- 9 Kasım 2017
- 744
- 724
- 103
- Konu Sahibi mutsuz_hayalperest
-
boşanmayı istemek bohça yüzünden olmadı.. düğün sırasında yaşattıkları problemlerin içime dert olması o anlar tepki verip mesafe koyamamam ve hep yii niyet göstermemden kaynaklı idi.. ben böyle enayi olunca onlarda gerisini getirdi.. bohça ile başladı.. paramı gasp etmelerine kadar devam etti.Vay be, bohçadan dolayi boşanmak istemek, torun göstermemek. Ne bohçaymiş arkadaş!
boşanmayı istemek bohça yüzünden olmadı.. düğün sırasında yaşattıkları problemlerin içime dert olması o anlar tepki verip mesafe koyamamam ve hep yii niyet göstermemden kaynaklı idi.. ben böyle enayi olunca onlarda gerisini getirdi.. bohça ile başladı.. paramı gasp etmelerine kadar devam etti.
ben bu konuyla ilişkili olan kısmını dile getirdim..
yorum yaparken kasti olarak mı gıcıklık yaparsınız.. yoksa herşeyi bildiğiniz sandığınızdan insanların yaptıkları yorumlara m uhalefetlik yapmak bir yaşam tarzı mı?
Yanlış anlamayın ama ben burada eşinizin ailesini tam suçlu göremiyorum. Eşiniz ve siz daha suçlusunuz. Yani size davranış vs olarak tabii ki bilemem, hataları olmuştur. O, ayrı bi konu. Düğünde canınızı sıkmışlardır vs.
Bu konularda eş daha önemlidir. süreci yönetecek olan eşinizdir. Sırf şu nişan, düğün telaşında aileler sürece ortak olmasın diye düğünsüz evlenmeyi düşünüyorum. Aile arasında bi ufak nişanla.
Önemli olan eşinizi ne kadar sevdiğiniz, onun size ne kadar değer verdiği. İnsan beklenti içine girdiğinde kırgınlıkları oluyor mesela size kalitesiz şeyler alması bile rahatsız etmiş. Benim de korktuğum şeyler bunlar.
Eşinizle beraber, birlik olup yapmalıydınız. Ama sizin üstünüze daha fazla yük bindirmişler. Bu da, bence hem eşinizin hem de sizin suçunuz.
Benim baya abartılı bi bohca olmuştu 3 takım kaynvaldemlerden esarbiyla corabiyla çantası cüzdanı her takıma uygun ayakkabısıyla terligiyle makyaj malzemeleri iç giyim de 5er çeşit ve gelin seti gecelikler vs. Havlu lif patik yazma battaniye uyku seti nevresim. Kayinvalidenin akrabalarindanda adettenmis hepsi geline 1 takım elbise ayakkabı çorap yazma koyarmış baya 20 çeşit kıyafet olmuştu birsuru ayakkabı birsuru yazma :)) hiç gerek yok aslında böyle şeylere biz mutevazi bisey olsun istedik sadece damada sadece geline az buz abartısız bisey olsun adet yerini bulsun dedik ama costurmuslar:)
Ne zaman kalkacak acaba bu saçma sapan adetler, bohça denilen şeydir budur zaten içine giysi vs koyulmaz geline giysi alınacaksa bayramlarda veya diğer günlerde hediye olarak alınabilir, aynı zamanda sizinde damada almanız gerekir bu durumda, çul çaput için kalp kırmayın gaza gelmeyin kendi kıyafetinizide kendiniz alın.Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.
Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.
Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..
Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.
Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi
Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...
popponlu terlikle,saten gecelik takımı.bir de makyaj malzemeleri yok.yazık,üzüldüm şimdi geline.bohçada ne eksik meselaa ben onu merak ettim
Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.
Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.
Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..
Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.
Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi
Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...
işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.
buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.
sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..
yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..
şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..
not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..
Edit: Yorumumu düzenliyorum. Diğer yorumlarınızı da okudum. Haketmişler. Elinize sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?