- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- 498
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
amacım kimseye muhalefet olmak
değil.yorumlarında hepsini okuyamadım zaten.sadece bir pedagoqtan duyduğum bişeyi yazmk istiyorum.kız çocuklarınızı kız gibi erkek çocuklarınızı erkek gibi yetiştirin.erkek gibi kız yetiştirdim her işin üstesinden gelir diye övünmeyin kızınızla.erkek gibi yetişen kzınız ileride evlendiğinde bir eve iki erkek girmiş olacak.eşinede baskıcı davranmaya çalışacak buda evlilikte problemlerin çıkmasına neden olack diyor.yani şu anda konuştuğumuz gibi.mesela düşünüyorum.ben çalışsam eşim çalışsa ikimie eşit olsak ev işlerinde ortak olsak sorun yok.eşim çalışsa ben ev işlerini yapsam yine sorun yok.yalnız ben çalışsam eşim ev işlerini yapsa hani hayat müşterek ya.ben o adama adam gözüyle bakamam be.bu nacizane kendi fikrim.ne biliyim sadece canlandırdım kafamda.normalde eşim çalışıyo ben ev hanımıyım.seviyorum ve o yüzden bir su istediğinde aklıma bu tür şeyler gelmiyo.tamamen zıt fikirlerde olabiliriz belki sizlerde kendinizce haklısınızdır.bu dediğim gibi sadece benim fikrim saygı duyulmasını isterim...
kadın hakları..
daha birkaç gün önce 15 yaşındaki bir kız çocuğu aile kararyla infaz edildi. suçu ise kuzenlerinin tecavüzüne uğramaktı.. cenazeye ailesi gitmedi. kadınlar kaldrdı.. çöp torbasındaydı cesedi.
neden bahsediyoruz ne haklarından...
Artur çok güzel çay demliyor sabahları kalkıncada höpürdederek içiyorum
Artur çok güzel çay demliyor sabahları kalkıncada höpürdederek içiyorum
başlığı görünce daldım içeriye,babamın yıllar önce dediği bir laf geldi aklıma;
yazık ki kadınlar kızlarını damatları için yetiştiriyorlar demişti.genel olarak doğru sanırım.
Bize ait olan her şey size bırakılıyor zaten. Kürtajı bizden çok erkekler konuşuyor, namusu ve bekareti de öyle.
Tamam muklakukla, dediğim gibi git iyi biriyle evlen ve ataerkil hayatında mutlu ol. Ben şu anki hayatımda mutluyum Allah nazarlardan saklasın ve bu saygıyı tüm kadınlar eşlerinden görsün, her kadın evinde biraz daha rahat olup yükü azalsın diye bu kadar mücadele ettim. Bunu görmek istemeyen kadınlar için bir laf edemem artık.
Burada sorun "Neden forum erkek tarafından kuruldu, neden erkek felsefeci yok, neden erkek bilim adamı yok" kısmına kayacaksa ilk mesaja dönüyoruz, benim yazımı okuyoruz.
Kadınlar doğdukları andan itibaren erkeğe hizmet etmek için yetiştiriliyor, birey olamıyorlar, analitik düşünemiyorlar (senin gibi), hayatlarındaki en büyük başarı bir erkeği tavlayıp onunla evlenmek ve arkasından da çocuk doğurmak oluyor, kariyer yapamıyorlar, kitap okuyup kendilerini geliştiremiyorlar, düşünemiyorlar, sorgulayamıyorlar, sistemi sorgulamadıkları için farklı mesleklere yönelemiyorlar, e zaten ataerkil sistem yüzünden iş hayatında erkeklerin hükmettiği bir çevrede mücadele etmek zorunda kalıyorlar, yükselemiyorlar.
Ayrıca kız çocuğu doğduğu andan itibaren eline barbi tutuşturup "komşulara çay ikram et gıızzz" demek yerine, bilgisayar eğitimi verirsen, bilgisayar programlama konusunda kız kendisini geliştirebilir ve günün birinde üç beş kod yazıp bir forum kurabilir. Erkekleri bu kadar gözünüzde büyütmeyin Allah aşkına. Sen şimdi "Kadınlar bilgisayar oynayamaz" diyorsundur, herhangi bir erkekten daha sağlam oyuncu olduğumu iddia ederim ben de. Kod yazma konusunda az deneyimim var ve o yöne yönelseydim, bir kadının kurduğu forumda yazışıyor olurdun.
Hiç sorma. O namus takıntısı mahvediyor bu ülkenin kadınlarını. Üstelik namussuz olan o tecavüz edenler değil, hamile kalan kurban, bu zihniyete göre. Aslında bunu biz de yapıyoruz, hamile kalan kadına "Aa sevişmiş, ahlaksız" diyor ama onu hamile bırakan adamı hiç günahkar görmüyoruz.kadın hakları..
daha birkaç gün önce 15 yaşındaki bir kız çocuğu aile kararyla infaz edildi. suçu ise kuzenlerinin tecavüzüne uğramaktı.. cenazeye ailesi gitmedi. kadınlar kaldrdı.. çöp torbasındaydı cesedi.
neden bahsediyoruz ne haklarından...
bu yoruma bayıldım.. demek ki bu kadar insan toplandıklarına göre bir bildiği var diyordur
ot almıştı bir defa ne otu olduğunu halen anlamadım morlu sarılı bişey...
nasıl yenir çiğ mi pişirilirmi bilmiyorum...
kadınlar almış kesin faydalıymış filan..
doğru çöpe