valla başta önemi yok önemli oılan aşkımız deniyor ama sonra yıllar geçtikçe bazı şeyler insana dokunuyor çevremde bunu gördüm ama ben yaşamadım..
o yüzden yok ben istemem etmem deme..çünkü istemeyen değerli olmuyor ..
biz karadenizliyiz nişanda sırataş tek taş bir de kalın bir bilezik
düğünde hasır set ve ağır bir altın set takıldı
altından çok pırlanta para ediyor...her geline de bir tek taş yakışır bence...tabiii güç meselesi.. fazla zorlama ama yokk aman ben istemem de deme bence
ben de küçük bir yerde oturuyorum. nişanlıyım ve düğünde neler takılcağını bilmiyorum. nişanda sadece iki bilezik ve set taktılar. üstelik seti ben görmedim. kayınvalidem almış sanki kendi takacak. Allahtan beğendim. annem de bunlardan başka birşey takılmazsa düğünde diye endişeli. insan düğünü yarım bırakamaz ya diyor.aslında maddi durumlar iyi ama paragözler anladığım kadarıyla.ben istemesem düğün nikahtan evlendireceklerdi beni sırf masraf olmasın diye.anlamıyorum çünkü bir tane oğulları var. o gün rezil olmak var. en fakirler bile burda 5 tane takıyor.ama bu konuyu mümkün değil nişanlıma açamam.bu konularda tartışmayı küçüklük görüyorum. annem başka bilezik yapmazlarsa o iki taneyi de takma diyor.onlar rezil olsun. bakalım beni nasıl bir sürpriz bekliyor.
valla bana çok saçma geliyo şu kadar bilezik istiyorum demek.ne gerek varki.allah bana herşeyden daha kıymetli bi eş vermişken neden maddi olarakta bişeyler isteyim.ben evlenirken çok tok gözlülük yaptım ve halda öyleyim ama allahım bana her zaman maddi ve manevi daha fazlasını verdi.hiç gerek yok yeni.hele hele ailelerin bu kadar basitleşmesini hiç kaldıramıyorum.....