- 19 Kasım 2017
- 1.927
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi mutsuz_hayalperest
Ben hiç bir şey talep etmedim. Bohça getir götür çarşı ya cik. Çok fuzuli masraf. Söz elbisesi vs. Aldirmadim. Annemle gittik kendi kıyafetimi kendim dolaştım defalarca kendim aldım. Diğer türlü milletle git ilk gördüğünü al olacaktı. Dedim ben simdi kıyafetti çamaşırdı al desem (alirlardi) bu sefer ayni sekilde benimde damada almam lazimdi. O da senin aldığın takımı begenmiycek. Hiç talebim olmadi. Söz günü bir çiçek bir çikolata götürülür genelde kız evine. Bana gelirken çiçek çikolata 2 tepsi baklava 1 kasa mevsim meyveleri kendi yöresel neleri varsa almış gelmişlerdi. Konsept masa hazırlamıştım kıyafetim falan uyumlu kayınpederim çok duygulandı görünce. O gün bilezik yüzük küpe taktılar. Söz bitti, kayınpederim ertesi gün bana kalın altın bir zincir almış onu göndermişti tekrar. Herşey çok hoşuna gitmiş kızıma verin diye. Ben şayet şu olacak bu olacak deseydim bunların yarısı bile olmazdı. Ondan sonra millette onu dedin bunu dedin. Hiç gerek yok mutluluğa bakın, istemeyen daha kıymetli oluyor.
Benim eşimin ailesi memur durumları yoktu.
Ama yastığıma yorganıma nevresim takimima havluma düdüklü tencereme kalana kadar getirmişti. Şimdi ben o yorganları yastıkları nereye kaldırsam koyacak yerim yok diye düşünüyorum. Bohça bile yapmıştı patik tülbent lif (öyle 10 ar tane de degil) annemlere gömlek vs malzemeler. Hepsi de çekmece de duruyor kullanmadim bile, kendi ceyizimdekiler bile hiç kullanilmadi duruyor.
Biz hiç talepte bulunmadık. Hiç bir surecemizde de kimse mutsuz gergin sinirli olmadi, herşeyimiz çok güzel geçti. Herkes çok eğlendi mutlu oldu. Mutluluğa odaklanin sevdiğinize sarılın. Diğer şeylerin hiç önemi yok. Istemeyenler daha kıymetli oluyor.
Benim eşimin ailesi memur durumları yoktu.
Ama yastığıma yorganıma nevresim takimima havluma düdüklü tencereme kalana kadar getirmişti. Şimdi ben o yorganları yastıkları nereye kaldırsam koyacak yerim yok diye düşünüyorum. Bohça bile yapmıştı patik tülbent lif (öyle 10 ar tane de degil) annemlere gömlek vs malzemeler. Hepsi de çekmece de duruyor kullanmadim bile, kendi ceyizimdekiler bile hiç kullanilmadi duruyor.
Biz hiç talepte bulunmadık. Hiç bir surecemizde de kimse mutsuz gergin sinirli olmadi, herşeyimiz çok güzel geçti. Herkes çok eğlendi mutlu oldu. Mutluluğa odaklanin sevdiğinize sarılın. Diğer şeylerin hiç önemi yok. Istemeyenler daha kıymetli oluyor.