erkek tarafı geline kaç altın yapar?

Şimdi arkadaşlar tecrübelerime dayanarak sölüyorum ki;

Adet neyse yapılmalıdır ben de 'Mühim olan anlaşmaktır. Sayının ne önemi var' diyenlerdendim ama öyle olmuyor.
Çok takıldığında elbette problem diil ama azlığı üzerine herkes fikir birliği ediyorsa sizin de huzurunuz kaçar. Bir ömür içinizde yanayan kara olarak kalabilü.
Konuşmak her daim iyidir sonrasında 'Aaa keşke söyleseydiniz yapardık' durumunu ortadan kaldırır.

Bunun kesinlikle sevgi ile ilgisi yok. Erkek tarafının durumu iyiyse herzaman oğlumuza en iyisini yapalım diye düşünmeyebilirler. Hatta yapmayabilirler herkes 'yav bu bizim onurumuz bol bol yapalım' mantığı ile bakmaz. o yüzden bazen kız tarafının, kızın eşinden istemesi bence garip değildir, kızın durumunu değiştirmez, değersiz yapmaz (ki zamanında istememiş biri olarak)

Bir de altın deyip geçmeyin çoğumuz düğündeki takılarla ev, araba v.s alıyoruz.

Ve son olarak kız çalışmıyorsa bi sosyal güvencesi yoksa o altınlar onun bir nevi mihiridir, hakkıdır verilmelidir. Kızın içinde ukde bırakılmamalıdır nokta

bence ne kadar yapacağının falan önemi yok yani bunun konuşulup yok ben bu kadar istiyorum olmaz ben bu kadar takabilirim gibi şeylerin denmesi çok yanlış ne kadar yaparlarsa yapsınlar onlar bilir. öneli olan araların güzel olması

Aman taktıklarına ne bakıyon sen ne kadar takarlarsa taksınlar sonra geri alıyolar nasılsa.

Ah canım:teselli: Bunu bize değil kayınvalidene sorsana ya da nişanlına falan.. :tesellikayınvalideye sorulmaz tabii sor dediğime bakma sen lafın gelişi)

Biz ne desek boş, sonuçta onlar maddi durumlarına göre ya da kendi göreneklerine göre takı takacaklar sanaŞeniz

Mutluklar dilerim sanaŞeniz

Sevgili Kro cum,

Doğru diyorsun da, maddi durumu olan ve görgülü_cömert olan aileler zaten bilirler bu tarz şeyleri..10 tane burma bilezik takmaz da ,bir pırlanta set takar olay biter:1closedeyes:

Ama bunu açıkca söylemek nasıl olur bilemem yani ben ucuza gitmem,şunu şunu isterim mi desinler...CADIARZU Pek doğru gelmiyor bana ama tercih yapma olayında tabii ki zevke göre istek belirtilebilir.Şeniz

tesekkur ederım canım sordum nısanlım 3dedı bırde takı setı cok onem vermıyorum ya ben nısanlımı cok sevıyorumyerimsenibenobenım dunyamm
bır tanecık askımm yaa cok ozledım askımıÇok üzgünüm çoook bır once evlensekte kavussam kocama

Bence Bunu Onlara Birak.senin Söylemenle Takacaklarsa Hiç Takmasin Daha Iyi.gelinlerine Neyi Yakiştiriyorsa Birak Onu Taksinlar.bak Sana Gerçek Bir Olay Anlatayim Canim.çok Saygin Bir Aile Kiz Istemeye Gider.bi Bakarlar Kiz Evi Avda Yok Onu Isteriz Bunu Isteriz Diye.peki Der Kayinpeder Ne Derseniz Tamam.ben Zaten Kizima Istediği Herşeyi Alirim Demiş.kizin Anasi Tutturmuş Sayi Koyun Diye.kayinpederde Buyrun Siz Söyleyin Kaç Tane Isterseniz Yaparim Demiş.kadin 6 Tane Bilezik Demiş.kayinpederde Peki O Zaman Biz Gelin Kizimiza 10 Tane Bilezik Yapmayi Uygun Görmüştük Ama Madem Siz 6 Tane Istiyorsunuz Tamam 6 Tane Bilezik O Zaman Sayi Kondu Demiş........................................................işte Canim Umarim Gereken Mesaji Almişindir

bencede sayının ne önemi var para pul evliliği yürütmüyor.çok şey taksınlar diye konuşup şimdiden ailen ve kendin için kötğ bir intiba bırakmaya değmez.bırak gönüllerinden ne koparsa onları yapsınlar.onlara sayı veripte sonradan altınları senden alsalar veya borçlarını ödetseler dahamı iyi olur.önemli olan huzur

