Sizler kadın erkek eşitliğini yanlış anlıyorsunuz. Kadınla erkek hukuk önünde eşittir. Günlük yaşamda, ev işlerinde bütün işleri yarı yarıya yapmak eşitlik ilkesinde yoktur. Yani o çamaşırı sen yıkayacaksın ve bunu böyle kabullensen iyi edersin. Çocuğa sen bakacaksın, bulaşığı sen yıkayacaksın... Temel taşları yerinden oynatırsanız yine kadınlar zararlı çıkar bu işten.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Erkeklerin Hizmetçisi Olarak Yetiştiriliyoruz
- Konu Sahibi Leithia
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Leviathan: Ekim 2008 peki şu blogda kadınlar yazısı başlığı altında yazılanlar ne olacak ?
O blog bana ait. :)
Sizler kadın erkek eşitliğini yanlış anlıyorsunuz. Kadınla erkek hukuk önünde eşittir. Günlük yaşamda, ev işlerinde bütün işleri yarı yarıya yapmak eşitlik ilkesinde yoktur. Yani o çamaşırı sen yıkayacaksın ve bunu böyle kabullensen iyi edersin. Çocuğa sen bakacaksın, bulaşığı sen yıkayacaksın... Temel taşları yerinden oynatırsanız yine kadınlar zararlı çıkar bu işten.
eskiden kadınlar iş hayatında bu kadar çoğunukta değildi
günümüzde erkek gibi kadında çalışıyor
tamam kadın ev işinin fazlasını yapıyor zaten ama erkekte azcık poposunu kaldırıp yapabildiği işlerde hanımına yardım etsin bi zahmet
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Benim eşim ütü yapar, yemek yapar, çamaşırlarını yıkar, etrafı süpürür. Pardon ama ben nasıl zararlı çıkıyorum bu işten?
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Kim? Ben mi?gizli erkek......
"Kadınlar biraz güçlü olun" mesajı verdiğim için mi?
- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Benim eşim ütü yapar, yemek yapar, çamaşırlarını yıkar, etrafı süpürür. Pardon ama ben nasıl zararlı çıkıyorum bu işten?
Senin yararına, ama bir de eşine sormak lazım
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Senin yararına, ama bir de eşine sormak lazım
Annesi öğretmen, iki oğlunu da ev işlerine yatkın yetiştirmiş çağdaş bir kadın. Oğlu hiç erinmiyor temizlik yaparken. Aksine karısına hizmetçi muamelesi yapan adamlara söver bile. Ben de ayaklarımı uzatıp ona ev işi yaptırmıyorum tabii ki. Kılıbık değil, sadece paylaşımcı. Ben yemek yapıyorsam o da etrafı süpürüyor, sonraki gün o yemek yapıyor ben çamaşır yıkıyorum falan. Maşallah nazar değmesin, geçinip gidiyoruz.
benim esimde evdeki bir cok isi yapiyor saolsun
:)
- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Annesi öğretmen, iki oğlunu da ev işlerine yatkın yetiştirmiş çağdaş bir kadın. Oğlu hiç erinmiyor temizlik yaparken. Aksine karısına hizmetçi muamelesi yapan adamlara söver bile. Ben de ayaklarımı uzatıp ona ev işi yaptırmıyorum tabii ki. Kılıbık değil, sadece paylaşımcı. Ben yemek yapıyorsam o da etrafı süpürüyor, sonraki gün o yemek yapıyor ben çamaşır yıkıyorum falan. Maşallah nazar değmesin, geçinip gidiyoruz.
Çok güzel...
Ben sadece latife etmiştim...
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Aslında haklısın, etrafımızda "kadınlar kadınlığını bileceehkkkkkk" diyen bir sürü kadın varken, benim gibi eşitlikçi biriyle evlenmekle adamın başı yanmış olabilir :) Etrafta kadınlık görevini(!) yapmak için yanıp tutuşan binlerce hemcinsim var, öyle biriyle evlenip koltuğa yayılarak rahatına bakabilirdi.Çok güzel...
Ben sadece latife etmiştim...
