• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz

Benim eşim ütü yapar, yemek yapar, çamaşırlarını yıkar, etrafı süpürür. Pardon ama ben nasıl zararlı çıkıyorum bu işten?
İşin sırrı ne peki ?
Sen çok iyi bir eş olduğun için mi karşılığın bu şekil de ?
Eşin çok iyi bir karakteri var diye mi ev işlerine yardımcı oluyor ?
Günlük işleri nasıl belirliyorsunuz ?
Çocuğunuz var mı ?
Çalışan kadın için eşitlik durumunu kabul ediyorum ama tek işi evini çekip çevirmek ve çocuğa bakmak söz konusuysa nankör olmamak gerek.

zaten temizlik, ütü yardımcı tarafından hallolduktan sonra geriye bir tek yemek kalır ki onu da ben kimseye bırakmam, yaparım.. severim yemek yapmayı ve bunu "kölelik" olarak görmem :) bakış açısı diyelim.. ha oğullarımı da prenslerim diye severim, ama ben "prens" demekle iş yaptırmak arasında ki bağı kuramadım :)

Ev işini yapmayı seven kadınlar var, benim savunduğum nokta o değil. Ben kızdığım nokta, kadınlara bunun görev olarak yüklenmesi. Bizim sorumluluğumuz yani, yapılacak o işler. Karşılığında para almıyorsan, o bir iş değildir. Ve kimse istemediği halde bir kadına bunu dayatamaz, ondan bekleyemez. Gönüllü olarak ve keyifle yapanlara lafım yok, severek yapan için zaten zorunluluk olarak gelmez o işler. Mutfakta şarkı söyleyen bir arkadaşım var, öyle mutlu ki mutfağında, bulaşık makinesi varsa bile bulaşıklarını elde yıkar ve zevk alır. Böyleleri için "Geyşasın" demiyoruz zaten.

Sorun şu, sen tüm gün işte çalışıp yorularak eve geliyorsun ve bir bakıyorsun ki onca ev işi bekliyor. Yapmadığında niye yapmadın diye sana çıkışılıyor, yaptığında da kimse gelip el uzatmıyor. Bu noktada isyan edin diyorum, bunu yapmak zorunda olduğunuzu düşünmeyin.

Ayrıca çocuğunu prensim diye sevmek başka, onu prens gibi yetiştirip hiç sorumluluk vermemek başka.

Ahmet Şerif İzgören'den alıntı:
Tatil yerlerinde 5 yaşındaki alman çocukları yemeğini kendisi gider, alır, döke döke yer.
Bizde ise çocuk 12 yaşına gelmiştir. hala yemeğini babası alır, annesi yedirir, halası ağzını temizler. çocuk 30 yaşına gelir, koca adam olur hala peşinden babası, annesi, tüm akrabayı talukatı peşinden koşturur.
Böyle yetiştirmeyin diyorum.

İşin sırrı ne peki ?
Sen çok iyi bir eş olduğun için mi karşılığın bu şekil de ?
Eşin çok iyi bir karakteri var diye mi ev işlerine yardımcı oluyor ?
Günlük işleri nasıl belirliyorsunuz ?
Çocuğunuz var mı ?
Çalışan kadın için eşitlik durumunu kabul ediyorum ama tek işi evini çekip çevirmek ve çocuğa bakmak söz konusuysa nankör olmamak gerek.
Son cümleye katılıyorum. Çalışmayan kadın için sorumluluk, kocanın çalıştığı gibi evde çalışmaktır. Tersi de olabilirdi. Kadın çalışabilir, erkek işsiz olabilirdi. Bu durumda tüm gün çalışan kadın, eve geldiğinde yemeğinin pişmiş olmasını ve evi temiz bulmayı beklemeli. "Erkek o, yapmaz" deyip işsiz adamın evde popo yaymasını normal kabul etmemeli. Sorumluluklar eşit paylaşılmalı.

