• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek tarafı..

Tatlim burda kendin al kendin giyin vs cok konusan olur. Senin amacin sana alinanlarla getirilenlerle deger görmemek sana ozenilmemesi.

Bunlari begenmedim desen sıkıntı seslenmesen sıkıntı. Hep bir taraf eksik birakiliyor zaten. Valla aile bi bizde var geline okadar ozenilir ki her istenilen yapılır. Ama bizim hic kiymetimiz olmadi iki cul caput insanin bunlar zoruna gidiyor seni cok iyi anliyorum. Hele birde evlendikten sonra kaynin varda evlenirse kv deki o heyecano görmek sinir bozucu olacak. Ne bileyim hiç birsey tam olmuyor. Insaallah nisanlinla cooooookkkkkk mutlu olursun

Nisanlınız evlenmeye karar veriyor ama hiç birikimi yok, siz olmayan eltinin, eksik olduğunu düşündüğünüz bohça yerine bunu düşünseniz keşke.

Ailesi herşeyi yapacağı için birçok şey istediğiniz gibi olmayacaktır muhtemelen eşyanız, düğününüz , bohçadan daha önemli sorunlarınız var yani.

Vay be, bohçadan dolayi boşanmak istemek, torun göstermemek. Ne bohçaymiş arkadaş!
boşanmayı istemek bohça yüzünden olmadı.. düğün sırasında yaşattıkları problemlerin içime dert olması o anlar tepki verip mesafe koyamamam ve hep yii niyet göstermemden kaynaklı idi.. ben böyle enayi olunca onlarda gerisini getirdi.. bohça ile başladı.. paramı gasp etmelerine kadar devam etti.

ben bu konuyla ilişkili olan kısmını dile getirdim..
yorum yaparken kasti olarak mı gıcıklık yaparsınız.. yoksa herşeyi bildiğiniz sandığınızdan insanların yaptıkları yorumlara m uhalefetlik yapmak bir yaşam tarzı mı?

Adamları evlilikten soğutuyorsunuz :KK53:

Ondan sonra neden bunlar evlenmek istemiyor, neden koca bulamıoruz diyorsunuz :KK53::KK47:

Yav ne bohçasıymış... Öfff, şu adetler yüzünden sırf avrupada doğup büyümüş olmayı tercih ederdim. Ortadoğu adetleri gibi geliyor bana.

Kimseden para almayın. Bu kadar istiyorsanız nişanlınızla beraber çıkın alışverişe, ikinizin de kendi parası olsun. Beğendiklerinizi eşit miktarlarda ödeme yapacağınız şekilde alın, olsun bitsin işte.

boşanmayı istemek bohça yüzünden olmadı.. düğün sırasında yaşattıkları problemlerin içime dert olması o anlar tepki verip mesafe koyamamam ve hep yii niyet göstermemden kaynaklı idi.. ben böyle enayi olunca onlarda gerisini getirdi.. bohça ile başladı.. paramı gasp etmelerine kadar devam etti.

ben bu konuyla ilişkili olan kısmını dile getirdim..
yorum yaparken kasti olarak mı gıcıklık yaparsınız.. yoksa herşeyi bildiğiniz sandığınızdan insanların yaptıkları yorumlara m uhalefetlik yapmak bir yaşam tarzı mı?

Yanlış anlamayın ama ben burada eşinizin ailesini tam suçlu göremiyorum. Eşiniz ve siz daha suçlusunuz. Yani size davranış vs olarak tabii ki bilemem, hataları olmuştur. O, ayrı bi konu. Düğünde canınızı sıkmışlardır vs.

Bu konularda eş daha önemlidir. süreci yönetecek olan eşinizdir. Sırf şu nişan, düğün telaşında aileler sürece ortak olmasın diye düğünsüz evlenmeyi düşünüyorum. Aile arasında bi ufak nişanla.

Önemli olan eşinizi ne kadar sevdiğiniz, onun size ne kadar değer verdiği. İnsan beklenti içine girdiğinde kırgınlıkları oluyor mesela size kalitesiz şeyler alması bile rahatsız etmiş. Benim de korktuğum şeyler bunlar.

Eşinizle beraber, birlik olup yapmalıydınız. Ama sizin üstünüze daha fazla yük bindirmişler. Bu da, bence hem eşinizin hem de sizin suçunuz.

O zaman eski bütün adetleri uygulayın lütfen. Siz karşı taraftan beklerseniz bu tür şeyleri onlar da sizden farklı şeyler bekler..