Ben kadın erkeğine hizmet etmemeli demiyorum, hizmet kelimesini sorguluyorum. Bizim görevimiz değil o. Evlenip yurtdışına giden bir arkadaşım var, yabancı kocasına kahve yaptığında kocası şaşırıyormuş "Neden yaptın, ben kendim yapardım, çok teşekkür ederim" diye. Biz sürekli o ev işlerini yapmayı sorumluluk olarak üzerimize aldığımız için bizim görevimize dönüşüyor onlar. En baştan bunun görev olmadığını, eşit sorumluluklar olduğunu ifade etmek şart. Sen o çamaşırları yıkamazsan, erkek de "neden yıkamıyorsun, senin görevin" derse ortada yanlış giden bir şeyler var demektir. Evde bir hafta greve gitseniz, hiçbir şeye dokunmasanız, evde nasıl bir mucize yarattığınızı fark eder erkekler. O bardağı tezgaha koyunca bardak kendi kendisini yıkamıyor, bunu yapan biri var. Ama erkekler bu emeğinizi fark etmiyor kendileri yapmadıkları için.
İş hayatı meselesi bana göre erkeklerin kadınlara tarih boyunca attığı en büyük kazık. Çok az kadın iş hayatını kendi lehine çevirip bu durumdan çıkar sağlıyor. Geri kalanlar bu yükün altında ezilip gidiyor. Erkek ev işi yapmalı mottosuyla fazla yol gidemezsiniz millet. Eninde sonunda tekmeyi yersiniz benden söylemesi. Maymun gözünü açarsa vay halinize...
Bence bu biraz da kadının elinde olan bir şey.. Ben kendimden örnek vereyim; sevgilim ocağı yakmayı bile bilmeyen bir insanken şimdi yemek yapar bana, bulaşığı beraber yıkarız, evi temizleriz vs. Aslında bunları erkeklerin başlarını yemeden kadınların sanki küçük bir oyun oynar gibi erkeklere aşılamaları lazım. Ama şu da var ; bu bulaşıktır, yemektir bunların hepsini de erkeklerin üzerine yıkmak çok saçma bana göre. Eşitlikse erkek de eşit olmalı, kadın da.. Önemli olan dengeyi yakalamak
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
İş hayatı meselesi bana göre erkeklerin kadınlara tarih boyunca attığı en büyük kazık. Çok az kadın iş hayatını kendi lehine çevirip bu durumdan çıkar sağlıyor. Geri kalanlar bu yükün altında ezilip gidiyor. Erkek ev işi yapmalı mottosuyla fazla yol gidemezsiniz millet. Eninde sonunda tekmeyi yersiniz benden söylemesi. Maymun gözünü açarsa vay halinize...
Esas gözlerini açması gereken maymunlar bizleriz. Toplumun bize empoze ettiği "kadın ev işi yapacak, çocuk bakacak, erkek çalışacak" kuralları tarih oldu. Biz de çalışıyoruz artık, onlarla eşit düzeyde yoruluyoruz. Onlara bir de evde hizmet etmek zorunda olmamız saçma değil mi sence de?
"İş hayatı meselesi bana göre erkeklerin kadınlara tarih boyunca attığı en büyük kazık." derken kadınlar çalışmasın fikrini mi savunuyorsun, merak ettim. Zira bunu savunuyorsan seninle başka tartışmaya girmeyi düşünmüyorum, bunu savunan biri en basit şekilde cahildir zira. Giderek güçlenen kapitalist sistemlerden ve her yıl dalgalanan ekonomik krizlerden ötürü kadının da erkek gibi çalışması, eve maddi konuda destek olması gerekiyor artık. Üstelik her sene binlerce kadın boşanıyor. Kadınların çalışması, kendisini mutsuz eden erkeğe daha fazla katlanmadan boşanma fikrini uygulamaya geçirmesi anlamına gelir. Yani çalışan kadın, kendi parasını kazanan güçlü kadındır ve kimseye muhtaç değildir. Çalışmayan kadın ise "Kocam dövüyor ama sokakta bir başıma kalırım diye ayrılamıyorum" der. Esas hizmetçilik eden, çalışmayan ve evde kocasına bakan kadındır yani.
