Erkekler neden eşlerini kıskanıp,dışarda başka kadınlara bakarlar?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
çok aşırı açıklar dikkat çektiği için herkes bakar. eşimin baktığını fartedersem de kırarım kafasını.. hatta oracıkta soyunurum iyice merak gidersin.
bak bir daha o kafa yerden kalkıyormu...

ınsanları giydikleri bez parçaları ile değerlendirenleri anlamak mümkün değil.
Bakan değil de ,nedense bakılan suçlanmış.Ömrü boyunca iki bacak,iki omuz görmemiş erkekler var herhalde.
Gösterişli olana çuval da giyse bakılır.Yeter ki bakan gözlerde ,pislik olmasın.:dilcikar:

kişi kendinden bilirmiş diye bi laf vardırr
konuya çok uygun

olayı bitirmiş, altına imzamızı atmak kalır bize. süpersinalkisalkisalkis

arkaslar hepinizin yazdiklarini okudum fakat bu konu bazi arkadaslar tarafindan saptirildi konu turban bosortu falan degil ben de acigim turbanlilarada saygim sonsuz .benim merakettim nicin evlilik oduktan sonra erkek yani esinin giyimine bile baski kuruyo aslinda benim dusuncem bu tur erkekler kendisinden baska gozun esine bakmasini istemeyen tiplerdir disardaki guzel bir kadina bakmalarida tamamen dna lariyla ilgili bir sorun olsa gerek bir cozumde yok olsa gerek malesef kizlar bakmiyanda 1 tane erkek varmidir acaba.......

ben acık gıyınsemde bakan utansın dusuncesını anlayabılmıs degılım
nefıs denen sey buna engel olamazkı o yuzdende Allah bız kadınların mahrem yerlerını ortmesını emretmıs
ama bızımde nefsımız oldugu ıcın cevremızde guzel ve dekolte gıyınen kadınlara ozendıgımız ıcın veya aıle yasantımızdan bu sekılde gordugumuz ıcın bızde o sekılde gıyınıyor olabılırız
erkeklerde hemcınslerının dusuncelerını ve nefıslerıne engel olamadıklarını bıldıklerı ıcın kadınlarını uyarmaları normal gelıyor bana
aslında bız gıyımlerımıze dıkkat ettıgmız surece erkeklerde kendılerını bu dusunceden alıkoyabılırler
ha alıkoyamayan ınsanda zaten sapık ruhludur hastadır bunlara ıstesekte engel olamayız
ben askılı vs acık gıysıler gıymesemde yınede ozenıpte gıymek ıstedıgım zamanlarda oluyor
cunku cevremdekılerı gorunce ozenıyorum cunku benımde bı nefsım var
buda benım kendı dusuncem gıyenede lafım yok saygı duyarım
lutfen kımse dusuncelerımı yanlıs anlayıp uzerınede alınmasın

Kadın giydiğini yakıştırdıysa, taşıyabiliyorsa takdir ederim onu.
İster açık giyinsin, isterse kapalı hiç farketmez.
Ama sadece teşhir amaçlı, dikkat çekmeye yönelik giyinen
biri her halukarda zaten kendini belli ediyor. Kapalı bile olsa
hal ve hareketleri ile ortaya koyuyor kendini. İşte o zaman bende
bakarım çünkü dikkat çekicidir. Eşim bana, giydiklerime karışmaz.
Kıyafetlerimi ben seçer, kararımı yine ben veririm. 35 yaşında nerde
nasıl giyineceğimi öğrenememişsem bu benim eksiğimdir zaten.
Açık giyinipte öyle çok yakışanlar olur ki, buna bakmaktan rahatsız olmam.
Herkesin ölçüsü de farklıdır zaten, birine göre askılı giyinmek açıklıkken;
bir diğeri şortu açık bulabilir. Ama dediğim gibi amaç neyse, sonuçta o olur bence.

şu cümle, bana ilginç geldi. erkekler nefslerine hakim olamaz mı.
şunun üzerinde duralım, önce. olan , yok mu. istese öyle bir olur ki. onun için bu yanlışsa ve içten istiyorsa,nefsine hakim olabilir.
şöyle düşünelim
erkekler nefsine hakim olamıyorlar diyelim , ki... ben katılmıyorum. irade ,denilen bir şey var..
bu nefis nereye kadar, gidebilir.. mesela bir erkek der ki,,,,,
bir kadının ayakları beni etkiliyor, bilekleri, nefsime hakim olamıyorum ,bir diğeri ,der ki,
gözler, beni acaip etkiliyor ,nefsime hakim olamıyorum
. örnekler çoğaltılabilir.
bunun sonucu nereye kadar gider, biliyor musunuz?. yüzlerin ve her yerin kapatılmasına ve görülmemesine...
ve en sonunda dışardaki kadın, bende, bazı duygular uyandırıyor ve nefsime hakim olamama sebep oluyora, geldiği an...
sonuç:
evlere kapatılan ve dışarıya çıkamayan kadınlar.
zincirleme gelen olaylar bunlar. ütopya olarak bakmayın ,sakın.
önümüzde örnekler: çok..