Kaynanam beni İçten dışa baştan aşağı giyindirsin istemem . Böyle şeyler bence bu devirde formaliteden olmalı artık kadın ne güzel havlu filan koymuş daha ne olsun ev mi yapsın üstüne. Birisi donumu Sütyenimi almasın mumkunse mahremime girmesin ben alırım kendime. bunların lafı olmaz artık üzülmeye gerek yok . Ben hiç aldırmadım bohça da yaptırmadım evime alınacak havluyu şahsıma alınacak donu kaynanam almasın dedim eksildim mi hayır olaylara biraz böyle bakın ki erkeklerde mutlu olsun

Yanlış anlamayın ama ben burada eşinizin ailesini tam suçlu göremiyorum. Eşiniz ve siz daha suçlusunuz. Yani size davranış vs olarak tabii ki bilemem, hataları olmuştur. O, ayrı bi konu. Düğünde canınızı sıkmışlardır vs.

Bu konularda eş daha önemlidir. süreci yönetecek olan eşinizdir. Sırf şu nişan, düğün telaşında aileler sürece ortak olmasın diye düğünsüz evlenmeyi düşünüyorum. Aile arasında bi ufak nişanla.

Önemli olan eşinizi ne kadar sevdiğiniz, onun size ne kadar değer verdiği. İnsan beklenti içine girdiğinde kırgınlıkları oluyor mesela size kalitesiz şeyler alması bile rahatsız etmiş. Benim de korktuğum şeyler bunlar.

Eşinizle beraber, birlik olup yapmalıydınız. Ama sizin üstünüze daha fazla yük bindirmişler. Bu da, bence hem eşinizin hem de sizin suçunuz.

evet. eşim özellikle çok suçlu.. ailesi bilezik değil çeyrek taktı düğünde ( 5 kardeşler eşim). bana bir bilezik dahi takmadı kayınbabam ve inan durumları kötü değil. üvey kaynanam var o yaptırmadı diyelim.. yapacaklarına yapıyorlardı ama.. benim işim ve maddiyatım iyi diye kullandılar beni.. eşim bana dedi ki; ben kimseden birşey istemem onlar zaten durumumu biliyorlar ( ebvlilik öncesi yeni işe girmşti ondan nce uzun süre işsiz kalmıştı).. bana düğünde 1 bilezik değil 2 takarlar öyle yardımcı olurlar demişti.. sonrada dediler ki, size takılan altınları biz almadık. düğünde size yardım etmedik ama aileler varki altınları alıyor. zaten kimse birşey takmadı ki.. eşimin amcaları teyzeleri bile çeyrek ve para taktılar. haklı insanlar çünkü kayınbabam kimseye takmamış..
eşim sonradan itiraf etti.. "ailemin işine geldi.. bende bu kadarını beklemiyordum " diye başını öne eğdi..
ama lohusayken ben patladım. en sonunda bana getirdikleri bohça gibi bebeğime kullanılmış kıyafet getirdiklerinde.( kayınbabam ve eşi) binayı inettim.. bana yaptığınız terbiyesizliği çocuğuma yapmanıza asla izin vermiycem deyip getirdiklerini yüzlerinde paraladım.. içimdeki herşeyi döktüm ve evden kovdum.. eşimi de onlarla birlikte gönderdim..
bana o bohçadaki sararmış havlular kullanışmış idi.. bu kadar çingenelik olamazdı..
eşimin ablaları da babalarına ettiğim hakaret ve evden kovma üzerine bana tepki gösterdiler bende onlara hadlerini bildirdim ve şuan herkes olması gerektiği ilişki mesafesinde hayatlarına devam ediyor. ne ölüme ne ölünüze asla dedim ve bitti.

Benim baya abartılı bi bohca olmuştu 3 takım kaynvaldemlerden esarbiyla corabiyla çantası cüzdanı her takıma uygun ayakkabısıyla terligiyle makyaj malzemeleri iç giyim de 5er çeşit ve gelin seti gecelikler vs. Havlu lif patik yazma battaniye uyku seti nevresim. Kayinvalidenin akrabalarindanda adettenmis hepsi geline 1 takım elbise ayakkabı çorap yazma koyarmış baya 20 çeşit kıyafet olmuştu birsuru ayakkabı birsuru yazma :)) hiç gerek yok aslında böyle şeylere biz mutevazi bisey olsun istedik sadece damada sadece geline az buz abartısız bisey olsun adet yerini bulsun dedik ama costurmuslar:)

ilk kim nispet yapar gibi yazacak diyordum.birinciliği siz aldınız.bravo.

konu sahibi size gelince;ne bekliyordunuz anlamadım hayatımda bohçaymış,çamaşırçış,terlikmiş gibi saçma bulduğum başka bir konu yok.
35 yıl önce,sizden çok daha ileri düşünce yapısına sahipmişim ya da çok safmışım ki,ne bohça yaptırdım,ne de yaptım.
şimdi kayınvalideyim.gelinimizin ailesi istedi.yaptık.hayatım da hiç bu kadar eğlenmemiştim (avamlıklarına),bilmem ne mağazasından ponponlu terlık.saten gecelik.en pahalıı kozmetik mağazasından alışverişe kadar ,ne koparırsam kardır mantığı.
ama kayınvalide iki gün sonra evinize geldiğinde surat yapmayı bilirsiniz.