sen nişanlını seviyorsan takının önemi yok. önemli olan huzur mutluluk. ben takı konusu açılınca; bu senin kendine yapacağın yatırımdır dedim. ne kadar isterseniz o kadar takın dedim. 6 tane bilezik taktılar düğünde 1 tane daha taktılar.bir de set.ayrıca düğünde takılan altın ve paralarda bizde kaldı aileler almadı. düğün öncesi takıdan yada başka şeylerden sorunlar çıkarsa bu senin evliliğini de çok etkiler.umarım nişanlılığında düğününde sorunsuz biter ve mutlu bir yuva kurarsın. bence ailenede bunu açıkla takı konusunda sert bir tavır almasınlar. zaten nişanlın maddi olanaklarına göre takar takacağını.
a.s.a.s.

aılenın durumuna bakıyo esımın aılesının durumu olmadıgı ıçın 4 tane adana burması bılezık yapıyolardı ama annem 10 tane ıstedı aılesı 4 tane esımde 6 tane yaptı toplam 10.ayrıca kaynım saat kolye ve yuzuklerımızı aldı.gerdanlık falanda takmadılar durumları olmadıgı ıçın. bide kayınvalıdem küpe aldı.aslıda kendı aılemızde bızı dusunuyor sorun ucuza gıtmek falan degıl ılerıde yapılanlarla bırsey sahıbı olmak bız araba aldık cok sukur ıyı kotu bızı ıdare edıyo nekadar çok takı o kadar ısımızı goruyo evlendıkten sonra...

bana 15 adana burmasi ve bir set takti esim bizim oralarda 10 taneden az takmazlar ama herkesin maddi gücüne bagli benim varda ne oluyor yillardir kasada bekliyor allah saglik mutluluk versin yoksa altin para pul bos seyler ben mutlu olayimda isterse hic takmasin

zavalli annemin takilarinida dügünden sonra alacaklilar tek tek gelip toplamis megerse tanidiklardan borc almislar dügünden sonra gelinden alir iade ederiz demisler annem daha iki günlük gelinken ceyizine hediye verdikleri duvar yastiklarini bile götürmüsler eskiler hep böyle yaparmis millete gösteris olsun diy efazla görünsün diye milletten alip takarlarmis

maddi duruma bağlı fikrine bende katılıyorum.Ama genelde 5 bilezik ve set takıyorlar.

gülsena nın dediği gibi bu biraz karsı tarafın maddi durumuna bağlı ama biz arnavutuz arnavutlarda kayınvalide nişanda set ve bilezik takar damatta artık ya künye ya bilezik ne istioysa ama kayıvalide set ve bir bilezil mutlaka takar kayınpeder bilezik taakr bide diğerleri elti görümce falan onlarda artık kendileri ne takmak isterlerxsee

benim annemde bu tip şeylere önem verir ama ben önemsemem bende nişanlıyım ne takacaklar falan hiç bilmiyorum ama mühim değil bitanecik aşkımla hayırlısıyla yuvamızı kuralım önemli olan bu benim için gözüm altını falan görmüyor

canım boşver kaç altın yaptıklarını yapacaklarını
sonunda hepsini elinden alıyorlar zaten sana kalmıyor
genel konuşmayım ama bana öyle olduda
sen bunları düşünme mutlu olmana bak
inşallah çok mutlu olursunuz

bence de tatlım ailenin maddi durumuna bağlı...ben tek bir şey istedim o da alyansımın istediğim olmasıydı başka modele bakmadım kafamda vardı zaten..başka da ne ailem istedi ne de ben böyle bir şey dile getirdim.
nişanda pırlanta üçlü takım,tek taş ve sıra taş taktılar.düğünümde de taşlı set taktı kayınvalidem.kayınpeder 1000 dolar vermişti balayı paramızı.kayınlarım ve eltilerim de kelepçe ve bilezik tatktılar birde şık bir saat.hasır setimi halalar ve halamlarla tamamladık..babm da eşime nişan da saat takmıştı düğünde de kelepçe bileklik taktı.
ne altınlarımı elimden aldılar,ne de eşim setler taşlar ve bileklik kelepçeler haricindekileri bozdurucam bankaya koyucam dediğinde bişe dediler.para altın olduğunda ne huzur oluyor ne huzursuzluk.durumları varsa yapsınlar yoksa da hiç konuyu açma bence...yaptıklarıyla yetinmek en iyisi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…