Son düzenleyen: Moderatör:

üzerime alınmadım ama ilginç geldi hakikaten..

yani erkek iradesine sahip çıkamıyor diye onu zapturapt altına almak kadına düşecek?
erkekler hemcinslerinin nefislerine engel olamadıklarını biliyorlarmış ya; bunun düşünen erkek de mi kendi nefsine hakim olamadığını düşünüyor acaba?
yani başkasının karısına bacısına bakıp göz zinası yapmayı ne yapayim nefsim diye mi açıklıyor?

erkeklerin bastırılmış sapkınlıkları daha da bastırılsın da beni gözleriyle taciz etmesin diye ben mi kendimi çektikçe çekeceğim..

Nefis her iki cinstede vardır yaradılışımız gereği. Neden her seferinde erkekleri doğrulayacak,
yaptıkları yanlışlarda haklı olduklarını düşündürecek açıklamaları yine biz kadınlar yaparız?

Nefsin silahı ise akıldır. O, demagoji yapma, başkalarını mağlup etme, batılı hak gösterme, siyahı beyaz gösterme şeklinde akıl silahını kullanır. Bir insan nefsi adına bu silahı kullandığı zaman mağlup olmuş demektir. Kişi, söz kalabalıklarıyla kendisini ve başkalarını aldatmadan geri durursa nefsin bu silahı kullanmasına sebebiyet vermeyecek, bu şekilde nefsini frenlemiş olacaktır.

kızlar sızde bı bakıma kendı dusuncenızde haklısınız
ama herkesın dogruları ve yanlısları vardır bunlarda kısıden kısıye degısır ben bunları tartısmakta ıstemıyorum
sadece bu konu hakkında ne dusundugumu yazdım okadar...
yanlıs anlasılmaya sebebıyet verdıysemde kusura bakmayın

Çok haklısın elbette tartışmamalıyız. Görüşlerimizi medeni bir şekilde, baskın olma çabasına girmeden paylaşmak temel amacımız.a.s.

Aslında düşünürsek giyinmek temel bir ihtiyaç...
Yani üşüyen çok giyinir,terleyen soyunur.
Vücudumdaki ısı dalgalanmalarına göre kıyafetimi değiştirmek de benim keyfimdir :1closedeyes:
Üç parça paçavra uğruna kısıtlanacaksam, o parçaları beni kısıtlayana yedirmek de fantazimdir

:roflol::roflol::roflol:
:1hug:ya çatlaksın kızım sen de, koptum buna
bu arada biz kadınlar ne müthiş varlıklarız ki hem kendi nefsimize hakim oluyoruz, hem erkeklerin nefislerine hakim olmalarını sağlıyoruz
işimiz zor walla
toplumda da bu yönde sinir olduğum genel bir kanı mevcut ne yazık ki
erkek nefsine hakim olamaz ya, kadın oluversin

Son düzenleme:
hey bu noktada bir şey demek istiyorum, ben saçı uzun erkek gördüğümde nefsime hiç hakim olamıyorum ya bi de açık açık şeyler giymiyorlar mı böyle şort kapri falan ooof ooooffffffff... tutamıyorum nefsimi. giymesinler ya utanmadan giyiyorlar bi de. hayret bişey. tutamıyorum nefsimi kardeşim

Evet füs sana katılıyorum , beni de deli eden bir düşünce , uyuz oluyorum ya

Erkekler bu kadar mı iradesiz ya ; Allah irade verirken kadınlarla erkeklere farklı mı davranmış ki bizler onlara bu muameleyi yapıyoruz... Şu var nefis olayı farklı, onda da

ıRADElerini kullanarak bakıp bakmamak onlara kalmış...Onlar BAKMAyı tercih ediyorsa da iradesizliklerinden değil , işlerine öyle geldiği içindir..

Ayrıca bütün peygamberler de erkek ; sonuçta onlar ahlak bakımından en üst düzeyde olan kişiler değiller mi... Demek ki erkekler de kendileri isterlerse iradelerine hakim olabilir,

bakmayabilirlermiş...

Ben bu durumda açık giyinen bayanı değil , bakmak işine geldiği için bakan ,pekala da ıRADELi erkeği suçluyorum:1closedeyes:

Lafım geneldi ,kimse üstüne alınmasın lütfen...

aman sormayın ya haklısınız, ben de ne zaman açık kollu gıyınmıs bır erkek görsem
özellıkle kolsuz badi, bakarken kalakalıyorum öylece :1shok:

geçen birisi göya gömlek gıymıs ama görsen göbegıne kadar açık bir de kılları görunuyordu uufffff :lepi: hihoyyyt hihoyyyt hahahaha dedim ki ınsana abdestını bozdurur bunlar :içelim: sonra bakmamaya calıstım, ama onlar da gezmesınler kardeşim yahu ortalıklarda o sekılde kaydirigubbakcemile3 hele yaz gelıyor bakalım şort da gıyecekler o zaman ne olacazz kafamçokkarıştı

konunun özüne dönersek aslında kadınların da acık gıyınmelerınden erkeklerın etkılenmesı de normal,
ama bazı erkekler kapalı kadınların bıle kalcalarına bakıyorlar ya o ıyıce sinir bozucu, ay kadın kapanmıs daha ne bakıyorsun,
bakıp bıyık bürüyorlar

Son düzenleyen: Moderatör:
erkekler bizlerden zayıf yaratılmış. zaaflerı var.
tabii tabii.
nedeni şu :
onlar uzaylı bizden farklı..,bizse insanız...onlar insan değiller... uzaydan gelmişler..
fark burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…