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...
Ne zaman kalkacak acaba bu saçma sapan adetler, bohça denilen şeydir budur zaten içine giysi vs koyulmaz geline giysi alınacaksa bayramlarda veya diğer günlerde hediye olarak alınabilir, aynı zamanda sizinde damada almanız gerekir bu durumda, çul çaput için kalp kırmayın gaza gelmeyin kendi kıyafetinizide kendiniz alın.

Merhabalar.. Canımı sıkan bir durum var. Çal çaput için kimseye birşey demeyeyim diyorumda. Nişanlımla severek nişanlandık. Kendi birikimi yok. Bu işlerden anlamıyo. Büyükler halletsin vs diyo.

Annesi bohça diye birşey getirdi ama birşey yok içinde. 10ar tane havlu patik lif yazma. 1 nevresim takımı 1 terlik 1 saat. İç giyim adına 2 atlet 1 sütyen-kilot takımı var. Giyim adına sadece bu kadar diyebilirim. Alışverişe zaten çıkartılmadım.

Benim bildiğim gelin içten dışa baştan ayağa giydirilir. Çorabın kadar alınır. Herkes diyo sus sen öteki gelini alırken yaparlar ezilirsin sende diyo..

Bindallı almayı bile kabul etmiyor hanfendi.

Duruma yorumunuz ne kızlar
Öteki geline yaparlarsa ne yapayım
Yada bu durumu unutayım gitsin mi

Birde onlar bana ne aldıki damat bohçasına ne koyayım...

bohça işi artık adettir. içini deli divane doldurmak bence kesinlikle görgüsüzlüktür. evleniyorsunuz mal alıp mal vermiyorsunuz. adet yerini bulmuş bohçanız gelmiş. nişanlınızın da sizin de kendi paranız yoksa aileler bizi giydirsin kuşatsın, evlendirsin gibi taleplerde bulunmak yerine kendi paranızı kazanmanızı tavsiye ederim. zira kimse kimseyi artık dört başı mamur evlendirmek zorunda değil.

Allah aşkına ne gerek var böyle şeylere. Ben evlenirken hiç istemedim bohça falan. Eşimle çıktık çarşıya ihtiyaçlarımızı aldık. Hatta aldığım bir çok şeye de sonradan pişman oldum, neden aldım gereksiz yere diye. Kılık kıyafetiniz mi yok ayrıca? Neden size birileri atlet, sütyen, külot alıyor??? Bana iç giyim alsalardı ben hoşlanmazdım açıkçası. Üç kuruş için canınızı sıktığınıza değmez. Ayrıca başkasının kendi zevkiyle aldığı şeyleri beğenebilecek misiniz?

Canim boyle seylere takilma ya, bohcadir vs
dir ne biliyim bana yanlis gelen seyler.

Giycegim ic camasirini kaynanamin yada baskasinin secmesi tuhaf geliyor bana.

Insanlar soyler de soyler,
Sen tart ölç, cok rahatsizsan nisanlina soyle yada annene soyle kaynanana soylesn.

Ama başkalarinin etkisi altinda kalma.