Ben elimden geldiğince iyi bir eş olmaya çalışıyorum. Ama eşim, "Sen çok iyisin, al ben de sana ödül olarak evi temizleyeyim" demiyor. Sadece o, karakterli ve güçlü bir ananın oğlu. Annesi onu "Ev işini kadın yapar, erkek yayılır" düşüncesiyle yetiştirmemiş.
Günlük işler paylaşılıyor. Eşim mutfakta iyidir, yemek yemeği sever çünkü. O yemek yaparken ben de mutfaktaki diğer işleri yapıyorum. Yemeği ben yapıyorsam ise o diğer işlere al atıyor. Eğer çok yorgunsa, "Sen dinlen, ben halledeyim bugün" diyorum. Benim regl ağrılarımda ise aynı cümleyi o bana söylüyor. ÇAlışmadığımız cumartesi günlerinde ise beraber girişiyoruz ev temizliğine.
Henüz çocuk yok, hayırlısı bakalım.

Son cümleye katılıyorum. Çalışmayan kadın için sorumluluk, kocanın çalıştığı gibi evde çalışmaktır. Tersi de olabilirdi. Kadın çalışabilir, erkek işsiz olabilirdi. Bu durumda tüm gün çalışan kadın, eve geldiğinde yemeğinin pişmiş olmasını ve evi temiz bulmayı beklemeli. "Erkek o, yapmaz" deyip işsiz adamın evde popo yaymasını normal kabul etmemeli. Sorumluluklar eşit paylaşılmalı.

Ben elimden geldiğince iyi bir eş olmaya çalışıyorum. Ama eşim, "Sen çok iyisin, al ben de sana ödül olarak evi temizleyeyim" demiyor. Sadece o, karakterli ve güçlü bir ananın oğlu. Annesi onu "Ev işini kadın yapar, erkek yayılır" düşüncesiyle yetiştirmemiş.
Günlük işler paylaşılıyor. Eşim mutfakta iyidir, yemek yemeği sever çünkü. O yemek yaparken ben de mutfaktaki diğer işleri yapıyorum. Yemeği ben yapıyorsam ise o diğer işlere al atıyor. Eğer çok yorgunsa, "Sen dinlen, ben halledeyim bugün" diyorum. Benim regl ağrılarımda ise aynı cümleyi o bana söylüyor. ÇAlışmadığımız cumartesi günlerinde ise beraber girişiyoruz ev temizliğine.
Henüz çocuk yok, hayırlısı bakalım.

İyice düşününce sana hak vermemek mümkün değil .Sabahtan akşama kadar evde çalışıyorum , eşim de çalışıyor ve o ilerde emekli olabilecek .
Verdiğim onca emek bana nasıl geri dönecek çok merak ediyorum .Canım sana hiç haklısın demek istemiyor ama haklısın .

Esas gözlerini açması gereken maymunlar bizleriz. Toplumun bize empoze ettiği "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak, erkek çalışacak" kuralları tarih oldu. Biz de çalışıyoruz artık, onlarla eşit düzeyde yoruluyoruz. Onlara bir de evde hizmet etmek zorunda olmamız saçma değil mi sence de?

"İş hayatı meselesi bana göre erkeklerin kadınlara tarih boyunca attığı en büyük kazık." derken kadınlar çalışmasın fikrini mi savunuyorsun, merak ettim. Zira bunu savunuyorsan seninle başka tartışmaya girmeyi düşünmüyorum, bunu savunan biri en basit şekilde cahildir zira. Giderek güçlenen kapitalist sistemlerden ve her yıl dalgalanan ekonomik krizlerden ötürü kadının da erkek gibi çalışması, eve maddi konuda destek olması gerekiyor artık. Üstelik her sene binlerce kadın boşanıyor. Kadınların çalışması, kendisini mutsuz eden erkeğe daha fazla katlanmadan boşanma fikrini uygulamaya geçirmesi anlamına gelir. Yani çalışan kadın, kendi parasını kazanan güçlü kadındır ve kimseye muhtaç değildir. Çalışmayan kadın ise "Kocam dövüyor ama sokakta bir başıma kalırım diye ayrılamıyorum" der. Esas hizmetçilik eden, çalışmayan ve evde kocasına bakan kadındır yani.

Kızlar gizli erkek arıyorsanız, bu arkadaş olabilir.

