erkek tarafı geline kaç altın yapar?

belli bir standardı mı var biz evlenirken asla bu konuda birşey konuşulmadı ailemde istemedi onlarda ellerinden geldiği kadar hediye aldılar (ben bu tabiri uygun buldum)

arkadaşlar birbirinizi seviyorsanız o kadarda önemli olmamalı.biz eşimden şu kadar bilezik istiyoruz diye söylemedik .gönlünüzden kaç kopuyorsa o kadar takın dedik,14 bilezik ,küpesi bilekliği yüzükleriyle falan bayağı oldu

arkadaşlar hepinizin yorumlarını hemen hemen okudum ve lutfedıp yazdığınız için teşekkür ederim....
şimdi bazı arkadaşlar ne gerek var demiş okadar öenmli olmamalı demiş tabikide bu konuda mutabıkız,amaa bunu dıyenlerın hiç biride 5 yada 10 dan az bilezikten altına v.s aşağıya gitmemiş arkadaşlar..ben de bu tip şeylere öenem vermem ama işin içine girdiğinde böyle olmuyormuss...benim ailemde söylemedi şu kadar bilezik istıyoruz felan dıye gönlünden kaç kopuyorsa dedık ama demediğimiz için nişanlımın ailesi 14 15 bilezik yapmıyor..zaten bız herseyımızı nişanlımla kendi yapıyor...demem şu ki ben buraya bu konuyu açtım sadece görüş almak için çokk çokk onemli olduğundan felan değil..keşke karekterım musait olsada böle şeylere onem versem kim sevmezki altını ıstemem diyen olurmu benim için herşeyden önce HUZUR

Bu tarz pazarlıklara girmek bana çok bayağı geliyor, ona kaç tane takıldı? buna kaç tane takıldı? Damadın gücü neye yeterse onu takar. Onlar da elbet yapabileceklerinin en iyisini yapmak isterler.Konusu bile olmamalı... Hanımefendi dediğin paragöz olmaz.Gözü tok olur.Ne demiş atalarımız; fakir kız almak kolaydır beslemesi zordur, zengin kız almak zor fakat bakması kolay olurmuş.(güngörmüş olduğundan dolayı)

Not: Bu dediğim konuyu açanın şahsına değildir.Genel olarak böyle düşünen pazarlık yapan ailelere ve genç kızlaradır.

ayni durumdayim oleyyy !!!!
ask onemli huzur onemli falan filan biliyoruz bunlari da...herseyin bir usulu var canim allah allah
babam soz kesmede "kizimin degeri altin ile biçilmez ne istiyorsaniz onu takin" demisti. onlarda bir salladi ki anlatamam...nisan geldi is ciddiye bindi emanetten set takimini takiyim da eve donerken verirsin dedi sayin kayinvalidem dun aksam ! (kendileri benim adima set takimi begendiler de almislar bende hiç begenmedim)
ailem sozde nisanda bilezik para altin taksinlar bize bende insanlara bakin ne kadar saygi deger kayinvalidem var diye emnatten takacagim oylemi ? olur bekle canim
aslinda ben varya hiç sevmiyorum altini maltini ama herseyin bir limiti var
kuafor parasini gelin versin, bohçada eksigini gelin versin, hersey gelin kostursun ama siz aileme saygisizlik yapin, 10 liralik bohçayi çok gorun, iki tane alamayiz deyip annemi uzun, 15 bilezikten 5 e dusurun (babamin 15 tane takacagi allah razi olsun) sonrada gelin niye acayip oldu...
yahu ilk oglunuz ya bari alamayacaginiz seyi soylemeyin
kizlar durum su ki bilezik dugun masrafi yerine kayinvalidem seviyor diye geçen hafta kayinababacim bmw çekmis altina...
neyse ozetliyim de durum su
altin maltin sevmiyorum aslinda ve gerçekten askimla çok mutluyum
ama ailesi çok cimrilik ve gorgusuzluk yapiyor bu aralar ailemin durumu onlardan biraz daha dusuk ama gonulleri oyle temiz oyle buyuk ki iste...
annem bi almasinlar da gorurler bak nasil bozuyorum bu nisani deyip duruyor...çok uzuluyorum ama ...sonumuz hayirli olsun.
aileler çok anlayissiz. ama sunu biliirim oglunu evlendiriyorsan kesenin agzini açacaksin biraz.

