- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
SİZLERİ bu zihniyet bitiriyor işte. Aslında burada bile minyatür bir düzen mevcut. Dert yanıp kendizi "özgür" hissettiğiniz bu forum bile erkek tarafından kuruldu ve bütün kurallar onun elinden geçiyor. Hayatımda böyle ironi görmedim...
Burada sorun "Neden forum erkek tarafından kuruldu, neden erkek felsefeci yok, neden erkek bilim adamı yok" kısmına kayacaksa ilk mesaja dönüyoruz, benim yazımı okuyoruz.
Kadınlar doğdukları andan itibaren erkeğe hizmet etmek için yetiştiriliyor, birey olamıyorlar, analitik düşünemiyorlar (senin gibi), hayatlarındaki en büyük başarı bir erkeği tavlayıp onunla evlenmek ve arkasından da çocuk doğurmak oluyor, kariyer yapamıyorlar, kitap okuyup kendilerini geliştiremiyorlar, düşünemiyorlar, sorgulayamıyorlar, sistemi sorgulamadıkları için farklı mesleklere yönelemiyorlar, e zaten ataerkil sistem yüzünden iş hayatında erkeklerin hükmettiği bir çevrede mücadele etmek zorunda kalıyorlar, yükselemiyorlar.
Ayrıca kız çocuğu doğduğu andan itibaren eline barbi tutuşturup "komşulara çay ikram et gıızzz" demek yerine, bilgisayar eğitimi verirsen, bilgisayar programlama konusunda kız kendisini geliştirebilir ve günün birinde üç beş kod yazıp bir forum kurabilir. Erkekleri bu kadar gözünüzde büyütmeyin Allah aşkına. Sen şimdi "Kadınlar bilgisayar oynayamaz" diyorsundur, herhangi bir erkekten daha sağlam oyuncu olduğumu iddia ederim ben de. Kod yazma konusunda az deneyimim var ve o yöne yönelseydim, bir kadının kurduğu forumda yazışıyor olurdun.