Kadında da erkekte de beleşçiliği sevmiyorum insan olan için yakışmayan bir durum
Ancak şu var ki erkekler de bazı şeylerden bıktı artık, yıllarca bu toplumda bankamatik yerine konuldular
Erkek para harcadığı kadını sever, evlenince çalışmayacağım, çocuk olunca çalışmayacağım, evlenirken bilmem ne kadar altın isterim, şu kadar eşya isterim, bir kere evleniyoruz onu da isterim bunu da isterim, erkek adam şöyle olur böyle olur gibi kaprislerle canlarından bezdiler.
Parasız adım atmayan kadınlarla dolu ortalık bu da çirkin bir hareket, erkeklerin kadından faydalanması da çirkin bir hareket. Bu devirde herkes gözünü açacak baktın kullanma niyeti var ama emeklerim ama yıllarım diye çekmeyeceksin hepsi bu. Ama devrin genel özelliği olarak insanlarda bir ahlak yoksunluğu oluştu, bir gösteriş lüksü oluştu. Eskiden evliliklere son derece mütevazi başlanırdı mesela ince bir söz yüzüğü takılırdı, nişanda sade bir alyans evlenirken de o alyans sağ elden sol ele geçerdi. Onu tak bunu tak pırlantalar bilmem neler ortalıkta uçuşmazdı. Şimdi tüketim toplumunun getirdiği olumsuzlukları yaşıyoruz maalesef sevgi pırlantayla ölçülür oldu.
45 yaşındayım, eşimle emek emek bu kurduk bu hayatı, parmakla gösterilen bir evliliğimiz var ama bu noktaya harcayarak gelmedik ne ben ona ne de o bana. Bir alyansla evlendim, en ufak bir talebim olmadı, evimizi barkımızı kurduk, hayatımızı belli bir seviyeye getirdik, birlikte yaş aldık. Zaman içinde o bana aldı ben ona aldım birbirimizin gönlünü hoş ettik. Evliliğin başında ben daha çok emek vermişimdir ama doğru adam olunca karşındaki değer veren ahlakı, adaleti olan bir adam olunca o emek değerleniyor. Asla istemem erkek harcasın ben oturayım bunun için çalışmadım 27 yıl, eşim dahil kimseye muhtaç olmamak için çalıştım hayatım boyunca ve bunu çok seviyorum. Kadınlar artık şunu anlamalı kimse başka birinin hayatında basamak olmamalı, aptal yerine konulmamalı. İyi gözlemlemek şirazesinden kaymış ilişkiyi bitirmek gerek. Yoksa erkekler şöyledir, kadınlar böyledir diye herkesi tek kalıba sokmak doğru değil, önce insan olmak lazım