şu an durumunuz nedir..
herkese merhabalar kafam çok karışık lütfen biri bana yardım etsin. kızlar geçen yıl bu zamanlar hamile kalmıştım ve sebepsiz yere 3 ay sonra bebeğim karnımda öldü ve ben kürtaj oldum. uzun süre tekrar hamile kalamayınca tedaviye başladım klomen tedavisi oldum halbuki yumurtalıklarda bir sorun yoktu klomen ve ovitrelle kullandıktan sonra yine olmayınca doktorumu değiştirdim ve doktorum rahim filmi ve sperm testine yönlendirdi. eşim sperm testini yaptırdı ve sperm sayısı normal çıktı fakat hareketliliği ve yapısı sorunlu çıktı oldukça. fakat arkadaşlar rahim filmine gerek var mı şimdi 7 gün sonra rahim filmi için randevüm vardı. lütfen bir yol gösterin ne yapmam lazım şimdi
merhaba cnm
bizde eşimle 1,5 yıldır deniyoruz olmuyor gecen sene bu zmnlar dr gittim yumurtlama v.s. bi sorun cıkmadı dr. sperm test istedi yaptırdık bi sorun yok dedi daha sonra ben 3 ay klomen v.s. kullandım olmadı rahim filmi istedi doktor onuda cektirdim yine bi sorun cıkmadı 2-3 ay sonra baska dr gittim oda testler yaptı sorun yok esinin test sonucuna bakayım dedi ve esimin sperm sayısı 85 milyon ama ileri hareketliliği %5 miş ve o ilk gittigimiz dr normal degerler demişti bu doktorum esinden kaynaklanıyor senin cocgun olur dedı bence rahim filmi cektirmene gerek yok ama için rahat edecekse cektir bence esin hemen bir ürologa gözüksün oradan aldıgınız sonuca göre hareket edersiniz
malesef yok cnm bende adetimi bekliorum asılama yaptırıcam artık beklemek ıstemıorum cevremde benden sonra evlenen herkes hamile kaldı dogurdu hayırlısı Allahtan valla hiçbi fikrim yok ne desem yalan olur urolojıye gıderseniz merak ettıgın tum soruları sorabilrsin cnm doktora hemde tam kişisine sormus olursun :)
merhabalar 3 senelik evliyim.2 düşük geçmişim var. gebe kalamıyorum.eşimde morfoloji bozukluğu çıktı%2.
2 aydır yumurtlama takibi yapıldı klomende kullandım.bir sorun yok dedi dr.ama gebelik oluşmadı malesef.birde kistleşen yumurtam oldu.
benim sizlere danışmak istediğim şey:%2 morfoloji ile normal yolla gebe kalanlar varmı burada?yada aşılama mı tüp bebek mi?
yada morfoloji bozukluğunun konuşulduğu bir topik var mı arkadaşlarım...
Merhaba aysegul, benim de tek hayalim normal yollarla hamile kalmakti, ansizin, süpriz olsun istemistim hep... ama en son sansimiz mikroenjeksiyon yöntemi oldugunu söylediler, yani tek bir canli sekli duzgun sperm bulunsa yeter aslinda. Sorun spermlerin hiç biri kipirdamiyor olmasi, yani canli olup olmadigini mikroskop altinda goremiyorlar, spermleri renklendirdiklerin de ise birkaç tanesinin canli oldugunu goruyorlar ama o islemden sonra spermler kullanilamaz hale geliyor. bizim sorunumuz morfolojisi degil hareketliligi.. spermiyogram testi yaptırmanız ve sonucunu hekiminizle paylasmalisin canim, Allah yardimcin olsun
amin canım Allah cümlemize yardımcı olsun...
spermiogram iki defa yaptırdık..hareketlilik %25.onunda %35 olması gerekiyormuş.zaten morfoloji bozuksa harekettede bozukluk oluyor..birbiri ile orantılı imiş genelde.sperm sayısı 72 ml.ve 35 ml çıktı onlarda iyi.ama sağlıklı sperm sayımız malesef yetersiz.zaten 2 düşük geçmişimiz olmasının sebebide morfolojiden olabilir dedi.sağlıksız spermler döllediyse vücut o gebelikleri dışarı atmıştır diyorlar..
Aslında hekimler spermiyogram testini birkaç defa tekrarlanmasını öneriyorlar degişiklik olup olmamadığın saptamak için, sizde de durum iki defa kötü çıkmış anlaşılan, sebebi belli mi peki? Yada hekiminiz ne önerdi?
Biz son bir yıl içersinde 5 defa degişik merkezlerde yaptırdık, spermlerin hiç biri hareket etmediği için morfolojisinin üzerinde pek durmadı hekimimiz, ki o değerlerimiz de çok çok kötü çıkmıştı..
Değerlerimiz 2.7 milyon. Hareketliliği 0 % Morfoloji 2%.
Sebebimiz bilinmiyor malesef. TESE olacak eşim birkaç ay sonra.. şuan hormon tedavisi görüyor.
TESE de kıpırdayan sağlıklı sperm bulunursa (İNŞALLAH bulunur) direk mikroenjeksiyon şayet bulunmazsa mikroenjeksiyon yöntemiyle yine de 5% sansımız varmış, çünkü bizimkiler kıpırdamıyorlar fakat ölü degillermiş.. ( yıkanmış ve Renklendirme testinden sonra)
Yani 20 yumurta ya 1 tek canlı sperm bulma şansı hesaplandı.. şansımız düşük ama Umudumuzu yitirmedik, 5 % olsa bile sonuna kadar kullanıcaz o şansımızı .
Allah herkese yardım etsin.. Son zamanlarda kendi kendime kızıyorum, ve sorduğum soru şu: 'neden daha önce başlamadık? ' ...Ah bir Bilseydim...
ilk sperm testinden sonra proxeed kullandık.ama morfoloji artmadı malesef.hızda değişiklik oldu azcık.bu ilaçla beraber keçi boynuzu kürünüde yaptık.doktorum bitkisel tedaviye devam dedi.morfoloji için herhangi birşey yokmuş malesef.sebebi belli değil..zaten belli olsa bile geriye dönüş mümkün değil malesef :/
nerde tedavi görüyorsunuz?şuan bir kistim oluştu.bu ay ara verdik tedaviye başlayınca,aşılama yaptırcaz nasip olursa :/
Bitkisel tedavi olarak ne kullanıyorsunuz peki? Geçmiş olsun umarım en kısa zamanda kistinden kurtulup tedavinize devam edebilirsiniz .. Biz bir akademi hastanesine bağlı tüp bebek merkezinde tedavi görüyoruz, bir yıl boyunca hem beni hem eşimin içini dışına çıkardılar, bir sürü testler yapıldı. şimdi hormon tedavisine başlattılar eşimi ve iki ay sonra tese ameliyatı olacak. hakkımızda hayırlısı olsun , neden mikro enjeksiyon değil de aşılama öneriyor doktorunuz? Bildiğim kadarıyla aşılama için sayısı yüksek ve iyi kalitede sperm gerekiyor?