erkek tarafı geline kaç altın yapar?

ben dert ediyorsam kendi kendime dert ediyorum. yoksa gidip de nişanlısına ya da ailesine birşey dediğim yok. ben sadece burda içimi dökmek istedim o kadar. dert edilmeyecek de birşey değil. adetlerin ve sevdiğin ve yaşam tarzın arasında gidip gelmek. ben kendimi bu konularda konuşarak alçaltamam. ama bi taraftan da düğünde çevremdekilerin bakışları altında alçalmam aklıma geliyor.tam bir dilemma içindeyim yani.

yoksa para da pulda gözüm yok benim. bir de ailem de zor durumda kalcak. çoğu kişi takı konusunda az istemek ya da birşey telaffuz etmemenin asla bir hatrı olmadığını söylüyor karşı tarafın gözünde. ne kadar çok istersen o kadar değerin artar diyorlar. yoksa yarın öbürgün bu gelin bizden az istedi de ne iyi yaptı şeklinde asla birşey bekleme diyolar evli olanlar.

Canım ben de altın filan sevmem ve heryerde de derim.Takmamda.Bizim geleneklerimize göre erkek tarafına asla şunu bunu isteriz denmez.Bizde demedik.Düğünde 2 tane ray bilezik taktılar.Bizimkiler tabi burmaları taktı eşim mahcup oldu,bizimkiler şaşırdı.Yine sorun yoktu benim için ,eşim kendi düğününü kendi yaptı bir şey görmedik ailesinden.Ben de yazık belki ellerinde yoktur diye düşünürken çevremde düğüne gelenler kayınvalidemin kolundaki kalın burma bileziklerden bahsetti.Ben öyle şeylere dikkat etmediğim için farketmemişim.Sonra bir gün görümcemle konuşurken dediki annem o burmaları küçük kardeşimin eşine takacak.Oan birden gözüm açıldı.Eşim 10 yıl boyunca çalışıp bütün parasını annesine vermişti.Yalnız ne hikmetse ne eşya,ne takı,ne düğüne karışmamışlardı.Benim akrabalarım yabancılara bile ray bilezik almazlarken bana 2ray bilezik kayınbiraderimde 1ray bilezik takmıştı.toplam üç.Şimdi küçük kayınbiraderim evlenecek diye maaaşı biriktiriliyor,burmalar onun eşine saklanıyor.Eh ben de bazen, ne salakmışım diyorum izin verirseniz.Çünkü olay bilezikten paradan çıkıyor, adaletsizliğe giriyor.Yine de eşimle mutluyum bu da bana yetiyor.

bunu bir sayi ile sinirlandirmak dogru degil...
en güzeli az ve temiz olani...
ikitarafida üzmeyeni..
senin mutlulugun alacaginn altindan cok daha önemli..
cok olup mutsuz olmakdansa.az olsun mutlu olun... sevgiler...a.s.

bencede hiç çnemli degil böle şeyler bak benden sana tavsiye anneni hiçbirşeyine karıştırma bu konu ne olursa olsun bu senin hayatın

Neden bunu bu kadar sorun ediyorsunuzki kıslar karşı tarafın kendi şerefine ne kadar altın yaparsa
Ama benim kendime göre düşüncem bi geline en az 5 tane bilezik takı seti yüzük vs gibi şeyler alınmalı.

valla bana bu çok saçma geliyor,
ne bu böyle şu kadar altın olmazsa olmicak mı
ne takarsa taksın ayol,
maddi durumu iyidir ii takar yok kötüdür bi bilezik takar
takan takacak zaten muhahahaha

bu konuyu okadar dert etcek ne varkı. Herkesin maddi imkani bir değil. Kimiin çok vardır o çok yapar kimin imkanları kısıtlıdır oda az yapar. Ama parasi olduğu halde yapmiyorsa oda ayri bi konu. Herkes kendi imkanlarının el verdiği şekilde elinden geleni yapsa sorun olmaz. Bu kiz tarafi içinde geçerli

maddi durumu olupta gelinlerine bişey takmıyanlara uyuz oluyorum...

gelinin takısı erkek tarafının şerefidir...olmaz ayrı...

gülşah hasrıda 1 kere takmadım canım benim...eğer ilerde bozdurulmıyacaksa hasır yerine pırlanta olsaydı keşke...

bana esim kendisi 8 burma yapti kendi parasiyla ne nisanda ne dugunde 1 kucuk lira bile takmadi kayinvalideler,bide esim aldigi bilezikleri onlara verdi onlar takti bana utanmadan durumu olmasa neyse ,takmadilar tamamda bide dugunde takilan liralari ve paralari aldilar ,kiz tarafindan gelenleri verselerdi bari ama ne oldu onlar yaptigiyla kaldi onlar utansin ben esimden herseyi gordum hic biside gozumu birakmadi

