- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.743
- Konu Sahibi Sylvia Plath
Canım şimdi şöyle. Bizde de aynen sizin gibi hem nişanda hem düğünde takılır. Evet, düğünde daha ağır takılır ama nişanda da ufakta olsa bir şeyler takar misafirler. 'Nişanda takılan kız tarafına aittir sözü' sanırım sadece kız tarafının (misafirlerinin) takı yaptığı nişanlar için söylendi. Ben böyle anladım. Diyorum ya, sizdeki gibi kadın tarafıda erkek tarafı da taksaydı, hem geline hem damata takılır ve takılan ikisine kalırdı. Ama sadece kız tarafı takı yapınca, kız tarafından kimse damada takı takmıyor herkes kıza takıyor. Ben de düğünüm de damat gibi olacağım sanırım. :)
Ya şimdi herkesin bulunduğu bir ortamda bir tarafın takıp diğer tarafın takmaması biraz garip olmadı mı, hani görüntü itibariyle diyorum yoksa ne takıldığının önemi yok dediğim gibi ağır şeyler olmaz zaten. mesela ben nişanda set takıldığını dahi ilk defa bu forumda okudum. herkes elinden geldiğince yardımda bulunur. tamam nişanı kız tarafı yapar da bu erkek tarafının hiç masrafı olmadığı anlamına gelmez ki. onlar da taksaydı atıyorum bi bileziğinizi de onlar karşılamış olurdu damada taktıklarıyla. yardımdır bu. zaten bizim oralarda belirttiğim gibi emanet olarak saklandığından düğünden sonra da hem nişan takıları hem de düğün takıları çifte kalmış olur.