Not: Bu dediğim konuyu açanın şahsına değildir.Genel olarak böyle düşünen pazarlık yapan ailelere ve genç kızlaradır.[/QUOTE]

söylediklerinin zaten benımle alakası yok alınmam

canim ben senin ne durumda oldugunu çok iyi anladim. senin altinda parada gozun yok yada onun hesabini yapmiyorsun. sadece ailenin sana yaptigi baski altinda kaldin ve acaba bu isi kavgasiz nasil çozeriz diye bizim fikirlerimizi aldin sanirim. yanilmiyorsam...bende ayni durumdayim. dedim ya annem dun çok acayip sinirlendi elindeki taktigi bir iki bilezigi de vermiyorsun ver de goruruz dedi. aslinda herkes çok iyi anlasiyordu ama hani derler ya alisveris de belli oluyor kimin ne oldugu aynen oyle. annem sogudu. ister istemez benide sogutmaya çalisiyor. annesi de farkli...
ben bu oglen vakti askima çok sakin bir sekilde durumu izah ettim kendisi sagolsun uzme tatli canini ben arkandayim dedi. bakicaz...bizim asil problemimiz ailem annem adetlere duskunler, oyle gormusler, birde herseyin usulu var diyorlar ve kendince de haklilar. karsi taraf ise hiç adetçi degil, hatta adet bilmezler, birde hevesli degiller aliyim yapiyim susleyim annemde buna çok sinir oluyor. bakalim haftaya neler olacak...

Alınan bilezikler gelinin hakkıdır anneni dinle sen sonradan pişman olursun bak.3 bileziği gelin tarafıda takar çok değilki. Hamama giren terler diye bir söz vardır. Yapılıyorsa düğün mecburen takacaklar sıkışacaklar biraz kolay değil oğul evlendirmek kaldıki kız tarafının masrafı bu durumda daha çok çıkıyorki.Hazırlanan çeyiz, tenceresinden porslenine kadar ıvır zıvırı daha çok parar tutuyor.Bunlarıda hep kız tarafı alıyor. Erkek tarafı üstüne düşeni yapmalı bence. 3 tane takan 2 tane daha takar, ayrıca uyanık ol düğünden sonra altınları kaptırma benim gibi.
Maddi şeyler önemli değil diyoruz ama insan enayi yerine konulmakta istemiyor ağrına gidiyor.

canim ben senin ne durumda oldugunu çok iyi anladim. senin altinda parada gozun yok yada onun hesabini yapmiyorsun. sadece ailenin sana yaptigi baski altinda kaldin ve acaba bu isi kavgasiz nasil çozeriz diye bizim fikirlerimizi aldin sanirim. yanilmiyorsam...bende ayni durumdayim. dedim ya annem dun çok acayip sinirlendi elindeki taktigi bir iki bilezigi de vermiyorsun ver de goruruz dedi. aslinda herkes çok iyi anlasiyordu ama hani derler ya alisveris de belli oluyor kimin ne oldugu aynen oyle. annem sogudu. ister istemez benide sogutmaya çalisiyor. annesi de farkli...
ben bu oglen vakti askima çok sakin bir sekilde durumu izah ettim kendisi sagolsun uzme tatli canini ben arkandayim dedi. bakicaz...bizim asil problemimiz ailem annem adetlere duskunler, oyle gormusler, birde herseyin usulu var diyorlar ve kendince de haklilar. karsi taraf ise hiç adetçi degil, hatta adet bilmezler, birde hevesli degiller aliyim yapiyim susleyim annemde buna çok sinir oluyor. bakalim haftaya neler olacak...

bendensin canım ewet:kahve:
seninde nişanlılığın zor gecmiş anlaşılan neyse ben mayısta ewleniyorum sen?