Baştan sona okudum yazılanları.
Amaaan takının ne önemi varmış gönüllerinden geçeni yaparlar diyenlerin büyük çoğunluğu ya 5-6 bilezik-set vs. takılmış evli arkadaşlarımız yada bekarlar.
Lütfen kusura bakmayın ama herşey gereği gibi yapıldıktan sonra aman zaten ne önemi var ki demenin kolay olduğunu düşünüyorum.
Ben iyi bir mesleği ve kariyeri olan iyi de kazancı olan bir bayanım. 2 tane bilezik az takılsa da çok takılsa da farketmez. Altını da hiç sevmem, takmam da.
Amaaaaa her işin bir yolu yordamı, usulü, yakışanı vardır.
Erkek tarafının durumu iyi değildir elden geldiği kadarını takar dert etmezin.
Beni istemeye gelmeden önce kayınpederim direk yüzüme karşı "annenlere söyle bizden bişey istemesinler ne yaparsak yaparız" dedi.
Zaten bizim görgümüz terbiyemiz öyle bir duruma müsade etmez.
İstemeye geldiklerinde usulen sordu kayınpeder ne istersiniz diye.
Bizimkiler tabiki ne yaparsanız kendi şerefiniz dediler.
Kayınpederimin durumu kötü olmadığı halde kayınvalide ve kayınpeder 1 er tane bilezik taktılar sadece.
Üstelik düğünde takılan paraları da aldılar, düğün borçları varmış(!)
Halbuki ben düğünde takılan herşeyi ertesi sabah bozdurup nişanlıyken eşimle aldığımız evimize olan borcumuzu kapatacaktım. Olmadı...
Düğünümüzden eşyamıza, gelinlik ayakkabımdan kuaför parasına kadar kendim verdim.
Hatta nişan elbisemden ikimizin alyanslarına kadar kendim aldım.
Ama bir baktım ki kayınpeder düğünden 1 ay önce 10 milyar lira harcayıp evini baştan başa tadilat yaptırdı, sıfırdan eşya aldı.
Allaha şükür ki evimde huzurum, mutluluğum var. Altın huzur getirmiyor tabiki.
Ama neyin hangi şartlar altında ve nasıl yapıldığı bence gayet de önemli bir konu.
Elbette belli bir sayının şart koşulması hoş değil. Ama karşındaki aile görgülüyse.:kızgın:

Baştan sona okudum yazılanları.
Amaaan takının ne önemi varmış gönüllerinden geçeni yaparlar diyenlerin büyük çoğunluğu ya 5-6 bilezik-set vs. takılmış evli arkadaşlarımız yada bekarlar.
Lütfen kusura bakmayın ama herşey gereği gibi yapıldıktan sonra aman zaten ne önemi var ki demenin kolay olduğunu düşünüyorum.
Ben iyi bir mesleği ve kariyeri olan iyi de kazancı olan bir bayanım. 2 tane bilezik az takılsa da çok takılsa da farketmez. Altını da hiç sevmem, takmam da.
Amaaaaa her işin bir yolu yordamı, usulü, yakışanı vardır.
Erkek tarafının durumu iyi değildir elden geldiği kadarını takar dert etmezin.
Beni istemeye gelmeden önce kayınpederim direk yüzüme karşı "annenlere söyle bizden bişey istemesinler ne yaparsak yaparız" dedi.
Zaten bizim görgümüz terbiyemiz öyle bir duruma müsade etmez.
İstemeye geldiklerinde usulen sordu kayınpeder ne istersiniz diye.
Bizimkiler tabiki ne yaparsanız kendi şerefiniz dediler.
Kayınpederimin durumu kötü olmadığı halde kayınvalide ve kayınpeder 1 er tane bilezik taktılar sadece.
Üstelik düğünde takılan paraları da aldılar, düğün borçları varmış(!)
Halbuki ben düğünde takılan herşeyi ertesi sabah bozdurup nişanlıyken eşimle aldığımız evimize olan borcumuzu kapatacaktım. Olmadı...
Düğünümüzden eşyamıza, gelinlik ayakkabımdan kuaför parasına kadar kendim verdim.
Hatta nişan elbisemden ikimizin alyanslarına kadar kendim aldım.
Ama bir baktım ki kayınpeder düğünden 1 ay önce 10 milyar lira harcayıp evini baştan başa tadilat yaptırdı, sıfırdan eşya aldı.
Allaha şükür ki evimde huzurum, mutluluğum var. Altın huzur getirmiyor tabiki.
Ama neyin hangi şartlar altında ve nasıl yapıldığı bence gayet de önemli bir konu.
Elbette belli bir sayının şart koşulması hoş değil. Ama karşındaki aile görgülüyse.:kızgın:

evet canım sende haklısın. Bende önem vermiyorum bu tür şeylere, ama karşı taraf böyle yapıncada insanin zoruna gideri gerçekten. Varken yapmamak çok büyük ayıp hemde düğün parasını almişlar terbiyesizlik resmen. Allah'a şükür öyle bişey hiç başıma gelmedi. Herşeyimi eksiksiz ve fazlasıylan ve en güzelini yapıtlar. Benim eşimin ailesi gayet varlıklı bir aile ama asla cimri değilier. Onlara göre altın takmak şerefdir ve ona göre çok taktılar. Belkide bu yüzden ben bunların ne önemi var diyebiliyorum. Sana yapılan bana yapılsaydı benimde zoruma giderdi elbet. Helede düğün parasına ve kendi evini baştan sona yenilemesine gicik oldum

