narenn1981 canımmm birşey sormak istiyorum?Sizin en son sperm sayısı ve hızlı harekett kaçtıı merak ettimde:dance:
Bu topikkk herkeze UMUTT veriyorr
çok teşekkürler arkadaşlar .hamileyim gibi görünüyor.ama yinede kan testini görmeden içim rahatlamayacak.devlet hastanesinde yaptırdım.
ben şu an 15 aylık evliyim.6 aylık evli iken eşim fıtık amaliyatı olacaktı.biz korunmadık hamile kalmadı eşim diye sormuştu .
dr da spermiyogram istemişti.en yakın labaratuvarda yaptırmıştık.doktor ona bakarak varikosel yok demişti.sorun varsada sende değil demişti.sonra eşim ürolağa gitti oda bunu kabul etmem
tüp bebek merkezinde yapytır dedi.labaratuvardakinde
Miktar:2.5 ml
Görünüm

pak
Ph:8.2
Likefaksiyon süresi: 5 dakika
Viskozite:Artmış
1.saatteki hareketli sperm : %50
6.saatteki hareketli sperm:%35
Hareketin tipi

İleri hızlı hareketli) : %15

İleri yavaş hareketli) : %20

Yerinde yavaş hareketli) : % 15
Sperm sayısı: 84 milyon ml
SPERM MORFOLOJİSİ
Normal form : %50
Baş anomalisi : %30
Boyun anomalisi : %25
Kuyruk anomalisi : %5
MİKROSKOBİK İNCELEME
Her alanda 10-15 lökosit , 2-3 eritrosit ,2-3 spermatogonium görüldü.
Not: numune verilmeden önce 4 gün sexüel perhiz yapılmıştır.
daha sonra bursa tüp bebek merkezinde yaptırdık.ondada sayı 86 milyon hareketli sperm %47 ileri hızlı hareketli %14 ve kruger %4 diğerleri normalde.buda 5 ay önceydi.en son geçen ay aşılama yapıldığındaki değer sperm sayısı 68 milyon hareketli %50 ileri hızlı hareketli %11 di.kruger e bakılmamıştı.
aşılama için seçilen de Sperm sayısı 25 milyon
hareket %97
diğerrlerini hatırlamıyorum.
bu ay eşimin işleri yoğun değildi stres de azdı belki değişmiştir bu ay bilemiyorum.
hayırlısı olsun inşallah sağlıklı bir hamileliktir .yaşadıklarımız çok zor Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah en kısa zamanda.