erkek tarafı geline kaç altın yapar?

Evlendikten bi müddet sonra ev araba ..vs alma bahanesi ile elinden alınacak ve bir daha da geri verilmeyecekse kaç adet altın olduğunun bi önemi var mı?:uhm:

kesinlikle Bildiğim Bişey Var Yaniliyorsam Söyleyin Erkek Tarafi Ne Takarsa Taksin Kendi şanlari şerefleri Oluyor Bunlar Yani Isterse Hiç Takmasin Kendilerini Alakadar Eder Bu

Ayrica Para Nedir Ki Altin Nedirkii önemli Olan Mutlu Olmak Değilmii

bana 4 dal bilezik 1 künye ve birde set taktılar.aman taksalar nolcak set hariç düğünde onların tarafından takılan herseyi verdim onlara.kendime 5 tane lira ayırmıstım düğünden onları bile verdim.boşverr benim kocam en pahalı pırlantalardan daha değerli.ama bana söz verdi borcumuz bitince benden aldıklarını hep geri ödeyecek :)

benim kayınvalidem adettendir dedi 1 altın kemer 1 set 15 adana burması taktı durumları iyidir kendilerinin ama ben su olsun bu olsun diye diretmedim.annem ne takarsanıız sizin serefiniz demisti.) ondan mıdır bilmem cok agır taktılar

Aa Ne Gerek Var Bunlara.beni Istemeye Geldiklerinde Kayinpederim Babama Sordu Sizin Adetler Nasil Bizden Yapmamizi Istediginiz Bişey Varmi Mesela Kac Bilezik Istersiniz Dedi.babamda; Ne Yaparsaniz Kendi şaniniza,kendi şerefinize Dedi.kayinpederimde O Sozunden Sonra Babama Tessekkur Etti.biz 6 Tane .... Gr. Bilezik,saat Ve Setini Yapariz Dedi.extralari Saymiyorum Arkadaslar.allah Razi Olsun Herseyimi En Kalitelisini En Guzelini Aldilar.ama Dedigim Gibi Bu Takilar Evi Mutlu Yuvayi Sicak Yapmiyor. Herseyin Basi Mutluluk,sağlik Bence.

bence bunun belli bir kurali "adeti" yoktur.
Herkesin maddi durumuna bagli.
Bence altin istenmez, eger nisanlinin ailesi
ve kendisi kac tane "hediye" etmek isterlerse
ederler.
Ama dinimizde "mihir" diye bir olay vardir bildigim kadariyla

arkadaşlar kusura bakmayın ama ben katılmıyorum.diyorsinki şerefine ne takarsan adamlar hiç bişey takmıyor anlıyorsun ki adamlar görgüsüz.ben nişanlandımda bir bilezik dahi takmadılar aylar sonra bir tane alıp gelmiş eğer paran yoksa maddi gücün yoksa evlendirme canım oğlunu gelen geline yazık deilmi bir bilezik takmaktan acizsen evlendirme ben herşeyin yakışanı ile yapılması isterim takı takılmalı ise takılacak maddi durumun el vermiyorsa evlendirme mutlulukta olsun takıda olsun belki takı mutluluk vermiyor ama takısızlık mutsuzluk getiriyor.

canım sen yine şanslısın kızkardeşimin erkek arkadaşının ailesi ilk başta siz miktar vermeyin o bizim şerefimizdir gerekeni yapıcaz diyolardı şimdi iş ciddiye bindi nişan tarihi kararlaştırıldı müstakbel damat adayımız ne dese beğenirsiniz?mobilyaları peşin parayla alalım sana takılacak altınlarıda taksitle sonuçta taksit ödeyeceğiz nasılsa bu nasıl bir mantık ya halen kafam basmadı ha sanmayınki altın taksitlerinide damat öder damadın her ay 1 milyar ödemesi var sabit kredi borcu yani anlayacağın kardeşime kendi takacakları altının parasını ödetmeyi önerdiler bak yine aklıma geldi delirdim ya (

ay sizinkilerde adamı başka çıldırtır.inanın evlilik bu işlerin yüzünden başta yıpranıyor.ınanın ben eğer karşıdaki bir şeyleri eksik yapıyorsa o kişiye saygı duyamıyorum saygımı yitiriyorum senin kardeşinin durumuna üzüldüm

