Baştan sona okudum yazılanları.
Amaaan takının ne önemi varmış gönüllerinden geçeni yaparlar diyenlerin büyük çoğunluğu ya 5-6 bilezik-set vs. takılmış evli arkadaşlarımız yada bekarlar.
Lütfen kusura bakmayın ama herşey gereği gibi yapıldıktan sonra aman zaten ne önemi var ki demenin kolay olduğunu düşünüyorum.
Ben iyi bir mesleği ve kariyeri olan iyi de kazancı olan bir bayanım. 2 tane bilezik az takılsa da çok takılsa da farketmez. Altını da hiç sevmem, takmam da.
Amaaaaa her işin bir yolu yordamı, usulü, yakışanı vardır.
Erkek tarafının durumu iyi değildir elden geldiği kadarını takar dert etmezin.
Beni istemeye gelmeden önce kayınpederim direk yüzüme karşı "annenlere söyle bizden bişey istemesinler ne yaparsak yaparız" dedi.
Zaten bizim görgümüz terbiyemiz öyle bir duruma müsade etmez.
İstemeye geldiklerinde usulen sordu kayınpeder ne istersiniz diye.
Bizimkiler tabiki ne yaparsanız kendi şerefiniz dediler.
Kayınpederimin durumu kötü olmadığı halde kayınvalide ve kayınpeder 1 er tane bilezik taktılar sadece.
Üstelik düğünde takılan paraları da aldılar, düğün borçları varmış(!)
Halbuki ben düğünde takılan herşeyi ertesi sabah bozdurup nişanlıyken eşimle aldığımız evimize olan borcumuzu kapatacaktım. Olmadı...
Düğünümüzden eşyamıza, gelinlik ayakkabımdan kuaför parasına kadar kendim verdim.
Hatta nişan elbisemden ikimizin alyanslarına kadar kendim aldım.
Ama bir baktım ki kayınpeder düğünden 1 ay önce 10 milyar lira harcayıp evini baştan başa tadilat yaptırdı, sıfırdan eşya aldı.
Allaha şükür ki evimde huzurum, mutluluğum var. Altın huzur getirmiyor tabiki.
Ama neyin hangi şartlar altında ve nasıl yapıldığı bence gayet de önemli bir konu.
Elbette belli bir sayının şart koşulması hoş değil. Ama karşındaki aile görgülüyse.