3 te olsa 5 te olsa senindir..altın para pul önmeli deildir..mutlu olmana bak sen.bunlar gelip geçiçi.şuan durumu yoktur.elendikten sonra apar..şöle altına paraya eşyaya takılan aillelere gıcık oluorum..hep desinlere iş yapı9olar..anlamıyorum..ailem eşimi hiç zorlamammıştı..eşimin durumuna göre yapıldı.banada 6 bilezik takı seti ve saat takıldı. yan.3 olsa ben evlenmicekmiydim takmıolar die.çok yanlış aileni karıştırma derim

Canim sayi bence onemli degil.Onemli olan erkek tarafinin maddi durumu.Yani dusun adam dugunu zor yapicak sen 10 tane burma iste.Adam borc harc alicak sirf kiz tarafi sorun cikarmasin diye ama sonra ne olucak.O borcu oglanin basina yikacaklar evlendikten sonra sende sikinti cekiceksin ve o bileziklerin taksitlerini odiyeceksin.Gene olan sana olucak.Erkek tarafinin maddi durumuna gore istekte bulunulur bence.

iste insan uzuluyo arkadaslar ama yillar gecsede yapilan saygisizlik unutulmuyo,benim esim yapti herseyimi inanin ailesinden 1 mendil bile gormedik ,kina geceme bile gelmediler baska sehirde olduklari icin ogullarini yalniz biraktilar,dugununu nisanini evinin esyasini hep kendi yapti ama o kadar kirginki ailesine benim annem elinden geleni yapti bide bizde adettir hepsine ayri ayri nisanda bohca yapti kizdim anneme onlar bi mendil bile getirmediler diye olsun o benim gorgum dedi ve dugundede her birine ayri ayri bohca yapti gonderdi simdi benimde bir oglum var ALLAh nasip ederse o gunleri gorursem gucum yettigi kadar yapilmasi gereken herseyi yapmak istiyorum esimin yasadigi ezikligi ona yasatmak istemiyorum

bosver bu altin muhabetlerini
nisanliligin tadini cikar
allah göstermesin evlilinde mutzus olunca seni o altinlarmi mutlu edicek
hem herkes maddi durumuna göre alisverisini yapar

bizim orada da çok yapılır.nişanlıyken herkese hediyeler her geldiklerinde,altınlar,setler falan...bunlar geçici gerçekten önemli deil yaa..şahsen ben o altınları kolumatkıp gezmem...öle bi yapım yok..erkek tarafının gücü neyse onu alır.bana 7 tane bilezik,1 set,3lü set,2 tane söz bileziği,1 saat takıldı.şöle bi baktımda az takılan çok kişi var.benim şu takılarıma bile arkdaşlarım ne kadar az dediler,çok inceymiş kalın kalın alacakmışım.ben takabileceğim kibar setler istedim.el kadar seti alıp takamadıktan sonra ne önemi var..kendimi kötü hissettim.amacım gösteriş değil olmazda.sırf millete bakın bu kadar takıldı demek...boş ver siz birbirinizi sevin yeter..saygı sevgi çok önemli

bide kuzenim evlendi benden önce(erkek)kız tarafı bir iğne bile yapmadı.erkek tarafına ev aldırdılar,evi baştan aşağı en iyi şekilde düzdürdüler,kız kuyumcuya gittiğinde ne beğendiyse takmış koluna boynuna. sadece takılar 10.000 tutmuş.halam ağlaya ağlaya mahvoldu.borç harç yapıp oğlan evlendirdiler.kız anası çok cadydı ve herşeyi yaptırdı...halam çok beddua etti belimizi kırdılar onunda oğlu var inşallah bize yaptırdıklarının aynısını yaşar dedi.yazık yani herkesin gücü neyse ona göre yapar evlenir

nisanlilik döneminde aynen karisilir ama biraz gec kalmissiniz gibi ama tabi adetler baska her yörede
benim bildigim..yani bizdede böyle oldu..kiz istenirken söylenir ne yapilcagi..ondan sonra ay yapamadim falan olmaz. bana bes tane uc burmali bilezik yapildi bide gelinlik seti ay kizlar setim cok guzel jivalin 2007 gelinlik setiiii

X