Evet bende onu diyorum tarih oldu, artık yeni kural "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak aynı zamanda çalışacak" Bu yüzden kadınlar kazıklandı zaten :)

İsteyen kadın çalışır, istemeyen çalışmaz ben orasına karışmam. Kadının çalışma zorunluluğu, dalgalanan ekonomik krizden değil; kapitalizmin sistematik şekilde büyüttüğü köle pazarına ihtiyaç duyduğu taze kan. Sen buna farklı anlamlar yükleyip, farklı şekillerde isimlendirebilirsin ama işin özünde evde bütün yük yine senin omuzlarında. Sen bunu kırmayı hedefliyorsun ama yaradılışa aykırı, olacak iş değil... Görev ve yardım farklı şeyler. Ev işi kadının görevidir, erkek isterse yardım eder. Hadi bakalım erkeği ev işinde zorla görevlendir, ne olacak oturup seyredelim :) Madem eşitlik mevcut sorun çıkmaması lazım...

Arkadaşlar kadın yaradılışı gereği "muhtaçtır". Kim ne derse desin mutlaka bir erkeğe ihtiyaç duyar ama erkek için durum böyle değil. Şimdi sizler gençliğiniz verdiği şımarıklıkla eşitlik naraları atıyorsunuz ama saatin tiktakları duyulmaya başladığında panik havasını yaşayan erkekler değil kadınlar oluyor... O zaman anlarsın nerede hata yaptığını ama iş işten geçer.

Yani şurada "aslında ben tembelim, iş yapmaya eriniyorum" demiyorsunuz da "eşitlik" diye numara çekiyorsunuz. Bırakın yahu...

ellerine sağlık canım o zaman çok güzel yazmışsın.
bu konu hakkında benim bir konumda konuşmuştuk yine erkekler ev işi neden yapmıyor vs vs diye.
erkekleri böyle yetiştiren de annelerimiz tabi ki yok o erkek yapamaz o temizlik yapamaz ev işi yapamaz.neden yapamazmış?işlerine gelince öyle güzel yapıyorlar ki.
evlerinde anneleri,evlenince karıları hizmet ediyor.sonra neden kadınlar daha çabuk çöküyor?çöker tabi erkekler iş mi yapıyor el bebek gül bebek yaşıyıp gidiyorlar işte.
evlilik erkeklere yarıyor kesinlikle bir yaştan sonra baba evinde kalamıyorlar.bir kadın bulup evleniyorlar hem cinsellik bedavaya geliyor uğraşmadan isteklerini yerine getiriyorlar hem yemek,temizlik,bakım oh ne ala memleket
değişim var evet ama yine türk erkeklerinin büyük kısmının düşüncesi aynı belki 100 sene sonra tamamen değişir ama bir yandanda yine bu klasik yapıda yetişen çocuklar var.
çok sevdiğim bir komşum var 1 kızı 1 oğlu var oğlu 4,kızı 9 yaşında filan daha şimdiden kız oğlana hizmet ediyor.çok üzülüyorum haline.halbuki annesi kocasına hizmet etmekten şikayetçi hep canı burnunda ev işlerinden dertli kendiside çalışıyor hem içeride hem dışarıda.
bir de ben eşitlik yalanlarına inanmıyorum.kadın erkek eşit değildir olamaz da zaten bunu söylemek bile eşit olmadığımızı gösteriyor ortada bir terslik var ki bu laf ortaya çıkıyor.
kimse durup durup dururken insanlar konuşabilir demez bunu tartışmaz yani aksi bir durum yok çünkü ortada.ama hep eşitlik masalları var.
ben şunada karşıyım bazı kadınlar erkek evine bakcak erkek para getircek vs diye düşünüyor.neden peki?sen bir bireysin sen çalış kendine bak neden başkasının eline bakıyosun?

Evet bende onu diyorum tarih oldu, artık yeni kural "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak aynı zamanda çalışacak" Bu yüzden kadınlar kazıklandı zaten :)

İsteyen kadın çalışır, istemeyen çalışmaz ben orasına karışmam. Kadının çalışma zorunluluğu, dalgalanan ekonomik krizden değil; kapitalizmin sistematik şekilde büyüttüğü köle pazarına ihtiyaç duyduğu taze kan. Sen buna farklı anlamlar yükleyip, farklı şekillerde isimlendirebilirsin ama işin özünde evde bütün yük yine senin omuzlarında. Sen bunu kırmayı hedefliyorsun ama yaradılışa aykırı, olacak iş değil... Görev ve yardım farklı şeyler. Ev işi kadının görevidir, erkek isterse yardım eder. Hadi bakalım erkeği ev işinde zorla görevlendir, ne olacak oturup seyredelim :) Madem eşitlik mevcut sorun çıkmaması lazım...