ayni durumdayim oleyyy !!!!
ask onemli huzur onemli falan filan biliyoruz bunlari da...herseyin bir usulu var canim allah allah
babam soz kesmede "kizimin degeri altin ile biçilmez ne istiyorsaniz onu takin" demisti. onlarda bir salladi ki anlatamam...nisan geldi is ciddiye bindi emanetten set takimini takiyim da eve donerken verirsin dedi sayin kayinvalidem dun aksam ! (kendileri benim adima set takimi begendiler de almislar bende hiç begenmedim)
ailem sozde nisanda bilezik para altin taksinlar bize bende insanlara bakin ne kadar saygi deger kayinvalidem var diye emnatten takacagim oylemi ? olur bekle canim
aslinda ben varya hiç sevmiyorum altini maltini ama herseyin bir limiti var
kuafor parasini gelin versin, bohçada eksigini gelin versin, hersey gelin kostursun ama siz aileme saygisizlik yapin, 10 liralik bohçayi çok gorun, iki tane alamayiz deyip annemi uzun, 15 bilezikten 5 e dusurun (babamin 15 tane takacagi allah razi olsun) sonrada gelin niye acayip oldu...
yahu ilk oglunuz ya bari alamayacaginiz seyi soylemeyin
kizlar durum su ki bilezik dugun masrafi yerine kayinvalidem seviyor diye geçen hafta kayinababacim bmw çekmis altina...
neyse ozetliyim de durum su
altin maltin sevmiyorum aslinda ve gerçekten askimla çok mutluyum
ama ailesi çok cimrilik ve gorgusuzluk yapiyor bu aralar ailemin durumu onlardan biraz daha dusuk ama gonulleri oyle temiz oyle buyuk ki iste...
annem bi almasinlar da gorurler bak nasil bozuyorum bu nisani deyip duruyor...çok uzuluyorum ama ...sonumuz hayirli olsun.
aileler çok anlayissiz. ama sunu biliirim oglunu evlendiriyorsan kesenin agzini açacaksin biraz.

bende de var aynılarından canım. bizimkiler de sıfır araba aldı ve şu anda 5 bileziğe çok diyorlar değil 15. kendi yaşamalarında herkes. nişanlım düğün yapacaksınız araba almayın diyince de emrin olup diyip dalga geçtiler. bu insanlara anne baba demeye dilim varmıyor. üstelik bir tane oğulları var.

yaw parası varsa çok takı takar yoksa takmaz ama var da takmıosa da ayıp eder.bnm sevglmn annesi ,iki oglu var kızı yok,durumları da iyi olmasına ragmen şimdiden para atıyo kenara gelinlerine pırlanta yüzük takcakmş nişanlarında diye.o zaman masraf çok olur şimdiden biriksin dio.yani düşünen düşünür.tamam çook fakir olur insan gerçekten lafı edilmez ama varsa yapsınlar diorum ben

bencede her yerin adeti ayrı bizdede öyle şart koşulmadı erkek tarafına kalmış bişey birazda maddiyata bakar biz altın konusu hiç açmadık ama sağ olsunlar yapılması gereken herşeyi fazlasıyla yaptılar yani öyle sorunlar yaşamadık.altın takı bunlar boş allah geçim versin en önemlisi evinin huzuru

bendensin canım ewet:kahve:
seninde nişanlılığın zor gecmiş anlaşılan neyse ben mayısta ewleniyorum sen?

nisanim Mart'in 15'inde.
dugunum ise Ekim'in 11'inde.

soze kadar hersey superdi...hersey sonra sonra çikiyor...guçlu ol. dort elle saril askina, insallah oda hep senden yanadir. en çok suna uzuluyorum, annem bana derdi de inanmazdim. annem hakli çikiyor ya mahçup oldum ya o beni olduruyor iste...

nisanim Mart'in 15'inde.
dugunum ise Ekim'in 11'inde.

soze kadar hersey superdi...hersey sonra sonra çikiyor...guçlu ol. dort elle saril askina, insallah oda hep senden yanadir. en çok suna uzuluyorum, annem bana derdi de inanmazdim. annem hakli çikiyor ya mahçup oldum ya o beni olduruyor iste...

