye bir tek yemek kalır ki onu da ben kimseye bırakmam, yaparım.. severim yemek yapmayı ve bunu "kölelik" olarak görmem :) bakış açısı diyelim.. ha oğullarımı da prenslerim diye severim, ama ben "prens" demekle iş yaptırmak arasında ki bağı kuramadım :)
Böyle yetiştirmeyin diyorum.Tatil yerlerinde 5 yaşındaki alman çocukları yemeğini kendisi gider, alır, döke döke yer.
Bizde ise çocuk 12 yaşına gelmiştir. hala yemeğini babası alır, annesi yedirir, halası ağzını temizler. çocuk 30 yaşına gelir, koca adam olur hala peşinden babası, annesi, tüm akrabayı talukatı peşinden koşturur.
Son cümleye katılıyorum. Çalışmayan kadın için sorumluluk, kocanın çalıştığı gibi evde çalışmaktır. Tersi de olabilirdi. Kadın çalışabilir, erkek işsiz olabilirdi. Bu durumda tüm gün çalışan kadın, eve geldiğinde yemeğinin pişmiş olmasını ve evi temiz bulmayı beklemeli. "Erkek o, yapmaz" deyip işsiz adamın evde popo yaymasını normal kabul etmemeli. Sorumluluklar eşit paylaşılmalı.İşin sırrı ne peki ?
Sen çok iyi bir eş olduğun için mi karşılığın bu şekil de ?
Eşin çok iyi bir karakteri var diye mi ev işlerine yardımcı oluyor ?
Günlük işleri nasıl belirliyorsunuz ?
Çocuğunuz var mı ?
Çalışan kadın için eşitlik durumunu kabul ediyorum ama tek işi evini çekip çevirmek ve çocuğa bakmak söz konusuysa nankör olmamak gerek.
Son cümleye katılıyorum. Çalışmayan kadın için sorumluluk, kocanın çalıştığı gibi evde çalışmaktır. Tersi de olabilirdi. Kadın çalışabilir, erkek işsiz olabilirdi. Bu durumda tüm gün çalışan kadın, eve geldiğinde yemeğinin pişmiş olmasını ve evi temiz bulmayı beklemeli. "Erkek o, yapmaz" deyip işsiz adamın evde popo yaymasını normal kabul etmemeli. Sorumluluklar eşit paylaşılmalı.
Ben elimden geldiğince iyi bir eş olmaya çalışıyorum. Ama eşim, "Sen çok iyisin, al ben de sana ödül olarak evi temizleyeyim" demiyor. Sadece o, karakterli ve güçlü bir ananın oğlu. Annesi onu "Ev işini kadın yapar, erkek yayılır" düşüncesiyle yetiştirmemiş.
Günlük işler paylaşılıyor. Eşim mutfakta iyidir, yemek yemeği sever çünkü. O yemek yaparken ben de mutfaktaki diğer işleri yapıyorum. Yemeği ben yapıyorsam ise o diğer işlere al atıyor. Eğer çok yorgunsa, "Sen dinlen, ben halledeyim bugün" diyorum. Benim regl ağrılarımda ise aynı cümleyi o bana söylüyor. ÇAlışmadığımız cumartesi günlerinde ise beraber girişiyoruz ev temizliğine.
Henüz çocuk yok, hayırlısı bakalım.
Esas gözlerini açması gereken maymunlar bizleriz. Toplumun bize empoze ettiği "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak, erkek çalışacak" kuralları tarih oldu. Biz de çalışıyoruz artık, onlarla eşit düzeyde yoruluyoruz. Onlara bir de evde hizmet etmek zorunda olmamız saçma değil mi sence de?
"İş hayatı meselesi bana göre erkeklerin kadınlara tarih boyunca attığı en büyük kazık." derken kadınlar çalışmasın fikrini mi savunuyorsun, merak ettim. Zira bunu savunuyorsan seninle başka tartışmaya girmeyi düşünmüyorum, bunu savunan biri en basit şekilde cahildir zira. Giderek güçlenen kapitalist sistemlerden ve her yıl dalgalanan ekonomik krizlerden ötürü kadının da erkek gibi çalışması, eve maddi konuda destek olması gerekiyor artık. Üstelik her sene binlerce kadın boşanıyor. Kadınların çalışması, kendisini mutsuz eden erkeğe daha fazla katlanmadan boşanma fikrini uygulamaya geçirmesi anlamına gelir. Yani çalışan kadın, kendi parasını kazanan güçlü kadındır ve kimseye muhtaç değildir. Çalışmayan kadın ise "Kocam dövüyor ama sokakta bir başıma kalırım diye ayrılamıyorum" der. Esas hizmetçilik eden, çalışmayan ve evde kocasına bakan kadındır yani.
Kızlar gizli erkek arıyorsanız, bu arkadaş olabilir.
Evet bende onu diyorum tarih oldu, artık yeni kural "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak aynı zamanda çalışacak" Bu yüzden kadınlar kazıklandı zaten :)
İsteyen kadın çalışır, istemeyen çalışmaz ben orasına karışmam. Kadının çalışma zorunluluğu, dalgalanan ekonomik krizden değil; kapitalizmin sistematik şekilde büyüttüğü köle pazarına ihtiyaç duyduğu taze kan. Sen buna farklı anlamlar yükleyip, farklı şekillerde isimlendirebilirsin ama işin özünde evde bütün yük yine senin omuzlarında. Sen bunu kırmayı hedefliyorsun ama yaradılışa aykırı, olacak iş değil... Görev ve yardım farklı şeyler. Ev işi kadının görevidir, erkek isterse yardım eder. Hadi bakalım erkeği ev işinde zorla görevlendir, ne olacak oturup seyredelim :) Madem eşitlik mevcut sorun çıkmaması lazım...