Arkadaşlar kadın yaradılışı gereği "muhtaçtır". Kim ne derse desin mutlaka bir erkeğe ihtiyaç duyar ama erkek için durum böyle değil. Şimdi sizler gençliğiniz verdiği şımarıklıkla eşitlik naraları atıyorsunuz ama saatin tiktakları duyulmaya başladığında panik havasını yaşayan erkekler değil kadınlar oluyor... O zaman anlarsın nerede hata yaptığını ama iş işten geçer.

Yani şurada "aslında ben tembelim, iş yapmaya eriniyorum" demiyorsunuz da "eşitlik" diye numara çekiyorsunuz. Bırakın yahu...

İnan, mesajın allak bullak etti beni. Zira bu kadar gelenekselci bir bakışı kırabileceğimi sanmıyorum. Yine de deneyelim.

Daha basit anlatayım, bu sistemi kuran biziz. Kadınlardan "Süper anne" olmasını bekleyen biziz. "Kadın ev işi yapacak, çocuğuna bakacak, işe gidecek, üstelik kocasını elinde tutacak, bakımlı olacak." diyorsan eğer, sen Stepford kadınları (robot mükemmel kadınlar) yaratmaya çalışan toplumun bir parçasısın. Bu zihniyet, "Kocam beni aldatmış" diye ağlayan kadına "Sen kocanı elinde tutamamışsın" diye yanıt veren bir zihniyettir; erkeğin aldatma konusunda suçunun olmadığını, suçun ona yeterince ilgi göstermeyen kadında olduğunu savunur. Oysa erkek adam, zaten böyle bir alçaklık yapmaz ve suçlanması gereken kurban değil, ihanet edendir.

Yaradılış dediğin nedir? Rahim bizde, o yüzden doğurma görevi yine bizde, ona lafım yok. Ama hangi konuda yaradılışımız gereği ev işi bizim görevimiz, bilmiyorum. Elimizde erkeklerde olmayan fırçamsı çıkıntılar mı var temizlik yapalım diye? Sırtımızdan çıkan ekstra uzuvlar mı var aynı anda 75 milyon işe koşabilelim diye? Madem ev işi yaradılış gereği, üniversitede eve çıkan bir erkek de ev işi yapamamalıydı? Ama yemek de yaparlar, temizlik de yaparlar. Allah'a çok şükür, hepimizin kolu da bacağı da var, hepimizin çalışan beyni var, erkeği de kadını da öğrenince gayet güzel ev işini yapabiliyor.

Neye muhtacız, hala anlamadım? Evet, biyolojik saat yüzünden çocuk isteyip hormonal ataklar yaşayabiliyoruz ama çocuk doğurma ve annelik arzusu ile ev işinin eşit paylaşılması arasında bir bağlantı kuramadım ben. Bence siz "Ben aslında bu sistemi kıracak güce sahip değilim, ondan laf yetiştiriyorum" demiyorsunuz da "Yaradılış" diye numara çekiyorsunuz.

Allah kadınları erkeklerden daha aciz varlıklar olarak, onlara hizmet etmeleri için, onların köleleri olması için yaratmadı. Onlara hayat arkadaşı, yol arkadaşı olalım diye yarattı. Kendinizi aşağılık görmekten vazgeçin, onlarla kalp hizasındayız ve ne bu toplum ne de herhangi biri sizi köle gibi göremez, gördürtmemelisiniz. Siz kendinizi öyle görüyorsanız da, buradaki kimse, benim cümlelerim dahil, sizi kurtaramaz.

iş kadınlarda bitiyor..erkeği göğe çıkaran kendi hemcinsini ayaklar altına alan yine kadınlar..

eğer kadınlar birgün kendilerinin değerini bilirlerse o zaman sorun kalmaz..

anneler evlatlarını düzgün yetiştirirlerse herşey hallolur..

peygamber efendimiz evini kendi süpürürmüş eşi süpürsün diye beklemezmiş erkekler örnek alsa keşke

Konu sahibi arkadaşım,

Kadınlar kadar erkekler de cocukluktan itibaren baskilara ve toplumun cinsiyet oyunlarina maruz kalirlar. Kadina yumusak olma, erkegi elde tutma düşüncesi.. vs bilincaltina yerlestiriliyorsa erkeğe de hep başarılı olma, sorumlu olma duygusu gibi duygular yerlestiriliyor. Hepimiz cinsiyet bombardimanlarda bize ne ogretildiyse onu yasayip benimsiyoruz. Bu kotu niyet degil olsa olsa düzen kurbani olmaktir.