ya canım aynı ya benım annemde her dediği çıktı biliyormusun ben annemı fazla dınleyemedım benden sana akıl değilde nacızene fıkır annenıı dınle lutfen..annelerın kalp gözleri açık galiba anlamadım bende annem bana ne derse bır bır cıktı bende aynen mahcup oldum hepsi bu..nişanlılığın tadını cıkar bızde bır sene nısanlı kaldık cok olaylar oldu ama kişisel bir problemimiz yok cok sükür üzme kendını geçıcek..öenmli olan ne bılıyomusun akılda tartısmalar yıpratmasın onemlı dilin kemiği yok ama unutulmucak sözler söylemeyın malesef nısanlılık ailelerin aktif olduğu bır donem sorunsuz bır nişanlılık sureci dilerim hayatım

canim tesekkur ederim, butun nisanli genç çiftlere diliyorum. hiç de kolay degil. biz hiç sorun yasamadik diyenlere oyle imreniyorum ki. heveslerim kursagimda kaldi. gerçekten. yok bizde çok tartismalar yasadik ister istemez ama bi baktik ki bizim sevdamiz uçup gidiyor agladigimiz gunler geceler oldu ya. yazik degilmi. sonra yemin ettik, bir daha asla aile yuzunden kavga etmek yok. bir iki ay içinde dellendik ama. bakalim neler olacak.
allah bol huzur mutluluk nasip etsin hepimize. canim iyi geceler...:çok üzgünüm:

Benim nişanım Martın 9 unda düğünüm de kasımın 9 unda olacak ALLAH nasip ederse.

Ben gerdanlık istemedim, çünkü hiç takı takamam ve altın da yatırımlık olsun istedim miktar belirtmedim ama gerdanlık takımı ister misin diye sordular yok oda bilezik olsun dedim. Şimdi bana 200 gramlık bilezik alacaklar yani 8000 ytl civarında ayrıca hediye iki yüzük bir kolye bide saat aldılar.

heryerin adeti baskadir,birde genelde önce dügün yapildiysa öbür gelinime sunu takdim bunada aynisini yaparim diyenlerde vardir,benimkiler 10 bilezik bir set,birde gercek inci taktilar ama annemler 9 bilezik ve ceyrek altindan künyemi bilezikmi desem öyle bise takmislardi aman insanin evinde huzuru olsun altin para kazanilir

♥gözyaşı♥;2262188 .!.:
Benim nişanım Martın 9 unda düğünüm de kasımın 9 unda olacak ALLAH nasip ederse.

Ben gerdanlık istemedim, çünkü hiç takı takamam ve altın da yatırımlık olsun istedim miktar belirtmedim ama gerdanlık takımı ister misin diye sordular yok oda bilezik olsun dedim. Şimdi bana 200 gramlık bilezik alacaklar yani 8000 ytl civarında ayrıca hediye iki yüzük bir kolye bide saat aldılar.

gozyasi...nasil geçti nisanin ? insallah iyi geçmistir hadi hayirli ugurlu olsun canim

Evlenipde ne yapacaksınız bekarlık sultanlıktır...axx bekar olsaydımda babamdan duysaydım bu laflarıı zoruma bu kadar gitmezdi.senağlama

Yol yakınken dönün derim wallaa..senağlamasenağlama

ayy...canim ya, o nasil cumleydi oyle...bak zaten bugun iki kez tartistik sozlumle, seytan neler diyor bana bir bilsen...nisanimiza bi kaç gun kala çok sinir oldum ama bugun...offf

Walla nişanlı iken yapmıyorlar,canları aşkları hayatları oluyoruz..evlendikten sonra ne aşkları oluyoz ne eşi nede yoldaşları.Benimki affedersin ama demediği kalmıyor bana..düşünkü daha 7 aylık evliyim...İnşallah benimki gibi bir evliliğiniz olmaz..Mutlu olursunuz inşallah..İnş benimde en kısa zamanda düzelir.....:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

çogu oyle soyluyor zaten çok degisiyorlarmis evlenince, gerçi etrafimda da çok sey gorduk ama...aman zaten bugun çok sinirimi bozdu...offff :çok üzgünüm:

Evlenipde ne yapacaksınız bekarlık sultanlıktır...axx bekar olsaydımda babamdan duysaydım bu laflarıı zoruma bu kadar gitmezdi.senağlama

Yol yakınken dönün derim wallaa..senağlamasenağlama

bu tür yorumlari hiç hoş bulmuyorum. Yol yakinken dönün tabiri çok yanliş. Arkadaşim sen mutlu olamamiş olabilirsin ama bu başkalarida mutsuz olacak anlamina gelmez. İnsanlarin kafasini kariştirmaya hakkın yok. Kaldıkı zaten burdaki arkadaşlar evlenelim yada bekarmi kalalim diye de sormamişlar.

X