Herkesin maddi durumuna göre değişir bu. Genel bir rakam yok ortada. Aman zaten ne önemi de var ki. :dance:

Bencede bir önemi yok.Önemli olan verilen değerdir,onunda madii ölçüsü yoktur.

altindan cok senin evlenecegin insanla mutlu olman daha önemli a.s... eger mutluysan birtek alyans da yeterli ... az ama öz olsun..

valla başta önemi yok önemli oılan aşkımız deniyor ama sonra yıllar geçtikçe bazı şeyler insana dokunuyor çevremde bunu gördüm ama ben yaşamadım..

o yüzden yok ben istemem etmem deme..çünkü istemeyen değerli olmuyor ..

biz karadenizliyiz nişanda sırataş tek taş bir de kalın bir bilezik
düğünde hasır set ve ağır bir altın set takıldı

altından çok pırlanta para ediyor...her geline de bir tek taş yakışır bence...tabiii güç meselesi.. fazla zorlama ama yokk aman ben istemem de deme bence

altından çok taş mı para ediyor....:uhm:
canım aldığımız fiyatın şimdi yarısını bile vermiyorlar pırlantaya..altın altındır bence..benim pırlanta setim hasırdan daha pahalıydı şimdi hasır setimin yarısı kadar değerinde bile değil...:1no2:
bencede yapsınlar ama aileni karıştırma sen..aile büyükleri girdiğinde araya sonuç kötü olabiliyor..

ben de küçük bir yerde oturuyorum. nişanlıyım ve düğünde neler takılcağını bilmiyorum. nişanda sadece iki bilezik ve set taktılar. üstelik seti ben görmedim. kayınvalidem almış sanki kendi takacak. Allahtan beğendim. annem de bunlardan başka birşey takılmazsa düğünde diye endişeli. insan düğünü yarım bırakamaz ya diyor.aslında maddi durumlar iyi ama paragözler anladığım kadarıyla.ben istemesem düğün nikahtan evlendireceklerdi beni sırf masraf olmasın diye.anlamıyorum çünkü bir tane oğulları var. o gün rezil olmak var. en fakirler bile burda 5 tane takıyor.ama bu konuyu mümkün değil nişanlıma açamam.bu konularda tartışmayı küçüklük görüyorum. annem başka bilezik yapmazlarsa o iki taneyi de takma diyor.onlar rezil olsun. bakalım beni nasıl bir sürpriz bekliyor.

Rezil olmak konusunu hiç anlamadım...
Biraz açarsanız çok sevinirim..yerimseniben

bizim burda böyle az takıyla evlenenlere dul kadın gibi evlendi falan diyorlar.herkes önce gelinin koluna bakar.

son ana kadar öğrenemeyecim ne takacaklarını. çünkü düğünde takacaklarmış.ben de açık açık soramam.ondan şansa kaldı.

Bilemem o zaman..
Heryerin geleneği farklı tabii...:sm_confused:
Ama siz bir eğitimci olarak bu takı konularını çok dert etmeseniz daha güzel olmaz mı?fisfisfis
Önemli olan bir ömür boyu mutlu olmak değil mi?:asigim:

çok yakın bir arkadaşım evleniyor.ailesinin durumu çok iyi,nişanlısınınkiler de öyle..ama iki tarafta öyle eli sıkı ki..çocukları bu anlarında yalnız bıraktılar.düğün salonundan eşyaya,kuaför parasından damatlığa kadar herşeyde birbirlerine nispet yaparcasına hiç bir şeye karışmadılar.ikisi de öğretmen düğünü ertelediler de ertelediler..4 yıl nişanlı kaldıktan sonra 14 şubatta evleniyorlar.nişanlılık süresince herşeylerini borçlanıp yaptılar şimdi borçsuz evleniyorlar..
ve kayınvalidesinden gelen teklif,ikisi de ayrı memleketlerde olduğu için ayrı şehirlerde kına ve düğün yapalım diyorlar.masrafı bölüşelim düğünde takılanlar da bizim olsun.:mymeka:
arkadaşım çığlık çığlığa kaldı nişanlısıyla Allahtan nişanlısı da gerçekten mantıklı.onlar bizim garantimiz biz bir bilezik bile istemiyoruz sizden dediler..
bakalım ne olacak?????
:uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…