Kızlar gizli erkek arıyorsanız, bu arkadaş olabilir.
sonuna kadar katılıyorum sana konu sahibi..maalesef benim eşim de annesi tarafından öyle yetişmiş,evlendiğimizden beri yonttum biraz:) şimdi hamileyim ve erkek çocuk annesi olacağım inşallah ve onu bu şekilde yetiştirmicem inşallah:) çok güzel bir yazı teşekkür ederim eşime de okuyacağım:)
- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.507
- 1.123
Konu başlığına göre yorum yaparsam; hayır, hizmetçi olarak yetiştirilmedim.. ancak ev işi yapmayı seven kadınlara "geyşa ruhlu" denmesini de doğru bulmuyorum..
ev işlerini ne ben ne de eşim yapmayız, çalıştığımız için vakit yetersizliğinden dolayı.. bir yardımcımız var (kadın) o bize yardım eder sağolsun.. ama eşim yalnız başına yıllarca yurtdışında yaşadığı için bilir bütün işlerin nasıl yapılacağını, gerekirse yapar da.. ancak ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum.. "ben bunu yapayım, sen de bunu yap" demedim eşime hiçbir zaman.. iş bölümü yapmayı oldu-bitti sevmem.. zaten temizlik, ütü yardımcı tarafından hallolduktan sonra geriye bir tek yemek kalır ki onu da ben kimseye bırakmam, yaparım.. severim yemek yapmayı ve bunu "kölelik" olarak görmem :) bakış açısı diyelim.. ha oğullarımı da prenslerim diye severim, ama ben "prens" demekle iş yaptırmak arasında ki bağı kuramadım :)
ev işlerini ne ben ne de eşim yapmayız, çalıştığımız için vakit yetersizliğinden dolayı.. bir yardımcımız var (kadın) o bize yardım eder sağolsun.. ama eşim yalnız başına yıllarca yurtdışında yaşadığı için bilir bütün işlerin nasıl yapılacağını, gerekirse yapar da.. ancak ben bu konuda biraz farklı düşünüyorum.. "ben bunu yapayım, sen de bunu yap" demedim eşime hiçbir zaman.. iş bölümü yapmayı oldu-bitti sevmem.. zaten temizlik, ütü yardımcı tarafından hallolduktan sonra geriye bir tek yemek kalır ki onu da ben kimseye bırakmam, yaparım.. severim yemek yapmayı ve bunu "kölelik" olarak görmem :) bakış açısı diyelim.. ha oğullarımı da prenslerim diye severim, ama ben "prens" demekle iş yaptırmak arasında ki bağı kuramadım :)
- 7 Ağustos 2010
- 983
- 2.105
- 113
Hay çok yaşa!Bu Dünya Kadınlara Karşı Adaletsiz Misal Erkekler Aldatırsa Aman Erkektir Derler Kadın Aldatırsa Dünya Yıkılır Yok Oruspu Yok Ölmeli Erkekler Okadar Kadınlarla Birlikte Oluyorlar Namuslular Ama Kadın Yapsa Direk Yollu Oruspu Denir Bu Hayat Böyle Kadına Her Anlamda Zor !!
İşte ekşi'den bir alıntı: sevi_meyi namussuzluk olarak görmek - ek_i sözlük
"madem bi bok yedin arkasında dur. sevişip sevişip hala namuslu ayağına falan yatıyorlar." gibi şeyler söylemiş.
bu durumda buradan daha önce sevişmiş bir kadının namussuz olduğu sonucuna mı ulaşıyoruz? bir kadın bi kere sevişince bütün namusu gidiyor ve sana vermeyince de namussuz mu oluyor? sana verse namusuyla mı sevişecek, gibi tonla sorular...
daha önce başkasıyla sevişmiş bir kadınla evlenirsem ben, namussuz bir kadınla mı evlenmiş oluyorum. ben o kadar kadınla yatıp namuslu kalıyorum veya hiçbir şekilde yargılanmıyorum bu konuda da kadını neden yargılıyoruz?
namus nedir arkadaşım? namussuzluk nedir peki?
bence asıl namussuzluk nedir biliyor musun? asıl namussuzluk kendin daha önce onca kadınla yatıp kalktıktan sonra, sıradaki kadının sana vermeme sebebini onun namussuzluğuna bağlamak, bakire olmadığı halde sana vermeyişine sebep olarak onu namussuz olarak yargılamaktır.
Son düzenleme: