- 26 Nisan 2024
- 980
- 1.078
- 28
Ancak o zaman susacak sanırım.Yakin akrabamizin boyle berbat bir oglu vardi, babam bana bak okumazsan seni ona veririm diye tehdit ediyordu. Okudum da gerci ama fayda etmedi, ailesi ciddiye alip beni istemeye gelmisler sonrahem de ben evde yokken. Sorarsa, var gorustugum biri , hem de cok zengin diyin bence.
Iyyy gerçekten düşününce bile midem bulanıyor. Umarım böyle değildir.Cok degil bir kac kusak oncedi kuzen evlilikleri yaygin ve normaldi. Cahil, kiro ve hadsiz diyorsunuz, oyle kuzenim kardesimdir diye dusunecek birine benzemiyor.
Öyle tuhaf biri ki karşısında şaşırıp kalıyorum... Ama haklısınız. Kibarlıktan anlamıyor.Herkesin içinde neden terslemiyorsunuz? Onun yaptığını siz de ona yapin, onun rahatsız olacağı noktayi bulup oradan yürüyün. Konu bu şekilde kapanmış olur, her seferinde bu hadsizlige de maruz kalmamış olursunuz.
Bu sorunu çözmek için ya hiç aynı ortamda bulunmayacaksiniz ya da bir kez herkesin içinde bozacaksiniz. Bende bu yöntem işe yarıyor.Öyle tuhaf biri ki karşısında şaşırıp kalıyorum... Ama haklısınız. Kibarlıktan anlamıyor.
en mantiklisi bu bence de, sizin bahsettiginiz tipler malesef anca "errkek adam" sozunden anliyor ve korkuyor. igrencler ya.Bence siz hic muhattap olmayin konuyu babaniza açın .benim icin surekli zengin biriyle evlendirelim diyor ben mal mıyım beni zengin birine yamayacaksiniz .milletin icinde diyecek diye odum kopuyor , ben isime gucume bakiyorum adimizi cikaracak sen yordaminca uyarir misin baba moralim bozuluyor diyin .Babaniz konusursa size bir daha bulasmaz
Eskiden size sık gelmezlermiş ama şimdi geliyorlar. Muhtemelen var bu durum siz bir güzel azarlayınBir sürü kişi böyle demiş. Eğer böyleyse çok korkunç. Asla olmayacak bir şey çünkü. Ama bence değil. Lüzumsuz biri çünkü.
Sempatik olduğunu sanan hanzoMerhaba... Benim bir kuzenim var. Benden bir yaş kadar büyük kendisi. Çok farklıyız. O lise mezunu ben üniversite... Böyle çok kıro bir tip. Böyle ortamlarda bağırarak konuşur, elinde tespih falan gıcık bir tip yani. Eskiden ailelerimiz çok yakın değillerdi o yüzden sık görüşmezdik ama son birkaç yıldır aile oturmaları vs çok oluyor ve daha sık görüşüyoruz. Açıkçası pek hoşlanmıyorum ben bu durumdan çünkü çok hadsiz kendisi... Sürekli bana "Seni de bir evlendiremedik. Zengin biriyle evlendirelim hayatın kurtulsun" gibi şeyler söylüyor. İlk söylediğinde gülüp geçtim. Ciddiye almadım ama her görüştüğmüzde bunu söylüyor. Ben ikinci kez dediğinde "yok önce iş sonra eş" dedim sırıtıyor karşımda. Diyorum belki kendince bunu samimiyet falan sanıyor ama çok itici bir şey. Kendisi de evli değil bu arada. Görüştüğü biri var. Bir kere de düğünden bir gün önce ayrıldı nişanlısıyla. Hayır sen böyle biri olarak bana hadsiz hadsiz nasıl böyle konuşabilirsin?
Bir de bir kere bir düğün ortamında annemle babama benim için görüştüğü biri var mı vs diye sormuş. Babam da olmasın zaten falan demiş ki babam aşırı hassas bu konuda. Bugün de annemle telefonda görüşmüş. Başsağlığı dilemek için aradı. Odaya girmiştim. Sesi geliyor onu da zengin biriyle evlendirelim diyor. Annem de önce iş vs dedi. Çocuk benim evliliğimin derdine düştü. Kimseden görmediğim evlilik baskısını kuzenimden görüyorum resmen. Saçmalık. Sinir oluyorum bu duruma. Sizce nasıl bir tavır takınmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?