Biz bir maaş kadarıyla geçinip bir maaşın biraz daha fazlasıyla her ay altın alıyoruz. Ortak birikim yapıyoruz.Eşimde böyledir arabaları çok sever ama benimde bir dediğimi iki etmez. O yüzden karışmıyorum.
Ben kendi çalıştığımdan birikim yapıyorum kendime kenara. Geri kalanına pek karışmıyorum.
Biz bir maaş kadarıyla geçinip bir maaşın biraz daha fazlasıyla her ay altın alıyoruz. Ortak birikim yapıyoruz.
Benim eşim de iyidir yeni telefon almak istemiştim pahalıydı diye biraz bekleyelim diye konuşmuştuk sürpriz yapıp aldı bana. Bir şey istedim mi sanki almayalım der gibi konuşur sonra elinde o şeyle gelir sürpriz yapar. Ben de onu kırmak istemiyorum ama ne yapayım bilemiyorum artık
Hatta bu araba evlilik öncesi alındığı için yalnızca eşime ait. Yeni alacağımız arabada benim de hakkım olmuş olacak ama işte biraz daha bekleseBence kırmayın eşinizi. Nasıl olsa ortak mal.
Ama en iyi siz tanırsınız onu.
Şu anda araba için epey bir birikimimiz var. 1+1i satsaydık onun parasından biraz üstüne ekleyip gerisini altın yapacaktık. Ama vazgeçtik satmıyoruz birikime devam ediyoruz.Kedi Hanım asla haksızsınız demiyorum. Ama önceki konunuzda söylemiştiniz ya hani, 1+1'i satıp araba alacağız diye.
Eşinizi orada heveslendirmişsiniz maalesef. Keşke en başından aklına hiç düşürmeseydiniz.
Kayın aileniz zaten borç verecek durumda değil. Babanızdan da tabi ki bunun için para istemeyin.
İyi şık bir araba diyorsunuz. Elindeki ile yetinmeyi bilsin bence.
O zaman sizin arabanız eve gitmiş. Sizin de araba ihtiyacınız yok mu? Varsa size haksızlık değil mi?Şu anda araba için epey bir birikimimiz var. 1+1i satsaydık onun parasından biraz üstüne ekleyip gerisini altın yapacaktık. Ama vazgeçtik satmıyoruz birikime devam ediyoruz.
Eşimin heveslenmesi ile ilgili şunu söyleyeyim biz evlenirken ikimizin de arabası vardı. İkisini de satalım daha iyi araba alalım diye düşünmüştü ama ev almak daha cazip gelince birini satıp düğün takılarını da bozdurup o 1+1 evi aldık. Yoksa dediğim gibi adamın değiştirme hevesi dünden var. Ben de sürekli ileri attırmaya çalışıyorum hayatım bak birikiyor para alabiliriz biraz daha sabret diye ama işte
İçime sinmediği için hiçbir banka ile iş yapmak istemiyorum. Kendi ailemde bi şekilde olmuş olsa biraz battı balık yan gider hesabı olabilir buna sıkıntı yok diyenler var alınabilir diye düşünürdüm belki ama babam bu konularda hassas olmamasına rağmen bizim evde böyle bir şey yaşanmadı. Ben de hiç yaşanmasın istiyorum.Bu arada ben evi ev kredisi ile aldım. O dönem hiç sorgulamadim. Araba alırken bir de acemi olduğum için bu hiç içime sinmedi. Sanki bir aksilik yaşayacağım vs diye.
Katılım bankası bana göre normal bir bankadan asla farklı değil. O da aynı oranlarda sabit borç veriyor. Sabit oran olduktan sonra ha adı faiz olmuş ha kar payı olmuş bence aynı.
Yani ya biriktirip alacaksın ya kredi çekeceksin.
Ben ilk arabamı faizsiz alacağım diye çok zorlanarak aldım. Dolar ve altın borclandim. Dolar iki katı altın 3 katı falan oldu ödeyene kadar.. araba zaten çok yaşlıydı. Ben de değiştirmek istiyorum. Hem de çok küçük. Bagaj falan minicik. Özellikle uzun yolda Tetris oynar gibi yerleştirme ve boşaltma yapıyorum.
Su an ki birikim artı çevremden borçla doğru düzgün birşey alamıyorum. Benim de aklımdan araba kredisi çekmek geliyor. Sonra vazgeçiyorum ilki için bu kadar eziyet çektim. Üstelik şu an ayağımı yerden kesen araba da var diye.
İlk araba ve ilk ev için biraz daha esnek görüşler var ama araba değiştirmek için bilmiyorum madem şu ana kadar hiç yanasmadiniz şimdi de yanasmayin..veya ev için kredi çekin.
Biz aynı okuldayız. İki araba insanı zorluyor masrafı çok şu bu derken ev almak daha mantıklı geldi. Çünkü biz de kiradayız o 1+1 evin en azından bir kira getirisi var destek oluyor bizeO zaman sizin arabanız eve gitmiş. Sizin de araba ihtiyacınız yok mu? Varsa size haksızlık değil mi?
Evet bunları da düşünerek ne eşim ne ben benim aileden araba için para almayı istemiyoruz kesinlikle.Araba değiştirmesi için ailenizden borç para alma fikri yanlış. Ters bir durum yaşandığında eşiniz ve aileniz arasında kalır, canı sıkılan yine siz olursunuz. Eşinize arabayı şuan değişmek istemesini istemediğinizi net bir şekilde söyleyin. Hevesi kırılıyorsada yapacak bir şey yok. Çocuk değil sonuçta.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim ilk araba olsa o bir ihtiyaç olacaktı ama şu an model yükseltmek tamamen lükse kaçmakBende araba çok severim,his olarak anlayabiliyorum ama son paramla ucu ucuna model yükseltmem. Araba biyerde ihtiyaç biyerden sonrası lüks. Lükse geçen yerde parayla derdinizin olmaması lazım. Hesap kitapla araba modeli yükseltmek mantıksız bana göre.
Piyasaya dangalak lazım onu da biz üstlenelim dedik Tavuk hanım. Siz bilirkişi olun o da lazımSizin kalbiniz mutmain olsun diye, katılım bankaları faizin ismini değiştirip bankalardan kat be kat fazla faizle paranızı alıyor.
Ya hiç mi ekonomi paradan anlamıyorsunuz.
Dehşet gerçekten iyi ki sizler varsınız, yoksa kim vurgun gibi para kazanacak…
Bilir kişi değil dangalak hanım, eşimin eğitimi ve işi gereği bu konulara hakimim hemde çok.Piyasaya dangalak lazım onu da biz üstlenelim dedik Tavuk hanım. Siz bilirkişi olun o da lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?