Yani sag duyuyla bakarsan aslinda erkeklerde kadinlar kadar haksizliga ugruyor toplumda. Sadece onlar kadinlar gibi seslerini cikarmaya aliskin degil çünkü bunun yanlis olduğunu düşünmüyorlar cocukluktan gelen yapiyla bu dogru diye düşünüyorlar..

Konu genis bir konu aslında yazmak isterim ama cok yorgunum. Belki kısmet olursa yazarim bir ara. Size son olarak onerim kendinizi böyle inandirip icinizdeki öfkeyi artirmak yerine erkeklerin bakis acisindan da bir bakmaya calisin hayata. Bu konuda herb goldbergin "erkek olmanin tehlikleri" kitabindan fayda goreceginizi düşünüyorum. . Unutmayin, önemli olan bir tarafi suçlamak degildir, birseyleri iyi yönde düzene koymaktir..

Olay tamamen yaradılışla alakalı. Elma ağacından armut toplayamazsın arkadaşım. Erkek sizin beklentilerize uygun yaratılmamış, sürsen yapışmaz, uymaz kardeşim. Eşitlik de yok sizi kandırdılar...

Milyon kez denendi, erkek çocukları oyuncak arabaya, kız çocukları oyuncak bebeğe yöneliyor. Şimdi bunu çocuklara annesi babası mı öğretiyor? Sen hiç takıya, makyaja düşkün erkek çocuğu gördün mü? Ama neredeyse bütün kız çocukları böyle şeylere meraklı... Bu arada böyle gördüğün erkek çocuğu varsa gözünüz üzerinde olsun aman haa...

Kadın ve erkeğin hamuru farklı. İkisi de insan diye aynı şeyleri yapacak değil. Ev işi kadının... Bu böyle.

Olay tamamen yaradılışla alakalı. Elma ağacından armut toplayamazsın arkadaşım. Erkek sizin beklentilerize uygun yaratılmamış, sürsen yapışmaz, uymaz kardeşim. Eşitlik de yok sizi kandırdılar...

Milyon kez denendi, erkek çocukları oyuncak arabaya, kız çocukları oyuncak bebeğe yöneliyor. Şimdi bunu çocuklara annesi babası mı öğretiyor? Sen hiç takıya, makyaja düşkün erkek çocuğu gördün mü? Ama neredeyse bütün kız çocukları böyle şeylere meraklı... Bu arada böyle gördüğün erkek çocuğu varsa gözünüz üzerinde olsun aman haa...

Kadın ve erkeğin hamuru farklı. İkisi de insan diye aynı şeyleri yapacak değil. Ev işi kadının... Bu böyle.

arkadaşım biz onlardan herşeyi yapmalarını istemiyoruz ki sadece onlar iş yapsın yada ev işinin yarısını yapsınlar diye değil
birazcık eğilsinler biraz daha duyarlı olsunlar yani benim temennim bu :17:

'biz'i kandırdıklarına göre sen erkeksin, e burda ne işin var

sevdiğim insana yaptıklarımı hizmetçilik olarak görmem tabii o da yaptıklarımı'' işine onun görevi'' bakış açısıyla görmezse.

erkekte ev içi sorumluluklarını bilmeli. evini sarayı görmemeli, sonuçta haremde ki cariyesi değilim. ben de işe gidiyorum. ben de evin yükünü/sorumluluğunu alıyorum. yeri gelince o da benim yükümü hafifletecek. ev işlerinin bir kısmına el verdiği ölçüde yardım edecek.

çocuğuma da yapabileceği tüm işleri öğretmek isterim. sonuçta saraya prens/prenses yetiştirmeyeceğim. o da sorumluluk almalı.

Konu sahibi arkadaşım,

Kadınlar kadar erkekler de cocukluktan itibaren baskilara ve toplumun cinsiyet oyunlarina maruz kalirlar. Kadina yumusak olma, erkegi elde tutma düşüncesi.. vs bilincaltina yerlestiriliyorsa erkeğe de hep başarılı olma, sorumlu olma duygusu gibi duygular yerlestiriliyor. Hepimiz cinsiyet bombardimanlarda bize ne ogretildiyse onu yasayip benimsiyoruz. Bu kotu niyet degil olsa olsa düzen kurbani olmaktir.