işlerine geldiğinde gelenek görenek adet derler ama uygulamaya gelince maddiyatçı menfaatçi olur insanlar. bende gelin olacağım sırada, çok önemsememiştim kimseden de bir beklentim olmamıştı ama anneme adetlerimizi sorduklarında annem ben damada siz geline alışveriş yaparsınız, bildiğim kadarıyla bohça var her yörede demişti. onlarda onaylamıştı evet bizde de oluyor diye.. görümcem nişan arifesinde arayıp, hallettin mi hazır mı herşey az kaldı nişana diye sordu bende alışverişe çıkartmak için gün tayin edilecek heralde diye bekliyordum ki telefonda, bizden birşey bekleme şimdi zaman değişti oğlan ile kız yapıyor herşeyi canımbenim demişti. bende evet biz hallderiz demiştim ama çok ağladım teli kapattıktan sonra.. bunun adı dobralık değildi.. kendimi çok değersiz hissetmiştim. eşimin durumu yoktu, aileme yalan söylemiştim düğün salonuna kadar ben tuttum, nişan yüzüğüme kadar aldım. ablalarının babasının abisinin tabiki siz yapacaksınız tavrı çok alçakca idi. eşimle evlilik sonrasında bu konular yüzünden çok tartıştık. bana düğün sırasında yaşattıkları o değersizlik hissi bende çok yara bıraktı. bohça diye getirdikleri şeyde saydığın havlu lif yemeni seccade vardı. yeminle söylüyorum hepsini çöpe attım. annem de utandı getirdiklerinden.. keşke hiç getirmeselerdi onları.. kendi kullanamayacağın birşeyi başkasına götürmek hem de hediye altında ne bileyim benim asla tasvip etmediğim ve çok sinirlendiğim birşeydir. gerçekten bana o zımpırtıları hiç getirmeseler bu kadar kötüleşmezdi durum. halalarım ne getirmişler aç bakalım dediler.. iyi ki onların yanında açmamışım laf söz ederlerdi.. hepsi mamak çöplüğünde şuan. yaklaşık 3 yıl olacak evliyiz. ben eşimin ailesiyle asla görüşmüyorum. eşimle evlilik sonrası yaşadığımız problemlerin % 80 i eşimin ailesinin düğün sırasında yaşattıklarından kaynaklı.

buraya bu problemini yazmışsın ve bende aynı yoldan geçtiğim için sana yaşadığım bu acı deneyimi paylaşmak istedim. yazılan yorumların çoğunda ne var bunda hiç getirmeyebilirdi.. daha ne bekliyorsun ki gibi sözler bol keseden atmak gibi geldi bana.. herkes aynı şeye ayn ı miktarda değer vermez... eğer insanlar adettir diye sana birşeyler dayatıyorsa ( el öpmekten tutun da.. kendinden başka herkesi düşünmek zorundalığı gibi..) sende geline değer verilmesini, özenli davranılmasını, kıymet görmeyi karşıdan çok tabi beklersin.

sana almadılar mı.. sen de onlara hiç alma.. çok ciddi mesafe koy.. tamam yapmak zorunda değilseniz ben de size yapmak zorunda değilim de.. ayıp olur diye yaptığın şeyler bile içine dert olur. " ne verdin elime ne çalayım yüzüne" diye bir söz var ya..

yapmamalarını sorun etme.. ( ben etmiştim çünkü çok iyi niyet göstermiştim ve elimden gelen herşeyi yapmıştım pişmanım hemde çok). ama sen de hiç birşey yapma.. gelinlik dahi yapma..

şuan rahatım.. evime semtime dahi uğrayamazlar.. hepsini sildim.. bir oğlum var saçının telini dahi göremezsiniz.. siz dobrasınız öyle mi dobralık böyle olur dedim..

not: eşimle bu sebepten ayrılacaktık boşanma davası bile başlattım ama eşim bir müddet sonra tüm şartlarımı kabul ederek evine döndü.. bende geçmişte bana yaşattıkları bu acı deneyimleri hiç dile getirmeyeceğime dair eşime söz verdim. sünger çektik ve yeniden başladık. keşke başlangıçta akıllı davranıp iyi niyet göstermemseymişim. içimde bu kadar cam kıırklıkları biriktirmezdim.. kendinden ödün verme.. allah yardımcın olsun..

Edit: Yorumumu düzenliyorum. Diğer yorumlarınızı da okudum. Haketmişler. Elinize sağlık

Keşke bana da bu kadar yapılsaydı be:)
Yamuk yumuk lifler patikler
Bi de 5 liralık parfm ;)
Bazen şurda çeyizden bohçadan bahsedenlere acayip özeniyorum :)
Ma ben sorun görmedim bunları dert etmedim
Noldu dersrniz
Kıymetim mi bilindi yooo

Benim bohçamda bir rimel vardı. Allahım asla gözden çıkmıyor. Kaliteli waterproof bişi sanmayın. Tiner sürecektik az kalsın çıksın diye. Pazar malıydı. Gözümden de oluyordum.

Bir de Bimden kolonya koymuştu.
Ha bir de bir tane askılı pijama vardı. Ama üzerinde simsiyah boya vardı. Önü komple lekeliydi. Alıp evde üzerinde mi tepindi, yoksa defolu mu aldı bilemiyorum. Hala saklarım, günü gelince kendisine hediye edeceğim.

Takılmayın, önemli olan eşiniz.
Benim eşim hep yanımda, arkamda, benimle
Hiç üzmedi beni. Önemli olan bu değil mi ?

İstemedim hiç birşey pişmanmıyım asla. İsteseydim işime karıştırmış olurdum, üzerimde hak iddia ederlerdi. Hiç muhatap olmadım şükür herşeyimi kendim alabiliyorum.

Back