Arkadaşlar kadın yaradılışı gereği "muhtaçtır". Kim ne derse desin mutlaka bir erkeğe ihtiyaç duyar ama erkek için durum böyle değil. Şimdi sizler gençliğiniz verdiği şımarıklıkla eşitlik naraları atıyorsunuz ama saatin tiktakları duyulmaya başladığında panik havasını yaşayan erkekler değil kadınlar oluyor... O zaman anlarsın nerede hata yaptığını ama iş işten geçer.
Yani şurada "aslında ben tembelim, iş yapmaya eriniyorum" demiyorsunuz da "eşitlik" diye numara çekiyorsunuz. Bırakın yahu...
Olay tamamen yaradılışla alakalı. Elma ağacından armut toplayamazsın arkadaşım. Erkek sizin beklentilerize uygun yaratılmamış, sürsen yapışmaz, uymaz kardeşim. Eşitlik de yok sizi kandırdılar...
Milyon kez denendi, erkek çocukları oyuncak arabaya, kız çocukları oyuncak bebeğe yöneliyor. Şimdi bunu çocuklara annesi babası mı öğretiyor? Sen hiç takıya, makyaja düşkün erkek çocuğu gördün mü? Ama neredeyse bütün kız çocukları böyle şeylere meraklı... Bu arada böyle gördüğün erkek çocuğu varsa gözünüz üzerinde olsun aman haa...
Kadın ve erkeğin hamuru farklı. İkisi de insan diye aynı şeyleri yapacak değil. Ev işi kadının... Bu böyle.
Olay tamamen yaradılışla alakalı. Elma ağacından armut toplayamazsın arkadaşım. Erkek sizin beklentilerize uygun yaratılmamış, sürsen yapışmaz, uymaz kardeşim. Eşitlik de yok sizi kandırdılar...
Milyon kez denendi, erkek çocukları oyuncak arabaya, kız çocukları oyuncak bebeğe yöneliyor. Şimdi bunu çocuklara annesi babası mı öğretiyor? Sen hiç takıya, makyaja düşkün erkek çocuğu gördün mü? Ama neredeyse bütün kız çocukları böyle şeylere meraklı... Bu arada böyle gördüğün erkek çocuğu varsa gözünüz üzerinde olsun aman haa...
Kadın ve erkeğin hamuru farklı. İkisi de insan diye aynı şeyleri yapacak değil. Ev işi kadının... Bu böyle.
Buna katılıyorum. "Erkekler ağlamaz" diyen, "Karı gibi gülme" diyen, "Erkek adamın erkek oğlu olur" diyen de bu sistem. Bunun yanlış olduğunu gören, bunu reddeden, okumuş etmiş erkekler var. Kadın hakları için yürüyen, eşinin güçlü bir kadın olmasını isteyen erkekler var. Ama bu kadar sağlam karakterli erkek olmak zor iş. Egosu büyük olmayan insanlar bunlar. Zeki kadının altında ezilirim diyerek zeki kadınlardan korkmayan erkekler bunlar.Konu sahibi arkadaşım,
Kadınlar kadar erkekler de cocukluktan itibaren baskilara ve toplumun cinsiyet oyunlarina maruz kalirlar. Kadina yumusak olma, erkegi elde tutma düşüncesi.. vs bilincaltina yerlestiriliyorsa erkeğe de hep başarılı olma, sorumlu olma duygusu gibi duygular yerlestiriliyor. Hepimiz cinsiyet bombardimanlarda bize ne ogretildiyse onu yasayip benimsiyoruz. Bu kotu niyet degil olsa olsa düzen kurbani olmaktir.
Yani sag duyuyla bakarsan aslinda erkeklerde kadinlar kadar haksizliga ugruyor toplumda. Sadece onlar kadinlar gibi seslerini cikarmaya aliskin degil çünkü bunun yanlis olduğunu düşünmüyorlar cocukluktan gelen yapiyla bu dogru diye düşünüyorlar..
Konu genis bir konu aslında yazmak isterim ama cok yorgunum. Belki kısmet olursa yazarim bir ara. Size son olarak onerim kendinizi böyle inandirip icinizdeki öfkeyi artirmak yerine erkeklerin bakis acisindan da bir bakmaya calisin hayata. Bu konuda herb goldbergin "erkek olmanin tehlikleri" kitabindan fayda goreceginizi düşünüyorum. . Unutmayin, önemli olan bir tarafi suçlamak degildir, birseyleri iyi yönde düzene koymaktir..
Milyon kez denendi; erkek babayı, kız çocuk anneyi örnek alır. Eğer sen babası tarafından yetiştirilmiş bir kız çocuğunun önüne araba ve bebek koyarsan, arabaya yönelir. Bu, o ilk yaşlarda verdiğin eğitimin yansımasıdır. GENETİK DEĞİLDİR. Bizim genlerimizde temizlik ve ev işi yapma geni yok.Olay tamamen yaradılışla alakalı. Elma ağacından armut toplayamazsın arkadaşım. Erkek sizin beklentilerize uygun yaratılmamış, sürsen yapışmaz, uymaz kardeşim. Eşitlik de yok sizi kandırdılar...
'biz'i kandırdıklarına göre sen erkeksin, e burda ne işin var
Saçmalamayın arkadaşlar, gaza gelmeyin. Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilmeli...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?