Yani sag duyuyla bakarsan aslinda erkeklerde kadinlar kadar haksizliga ugruyor toplumda. Sadece onlar kadinlar gibi seslerini cikarmaya aliskin degil çünkü bunun yanlis olduğunu düşünmüyorlar cocukluktan gelen yapiyla bu dogru diye düşünüyorlar..

Konu genis bir konu aslında yazmak isterim ama cok yorgunum. Belki kısmet olursa yazarim bir ara. Size son olarak onerim kendinizi böyle inandirip icinizdeki öfkeyi artirmak yerine erkeklerin bakis acisindan da bir bakmaya calisin hayata. Bu konuda herb goldbergin "erkek olmanin tehlikleri" kitabindan fayda goreceginizi düşünüyorum. . Unutmayin, önemli olan bir tarafi suçlamak degildir, birseyleri iyi yönde düzene koymaktir..
Buna katılıyorum. "Erkekler ağlamaz" diyen, "Karı gibi gülme" diyen, "Erkek adamın erkek oğlu olur" diyen de bu sistem. Bunun yanlış olduğunu gören, bunu reddeden, okumuş etmiş erkekler var. Kadın hakları için yürüyen, eşinin güçlü bir kadın olmasını isteyen erkekler var. Ama bu kadar sağlam karakterli erkek olmak zor iş. Egosu büyük olmayan insanlar bunlar. Zeki kadının altında ezilirim diyerek zeki kadınlardan korkmayan erkekler bunlar.

Erkekler de bu sistemden ve cinsiyet rollerinden rahatsızlık duyuyorlardır ama kadınlar kadar zorlandıklarını sanmıyorum.

Milyon kez denendi; erkek babayı, kız çocuk anneyi örnek alır. Eğer sen babası tarafından yetiştirilmiş bir kız çocuğunun önüne araba ve bebek koyarsan, arabaya yönelir. Bu, o ilk yaşlarda verdiğin eğitimin yansımasıdır. GENETİK DEĞİLDİR. Bizim genlerimizde temizlik ve ev işi yapma geni yok.

Takıya, makyaja düşkün erkek çocuğu da gördüm. Cinsiyet rolleri yoktur, bu roller toplum tarafından biçilmiştir. Erkekleşen kadınlar, feminenleşen erkekler dolu etrafta.

'biz'i kandırdıklarına göre sen erkeksin, e burda ne işin var

SİZLERİ bu zihniyet bitiriyor işte. Aslında burada bile minyatür bir düzen mevcut. Dert yanıp kendizi "özgür" hissettiğiniz bu forum bile erkek tarafından kuruldu ve bütün kurallar onun elinden geçiyor. Hayatımda böyle ironi görmedim...

o hamuru yoğuran yine anne-baba değil mi?

zaten erkek ve kadın eşit olamaz çünkü farklı konularda üstünlükler var..ama en azından bazı şeylere çocuk yetiştirilirken dikkat edilse daha güzel olabilir herşey.üstün ya da eşit değil farklı olduğumuz ve bu farklılık içerisinde en önemli unsurun da sayı duymak olduğunu vurguladığımız bir hayat çok mu zor?

Saçmalamayın arkadaşlar, gaza gelmeyin. Erkek erkekliğini, kadın kadınlığını bilmeli...

evet haklısın ,sımdı adama kalkıpta camları sıl dıyemessın ,adam dıyormu calısırken sana bakmak zorundamıyım dıye ,rabbım hepımızi bellı becerıler ve duzenekler ıcınde yaratmıs ,adam adamlıgını kadın kadınlıgını bılmelı ,yapmayın (alllah) aşkına ,erkeklerımız bıze ayak yıkatmıyor ,tarlalarda olesıye calıstırmıyor ya,hızmet ayrı hızmetcılık ayrı,ayrıca anne olmanın yada esıne hızmet ewtmenın neresı kotu ,bunlatrı basınıza gelecegını bılıpte eslerımızle hayat kuuruyoruz sıkıya gelemeyen yuvasını kurmaz ozgur yasar

Son düzenleme:
Back